ÎNSURĂTOAREA

Bă frate, s-a dus naibii afacerea ce tocmai o încropisem cât de cât… Mă profilasem pe căsătorii/divorțuri cu dar, care promiteau să devină o mică industrie, dar scârțarii ăștia de la ANAF sunt mai răi decât popii ce jupoaie și de la vii și de la morți.
Acum le-a trăsnit prin creierul mic să dea mirilor aflați încă sub influența fericirii din luna de miere poliflora, niște formulare cu care (cred ei) va crește PIB-ul României cu peste 0,072% – bani ce vor fi colectați și returnați populației tinere sub formă de ajutor pentru cvintupleți.
Bă neamule bă! Ăștia vor să o ia din 2013 cu adunarea declarațiilor pe proprie răspundere neținând cont că peste 60% din cupluri divorțează după primii trei ani!
Bunăoară eu: primesc în cutia de la poștă un plic cu însemnele ANAF și văd că nu are ecranul black ca toate celelalte prin care eram anunțat că dacă nu plătesc suma de… lei care reprezintă taxe, impozite și penalități la taxele și impozitele rămase restante, îmi vor sechestra bunurile mobile și imobile.
Bunuri imobile nu am, că am ales pentru orice eventualitate să stăm în gazdă la socri, care nu vor (deocamdată) să ne ia niciun ban.
La mobile nu am declarat decât o gioarsă de telefon NOKIA de prin anii 97 care nu are nici măcar o cameră foto, dar e telefon mobil! Viața m-a învățat că e bine să nu ai mai nimic pe numele tău, nici chiar nevasta, că uite că prevăzusem că într-o zi când vor ajunge la fundul sacului vor pune impozit și pe obiectivul strategic…
Vine hârtia, deschid plicul și citesc că sunt obligat să declar pe propria-mi răspundere tot ce-mi aduc aminte despre nuntă.
Sunt derutat puțin, că nu-mi aduc aminte cu care să încep, dar când aflu că e vorba după 2013, mă liniștesc pentru moment, pentru că lista a scăzut la trei…
„Cine (solist, formație, ansamblu, etc) a asigurat entertiment-ul la masa festivă?”
Ăștia mă cred puriu și că m-au încuiat. Ei bine, încep să înșiruiesc într-o ordine oarecare un Playlist cu peste 230 de nume din țară și de peste hotare. La urmă scriu cu sârg că toți au cântat în intervalul 18 – 06 la Radio Magic FM și Romantic FM, plus Etno FM ,care au fost cuplate la boxele restaurantului.
La restaurant, am trecut Pizzeria Mamma Mia, pentru că știam că patronul este primarul însuși sub acoperire…
„Cine a făcut pozele la nuntă? ”
Trec conștiincios vreo 70 de nume dintre invitați, specificând că tot ei au făcut și videoclipuri cu telefoanele mobile pe care ulterior mi le-au trimis prin Messengerul Facebook.
„Cine a asigurat băutura și din ce sursă?”
Răspund responsabil: tata socru, cu o căpșunică din acel an, făcută din via boltă de la casa bătrânească a bunicilor nevesti-mi-i din Țibănești. (haide Mișa să trăiești!)
„Dacă ați furnizat alte materii prime sau preparate pentru pregătirea mâncărurilor:”
Da, am livrat 68 perechi de fudulii de capră pentru aperitive și o carcasă de mistreț fără Pesta porcină cumpărată de la un pădurar al cărui nume nu mi-l amintesc, din fostele păduri decimate de Holzindustrie Schweighofer în munții Harghitei. Ceva, parcă Pișta, sau Lajos Orban bacs…
Am mai adus și o roată de caș de oaie turcană de la Sighii, direct din „muncipiul” sasului care a ajuns în fruntea Reichului.
„Cine a făcut florile artificiale de pus în cheptul mirilor și al musafirilor?”
Nu știu cu precizie decât că le-a cumpărat mama soacră cu soră-sa Didina de la un târg de nunți de la Iulius năMall, și nu a primit chitanță.
„Ce flori naturale ați avut și cine le-a furnizat?”
Tot de la soacră-mea am aflat când i-am dat o scatoalcă să spună drept, că florile naturale (ghiocei, viorele și toporași împreună cu buchețelul miresei din zambile roz, le-au cumpărat de pe trotuarul din colțul blocului de la o țigancă ce vinde toamna hribi și vara sânziene și pojarniță.
„Cine a fost Chef bucătar?”
Aici am știut răspunsul: „Mama mea gătește mai bine!”
Am semnat Declarația, am lipit plicul cu timbru inclus și l-am pus în prima cutie de poștă.
După opt luni și 17 zile am primit de la ANAF un alt plic prin care eram înștiințat că statul român îmi este dator cu suma de 1,82 lei care pot fi retrași zilnic – de luni până vineri – între orele 12-14 de la Casieriile ANAF din str…., nr……
Trăiască familia tradițională și curismul familiar! Jur că încerc un Parteneriat Privat…