A DOUA REVOLUȚIE

Voi realizați ce se petrece?
Suntem la mijlocul unei a doua revoluții! Da, da!
Cei care în 89 au ieșit în stradă sub ploaia gloanțelor sonore sau a plumbilor trași de armată la ordine confuze și care au radiat de bucurie că au scăpat de dictatorul Ceaușescu crezând că vor avea șansa unei vieți noi, ca al altor popoare cu democrație consolidată, cei care sperau într-un viitor mult mai bun și mai senin pentru copiii și nepoții lor, s-au văzut încetul cu încetul deposedați pe nesimțite de niște visuri, de niște idealuri pentru care și-au înfrânt frica atroce față de mult hulita și temuta Securitate și s-au trezit abia după vreo cincisprezece ani de la victorie că au crezut într-o himeră.
Este generația mult hulită astăzi de pensionari, de UJB-iști (Uniunea Javrelor Bătrâne „pour le conesseurs”), oameni care la așa zisa revoluție din 89/90 erau de vârste de la 16 ani în sus, oameni care au apucat să-și facă visuri, să aibă idealuri ce s-au năruit rând pe rând până ce s-au trezit din euforie cu imense frustrări acumulate vreme de trei decenii, frustrări care încetul cu încetul s-au transformat într-o ură feroce contra unui dușman nevăzut, dar perceput ca fiind peste tot în clasa politică făcută responsabilă cu întârziere de toate nenorocirile petrecute.
Trei decenii le-au trebuit românașilor să le ajungă iarăși cuțitul la os, treizeci de ani aproape de fierbere la foc mic – ani când hoții, impostorii, fariseii, ipocriții, ticăloșii au acumulat averi imense devalizând Țara luând de la gura neamurilor apropiate sau îndepărtate, de la masa prietenilor din copilărie, a colegilor de școală primară, de la cea a vecinului de palier cu care s-a încuscrit botezându-și reciproc pruncii, cu care împărțea și ultimul pahar de zahăr sau de ulei când totul se dădea pe cartelă.
Asta e generația care acum, când practic nu mai are ce pierde, consideră ca o datorie de onoare înainte de a închide ochii să-și șteargă cu mâneca hainei de pe obrajii brăzdați de riduri scuipatul copiilor – dar mai ales al nepoților – care îi acuză de comunism, de toate relele de pe lume că ei nu au „o țară ca afară”, că nu au luptat cât trebuie și cu cine trebuie ca să le dea pe tavă o Românie ca în Franța, Anglia, Germania, Spania sau măcar Italia.
E generația pusă la zid și judecată cu dispreț și cu mânie – pe bună dreptate! – de copiii sau nepoții care nu au fost obligați să învețe suficientă carte încât să fie pregătiți să se adapteze acestei lumi sălbatice, o lume în care s-au răsturnat valorile, unde reușește acela care dă mai tare din coate, care are tupeu și gură mai mare, acela care îți dă în cap în trafic că ai ajuns înaintea lui în intersecție, care îți trage un box în plină figură doar că ai față de pensionar comunist, o lume în care Istoria țării a devenit o istorie, când hiene turbate și intoxicate cu mulți bani otrăviți de afară au micționat pe simbolurile sfinte ale multor generații ce și-au jertfit viețile ca alte otrepe să ajungă să se nască azi într-o Românie căreia alte țări puternice și dușmănoase nu-i văd cu ochi buni Centenarul…
Este generația acelora care au fost mai ieri tineri și în putere la ora așa zisei revoluții, ei sunt și aceia care au muncit scrâșnind din dinți să ridice cvartaluri de blocuri, fabrici și uzine, care au făcut canale de irigații, diguri de protecție contra inundațiilor, cei care au construit spitalele care ne-au mai rămas până acum, e generația care a muncit și trăit într-o țară-lagăr unde doar nomenclatura și securitatea se putea bucura de unele privilegii care azi par de râsul lumii în comparație cu cele ale noii ciocoimi și a noilor securiști.
Este adevărat că treizeci de ani de umilință și frustrări s-au adunat cu speranța tacită că „ai lor” – adică nepoții și proprii fii și fiice vor prospera, că măcar ei se vor bucura de bunăstare, pe care pensionarii de azi o vedeau doar prin filme.
Nu a fost să fie așa. Au venit șacalii la conducerea țării o dată cu regimul Javrei Ceacâre Băsescu – omul ce a desăvârșit lovitura de grație dată României, creatorul Statului Mafiot care sub Johannis a devenit Statul Paralel.
Totul s-a petrecut cu complicitatea parșiva al altor jigodii din aceeași generație cu pensionarii frustrați de azi. Și ăștia sunt abia acum descoperiți și nominalizați cu o ură imensă, sunt găsiți răspunzători pentru trădare, pentru că nu au avut scrupule când au acceptat să facă jocul unor nemernici de afară care vor să reînvie socialismul-fascistoid care merge vertiginos către cultura nazistă de tristă amintire.
Jigodii din această generație de frustrați sunt acum descoperiți cu uimire și spre ei se îndreaptă ura și furia, spre ei și spre uneltele lor cu nume de Coldea, Kovesi, Macovei, Johannis, Augustin Lazăr, George Maior, Eduard Helvig, Dragnea, Ponta, etc.
Românii aceștia s-au trezit acum se pare dintr-un somn de aproape treizeci de ani în care au visat că sunt la fel cu franțuzul, cu neamțul sau cu englezul, dar s-a trezit că nu a ajuns decât o slugă a acestora, un biet idiot care a fost dus de nas și împins să dărâme tot ce însemna industrie și un loc de muncă, a ajuns să cumpere mâncare fabricată industrial cu chimicale în Europa în timp ce pământul românesc a încăput pe mâna unor străini care vin azi și dau ordine.
Această generație nu mai are ce pierde, această generație consideră că ea se face vinovată de ce a ajuns România și într-o tresărire de orgoliu tot ea trebuie să termine ce a început și a lăsat baltă prea devreme îmbătându-se cu apă rece.
Tot ea consideră că e normal să lupte sau să moară în dorința de a elibera țara de iude și năpârci, de cei care poate unora le sunt părinți sau bunici, dar care pur și simplu au fost spălați pe creier undeva înafară, cu scopul evident ca să submineze România și să o slăbească.
Pensionarii de azi nu mai au ce pierde, ei sunt doar prea bătrâni și bolnavi, prea scârbiți și rușinați de ce au reușit să lase generațiilor următoare și nu mai au puterea sau energia celor care #rezistă, dar chiar și așa au ceva ce nu au fiii și nepoții lor: au acel curaj dat de experiența de viață, acea neînfricare a omului care a trecut și a văzut multe, a stalinismului criminal, al securismului ceaușist…Ei au făcut armata la munci agricole, la Canal, la Transfăgărășan…
Da! Nu veți vedea sute de mii de români ieșiți vocal pe străzi care să picheteze Prefecturi, Ministere sau Guvern, dar aceste „javre bătrâne” sunt capabile să dea înainte de a închide ochii o lovitură de grație acelor ticăloși care – tot din generația lor – au îngenunchiat țara și au pus-o în iminentul pericol de pieire!
Noi am greșit, noi am fost slabi, naivi și ne-am lăsat prostiți, atunci tot noi avem datoria de a încerca cu ultimele puteri, cu ultimele resurse să scoatem în față pe acei fii capabili și nealterați care au puterea să repare ceea ce noi aproape că am stricat.
Păzea iudelor! Păzea Johannis, Kovesi, Băsescu, Ponta, Dragnea, Maior, Lazăr! Suntem gata să murim de gât cu voi dacă asta ne este ultima șansă!