ABUREALA

Am urmărit din „off” marea agitație și hărmălaie creată pe Facebook pentru ziua de ieri, când s-a organizat la Casa Pogor (dacă bine am înțeles) un mare „event” al șlehtei de kulturnici rămași de ceva vreme fără de ciolan și fără obiectul muncii.
De mult le râd în nas, de mult le devoalez escrocheriile și mârșăviile acestor intelectuali de prin târg ce mimează că produc cultură, când în realitate ei fură și cultura Iașului, dar și fonduri enorme destinate cu dedicație specială de Nașul Mare de la Primărie și de la Consiliul Județean.
Aud prin interpuși că sala a fost umplută de tinere reptile aduse pentru galerie și eventuale contraatacuri ale celor de la Pentru Iași care de fapt sunt împotriva Iașului.
În acest domeniu al culturii se ascund și se pierd după copacii desfrunziți de impostură multe lepre, dar și oameni cu valoare intrinsecă ce au fost convertiți de surse străine interesate de afară să lovească neamul românesc exact în trunchiul său.
Pentru cine nu înțelege ce spun eu direct sau mai pe ocolite mai de demult, sub pulpana unor ONG-uri bine finanțate și penetrate de servicii sau organizații oculte ce lucrează sistematic pentru o Nouă Ordine mondială – ajutate în ultimul deceniu de ICR-ul băsist care a avut misiunea să racoleze toate cozile de topor cu o brumă de intelect din această țară, dar nu numai – s-a pornit o acțiune concertată și bine susținută de a accelera denaționalizarea României. Cea mai sigură și mai ușoară metodă pentru a-ți atinge un asemenea scop, este desigur să-i distrugi unui popor Istoria, legăturile sale cu trecutul, să-i negi existența ancestrală, să-i anihilezi valorile autentice prin denigrare, prin marginalizare, prin stigmatizare.
Pentru acest scop s-a format în umbră cu bani mulți, dar totuși nu atât de mulți încât să nu fie permisivă acțiunea, o armată de intelectuali racolați prin instituțiile și entitățile menționate mai sus, care au fost pur și simplu năimiți prin metode specifice să accepte la un moment dat contra unor sume de bani mai mari sau mai mici în funcție de prețul și valoarea fiecăruia, să-și renege propria valoare națională, să-și toarne cenușă în cap renegându-și public înaintașii.
În general aceste grupări de intelectuali și artiști cu oarece notorietate s-au coagulat în orașele centre universitare și subversiv, cu persuasiune, s-a reușit formarea unei Coloane a cincea, a unei armate nevăzute, dar care acționează la comenzi precise venite pe linii ierarhice doar de ei știute și recunoscute.
Evident că ceea ce spun eu aici nu este niciun secret pentru serviciile de intelligence abilitate ale statului „de drept”, dar mințile diabolice au acționat în paralel concomitent și au aranjat în acești ani oameni cheie, în funcții cheie, astfel că pe ne-simțite și pe neștiute, aceste servicii ce ar trebui să lucreze pentru Siguranța națională, au fost pur și simplu anesteziate și chiar anihilate.
Nu se poate explica altfel această nepăsare și această prăbușire a României în gol care a antrenat în căderea liberă și poporul odată cu tot ce se prăbușește, dar mai ales cu pulverizarea „de facto” a instituțiilor fundamentale ale statului.
Țara se cucerește fără focuri de pușcă, fără gloanțe sau explozii! Au fost făcuți prizonieri mai întâi mințile luminate, cei capabili de gândire superioară și izolați sau timorați aceia cu spirit de luptă, cu spirit civic, „exemplarele alfa” dispuse să lupte cu orice preț pentru deșteptarea nației și salvarea de la pieire.
Sunt convins că prin serviciile militarizate ale statului sunt destui ofițeri patrioți care au ales această carieră din convingere și din patriotism, dar ei au fost anihilați punându-li-se la comandă oameni corupți și racolați de puterile ce lucrează contra statului.
Asta se întâmplă până la cel mai înalt nivel! Deja este prea târziu să mai putem să ne salvăm din mlaștină și să ajungem la mal!
Adunătura de ieri organizată de acest tip de intelectuali, de paravan, ca să abată atenția eventual unor ochi sau urechi mai atente la felul în care s-au evaporat din bugetele locale sume consistente în scopul eligibilității Iașului la a fi desemnat concurent real în cursa pentru Capitala Culturală Europeană, era menită să justifice într-o parodie de „event” public acest eșec chipurile răsunător.
Pentru că fizic mi-ar fi fost imposibil să mă prezint acolo și să-i privesc în ochi când joacă cu nerușinare acest teatru ieftin, am hotărât să-i plesnesc peste obraz cu zece întrebări pe care le-aș fi adresat cu siguranță de mă aflam în fața lor.
Cică l-au adus pe post de acar Păun, de țap ispășitor, pe un domn Profesor cu Cântic de prin Iași care la un moment dat a fost desemnat de incultul ghiolban Nichita să mânuiască sumele imense de bani pe mofturi culturale intitulate pompos „proiecte”.
După cum se știe, pe atunci a izbucnit o furtună în paharul cu apă când foștii parteneri oficiali din USL deveniți de conjectură dușmani politici, s-au stuchit puțin ca mâțele prin Consiliul Local să fie cooptați la împărțirea cașcavalului și oameni de încredere ca hermeneutul critic teatral al pieselor bulevardiere Călin Ciobotari de la oficina TeleM și doctorul în toate științele derivate din munca cu gura Marius Sorin Danga de la PNL-Fenechiu.
Ce a fost a fost, nu s-au înțeles la felie și așa au rămas pe dinafară cu balele în colțul gurii.
Întrunirea de ieri a fost cam un fel de plată a unor polițe după război, când de fapt mulți viteji se arată… Strategic, madama latifundiară uselistă Gavrilă, a lipsit prin neprezentare de frică să nu fie pusă în situația să se situeze fățiș de o parte sau de alta, că nici ea nu știe acum care ar fi partea mai convenabilă.
Pentru a da greutate afișului a fost adus pe post de „especial guest star” și renumitul Profesor Călinescu de la U.A.I.C. ce a avut misiunea cică de a direcționa discuția doar pe teme contemporane lui și de viitor, că trecutul cultural al Iașului nu mai contează și că acesta ar trebui uitat.
Pulifrici și trepăduși ca acest limbric cibernetic – Andrei Postolache de la „Pentru Iași”, interfața Windows 95 al noului PNL cu aripa sa securistă de sub clanul lui nea Tibi Simion – arhitectul Andrei R. Ciuhodaru, care nu-și găsește încă vehiculul politic care să-l ducă pe postul de Arhitect șef al Iașului la marele ciolan în locul nulității actuale Vericeanu și alți spectatori nevinovați care chiar își închipuie că societatea civilă încape printre lepre ONG-iste cu misiune certă.
Ok! Nu vreau să las ca acest „event” cum s-a împământenit deja noțiunea în locul desuetului „eveniment” să treacă, fără ca să le mai scuip încă odată acestor jivine trădătoare în obraz doar zece întrebări la care le cer public răspuns din zecilor ce le-am tot pus tot public pe timpul când tocau banii comunității sub ochii împăienjeniți ai procurorilor, polițiștilor, inspectorilor Curții de Conturi, sifonând cu nemiluita sume amețitoare pe acțiuni inutile, bine umflate, din care luau și împărțeau cu dărnicie parandărătul.
Slavă Cerului și Tatălui Ceresc că s-a oprit cumva această sursă de tocat bani și frunze la câini. Îmi închipui cu groază ce sume mai erau aruncate încă acum în neant pe „proiecte” culturale de aparatnicii kulturali din Iași dacă Pronia nu ar fi stopat jaful, eliminând Iașul din competiție!
Iată întrebările măi deștepții cetății:
ÎNTREBĂRI PENTRU KULTURNICII IAȘULUI:

1. Dumnealor (oamenii de cultură) au crezut măcar o singură secundă că Iașul ar fi putut fi ales să reprezinte România ca o Capitală Culturală Europeană în 2021 după ce ani de-a rândul PRESA a prezentat Iașul ca un câmp permanent de bătaie unde se confruntă două tabere ce se luptă doar ca să pună mâna pe ciolan?
2. În ultimul deceniu – în timpul Administrației Nichita doar, ca să nu o luăm mai din urmă – PRESA de toate culorile și orientările a avut grijă ca pe lângă prezentarea porcăriilor și a activității mafiote a interlopilor cu gulere albe să dedice în paginile sale scrise sau online, a emisiunilor de radio sau Tv un spațiu mai larg, prin care să promoveze Oamenii și actele de cultură izvorâte de Iași înafara perioadei de festivaluri FIE sau FILIT? Prea mult s-au difuzat și perceput în țară aspectele negative de proastă administrare a municipiului și a județului, comparativ cu acele ce promovau Iașul ca pe un pol de cultură!
3. Cum poți să vorbești despre cultură și să te lauzi cu asta când ai în fruntea orașului și a celui mai „mare” partid parlamentar niște nulități agramate de tipul lui Gheorghe Nichita, a lui Mihai Chirica – inși cu un limbaj găunos, de lemn, dar mai ales care se fac cunoscuți pe tot globul pământesc cu acte de barbarie prin decimarea simbolului secular al urbei ce au condus-o?
4. Crede cineva că se poate vorbi despre cultură și/sau să organizezi festivaluri de cultură, alte evenimente pe aceste teme, într-un oraș în care îți este rușine să spui că locuiești după modul deplorabil cum arată și cum este administrat?
5. Nu v-ar fi pur și simplu jenă să aveți invitați la Iași oameni de cultură, dar și TURIȘTI din țările civilizate a Europei pe unde umblați – și mulți dintre dumneavoastră vă afirmați – și să-i chemați sau să-i întâlniți aici printre gunoaie, praf ce plutește vizibil în atmosferă, lipsa de parcuri și zone verzi suficiente, printre borduri strâmbe, ciuntite, pe pavele de trotuar sărite sau prost aranjate, denivelate, pe străzi pline de gropi, cu fațade de clădiri neterminate din timpul lui Ceaușescu (ca pe Independenței sau pe Ștefan cel Mare lângă Mitropolie), cu tramvaie parcă scoase de la fier vechi?
6. Nu v-ați jena că înafara perimetrului Complexului Palas unde arealul este conform standardelor internaționale, în restul CENTRULUI orașului, suntem ca în anii comunismului?
7. Ca oameni de cultură, ca oameni de presă, nu credeți că dumneavoastră ați fi avut și AVEȚI datoria primordială să vă bateți cu autoritățile responsabile și să militați în primul rând să transforme orașul, dar și județul într-un loc plăcut, într-un loc accesibil pentru orice turist român sau străin?
8. Nu ar fi normal să puneți boii înaintea carului și nu invers?
9. Presa și oamenii de cultură din toate domeniile de artă, alături de arhitecții Iașului, au cel puțin o datorie morală să creeze un front comun, să aibă un spirit de frondă și să exercite o presiune constantă pe autorități – indiferent de culoarea politică a acestora – să acționeze pentru transformarea ÎNTREGULUI oraș pe aceste direcții, să aducă Iașul mai întâi la standardele orașelor țărilor civilizate și abia apoi să lupte, să ceară și să consume mai multe fonduri pentru acte culturale în care dumnealor să fie beneficiari nemijlociți!
10. Nu în ultimul rând, toți artiștii, jurnaliștii, arhitecții, trebuie să contribuie DIRECT, implicându-se la educarea bunului gust a populației Iașului, a spiritului ei critic și de observație! Numai așa, creându-se o alianță între societatea civilă și corpul ei de elită poate fi determinată și clasa politică locală să devină responsabilă și să promoveze din mijlocul ei oameni de valoare, oameni care să conștientizeze rolul și menirea ce o au.
După părerea mea, deja DNA Iași ar fi trebuit până la această dată să fi trimis în fața justiției câțiva scriitori cu talent care doar așa vor putea ridica cu adevărat nivelul lucrărilor științifice elaborate prin pușcării.