SF-uri CU AUTOSTRĂZI. TENT-T(rişcă), ŞOVA! 100’ A.N.I.(!)

Măiii…dragilor…
Ia ridicaţi degetul mic (ăla cu ghiulul) de la mîna cu care scrieţi (ăi de ştiţi) şi scărpinaţi-vă discret în nara stîngă. De ce în aia stîngă? Simplu, pen’că stînga vă mănîncă!
Ţineţi minte că înainte de a fi admis la Universitatea de Maximă Siguranţă, conu’ Relu Fenechiu se spărgea în figuri, ca Guvernoiu USL să-i decarteze lui 13 meleoane de „ieuri” să-i toace cum ştia mai bine pe un SF cu autostrada Iaşi – Tg. Mureş (pentru maghiari – Marosvasarhely)?

autostrada Tg.Mures
Ei bine, n-a fost în zadar…După ce l-i s-a rupt (de USL, n.a.) oamenii lui Victoraş au preluat rapid ideea, dîndu-şi seama că este un mijloc excelent să palmeze cîteva meleoane bune de firfirici europeni fără să-i doară capul! Relu nu era deloc prostan, era doar un escroc de mare talie…
Dănuţ Şovăitorul – tînărul „advocat” înscăunat la Ministerul Transporturilor care a reunificat şoselele patriei, a prins imediat şmenul.
Şmecheria pe care o ştia Relu foarte bine era că mai fusese făcut odată acel SF (aici are dublu înţeles: studiu de fezabilitate şi chiar „sciens fiction”) la Autostrada A1837 de la Iaşi Holboca către Cluj Napoca prin Paşcani – Gîşteşti (hai Relu, să trăieşti) – Timişeşti (încăodată să trăieşti) – Grinţieş – Răstolniţa!
Banii ce-i cerea FN să-i toace el cu pretenii săi din postura de ministru – în acel rol episodic de scurt metraj – a făcut vîlvă şi a atras atenţia rechinilor din golful CNADNR…
Ca să nu bată la ochiometru, „dăştepţii” rămaşi pe locurile lor au împărţit ţara-n tronsoane şi au repus pe tapet alte studii SF(aici cu înţeles de „sciens fiction”).
Aşa cum tot explic de o bună bucată de vreme conlocuitorilor mei de pe meleagurile păstorite de PSD, va fi pusă pe planşetă şi va intra în execuţie autostrada visată de ieşeni  – conform planului CNADNR 100’. Adică în aproximativ 100 de ani. Conform calculelor, cam peste o sută de ani se prevede intrarea Rusiei Ţarului Putin în Uniunea Europeană şi în mod cert se intenţionează să se inaugureze autostrada Moscova – Iaşi – Berlin (prin Gîşteşti).
Din acest motiv, mie personal mi se pare cam devreme să cheltuim a doua oară milioane de E-uri europene, că oricum la data licitării proiectării de execuţie, toate aceste SF-uri vor fi inutile.
Ceea ce acum apare ca pămînt sterp – unde nu au nici caprele vreun scaite de păscut – la data construcţiei va fi acoperit de codri virgini şi va trebui defrişată ampriza autostrăzii, iar unde acum au mai rămas urme de pădure prin Harghita, va fi doar o zonă golaşă cu smocuri de iarbă, stîncărie şi rahat uscat de la Jobik.
Aşa că, e inutil să facem în acest mandat vreun SF. Desigur, că pînă la execuţia autostrăzii propriuzise multe guverne vor mai putea şuti bani cu această schemă cîştigătoare.
Dacă îmi place ceva la Şova ăsta, e că nu şovăie nicio secundă să spele bani ca toţi predecesorii săi, în ciuda tinereţii sale aparente.
Guvernoiu PSD a adus în faţă mulţi miniştri tineri din generaţia „dă aur dă trompetă”, dar şi din a celei „dă argint dă clanţă” cu părul sur…Chiar Victoraş a aburcat pe pervaz la Palatul Victoria colegi şi prieteni de ai săi din fostul TSD cu care au împărţit în camerele de la Hotel Nord muuulte tovarăşe, azi şefe de cabinete.
Dănuţ Şova, Nicu Bănicioiu, Cazanciuc, Corlăţean, Voinea, Cătălin Ivan, sunt nume ale unor tineri din TSD din generaţia lui Ponta.
N-am nicio îndoială că au alte concepţii decît predecesorii lor, dar am şi convingerea că şi-au făcut bine ucenicia în umbra marilor rechini ajunşi azi cu voia Domnului (Iliescu), baroni locali ce dau puterea economică şi financiară  României.
Acestea fiind spuse, aştept cu nerăbdare să mă fotografiez şi eu pe A1837 la inaugurare. Voi nu?
http://www.topiasi.ro/homepage/eveniment/5842-ce-nesim%C5%A3ire-guvernul-ponta-abia-acum-face-nu-autostrada-ci-studiul-de-fezabilitate-pentru-autostrad%C4%83,-iar-p%C3%A2n%C4%83-%C5%9Fi-asta-e-pe-buc%C4%83%C5%A3ele-p%C3%A2n%C4%83-la-bac%C4%83u,-apoi-p%C3%A2n%C4%83-la-pa%C5%9Fcani,-iar-la-urma-urmelor-p%C3%A2n%C4%83-la-ia%C5%9Fi.html