MĂSURA LUI CHIRICA

Sunt convins că majoritatea dintre dumneavoastră observați că de câtăva vreme – mai precis de când puricele umblă în bermude roz pe la DNA încălțat cu sandale cu 99 de occa de fier la blacheuri – că omul ce i-a fost complice acestuia și care a rămas la butoanele orașului, dă tare din „haripile” lui de hultan corbiu să se facă Bulibașă.
Da, da, la Țiganul Împărat Chirica mă refer, cunoscut megieșilor mai ales caC riminalul teilor…
Haraselu dă interviuri non stop, murdărește pe dinlăuntru sticlele videochaturilor locale de-și mai zic tembeliziuni-canale, face conferințe de presă cu presarii năimiți – care nemaiavând o bucată de carne pe ciosvârta de os, au devenit vegetarieni halind și găinaț de cioară.
Altul mai gras, că țâganu’ s-o ras!
Iașul este distrus din punct de vedere fizic, e un oraș lugubru, mizerabil, nefuncțional, e un oraș plin de mizerie, de gunoaie, de praf, de gropi, e un oraș cenușiu, cu garduri la bulevarde murdare, ruginite – strâmbe de vremuri, cu un transpot public arhaic și neconfortabil, Iașul are oamenii încruntați, îngândurați, îmbătrâniți, manevrați politic, chiar îndobitociți de acești mafioți care l-au avut în frunte pe Nichita și pe Chirica ce se vrea „il lidero maxima”.
Iașul se rezumă doar la un areal cuprins de Complexul Palas, unde merge toată lumea ca „la Băi” în concediu, în stațiune…Acolo se plimbă, acolo se distrează, acolo își lasă banii…Asta s-a dorit!
Nu voi face acum un expozeu al fărădelegilor comise de acest ticălos, care în complicitate cu Nichita și cu aparatul politic creat de ei în primărie, în presa locală și în aparatul de Justiție, au devalizat cu bună știință Iașul, l-au înapoiat pe vecie!
Totul este o mascaradăăă!
Totul e teatru ieftin pentru proști și pentru a justifica în ochii lumii continuarea jafului de aceeași mafie cu alt „capo di tutti capi”. Locotenentul de ieri a preluat „la famiglia”.
„Iași-2021 capitală culturală europeană”, cu un Protocol fictiv și larg mediatizat de presa părtașă – la care au participat reprezentanții Universităților ieșene, respectiv Rectori sau Prorectori – nu este altceva decât o încercare de a de credibilitate continuării devalizării fondurilor bugetare luând ca părtași teoretici intelectualii Iașului reprezentați de câțiva profesori universitari, dintre care unii poate vor fi chiar stipendiați prin această metodă ca să li se închidă gura și să li se adoarmă vgilența.
Și majoritatea dintre ei vor primi pomana, vor aplauda la festivități băgând în buzunare plicurile trimise regulat de un Chirica prin acoliții lui să le cumpere tăcerea!
Doar Prorectorul de la „AI Cuza” în spiciul său a avut onoarea de a le spune de la obraz păpușarilor de la Muzeul Unirii sosiți la întâlnirea parodie de semnare a Protocolului că Proiectul este unul sortit eșecului din start, că nu sunt șanse reale de izbândă din multe motive, pe care domnul Prorector nu le-a detaliat, dar le-a lăsat să se înțeleagă…
Ceilalți? Papagali profitori, gargaragii nerăbdători să participe la agapa ulterioară unde se va discuta rapid despre felia de cașcaval ce-i va reveni fiecăruia…
Chirica? Așa cum vă tot spun și scriu de foartă multă vreme argumentat – încă din timpul când era doar un puțoi de inginer făcut Director Tehnic al primăriei pe criteiul că a dovedit că e om de încredere și-și ține gura închisă făcându-se părtaș la jaf, iar apoi implicându-se până ce acum conduce chiar jaful – ca specialist, e o nulitate, e un „urechist” lăutar în inginerie.
Vă dau un simplu și ultim exemplu și închid articolul.
Știți cumva de ce la atâta timp de când s-a terminat asfaltarea străzii Nicolina – Podu Roș încă nu circulă sicriele electrice? Nici nu vă închipuiți?
Ei bine, BOUL – care pe acea vreme când s-a întocmit Caietul de sarcini pentru proiectanți, constructori, consultanți – era Directorul Tehnic al primăriei și avea în subordine toți flaifuterii direct răspunzători, a omis să ceară în documentație ca după lucrările de reabilitare și consolidare a suprastructurii Pasajului denivelat Nicolina să fie integrați și montați înapoi stâlpii de iluminat și cei susținători ai liniei de contact pe pod!
Podul e gata, șușaua e gata, dar n-au idioții de ce să agațe „sârma,băăăi!”
Altă proiectare, alte lucrări, alt timp pierdut, alte intervenții în suprastructura podului, alți bani, altă candidatură, alt mandat?
La pușcărie băi, bat-vă Dumnezeu să vă bată de cretini isterici și imbecili!
Vrei primar al Iașului țigane? Țigănia asta nouă nu ne place!