MĂI…DRAGĂ, CHIRICA!

Vezi că pe 4 octombrie anul acesta – 2013 – (în care mai eşti încă liber), societatea civilă din Iaşi a mers înapoi în parcul de pe esplanadă la Teatru şi a plantat 10 teişori din banii societăţii civile.

tei1 Este un exemplu pe care îţi sugerăm să-l urmezi. Vezi că stau cu ochii pe tine ca pe butelie! Nu fă prostii că vei avea mari neplăceri.
Ştiu măi dragă Mihăiţă că ai dat ordin lui Sălceanca – care are aceeaşi vîrstă cu teii ce i-aţi tăiat şi are ani mai mulţi de vechime în primărie decît vîrsta ei – să o facă pe buna samariteancă şi să se apuce de udat copăceii în semn de pace cu societatea civilă.
Probabil că ţi-a spus domnişoara Dingă la întrunirea cu grupul lor folcloric timp de aproape trei ore, că pericolul cel mare nu e ONG-ul lor cu care tot vreţi să o daţi „la pace” finanţînd legal această grupare. Nu! Pericolul cel mare care vă (te) paşte este chiar societatea civilă adevărată de care voi vă facţi că nu vreţi să auziţi. Da, cu CIVICIS GRUP IAŞI, NU LUI VODĂ GHEORGHE, TEIUL LUI EMINESCU şi încă alte ONG-uri care sunt dedicate cu adevărat acestui scop fără interese politice. Ştiu că ştii ( că de n-ar fi nu s-ar povesti) că suntem reprezentaţi legal în interes de Asociaţia Cetăţenilor Abuzaţi din Iaşi reprezentată tot legal de domnul Virgil Iordache.
Pentru că nu suntem atît de proşti pre cum părem în ochii voştri, ştim că a început să vă intre mai adînc morcovul ce iese din scaun de cînd aţi văzut că noi chiar ne-am luat rolul în serios şi v-am acţionat în judecată pentru a replanta teii pe Ştefan în locul rahaţilor ăia de salcîmi japonezi. Mai bine-i ziceai  lui Sălceanca să-şi puie copacul ce-i dă numele….
Dar plăcinta cea mare încă nu v-a venit.Vă spun acum pe această cale că am scris şi am împînzit în 4 zări un mesaj de ajutor comunităţii internaţionale şi în special Comisiei Europene. S-ar putea ca ministresa voastră ecologică Rowana Plumb să vă cadă acuşi în genunchi şi să vă „implore” să nu vă jucaţi cu funcţia ei. La fel ar putea face şi Victor Ponta că nu-şi va strica el imaginea pentru ambiţia voastră de inepţi şi inculţi.

SONY DSC
Mi-a şoptit o păsărică din teii tăiaţi că planul tău care-l crezi diabolic este să pui de sanchi să ude copăceii care – evident – că nu se vor prinde niciodată, în ciuda intenţiilor voastre bune…
Măiii…dragă Chirica, de va fi aşa să ştii că suntem atît de deştepţi încît vom demonstra ştiinţific motivul real pentru care nu se vor prinde teişorii şi vă veţi trezi cu încă un proces pe rol. Teiul plantat de ziua măreţului conducător pe 15 sectemvrie anul ăsta de referinţă a fost smuls cu ciudă din pămînt de agenţii voştri de la S.C.”Servicii (Publice) Secrete” S.A. Plus ceilalţi 4 copăcei lăsaţi de noi în gavanoase pe care i-aţi furat să-şi pună Sălceanca nişte tuia în plus din pepiniera ei proprie pe care să vi-i vîndă de Anul Nou cînd cucoana face-un ou…

tei3
Deci şi prin urmare, fii foarte atent ce ordine dai şi cît de conştiincios îngrijeşti copăceii, că la primăvară dacă fiecare nu are cîte o pupăîză care să cînte, eşti gata! De cucul tău armenesc noi ne-am săturat.
Tanti auguri! Atenţie la neatenţie!