IL CAPO DI TUTTI CAPI

O postare recentă de pe Facebook mi-a atras atenția. Un cetățean din Iași – mai precis din Tătărași – este revoltat și indignat la culme pentru tupeul și hotărârea CRETINĂ a municipalității în fruntea căreia a ajuns un mafiot notoriu ce s-a ridicat pe spatele penalului Gheorghe Nichita și securistului mafiot Constantin Simirad. Este actualul Primar Mihai Chirica, șeful actual al mafiei politico-economice locale.
Sunt atâtea blestemății care pot fi puse ușor în cârca acestui șuț de duzină devenit acum „il capo di tutti capi”…
Mi-l amintesc de acum 20 de ani, de când mentorul său de azi – jigodia bătrână cu titlu universitar și pion în securitatea ceaușistă – ajuns prin voia Domnului Primarul Iașului, l-a adus și l-a plantat în primărie lângă inginerul Radu Onofrei, pentru „merite” deosebite de a fi fost un șefuleț de punct de lucru la CONEST-ul care i-a ridicat vila lui Simirad pe vârful dealului Miroslava, prin abuz în serviciu.
Anii au trecut și fostul „ingineraș” timid și sfios care se lipea de pereții primăriei când trecea pe lângă portar sau femeia de serviciu a ajuns marele golan și ticălos inept de azi. Spun ingineraș, pentru că Mihai Chirica este absolvent al facultății de Geologie, o știință care scoate specialiști cu studii superioare capabili de prospecțiuni geologice care nu au titulatura de inginer. Am tot respectul pentru acești oameni care scormonesc adâncul pământului în căutarea și prospectarea bogățiilor subsolului, dar de aici și până la exploatarea transportului public, a noțiunilor de urbanism, de arhitectură și bun gust artistic, la sistematizare rutieră și gospodărie comunală este o cale mai lungă decât lungul nasului acestui inept care a avut norocul să ajungă în fruntea Iașului prin voia hazardului și prostia oamenilor îmbibați de comunism lozincard.
Am multe să-i reproșez acestui șnapan care încă se mai află vremelnic în fruntea Iașului, dar acum mă voi opri doar la acea postare a cetățeanului care se indigna că în cartierul Tătărași (Oancea) lumea s-a trezit cu niște muncitori care s-au apucat de săpat în singura insuliță de verdeață rămasă între blocuri și anume la capătul Esplanadei Oancea – vis-a-vis de magazinul „Puișor”.
În acest careu în care mai există câțiva nuci și un parc de joacă pentru copii – singurul pe o distanță de circa 500 metri – există și maximum 10 locuri de parcare rezidențiale, e amenajat un părculeț unde tinerii părinți din zonă își pot plimba în liniște și feriți de praful abundent și zgomotul traficului auto copilașii, unde bătrânii pot poposi pentru o clipă de răgaz la umbră cu sacoșele de cumpărături în drum spre casă.
Aici, „il capo di tutti capi” și al său clan mafiot au pus de încă o afacere grasă și chipurile au retrocedat terenul unui așa zis proprietar care s-a găsit la trei decenii de la revoluție să investească pe tarlaua lui din buricul orașului.
Hai s admitem prin absurd că totul este conform Legii, că nimic nu s-a făcut prin cascadorii sau trucaje… Hai să admitem că TU, primărie, nu ai putut evita retrocedarea acestui petic de pământ între blocuri găsind soluții de schimb de teren cu proprietarul, dar să APROBI prin Hotărârea a Consiliului Municipal ca pe acest petec între blocuri să ridici un turn cu trei scări de P+10 luând lumina atâtor zeci de familii trăitoare în zonă, anihilând puțina gură de oxigen și puținele locuri de parcare rezidențiale existente, denotă nu numai că ești un ticălos idiot și inept, dar ești în primul rând un criminal al urbanismului, un ucigaș cu bună știință al confortului și al aerului locuitorilor din Iași!
Tehnica lui Chirica – preluată de la predecesorul său Nichita, în timpul căruia a fost pe rând Directorul Direcției Tehnice și ulterior viceprimar – este una simplă și la vedere: atacă orice petic de pământ liber din oraș și aprobă construcții turn în zone fără acces și fără posibilități de parcare! Acestui jeg uman nu îi pasă câtuși de puțin de Norme, de STAS-uri, de Legi și de Directive europene!
Pe el și pe hoarda lui de jigodii mafiote nu-i interesează decât să exploateze în interesul lor de grup fiecare metru pătrat de teren în zone centrale cu utilități existente, dar deja subdimensionate, care nu mai fac față noului necesar și asta – evident – în scopul de obținere de foloase necuvenite de la așa zișii investitori.
Știind că oamenii din blocurile limitrofe se pot revolta și nu vor da semnătură care să conducă la avizarea obiectivului din str. Oancea 22, mafioții au aranjat cu „o mână moartă” să preia terenul și să vândă acestui investitor agreat de mafie care și-a păstrat însă o fâșie de teren lată de 2 metri.
În acest fel, investitorul se învecinează acum cu această „mână moartă”, care a semnat senin că este de acord ca „vecinul” să ridice pe terenul alăturat un bloc turn cu zece etaje peste parter! Nu mai era nevoie de semnătura riveranilor din blocuri! Tertipuri mafiote, golănești, care exploatează viciile legislative, dar și delăsarea și prostia oamenilor prea comozi și prea fricoși să pună mâna pe par și să-i scoată afară din Palatul Roznovanu pe ticăloși cu șuturi în dos… Arhitect Șef, Director Tehnic, Șef Investiții, etc
Între blocuri în regim P+4 aprobă un mastodont de 3 scări P+10! Cri-mi-nal!
De pe site-ul Primăriei aflăm cine este „investitorul”: un s.r.l. de apartament cu 4 angajați care în 2016 avea profit de 1 milion și datorii la stat de 6 milioane!
Păi de unde bani să investească? Cine se află în spatele său?
Iașul are o grupă de mafioți în rândurile procurorilor DNA local care acoperă de multă vreme toate fărădelegile mafiei politico-economice de la Simirad încoace! Altfel cum ar putea să se facă astfel de ticăloșii la vedere, fără nicio frică și fără o minimă respectare a legii? Unde se află mafioții din poliție sau aceia din SRI? Sunt desigur și ei părtași la parandărătul mafiei, că altfel este inexplicabil cum hoții și ticăloșii pot sfida populația!
Este terenul acesta teren privat? O fi, dar EU, primărie, hotărăsc faptul că nu-ți aprob pentru tot aurul din lume PUG, PUZ, în care tu să ridici aici ce vrei! Nu-ți convine? Vinzi la prețul pieții, eu Primăria Iași am prezumție de întâietate și-l cumpăr trecându-l în proprietate a domeniului public-privat ca să-l pot păstra parc, parcare, sau ce cred eu că e bine pentru locuitorii din zonă.
Cred că acum este clar pentru toată lumea de ce s-a tot amânat și se amână aprobarea PUG și PUZ! Șnapanii fac legea după cum vrea mușchiul lor fără ca cineva să le pună unghia în gât!
Ieșeni! Iată motive clare și sigure pentru care trebuie ieșit în stradă! Nu trebuie să mai fim de acord ca partidele politice să impună pe liste oameni incompetenți și cu știute legături mafiote. După 30 de ani de libertate trebuie să fim în stare să judecăm cu mintea liberă și nu legați ideologic de vreo formațiune politică ce pune fără nerușinare doar ticăloși, care nu alt gând decât jaful!
Când mă gândesc că alternativa la Chirica era Bodea de la PNL….mă îngrozesc. Altă mafie, cea liberală, moștenită de la Relu Fenechiu…