OXIURILE

Nu ştiu cum vedeţi voi tupeul inimaginabil al unor viermi intestinali din politica ieşeană care ne colcăie în intestinul gros şi împotriva cărora suntem nevoiţi acum să aplicăm un tratament forte.
Mă uit la nişte limbrici politici ca aceşti Mihai Chirica de la PSD şi Marius Danga de la PNL cu câtă ardoare se luptă să se menţină în funcţii înfingând adânc ghearele murdare în capitonajul scaunelor tapiţate după ce au fost cei mai detestaţi „eroi” care au năpăstuit Iaşul cel puţin în ultimii 3-4 ani!
Ce caracter mârşav, ce otrepe fără onoare şi ruşine pot avea aceste nevertebrate, ca să apară în faţa noastră încercând să ne vâre degetele lor murdare cu care se scobesc şi-n cur şi-n nări ca să-i băgăm în seamă?!
Te uiţi la aceste oxiuri şi vezi cu scârbă cum sunt promovate de alţi limbrici din presa locală care e flămândă şi capabilă de orice josnicie să-i ridice sau să-i menţină pe funcţii, de frica unor nume noi care ar accede în politică şi cărora nu le-ar putea flutura sub nas niciun act de şantaj sau vreun can-can cu care să-i exploateze…
De unde provin aceşti bani cu care sunt în permanenţă pe sticla videochaturilor locale care-şi zic pompos „canale Tv” sau pe pagini proprii pe reţelele de socializare unde lucrează – evident nu degeaba – o cohortă de postaci?
Oare corupţia organelor abilitate este şi ea tot atât de mare ca şi a acestor larve din politică şi din presă şi au cu toţii acelaşi ţel comun de a perpetua viermii?
Eu mă îndoiesc serios că Mihai Chirica – în ciuda stofocărilor sale de două luni şi a unor alţi microbi din jurul său – va fi lăsat să candideze….
Este de ajuns doar să ai o minimă instrucţie intelectuală, dar să te preocupe puţin să observi cu atenţie ce este acum în România, ce acţiuni sunt în desfăşurare şi îţi dai seama că undeva” – în nişte laboratoare nevăzute, dar pe care le simţim – „cineva” dirijează din umbră o acţiune de curăţire forţată a actualei clase politice.
„Cineva” a dat o comandă ca sub acţiunea forţei să se acţioneze cu rapiditate astfel încât să se destructureze puternic clasa politică – în principal cea din partidele dominante PSD şi PNL – şi astfel pentru a mai supravieţui, ele să fie nevoite şi chiar obigate să se primenească, să aducă în faţă alte figuri care chipurile la prima vedere ar fi nepătate.
De ce s-a adoptat noua Lege a înfiinţării unui partid cu trei membri? Hm!
Ştiu, vrem cu toţii Dreptate, vrem Răzbunare, vrem să li se confişte averile imense dobândite prin jaful la vedere a Ţării, dar acel „cineva” care a trecut la acţiune îşi dă seama că este imposibil să poată destructura această încrengătură formată în douăzecişicinci de ani de devalizare a României.
Cancerul a atins cred cel puţin 40% din populaţia ţării şi au furat ca în codru de la ţiganul din marginea satului până la cei mai înalţi demnitari din frunta lui!
Ideea pe care se merge acum şi care a fost gândită ca soluţie de avarie – sunt convins că e elaborată afară – este aceea să fie momentan destructurată actuala clasă politică şi împiedicată să mai rămână pe posturi cheie până la următorul scrutin. Ăsta e primul pas.
Nu este acum timp şi nici nu există încă o voinţă politică hotărâtă ca să poată curăţa clasa politică până la viitoarele alegeri, dar mai ales nu pot fi instrumentate în câteva luni cazurile inimaginabile de jaf şi prăduială cu tragerea la răspundere a vinovaţilor şi mai ales cu recuperarea şi confiscarea averilor ilicite!
Ceea ce s-a furat sistematic vreme de douăzecişicinci de ani, nu poate fi rezolvat în unul sau doi ani!
După părerea mea, „cineva” care dirijează de  „undeva” această nouă tactică de acţiune are nevoie de timp. De mult timp. Poate zece, cinsprezece ani de azi încolo, dar asta numai după ce se dă o lovitură năucitoare actualei clase politice care este aproape de identitate cu clasa lumii interlope…
Nici structurile de forţă a statului nu sunt capabile de o asemenea acţiune, deoarece chiar ele sunt infestate până în măduvă de corupţie.
Singura chestie deocamdată care se obţine este crearea cu orice preţ unor personaje bine ţintite, care sunt un fel de vârfuri, de dosare penale; cu orice lucru oricât de mic ar fi şi oricât de strigător la cer!
Legile nu se mai aplică corect, procedurile nici ele, Codul de Procedură Civilă are valoarea unui manual de algebră de clasa a VI-a, plasa ia la grămadă tot felul de peşti unde pică şi oameni nevinovaţi, dar asta numai şi numai ca până la data viitoarelor alegeri să rămână să candideze numai oameni care nu au pe conştiinţă absolut nimic ce să-şi reproşeze.
La Iaşi, au fost ridicaţi Nichita şi Adomniţei. Pe Relu Fenechiu îl eliminaseră mai înainte că-l supărase pe Băsescu.
Nichia şi Adomniţei sunt aparent agăţaţi cu nişte lucruri minore în ochii multora şi aşa şi este! Intenţionat au fost lăsaţi încă liberi locotenenţii lor, să se mănânce, să se devoreze chiar, dar asta numai până se va întâmpla una din două: ori vor înţelege singuri şi se vor da la fund de bună voie, ori în prajma alegerilor vine garda de mascaţi şi-i saltă cu şuturi în cur că au fumat pe stradă!
De ce nu s-a mers direct pe curăţenia generală? Pentru că nu ar fi fost bine! Trebuia careva să asigure continuitatea în derularea unor proiecte începute, trebuiau semnate acte importante, acordate salarii, trebuie să existe frământări în rândul clasei politice pentru a i se da şansa autocurăţirii, dar clasa politică nu vede şi nu înţelege acest lucru!
Auzi vehiculându-se fel de fel de nume de „flaifuteri” din partide care se calcă pe cap şi pe bombeu să ajungă sus, cât mai sus…
Ei bine, „cineva” observă, „cineva” e cu geana pe băieţi şi bifează.
Am ferma convingere că în curând veţi asista la lucruri spectaculoase, se va trece şi la curăţenia în Presă, pentru că şi aici este o pârghie care contribuie la perpetuarea jafului!
Chirica din coate? Dă Danga dn coate? Vor alţii din umbra lor cărora li se pare că ar putea şi ei să roadă ciolanul cu toate că au şi azi posturi bune unde unii chiar s-au dovedit a fi capabili? Li se va bara calea!
Lumea va fi ajutată CU FORŢA să nu mai poată fi păcălită cu multe poze şi afişe cât blocul de înalte, cu cadouri colorate şi multiplicate cu bani negri. Niciunul dintre cei pe care îi vedeţi azi că se strofocă şi se burică nu va fi lăsat nici măcar să se înscrie în cursa electorală!
Acesta e semnalul, aceasta este cheia în care trebuie citite şi înţelese astăzi acţiunile DNA, SRI şi Poliţia Comunitară Iaşi….
Rând pe rând sunt scoşi din joc cu lovituri bine ţintite de lunetişti nevăzuţi „oamenii cheie”. A picat Eva? E doar un început. A fost momentan paralizat un sector, un grup. Vor fi judecători şi politiceni de vârf în curând!
Fiţi atenţi la Dragnea! Eu personal nu-l văd bine! L-au scos iniţial din joc crezând că a înţeles mesajul, că iese singur din faţa vieţii de partid şi se retrage undeva să-şi consume averea ilicită…
Dar nu! El nu se satură, vrea acum să devină Şef peste PSD! Eu zic că nu va fi lăsat. Deja DNA nu este mulţumit cu sentinţa dată cu suspendare…Dacă nici asta nu înţelege, este chiar un bou avid de putere şi mărire. El crede că dacă s-a dus şi a dat la pace cu Johannis şi sadica Alinuţa, Sistemul l-a adoptat şi va fi lăsat în pace. Nu, nu va fi lăsat! Negoiţă de ce s-a retras imediat?
Cine-i idiot şi nu vede aceste lucruri simple, este eliminat din joc cu forţa!
Nu am nicio frică. Chirica, Danga, chiar Marius Bodea – directorul Aeroportului Iaşi – nu vor fi lăsaţi să acceadă pe funcţii înalte.
Despre Bodea nu îneleg de ce nu-şi vede el de treaba lui şi nu face din Aeroporul Iaşi ţelul vieţii sale de a ieşi chiar la pensie din acea funcţie plin de stimă şi recunoştinţă a multora dintre ieşeni, să facă din această instituţie ceva ca în genul măcar al aeroporturilor din Frankfurt sau Paris. Cu un om deştept şi dedicat funcţiei, un dezavantaj aparent poate fi transformat într-un mare avantaj. Viitorul va dovedi asta!
Deocamdată, toţi ieşenii îl percep pe Marius Bodea ca pe un locotenent al lui Adomniţei şi ca pe un ţucălar de duzină a lui Fenechiu, căruia nu a uitat să-i aducă osanale în public. Asta e percepţia lui Bodea la Iaşi şi nimeni nu vrea la primărie o umbră a şnapanului Fenechiu…Va pica şi Băsescu şi cei din camarila lui, dar pe măsură ce vor să mai joace încă în piesă. Blaga stă cuminte la cutie. Speră să scape neatins. Deocamdată…
În rest, să auzim de bine şi ascultaţi-mi sfatul: faceţi tratament forte şi intensiv contra oxiurilor!