…PE SĂNĂTATEA NOASTRĂ

Am dat din întîmplare peste linkul cu emisiunea „Raport de caz” de la Tele’M de săptămîna trecută care a avut ca temă corupţia din sistemul de sănătate publică.
Pentru că tocmai cineva din familie s-a confruntat de curînd cu Mafia ieşeană din „sănătate”, am putut să fac imediat legătura cu cele dezvăluite şi dezbătute acolo.
La sfîrşitul articolului, găsiţi linkul şi cine are nervi şi timp, poate să se autoflageleze şi singur pentru a vedea cu ochii lui ceea ce vă spun eu aici…
Să vedeţi păţania. Cineva a fost nevoit în urma pensionării medicului de familie să aleagă alt medic. Avea şi opţiunea de a rămîne în baza de date a celui ce a preluat cabinetul de la medicul pensionat, dar din diverse motive a hotărît să meargă la un alt cabinet mai aproape de domiciliu.
A făcut din timp o cerere către noul medic la care s-a dus, iar cel care se pensiona l-a asigurat că l-a şters din baza de date începînd cu data de 29 noiembrie (el urma să se pensioneze cu 1 decembrie). Din ianuarie, rudele mele s-au prezentat la noul cabinet medical pentru eliberarea reţetelor lunare…
Ianuarie, februarie şi martie, treaba a mers ca pe roate, conform programărilor. La data fixă se eliberau reţetele.
În luna aprilie însă, cînd s-a prezentat la medic, ruda mea a fost înştiinţată că nu i se mai poate elibera reţeta fiind ŞTEARSĂ(!) din Baza de Date! Fiind în disperare de cauză, a apelat la medicul vechi, crezînd cumva că ar fi omis să-l şteargă din baza lui de date şi a predat toată lista înlocuitorului său. Nici pomeneală, omul de o seriozitate ireproşabilă a garantat că s-a ţinut de cuvînt.
Pentru ca totuşi doctoriţa la care optaseră rudele să poată elibera reţeta avea nevoie de o Adeverinţă de la medicul înlocuitor al „pensionarului”, s-a apelat la acesta cu rugămintea de a elibera actul. În sfîrşit după 3 zile, acesta a eliberat adeverinţa.
Din această întîmplare am dedus că 3 luni 3 persoane care plătesc asigurări medicale au putut figura ambiguu teoretic la doi medici de familie. O fi fost intenţionat? Dacă da, a fost cumva cu complicitatea Casei Judeţene de Sănătate?
După vizionarea emisiunii de la Tele’M am tot mai multe motive să cred că da, CASS este o şandrama în care îşi are sediul MAFIA din Sănătate.
Eu vă îndemn totuşi să priviţi această emisiune deschizînd linkul…O să vedeţi şi pe unul din mafioţii care joacă rolul unei curve virgine. Este fostul director, în al cărui mandat ce a durat o veşnicie de peste şase ani jumate, sănătatea ieşeană ajunsese pur şi simplu în pragul colapsului.
Căderea Guvernului MRU ne-a salvat poate de la dezastru.
„Gagiul” e bine mersi şi prosperă. Şi-a făcut din timp cărţile şi acum „e servit”. Ca el mai sunt o droaie în bandă, inclusiv procurorul emblematic al Iaşului – Emilian Eva. Asta după declaraţiile unui doctor anonim de la Casă…
Acum sunt ferm convins că titlul pe care l-am pus este un mare şi amar adevăr. Ăştia „fac” ceva pe sănătatea noastră!

http://stiri.telem.ro/emisiuni_difuzate/raport-de-caz-09-04-2014-medic-din-cjas-iasi-rupe-tacerea-inregistrari-audio-explozive–883.html

 

One thought on “…PE SĂNĂTATEA NOASTRĂ

Comments are closed.