BREAKING NEWS – BRANDUL CU URSUL

Stirea de „breaking news” a dimineţii de ieri este că încă un urs a mai omorît un om in acelaşi judeţ: Dîmboviţa.

urs
Pînă mai ieri – după ce un alt Martin din trupele de guerrillă a ursilor turbaţi  a fost lichidat de lunetiştii Ministerului de Interne care a ridicat de la sol elicopterele cu infraroşii şi camere cu termoviziune – nimeni dintre noi nu a băgat de seamă că suntem atacaţi de forţe teroriste, cu toate că domnul (colonel?) Maior Liviu de la SRI a avertizat că aceste atacuri se vor înmulţi.
Am avut totuşi un dram de noroc cu doamna ministru Rowenta Pb,

Rovana

care în neînfricarea dumneaei – fiind şi rudă cu o femeie atacată – a luat taurul de coarne, ursul de lanţ şi acţiunea pe cont propriu şi s-a deplasat imediat la faţa locului, unde a format imediat o celulă de criză de nervi şi a dispus lichidarea teroristului turbat.
Astăzi, ce să vezi? Un alt exemplar din acelaşi escadron al morţii, a căzut într-o capcană întinsă de nişte săteni curajoşi care au avut probabil tupeul să nu voteze la referendum şi animalul a smuls de frică şi de durere copacii din rădăcină – ucigînd braconierul.
Problema – iată – a devenit acum una de interes naţional şi cel puţin european, încît este din nou un motiv să nu putem intra cu ursii teroristi în spaţiul Shengen…
Fiind mare pericol de declanşare a epidemiei de rabie  acum înainte de alegeri, pot exista cazuri de turbare printre candidaţi, ceea ce desigur ne-ar pune din nou în lumină proastă în faţa Europei condusă de alţi turbaţi.
Problema este atît de gravă încît a fost nevoie şi de astă dată ca doamna Rowenta Pb în persoană să plece din minister la ora servitului cafelei şi să se alăture echipei formate din peste 30 de „specialişti” în urşi terorişti, ca: Prefectul, Preşedintele CJ, Directorul DSV, Seful Poliţiei Jud. Dîmbooviţa, criminalişti, procurori de la DNA ( sînt suspectate acte de corupţie cu urşi braconaţi ), senatori, deputaţi din acel colegiu…S-a format iarăşi o „celulă de criză” de nervi, deoarece reporterii şi televiziunile au turbat mai tare decît urşii şi au creat o adevărată isterie.
Ce spun statisticile, cîţi urşi sunt înregistraţi pe listele electorale permanente, cîţi nu au vaccinul la zi, cîte autorizaţii de vînătoare s-au eliberat în ultimii 22 de ani, care este valoarea în dolari şi în euro a profitului realizat, cum a fost influenţar PIB-ul din acest motiv, etc.- toate acestea au ieşit acum la iveală…
Find aproape de o campanie electorală, doamna ministru Rowenta Pb a simţit personal nevoia să se implice şi să conducă „din tranşee” războiul cu urşii terorişti.
Avem un mare noroc acum că suntem membri NATO şi dispunem de trupe bine pregătite şi armament sofisticat cu care să ne putem apăra Ţara. Dîndu-şi seama de pericolul iminent al dezastrului în care putem intra, doamna ministru a solicitat – şi iată, a şi primit – de la Guvernatorul României –  în semn de dorinţă de coabitare – aprobarea de a fi retrase din teatrul din Afganistan batalionul „Lupii Negri” şi o companie de la „Scorpionii Roşii” sprijiniţi de o escadrilă de elicoptere americane „sPuma” – compatibile în comunicare cu Baza de la Deveselu, cea cu scutul antirachetă…
Mirarea mea provine în faptul că doamna Rowenta Pb. nu l-a trimis în teatrul de operaţii pe specialistul dumneaei din minister – domnul ministru secretar de stat degeaba Mugur Cozmanciuc – al cărui grad de rudenie prin năşie cu domnul deputat Relu Fenechiu, este o garanţie a profesionalismului şi a devotamentului domniei sale. E păcat ca în prag de alegeri, un ministru al guvernului să fie scos din dispozitiv cînd are în echipă oameni ca Mugur! Sincer, nu m-aş fi aşteptat!Păcat, la Iaşi era un tînăr matur, destoinic şi cu mare experienţă de viaţă, după ce a reuşit să falimenteze CET-ul…