DETERMINAREA – SAGA ANTIMAFIA

18. SALATĂ DE CRUDITĂȚI

Până acum v-am  introdus doar în suprafața pufului de zăpadă prin care am umblat desculț. Ați văzut doar că tot  peisajul este alb până la orizont fără să puteți  privi decât conturul obiectelor care compun  ACEST peisaj… Contururi de case, de garduri, de copaci ascunși sub omăt. V-am mai descris, e drept și unele personaje care calcă pe lângă noi, oamenii de rând, dar pașii lor nu fac zgomot, fiind estompați de liniștea aproape mormântală ascunsă de zăpadă. Nici măcar ecou nu există, poți să strigi în gura mare cât vrei, că nu te aude nimeni, oamenii pe lângă care treci se uită din mers la tine și probabil văd că tu strigi ceva, țipi către ei, dar își văd mai departe d mers, fără să înțeleagă cu de fapt urli ca apucatul la ei să fie atenți că vor cădea în curând în ghearele morții, care vine implacabil și spre ei, doar că dânșii nu au ochii tăi și percepțiile tale ca să o vadă…

Hai să m-apuc totuși să mătur puțin zăpada și să încerc să fac pârtie ca să vă arăt cărarea.

Rămăsesem cu povestea mea în legătură cu ticăloșii de la CNCD care în final s-au lăsat corupți de oameni de taină năimiți de firma Fresenius, ce o are în vârful piramidei pe CEO Ioana Țoncu și pe mâna ei dreaptă la Iași, Profesorul. Fiecare este în această tabără din motive diferite, dar asta nu îi desparte, ci mai mult ca oricând îi leagă. Amândoi cunosc și chiar ei au pus la cale în decursul ultimilor aproximativ 20 de ani unele acțiuni de colaborare între multinaționala Fresenius Nephro-Care  și Centrele de dializă din Iași – prin Spitalul Parhon, probabil, sau independent, că nu am încă acces la acte – a unor cercetări științifice menite să testeze pe pacienții dializați unele medicamente și tratamente experimentale. Tot timpul această colaborare ce a fost posibilă numai cu acceptul primordial al Profesorului și probabil a unor foarte apropiați dânsului, când au stat – se spune – timp de zece ani într-un plan paralel cu dializa. Folclorul care transpare ca un licăr de lumină în întunericul nopții vorbește că acest experiment nu ar fi avut chiar rezultatele scontate de Fresenius, iar asta periclita omologarea acelor medicamente. Dar semnătura hotărâtoare ce putea aproba sau nu omologarea medicamentelor/tratamentului, depindea de semnătura Profesorului – cooptat în echipa „științifică” ce trebuia să dea verdictul. Așa am auzit, așa scria pe o anonimă găsită în cutia mea poștală, pe care după ce am citit-o am și aruncat-o iute în tomberonul destinat hârtiilor și cartoanelor, așa cum ne tot bate la cap marele Bulibașă al Iașiului, Chirica, să le fie mai ușor cosângenarilor săi să valorifice gunoiul colectat la „Depozitul controlat” de la Țuțora.

Deci acesta cu cercetarea secretă ar putea fi unul dintre cele mai mari și mai tari motive pentru ca în prezent Profesorul să exercite o putere atât de mare asupra conducerii Fresenius București – de la CEO Ioana Țoncu și până chiar la domnul ministru Alexandru Rafila – despre care alte guri rele și bârfitoare de prin televiziunile ce se doresc independente spun că ar avea împreună cu CEO Ioana un copil de care ministrul se face că nu știe… Hopa…. dar asta e nasol pentru mine în primul rând, nu numaidecât pentru ei… Păi în momentul când – nu peste multă vreme – știrea asta va fi publică cu adevărat, cu dovezi imbatabile, adică cu subiect și predicat, mie mi se dă imediat apă la moară și fără tăgadă că voi redeschide cu probe evidente altă pagină care începe cu o Plângere penală contra „bozgorului” corupt de la CNCD și „suptalternativelor” sale care cunosc situația, dar deocamdată o tăinuiesc. Și nici neînfricatul înlocuitor-surogat al eroinei cu fustă și mustață de la DNA – Laura Codruta Kovesi – care a fost pus pe funcție acolo de domnul Predoiu (în veci fie-i lăudat numele!), adică domnul Director General Voineag, om serios, purtător de drept al nădragilor și nu în travesti precum predecesoarea sa, Kovesi, nu va mai putea trimite într-un cavou din cimitirul Secției DNA Iași Plângerea pentru veșnica ei pomenire!

Ați înțeles? Nu ați înțeles… Domnul director Voineag căruia i-am adresat o Plângere penală pe numele lui Asztalosz Csaba Ferenc și a două din mâinile sale cu care mi-a trântit speța de corupție a firmei Fresenius care mă ține legat și nu mă lasă liber în țara mea, în orașul meu, ca să satisfacă orgoliul unor subrete ce fac menajul în Centrul 1 condus din umbră de paianjenul „cap de mort” – Profesorul – a închis ochii, a întors capul și a trimis pentru „competentă soluționare” cazul meu la Iași, la Secția DNA Iași, care este după părerea mea (dar nu numai) cea mai ineficientă secție DNA din toată România, de când în fruntea ei se afla procurorul interlop Emilian Eva, luat apoi de Kovesi la București și pus ca să scape de păcatele sale și să-l satisfacă pe Băsescu ca să-l execute pe patronul Trustului Intact, Dan Voiculescu. Știți, nu vă faceți că nu știți. Ei, bine, Emilian Eva, fratele dr. Eva care a fost pus cu forța procuraturii interesate manager la Spitalul Sf. Ioan din Iași – luându-le „fața” altor medici mari de acolo ce au fost dați deoparte – a lăsat-o în locul lui la comandă pe scaunul șefiei la DNA Iași, pe fina sa de cununie, madama Oana Andreea Nica; cea care a avut plăcuta ocazie să le spele șezuturile murdare de noroi maro lui Gheorghe Nichita și Mihai Chirica – primarul și viceprimarul Iașiului – cei care au nimicit în ciuda protestelor cetățenilor, teii de pe bulevardul Iașiului și a dat NUP la procesul intentat de noi, muritorii, prin ONG-ul ACAR Iași (Asociația Cetățenilor Abuzați din România), printre care m-am numărat și eu. Mult scuipat la furcă mi-a dat această nestimată doamnă procuror mie pe vremea când mă produceam ca jurnalist la FAPTA, iar asta a rămas ca o cicatrice nevindecată și azi. Prin urmare, domnul director Voineag de la Structura centrală a DNA București, îmi trimite Plângerea penală exact la Iași, unde tot această secție a reușit să închidă ochii și să protejeze pe infractorii primăriei de returnarea a milioane de euro pentru delapidarea unor fonduri europene despre care eu și șoferul Titi Tibincu reclamasem în clar aceasta către OLAF Bruxelles și care a soluționat acel dosar în sensul fraudării dovedite a banilor europeni. Cum naiba să am eu încredere că Secția DNA Iași va „soluționa competent” plângerea penală făcută structurii centrale?

Păi din poveștile pentru adulți pe care le-am citit în tinerețe, am rămas cel puțin cu metodologia standard care ar trebui aplicată în cazul unei spețe de corupție la înalt nivel. Bossul parchetului repartizează cazul unui subaltern cu câteva indicații verbale făcute la o cafea cu un coniac Curvoasier în biroul bossului. Plus câte o juma de pachet de țigări sau un trabuc cubanez.

Când iese din birou de la boss, dom procuror căruia i s-a repartizat cazul merge în biroul său și convoacă o grupă operativă. Secretara de-i zice grefieră, face de urgență un email către un Judecător de drepturi căruia i se cere „în numele legii” un aviz /aprobare de urmărire tehnico-operativă a unor persoane în sprijinul anchetei. Ce dracu dom’le, asta e prevăzut în acele „protocoale cu SRI” care au rămas valabile și astăzi… Asta e prima formalitate ce trebuie îndeplinită. Oricum, până la venirea „aprobării”, Operativul scuipă în palme și se apucă de lucru. Investighează repede care sunt telefoanele private ale persoanelor nominalizate în Plângerea penală și din acel moment sunt puse sub urmărire non stop. Pe parcurs sunt selectate și eliminate din stocare acele convorbiri neinteresante, ce nu au nimic comun cu speța. Cu copilu, cu soțul sau soacra, cu instalatorul sau bona filipineză, dacă asta nu este cumva și o amantă, iar asta desigur că schimbă datele problemei… Dacă cumva se constată că unul dintre subiecți este contactat sau contactează el un număr care după cercetări se constată că ar fi al unui membru sau apropiat al firmei Fresenius sau casei de avocatură care a reprezentat firma multinațională în litigiu cu reclamantul, atunci se extinde observarea și cu acel contact și tot așa, din aproape în aproape. Evident că ce v-am spus eu mai sus NU este legal, dar exact așa se procedează când autoritățile ce reprezintă Sistemul vor să aibă probe despre un caz de corupție, mai ales la înalt nivel! Dar înalt nivel înseamnă să nu fie sesizat de un oarecare nimeni pe lume care devine o persoană abuzată de mafie, care mafie duce la niște mahări politici precum ministrul Rafila aflat deocamdată pe val. Dar: … de problemă este interesat direct SRI-ul, care colectează el datele speței și adună probe, chiar dacă plângărețului petentt i se dă fin cu flit, pentru că pe ei nu iar interesa speța. Oho! Și încă cum îi interesează! Ia să vedeți cum un colonel SRI devine general, sau un Șef de Serviciu ajunge Șef de Direcție! Pe munca mea băi trântorilor?

În prealabil, cei de la DNA transmite o  Adresă la CNCD prin care înștiințează oficial că domnul Astztalosz Csaba și două subalterne ale dumnealui nominalizate în plângere, sunt sub urmărire penală ca urmare a plângerii făcute de cetățeanul M.G. din Iași, cu acuzarea de corupție, prevăzută în Legea, art, nr. aliniatul… De obicei, în asemenea situație cei vizați încep să se agite, să se zbată, să  apeleze de urgență la pilele și relațiile pe care le au, ca să vadă ce pot face și să tragă sforile să se apere. Magnetoscoapele și instalațiile cumpărate pe sume imense pentru dotare de Codruța, își găsesc eficiența și înregistrează totul simultan cu  alte cazuri aflate în lucru. Timp de 14-15 zile (dacă nu 30, 60) nimeni nu a făcut practic nimic altceva în acest caz, dar după acest termen se trage o linie și se ascultă toate înregistrările. După ce s-au selecționat cele trebuitoare, celelalte se șterg pur și simplu și se elimină. Apoi se cheamă persoanele la audieri, iar prin interogatorii încrucișate se pot depista cu ușurință legăturile ascunse și o recunoaștere sau nu a reclamaților, care pot sau nu deveni din „simpli cetățeni”, inculpați… Dar… așa ar fi normal, într-o țară normală, cu o democrație normală, nu într-o colonie în care dictează toată lumea iar  parchetele sunt bine lustruite ca să te dai pe gheață…

Aflând probabil de la primul telefon primit cine este în spatele acestei spețe reclamate la CNCD și că nu este bine să se dea curs solicitării din Plângerea penală – ba chiar să se arunce cartoful fierbinte cât mai departe, ca să se răcească – domnul director Voineag a pus cartoful în praștie și l-a aruncat hăt… tocmai la Iași, la depozitul cu dosare corupte și mușamalizate.

Extras din Adresa de înștiințare a structurii centrale a DNA București că a trimis cazul pentru anihilare și adormire la Serviciul Teritorial iași…

Acum, după ce v-am convins cum joacă Sistemul la ofsaid când primește ordin să facă protecție în loc să acționeze în spiritul legii, vă spun doar ca să înțelegeți, că nu Profesorul în sine are o atât de mare protecție individuală, atât la Iași, cât și la București. Nuu… El se află sub protecție ca fiind un membru de vârf al Mafiei, un angrenaj în Sistem, iar Sistemul îl protejează în  virtutea sistemului său propriu de autoapărare, după modelul piramidal.

Sistemul globalist – în toate punctele cheie, unde există macazuri – are câte un acar Păun plantat. Ordinul se transmite în avalanșă, de sus în jos și ajunge peste tot ca în acel „joc Tv” în care o bilă cobora sărind printre cuie până la bază și poposea într-o casetă în care puteai să câștigi un milion, sau să pierzi tot ce ai avut. Un altfel de ruletă rusească…

Deși plângerea penală depusă la DNA București data din toamna/iarna 2022, ei au percutat efectiv, imediat după ce m-am plâns la sfatul unui prieten avizat, către Inspecția Judiciară, care funcționează ca un fel de Bau-Bau la toate nivelurile parchetelor… Dar mi s-a confirmat ceea ce bănuiam aproape cu certitudine, că și Inspecția Judiciară nu este de capul ei, ci răspunde la butoanele SRI-ului.

Aproape imediat dupce am primit acasă vizita celor doi tineri polițiști care se jucau cu mine de-a James Bond cu Comisarul Maigret, sunt sunat de un domn Comisar de poliție din structura DNA Iași, care știind precis starea mea mi-a solicitat o întrevedere la domiciliul meu. Evident că există o diferență imensă între un Comisar de poliție și un Agent de poliție. Nu numai ca grad, dar ca experiență de viață, de pregătire, de școala făcută de primul comparativ cu ultimii… Eu știam prea bine cu cine am de a face și mă așteptam să mă întâlnesc cu un profesionist, ceea ce s-a și întâmplat.

El știa deja multe date despre mine, știa din ce citise că sunt un om direct, care nu a ezitat să scrie negru pe alb la București la structura centrală că nu are încredere în subunitatea de la Iași, arătând motivele, iar eu eram sigur că el știe că eu știu multe despre modul de anchetare și de faptul că sunt conștient că amândoi vom juca niște roluri într-o piesă de teatru.

Vine Comisarul, singur, ne strângem mâna făcând cunoștință, îl invit în sufragerie pe fotoliu, iar eu pe scaunul meu lângă dânsul. La fel îmi fac datoria de gazdă și îl întreb dacă pot să-l servesc cu o cafea sau un pahar cu apă rece, un suc, ceva, dar politicos mă refuză, semn că această lecție cu refuzul pentru o posibilă acuzare de corupție a infractorului sau o adormire  în vederea anihilării anchetatorului, a rămas de multă vreme în Programa Școlilor de poliție… Deși nu bag mâna în foc că omul nu avea la el instalație de înregistrare în loc să vină cu un reportofon pe masă la vedere, demarăm discuția pe tema reclamației mele, dar nu mai înainte să-i spun că sunt total dezamăgit de modul cum DNA caută să arunce acest cartof fierbinte din mâini, iar prezența lui îmi dovedește mie exact acest lucru, însă că e „pe procedură”, nu mă opun și că îi dau tot concursul. După ce a consemnat olograf întrebându-mă prealabil dacă poate să formuleze așa sau așa, Comisarul scria pe hârtie ceea ce la sfârșitul discuției, după a ce a recitit textul întreg de la început, am recunoscut cuvânt cu cuvânt  ce convenisem împreună, așa că ne-am despărțit prietenește, nu înainte ca el să-mi fi dat numărul său de mobil pe care puteam s-l sun oricând cred eu că mai apare ceva nou, sau că îmi aduc aminte de altceva. Omul a căutat să mă facă să înțeleg voalat că ei ar avea nevoie de ceva concret, ceva care să țină cică de corupție, ceva cu date certe că se fac fraude de bani publici, iar de aici am tras concluzia că a venit să îndeplinească o formalitate menită să stingă chibritul aprins de Inspecția Judiciară. Știam că îl văd pentru ultima dată, dar și asta făcea parte din piesa pe care eu am scris-o personal, cu tot libretul.

Inspecția Judiciară este sub tutela SRI avea să mi se confirme curând, când după ce primisem acasă pe primii emisari ai celor două Parchete unde am depus Plângerile, am primit oficial o adresă de la Inspecția Judiciară – care nu îmi dăduse niciun răspuns la sesizarea mea încă –  însă am simțit că acționase dur și așa am putut declanșa ancheta. Însă – așa cum funcționează Sistemul mafiot – „parchetarii” de la Iași angrenați în Sistem s-au plâns imediat superiorilor lor de legătură care din treaptă în treaptă, ierarhic și docil, au ajuns la vârf, adică la cineva cu putere la SRI ca să intervină și să acționeze invers, pentru anihilare. Hai, bre, că sunteți deștepți, nu neg asta, dar v-ați găsit și voi unul cu care vorbiți fără perdea!

Prin urmare SRI a dat un telefon, ori s-a întâlnit la o cafea cu omul lor din Inspecția Judiciară care are și putere executivă și i-a spus că în cazul sesizării acelui M.G de la Iași care are dreptate absolut în tot ce a scris, trebuie de urgență acum să i se dea un răspuns care să-l anihileze, să nu mai poată presa pe procurorii de acolo, că ei au alte ordine date de Sistem și anume deocamdată să țină speța în adormire, că nu este momentul ca Sistemul să acționeze în demascarea infracțiunilor și a infractorilor.  Adică, se culeg date, iar poate în curând, când aceste personaje politice ținute în brațe de globaliști vor cădea de la putere, se vor scoate dosarele, iar aceia aflați acum în eșalonul doi în toate structurile, vor prelua funcțiile lăsate goale de actualii acari Păun, vor trece la represalii, având dosare cu probe certe și nu va mai fi nevoie de altă muncă de la zero. Că cam-aș…a, văd eu acțiunea asta la care am ajuns fără voia mea eroul principal. Inspecția Judiciară mi-a trimis o Adresă prin care m-a anunțat că sesizarea mea către ei nu se confirmă, că nu am scris „după procedură”, că ei nu pot depista sau localiza inacțiuni sau acte precise drept probe în cele ce am susținut către ei, prin urmare, dacă îmi susțin plângerea, să le trimit conform Procedurii cele sesizate anterior, altfel totul devine inutil și fără obiect pentru ei. Așa da, mai merge, tovarăși! Semnalul a fost cât se poate de clar pentru mine, dar nu m-a dezamăgit deloc! Ba chiar mi-a întărit ideea ce încolțise deja în mine, că atâta timp cât încă mai trăiesc și mai pot să gândesc și să scriu, să demarez acest Proiect de a-mi povesti propria viață de om chinuit și abuzat, pe blogul personal pe care l-am șters de praf și l-am făcut iarăși viu și arătos… Fac ceva ce nu convine nimănui, adică le dau tuturor chiloții jos și arat lumii cât de mare sau de mică au scula… Doar îmi scriu viața mea, cu percepțiile mele, cu talentul sau cu incultura mea, nu au decât să își scrie și ei memoriile și să mă combată! N-așa, dragă?

Evident că pe mine astea mă întărâtă, mă revoltă, că ce naiba, e viața mea, nu a lor, nu a lui tat-su sau a lui mă-sa de procurori și SRI, că idioții nu cred și nu înțeleg că oricând îi poate lovi soarta să ajungă vreo unul în situația mea și să depindă și de un căruț și de dializă, și de o idioată precum Dana Toma sau un ticălos de doctor precum este Profesorul și care poate face atâta rău oamenilor în loc să le facă bine, pentru că îi poate extermina!

Acum, cât răspund de ordine și închid ochii, chiar și ofițerii ce raportează la NASA tac, deși nu se știe dacă nu vor mirosi ca și mine rădăcina florilor, răpuși de Sistemul pe care îl servesc cu devotament!

Cam la o lună de la acea vizită a Comisarului DNA, primesc oficial o adresă de la DNA prin care mi se aduce la cunoștință că s-a clasat cauza în legătură cu Plângerea mea, pe motiv că „nu se confirmă”, lucru pe care eu l-am știut înainte de a fi făcut Plângerea, însă scopul meu nedeclarat decât vouă, cititorilor acestui blog, acum, a fost să fac cunoscută problema de abuz în serviciu săvârșită contra persoanei mele și cealaltă, despre „zădărnicirea combaterii bolilor” cu „clostridium dificile” și infectarea întregului parc auto al BGS cu bună intenție în scopul ascunderii fenomenului generalizat și a continuării producerii de profituri ilicite chiar sub nasul autorităților ce ar fi trebuit să ia  măsuri ca să stopeze aceste lucruri.

Gata! M-au liniștit! Nemernicul de la CNCD a scăpat deocamdată cu fuga…

Cât de frumos! Cât de elegant! Cât  de legal! Extraordinar, stimata procuroare Cristina Chiriac, ajunsă acum Șefa Secției Iași a DNA pe scaunul pe care a stat cândva apărând mafia și minunata ei predecesoare O.A. Nica, cea care a soluționat cu  mâinile ei fine, cu a ei manichiură perfectă, cu gel și nu cu oja, cazul trimis pentru „competentă soluționare” de domnul  director Voineag de la București! Desigur, măiestria și rapiditatea soluționării favorabile pentru mafie a dosarului, vot fi pentru doamna procuror Chiriac p bilă albă în vederea aprecierii anuale și eventual a promovării domniei sale, poate chiar la București.

Dar nu am nicio îndoială stimată doamnă procuror, că după ce mă voi fi eliberat din chingile cu care am fost legat de infractorii Dana Toma, Profesorul Adrian Covic și CEO Ioana Țoncu, prin intermediul jegurilor umane Astalosz Csaba Ferenc și a ajutoarelor sale de la CNCD, veți auzi din nou de mine, dar de această dată cu o speță de aici, locală, care chiar este numai de competența dumneavoastră și eventual a Curții de Conturi Iași, iar atunci dacă iarăși o dați cotită ca și în multele cazuri pe care le-ați escamotat cu Nichita, Chirica, Costel Alexe, Maricel Popa, etc veți fi cu siguranță sancționată și nu promovată!

Așadar dragii mei cititori, viitoare victime sigure a acestui Sistem corupt ce domină acum România, fiți vigilenți, deschideți bine ochii și căutați să trageți învățămintele necesare din ceea ce ați citit și ați văzut că mi s-a întâmplat mie, un om absolut nevinovat, doar pentru că am avut tăria și curajul să susțin cauza pe care o apăra în favoarea pacienților neștiutori că le este pusă viața în pericol în mod deliberat, pentru ca firma să facă un profit nejustificat pe seama lor. Am acceptat să risc și să lupt alături de prietenul meu Titi care era șofer pe ambulanța BGS, iar asta este consecința.

Acești procurori nemernici – marionete în slujba Sistemului – nu înțeleg și nu pricep un lucru elementar: că pot foarte simplu să emită o Ordonanță prin care să elimine abuzul săvârșit asupra mea, care poate fi constatat doar în baza legilor în vigoare, iar apoi pot să o lălăie cât chef au, sau până nu le trage careva într-o zi un șut în Curtea de casație, că atâta vreme cât sunt ținut umilit și îmi este interzisă Libertatea de om, lupta mea le va crea daune și lor. Și cu pumnul în gură!

(va urma, desigur!)