CÎNTECUL LEBĂDOIULUI

Măi oameni buni, măi tovarăşi, măi dragă…
A dat bunul Dumnezeu şi a trecut şi unda de viitură cu Autostrada Iaşi – Tîrgu Mureş –STOP.
Aşa cum explic cu o mare răbdare şi bunăvoinţă pentru cei interesaţi de o explicaţie pur realistă – de la un ins trecut binişor prin viaţă într-o meserie exact în branşă – toată teavatura făcută acum de Adomniţei şi de gaşca pe care a preluat-o cu Proces Verbal de la Relu Fenechiu (în veci fie-i slăvit numele), are loc într-o conjuctură deosebit de bine aleasă.
La primă vedere circul s-a declanşat după terminarea alegerilor prezidenţiale cînd la Cotroceni va juca tenis omul susţinut şi de liberalii domnului Adomniţei.
E foarte bine, deocamdată sunt şi eu bucuros că nu a ieşit Ponta că ştiam prea bine ce-i poate capul şi că fiind Pisic, şoareci va mînca…
Liberalii de la Iaşi conduşi astăzi de Adomniţei prin numire în partid făcută de anteriorul pe motive de puşcărie, s-au văzut în urma fuzionării cu PDL într-o situaţie cît se poate de nasoală.
Nasulia „la marafet” a venit după ce mai întîi le-a fost tare mişto, cînd pe valul USL au primit din pomana Porcului o droaie de funcţii cu importanţă mai mare sau mai mică prin instituţiile judeţului unde stimabilul Adomniţei a fost ales foarte bine – Preş. la Consiliul Judeţean.
Vreun an jumate – doi, băieţii au scuipat în palme şi-au frecat „mînurile” şi s-au pus pe trai neneacă.
Ruperea inevitabilă a USL a venit ca o măciucă pentru gaşca mixtă care acaparase absolut tot ce mişcă.
Pesedeii au rămas la guvernare cu şulfa de Ponta, Nichita s-a umflat la muşchii din izmene şi cu ajutorul unor acoperiţi infiltraţi de hoha de firme specializate prin PDL şi PNL, au aplicat fix ca la antrenament, tactica la „offside”.
Beleaua a venit ca o ghiulea şi marele şef Adomniţei care conducea glorios Filiala ieşeană a PNL – fiind tata funcţiilor, a licitaţiilor şi a Tezaurului folcloric moldav – s-a văzut cu doi „vici” eliminaţi de arbitrajul părtinitor…
Ăsta a fost semnalul real că purceaua a făcut cancer pulmonar şi nu apucă cuţitul de Crăciun.
Başca la europarlamentare, nişte inşi nebăgaţi în seamă de staff-ul liberal, au avut îndrăzneala să se mobilizeze şi să dovedească credibilitate la Iaşi în persoana lui Dragomir Tomasevschi şi să ia la acele alegeri un scor aproape cît liberalii cu toată maşinăria lor naţională şi cu gulerele înalte din blană de ţestoasă.
După asta „jmecherii” partidului de la Bucale – grei cu vechime care au complotat de ani buni debarcarea lui Crin Antonescu ca să înhaţe ciolanul – au executat după ureche şi în inţelesul lor propriu fuziunea cu cioburile sparte din vaza PDL.
Şmecheria constă acum că la vîrf „pupat Piaţa Idepedenţii” mahării sunt mulţumiţi de aranjamentul făcut de ei acolo, dar jos prin judeţe liberalii s-au trezit că degeaba ţin uşa cu piciorul în prag la sedii, că de partea cealaltă duşmanul de clasă forţează cu berbecele să rupă uşa.
Băieţii lui Adomniţei fac repede o şedinţă restrînsă de gaşcă, analizează problema şi scriu pe o coală de hîrtie pe două coloane faptele pozitive şi cele negative.
Afenechiului dicta şi domnul doctorand Danga scria.
Ca fapte pozitive nu au putut găsi în ciuda sforţărilor de grup decît succesul obţinut de conducerea liberală la construirea accelerată a noii piste pentru Aeroportul Internaţional Iaşi visată de 25 de ani şi clamată de toată clasa politică ce a ros multă carne de pe ciolane în acest timp.
A! Au mai adăugat – tot ca merit al lor incontestabil – obţinerea unui ramburs european pentru toate cheltuielile făcute la Aeroport.
La nasoale, lista era incomensurabil de lungă.
Începuse cu complicitatea la hăcuirea teilor de pe Chetronalul Ruşinii, cu complicitatea la toate mîrşăviile din Consiliul Local patronate de Nichirica, cu devoalarea în presă a multor şmenuri ale directoraşilor liberali şi chiar a unor tunuri date indirect de „marele şef” prin intermediul unor mîini robotizate inventate special pentru cei aflaţi în dificultate (de a fura). Contractele cu drumurile sunt de notorietate şi sunt făcute exact ca în manualele DNA.
Mîncătoria şi loviturile sub centură date între ei de membrii PDL şi rămăşiţele lor din Iaşi, au dat Preş-ului Afenechiului oarece răgaz şi speranţă.
Dar nu a ţinut prea mult daravela, că de la Bucale presiunea a crescut necontenit şi cel puţin ca să dea bine la şefi, au început să mai iasă la un şpriţ de vin şi o măslină înfiptă în scobitoare.
Alegerile sasului i-au obligat cît de cît să mimeze unire, cu toate că unii mai puţini, s-au zbătut mai mult decît alţii mai mulţi care s-au zbătut mai puţin…
O nouă şedinţă de bilanţ în gaşca feneliberală după alegerile la care le-a ieşit numărul norocos – învingîndu-l pe Nichita cel incompetent şi rămas cu mintea între urechi – a cerut o updatare a bilanţului.
S-a observat cu îngrijorare că foşti membri liberali eliminaţi cîndva de Relu Fenechiu – gen nea Mitriţă Oprea, Marius Spînu, Nicuşor Păduraru şi noua stea politică locală Dragomir Tomasevschi – au început să le intre cu tupeu în sediu şi să încerce să participe la decizii.
Băieţii au cam intrat în trepidaţii şi au înţeles că au nevoie urgentă de ceva cu care să uimească omenirea şi să ia faţa tîrgului.
Ce să facă, ce să facă? Le-a venit ideea să ceară un vorbitor peste rînd la Relu Fenechiu – marele guru – şi să-i ceară părerea.
Acesta – fiind limitat timpul întrevederii – a apucat să-i spună lui Dangă: „reîncălziţi ciorba rămasă de la mine cu Autostrada! Va fi paternitatea voastră, cuiul lui Pepelea şi chiar dacă nu poate nimeni să o facă încă douăzeci de ani după ce ies eu, măcar aveţi scuipat la furcă şi capital elecroral.”
Zis şi făcut. Afenechiului a purces imediat la executarea planului de avarie trasat de Marele Guru.
Omul a înţeles faptul că şi peste douăzeci de ani dacă începe Autostrada Iaşi – Tg. Mureş – STOP, lumea va crede că tot meritul este al său şi a ciracilor săi şi uite, după atîţia ani de zile munca lor nu a fost în zadar!
Başca şi ascendentul moral al lor faţă de nea Mitriţă et. Comp. care nu au niciun subiect gras.
Doar Tomasevschi pare credibil că susţine de unul singur neajutorat de nimeni să purceadă Referendumul de demitere a huţupeanului din tîrg.
De asta el trebuie rapid izolat şi de unii şi de „hăilalţi”.
Ce face dar dom’ Adomniţei?
Ajutat deloc dezinteresat de unele trompete suflate cu aur de clanţă, a pornit o cruciadă cu toată logistica susţinută de Tezaurul folcloric judeţean să înceapă de mîine acţiunea de desenare pe „master plan” a unei linii „roşe” de la Iaşi la Tg. Mureş – STOP. În capătul celălalt au dus linia cu albastru pîn’ la Chişinău, că nu-i doare mîna.
Cu surle şi trîmbiţele de serviciu au organizat la Piatra Neamţ un chef de pomină chemînd oameni cu bani de buzunar să-şi plătească tacîmul din şase judeţe, ba chiar şi cîteva raioane de peste Prut la care s-a pus chezaş că le plăteşte consumaţia.
Cînd la bairam…”surprise”…!
Beţivanii chemaţi s-au prins că „jmecheria” e făcută să le ia lor faţa şi că Adomniţei vrea să-l dea jos pe Gheorghe Vodă cel Tîmpit ca să se-nscăuneze el, că vrea să ducă la Poarta Europeană mai mult peşcheş. Şi gagii, mare parte n-au venit, că le-or fost frică să nu li se pună apă tare în beutură şi să-i filmeze careva cu „mînurile” la bijboaca folcloristelor şi să aibă oarece probleme în alegeri.
Acu în loc să se audă pe toate posturile „Verde-nrourat” nu poţi asculta decît şlagărul „Cîntecul lebădoiului” interpretat cu patimă şi talent de Adomniţei.

 

http://iasi1.ro/iasi1/fara-guvern-autostrada-pentru-moldova/