TEMBELISMUL TEMBELIZIUNILOR MANIPULATOARE

Sunt ferm convins că majoritatea dintre dumneavoastră nu aveți nici răbdarea, nici dispoziția să renunțați la canalele de televiziune centrale unde urmăriți vreun serial sau o telenovelă, sau cine știe ce altă emisiune can-can pe la România Tv, Antena 3, Prima, Canal D sau meciurile de fotbal din Liga a treia din campionatul statului Burundi. Fiecare cu păsărica lui. Despre TeleM(afia), Digi 24 Iași, IașiTvLife, PrimaTV Iași sau alte videochaturi cu pretenții de canale Tv, unii poate ați auzit tangențial, alții poate mai mult, dar sincer nu cred că în tot Iașul or fi mai mult de 87 de talibani din PSD captivi ai Revelioanelor de primăvară date cu larghețe de șnapanii Nichita și acum Chirica și încă vreo opt molahi băsiști care au fierea spartă și secretă veninul verde direct în sângele rece de reptile.
Așa că în ciuda pretențiilor multor indivizi ce se vor și se consideră „mogulici” de presă în dulcele târg, dintre care amintesc aici pe unul Dobașu, trăitor la Bogonos unde roade el un os, pe alți mogâldăi ca pachidermul Asimionesei&Puiul, pe Tony del Hrițac cu față de gândac și dacă ați auzit cumva de o subfilială a televiziunii de nișă Digi 24 la Iași, unde se manifestă cu greu un băiețaș cu mari probleme de dicție pe numele său de iezuit Ovidiu Mihăiuc.
Pentru toți aceștia tata Băsescu avea o denumire cât se poate de exactă și plină de acuratețe: găozari. Găozarii în accepțiunea mea sunt de două tipuri: jigodii și javre. Jigodiile sunt un fel de coleoptere înaripate ce zboară și se mănâncă de politicienii zilei cu căcat și cu gura din zbor, iar javrele sunt acei găozari care au ajuns niște manipulatori cu simbrie, transformați din jigodii.
Cu toate că suntem cică în plină campanie electorală, anul acesta asistăm pentru prima dată la niște constrângeri impuse prin Lege și de frica DNA Central care funcționează pe bază de Bau Bau, campania se desfășoară oarecum în limitele unui oarece bun simț dezavuat în primul rând de găozari. Chestia e că această legislație care cu siguranță va fi schimbată de la anul, a produs pagube imense presei ticăloșite și a extirpat cu siguranță sume imense de bani murdari pe care reptilele din politică le puneau deoparte în chiloți ca să aibă putere în campanie.
Treaba era așa: lovele cu autobasculanta, cu roaba, cu căruța – în funcție de partid și de statutul avut la putere sau în opoziție – se dirijau spre găozarii împărțiți pe partide, coaliții sau grupuri de interese ce lingeau șezuturi sau scuipau venin în funcție de sumele decartate. Din acest motiv veți auzi acum pe toți plângându-se de faptul că această campanie chipurile este anostă, că nu are nerv, că lumea chipurile nu poate discerne, etc. Și Antena 3 și România Tv și video-chaturile locale, au aceleași plângeri. Ok. S-au limitat masiv posibilitățile de a se da cu căciula plină cu bani în câinii comunitari și de aici, cu Bau Bau DNA, s-au limitat puțin furturile pentru banii negri de campanie.
În rest, javrele și jigodiile continuă să manipuleze în funcție de inteligența, perfidia sau prostia fiecăruia, de capacitatea intelectuală a moderatorilor ce se cred „vedetele postului”.
În loc să ai șansa să poți vedea prin intermediul Facebookului postate diferite emisiuni unde participă candidații în alegeri, iar moderatorii să exploateze în limita timpului legal acordat de lege și supravegheat de CNA acele minute prin întrebări scurte și la obiect prin care să înțelegi cam ce îl duce dibla pe fiecare mincinos care îți cere votul, să vezi ce pricepere are, ce abilități, în ce domenii, să-l „citești” pentru a vedea capacitatea fiecăruia de a-și face și a avea o echipă de profesioniști, asiști din păcate la emisiuni electorale anoste, inodore, incolore și mai ales insipide ce se datorează în principal unor inepți cu mare ștaif și morgă de moderatori la CNN sau Ostankino Baikal.
Uite bună oară emisiunea aceasta de la tembeliziunea locală Digi24 Iași moderată de pelticul șters și palid Ovidiu Mihăiuc. Îi zice „Vocile Iașului” și în emisiunea din 18 mai omușteanul nu folosește timpul scurt al emisiunii electorale pentru a lăsa candidații să răspundă la câteva întrebări scurte și la obiect despre niște idei practice din Programul lor electoral, ci se lansează în tirade inepte și aiuritoare despre niște abstracțiuni irelevante pentru cântărirea valorii concurenților. Întreabă și ei ce cred că se pricep: apa caldă, subvenții la transportul în comun, hau hau!
Asta n-ar fi fost până la urmă un capăt de țară, dar citiți din stenograma emisiunii, diatribele pelticului Mihăiuc:
„aș vrea să vă întreb ăăă…au fost discuții de-a lungul timpului în legătură cu (scremete) persoanele care primesc ăăă, sprijin social prin Directia de Asistentă Comunitară de la Primărie, ăăăăă…există două teorii: unii spun că sunt prea multe persoane, sunt pomeni ăă electorale de fapt, alții spun că sunt suficient de multe persoane care au nevoi ăăă și atunci este foarte normal să le spri(ji)nim. Mai mult de cât atât există un program sau mai multe programe de sprijin care vin ăăă chiar de la Uniunea Europeană, nu doar de la Primăria municipiului Iași. De asemenea legăm această discuție de… și de faptul că există ăîîm..un număr mare de persoane care beneficiază de transport gratuit prin mijloacele de transport în comun din Iasi la o Regie care iată, acum este în faliment. Și aici există o întreagă critică, faptul căă sunt prea mulți care beneficiază fără să plătească, primăria la rândul său nu plătește sau nu plătește integral mai departe la Regia de Transport în Comun. V-aș ruga săăă începem cu acest lucru, să ne spuneți cum veți gestiona acest lucru? Cum vă raportați la ambele subiecte, până la urmă e de fapt unul singur cu …legat de cheltuieli și cine…
gratuitățile – vreau să subliniez acest lucru – gratuități sau reducerile din prețurile se fac printr-o legislație națională. la….energie termică, se fac și pentru cei care au ăă au o centrală pe lemne, cei care au o centrală pe gazăăă și așa mai departe.
dumneavoastră ce ați face la…presupunem că ați ajunge primar. Ce anume ați face la modificări dacă ați face modificări la Directia de Asistență Comunitară, sau la în cazul persoanelor care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun, aici vorbim de despreee municipiul Iași, dincolo cu subvențiile la energie termică sânt prinăăă legislația națională …”
Gagiul ține morțiș să-l vadă vreun șef de la București sau Budapesta cât de tare inteligent este el, cât de filozof, ce tare știe dânsul cu energia și lemnele de foc și face clăbuci la gură răpind candidaților minute întregi din care am fi putut noi să le vedem dibăcia.
La celălalt canal cu morgă și ștaif de mare tembeliziune „regională”, hermeneutul postului Călin Ciobotari suplinește chipurile absența unui coleg de breaslă și moderează o emisiune electorală prin care încearcă plin de perfidie să tragă pe spuza „n(e)icușorului dan” de Iași – alias ONG-istul sorosist Andrei Postolache – spuza pe turta lui menținându-l în centrul atenției prin atacuri subtile după capul său bărbos cu macaroane fierte pe post de țepușe.
La urmă, insul – mare specialist ”în nichita” și mai nou ”în chirica” – aruncă la final altă dumă de prostit proștii care l-ar lua în seamă, inducând ideea că toți candidații ar fi niște idioți că încearcă să facă în fond concurență „neloială” singurilor doi ESCROCI de pe primele două locuri din sondajele mincinoase ce se fac și se desfac la comanda plătitorilor: Marius Bodea (reprezentantul susținut de Tele Mafia și minoritarul borfaș Mișu Chirica – un inept tehnic alcolist care escrochează bugetul primăriei de mai bine de un deceniu.
Ciobotari, crezându-se super inteligent, o ia la mișto pe față pe Anca Preda cu întrebări insinuante, chiar golănești prin aluzie, doar-doar o va micșora puțin în ochii alegătorilor și chiar să încerce în a-i da vânt de pe soclu.
Iată mostre de comportament al acestui călugăr Pafnutie Ciobotari – simbriaș mercenar la canalul pestilențios prin care manipulează ei și mafioții din stirpea lui Fenechiu electoratul ieșean:
„…sântem deja vă reamintesc într-a 11-a zi, nu știu dacă aveți sentimentul de campanie electorală, unii probabil că da, alții probabil că nu, per ansamblu nu putem să nu constatăm comparativ cu alte campanii că acest sentiment electoral e oarecum diluat. Poate și pentru că o serie de restricții au apărut în premieră de data aceasta – vom atinge și subiectul acesta – ăăă astăzi continuăm proiectul acestaaaa de campanie al postului Tele M prin a vă prezenta candidații, prin a vă prezenta programele candidaților, pentru a-i pune în dialog, pentru că mai mult ca niciodată cel puțin așa simt eu este o campanie de dialog între candidații care mă rog, vor să poarte dialoguri, sânt unii care preferă monologul sau SOLILOGUL(!), dar asta deja e o altă discuție …
Eu vă spun sincer domnu Postolache, v-am urmărit cu interes, ăă aveți parcursul cel mai interesant și mai contradictoriu în același timp, adica de undee… dacă vă amintiți vă comparam cuu ăă un fel de grup monahal (râde) foarte cuminți și foarte… așa deodată ați ieșit așa, la atacuri la baionetă, reclamații la DNA, ce s-a întâmplat?” (pentru cine bat clopotele Căline?)
Urmează apoi întrebări tâmpite de ins cu retard de la emisiunea Next Star: „Bun. Ăăă vreau de la fiecare dintre dumneavoastră cel mai plăcut moment din campania aceasta de 11 zile. Și cel mai neplăcut?” (Asta interesează electoratul ieșean? Can-canuri de 2,35 lei întrebate de călugărul Pafnutie pofticios după o recluziune în coliba săpată în stânca din Codrescu?) Sau:
„Bun. Hai să vorbim un pic despre bani. ăăă banii din campanie.”
Băi prea-nefericitule, da ești neam cu Dabija de te fute grija? Au nu știi că niciodată nimeni nu va spune decât minciuni mai mult sau mai puțin credibile pe această temă? Te crezi jmeker, ai? Da pe BOUdea de ce nu-l întrebați cu hârtiile pe masă despre cheltuieli, că oricum nu vă prezintă adevărul niciodată?
Golanul mănăstiresc se crede de la „intelligence” service Secu Monastry și o ia în bășcălie pe domnișoara Anca Preda, scoțând la iveală misoginismul tipic rapandulelor liberale ce n-au catadixit să pună pe primele 6 locuri eligibile măcar trei femei valoroase din PNL în afară de matracuca Miaela ot Vaslui City coborâtă de bărbații din Gașcă pe poziția 12 din 86…de…au trecut anii, s-a mai consumat doamna….
„Cu ce l-ați lipit doamnă? (e vorba de afișul electoral) „Cu aracet” i se răspunde.
Umblați cu aracetul în poșetă, cum faceți? Dumneavoastră personal ați lipit afișe? Era fair-play domnule Postolache să ajutați…”
Mai departe golanul călugăr se ia de sloganul cel mai inteligent din campanie: „se pare mult mai constructiv să vorbim despre sloganul fiecăruia dintre dumneavoastră, nu se poate campanie fără slogan,…
Dar ce înseamnă evoluție doamnaaa (Evoluție și nu schimbare – Anca Preda). Adică evoluția vi se pare mai profundă decât schimbarea.. …Mulți ieșeni pot să spună dar stai un pic, Anca Preda vrea să ne ajute să evoluăm, adică noi nu suntem evoluați?”
Băi țărane din Bocovina, da ce crezi că toți ieșenii get beget suferă de retard intelectual ca un hermeneut ca tine?
Și acum urmează perfidia: se ia chipurile de neprihănitul sorosist de la Fundația Comunitară Andrei Postolache, „civilul” ieșit de sub fusta lui Monika MOSCOVEI și a Alinei Pippi di Iași care l-au împins la sacrificiu în numele „societății civile”să meargă solist 2 după ce le-a fost cotonogit partidul fals „Pentru Lași”. Pafnutie aprinde acum reflectoarele pe maimuțoi și îl persiflează chipurile trădându-și dezamăgirea că nu au putut să-l susțină pe față pe toată campania să poată și ei suge de la mielul tarat congenital cu o singură nară fătat de Soros.
Lui Postolache: „ca o constatare personală, cred că dumneavoastră sunteți unul din candidații care s-au schimbat cel mai mult. Adică dumneavoastră erați de o inocență revoltătoare la un moment, când aveam noi… (Postolache râde: v-am revoltat?) Nu, da-i revoltător în sensul că rămâneai cu gura deschisă, tu cel care ăăă trăiai deja în paradigma asta, adica eu în cazul ăsta. Dumneavoastră păreți așaa, ooo…din altă sferă venit. .. Da, acum văd că v-ați – nu știu – v-ați mai… cum s-ar spune v-ați făcut mai pervers domnule….încep alifiile să vă ungă ( Postolache: nu-i vorba de asta, nu-i vorba de asta)...am înțeles.”
Și acum, la final, jigodia transmite mesajul subliminal manipulator menit să inducă talibanilor că în Iași ar conta doar doi candidați care chipurile se războiesc între ei: bulibașa Chirica și chilotul de zmeie BOUdea!
Hai sictir tovarăși! Ia șoșoiu, că bântuie bolile!