ACUM AUTOSTRADA A8 SE VA FACE DE URGENTA! MOLDOVA ARE O PILĂ LA SRI SI LA DRDP !

Lumeeeeeee! Breichin Niuuuuuz! De acu înainte ne-am scos! Ne-am scos trântorii de lux la luminița de la capătul tunelului și iar avem mușchii din nădragi în erecție….!
Vestea cea bună este aceea că la DRDP Iași (unitatea regională a CNAIR), lui Murmurel Laicu – cel care nu se ruga la Dumnezeu, ci la PSD și Domnului Gheorghe Nichita – i s-a tras în sfârșit după prea mulți ani catastrofali în care el credea că a condus și a dres busuiocul pe Moldova la Drumuri Naționale, un șur benefic care l-a împins în decor. Afeim!
Vestea și mai bună este că în locul lui Murmurel Laicu PSD, a fost numit printr-un concurs de împrejurimi fostul și veșnic tânărul și ferice DĂNUȚ PILĂ, un tip care ca absolvent de Studii Economice și Școala Regimentară de Manageri la Academia de Informații, era până acu fo zece anișori Șăf la Beroul Economic de la SRI Iași…
Gagiul a venit la DRDP în vremuri foarte tulburi și vitrege pentru țărișoară, pe când guvernul MRU tocmai ce primise un șut în moalele capului de pe scaun, iar în locul său a fost uns de nevoile curente domnul Pisic Victor Ponta! Acum știți cu toții, că nu mai este un secret decât poate pentru retardații care îl mai votează, că Victoraș a spus întotdeauna invers decât Javra Ceacâră, dar pe din dos a făcut ce îi dicta Delia Dinu, pe atunci domnișoară de onoare în alcovul lui Băse. Sper că nu vă complic prea tare ca să înțelegeți de ce după un laic, ne-a pus Dumnezeu mâna în cap!…
Deci: Ponta a primit sarcină imediată să formeze un guvern în care la Tran Sporturi să fie un omuleț destoinic, un limberal de viță Ottonel, docil și gata să execute orice sarcini.. Evident că cel mai potrivit era Șică Mandolină! El cânta boss-ului la Cireșica șlagăre de pahar cu patru cuburi de gheață și era inginer constructor cu vechime și fără experiență.
Cea mai importantă sarcină primită de dom injiner Șică era aceea să o înlocuiască pe neprihănita Anca Boagiu-Bergenbeer (prietenii știu de ce). În principal, în timpul mandatului ei, Băsescu a organizat din temelii Mafia Drumurilor cu care a devalizat pur și simplu Bugetul României după ce a scufundat în neant Flota. Pentru că țara nu avea nevoie de autostrăzi – unde se puteau măsura concret kilometri, cantități de materiale, sume cheltuite, cuplul neconjugal Băsescu – Boagiu a spus românilor fraieri tradiționali că România trebuie înainte de toate să REABILITEZE infrastructura existentă de Drumuri Naționale și Europene, cu alte cuvinte să le reasfalteze un pic mai crăcănate…
Ei, de aici se nasc sugând din degetul muiat în whisky – ca să vadă cât e de rece – corifei ai asfaltului ce s-au numit ulterior REGI. Cășuneanu și Umbrărescu erau doi dintre ei care puteau și știau prea bine cum să facă, deoarece înainte de revoluție fuseseră șoferi de TIR pe la ITSAIA sau ITA, iar după 90 au luat în locație camionul, devenind proprii lor patroni. După aia încă unul, încă două și așa toată Autobaza… Asta i-a plăcut mult lui Popeye – pentru că și el făcuse cam la fel cu vamporiu.
Cu Boagiu, Umbrărscu și Cășuneanu, PLUIS (!) madoamna ingineră Dorina Tiron, originară din Broscăuți–Botoșani – gard în gard cu familia Primei Doamne Maria Băsescu – s-au dat tunuri ca la Navarone pe drumuri. Devalizarea în timpul lor a fost atât de mare și vizibilă, că exista pericolul intuit chiar de Președinte că ar putea ieși un scandal de pomină și în acele timpuri când juca piesa suspendărilor, numai asta nu-i trebuia lui. Ce să facă, cum să facă?
Soluția a fost Șică! El a primit sarcina ca să asigure plecarea Ancăi Boagiu fără mult colb ridicat în văzduh. Adicălea, să nu fie anchete interne, să nu se caute urma sutelor de milioane de euro dispărute și să mențină în funcții cheie în subordine oameni de bază care să continue mecanismul jafului. Doar un om al cărei libertate putea fi pusă realmente în mare pericol trebuia schimbat de urgență: Dorina Tiron, Directorul General la DRDP Iași! Ea a fost obuzul principal al tunurilor, omul care semna și legaliza jaful și ea trebuia protejată. Asta a fost prima sarcină a lui Șică.
În acest timp, un brav ofițer al SRI – Stația Iași era Șeful Biroului Economic. Se numea Dănuț Pilă. Predestinat nume, halal de cine l-a botezat! Omul era însurat cu nevastă-sa, care îi fusese colegă de facultate și prin urmare vorbeau în temă de bani și de afaceri. I-a făcut soției firmă de Consultanță financiară și „prin metode specifice” a injectat-o în filiera CNANDR… Vaca era mare și grasă, pășunea verde și bogată, iar pe Dănuț a început să-l doară la spate. Nu e sigur zona, dacă e sub cea lombară, sau mai sus.
Zis și făcut. Doamna maioreasă Munteanu – medicul familiilor la SRI – a găsit diagnosticul potrivit ca Dănuț să se pensioneze pe caz de boală că-l doare în spate. Nevasta cu Consultanța era deja înfiptă și înfiripată bine, legăturile din SRI era în continuare cultivate și la momentul când Șică trebuia să găsească înlocuitor lui Dorina Tiron, Dănuț avea PILĂ și a fost discret recomandat. Misiunea lui nu era aceea să întrețină rețeaua de drumuri naționale din Moldova, nuuu, că nici nu știa cum să facă asta, ci era una exact pe specializarea și pregătirea lui de ofițer de informații: trebuia ca și Șică să caute, să ascundă acte compromițătoare și să nu provoace praf după plecarea madoamnei Tiron.
Omului i s-au pus la subțiori cei mai buni ingineri din Direcție care știau și făceau munca de întreținere a rețelei rutiere, iar Dănuț trona și lua salarii extraterestre spre invidia subalternilor.
Iubita consoartă continua să consilieze pe bani mașcați toate șmenurile de la CNADNR, pentru că nici dracul nu se băga în ciorba lor. Ofițerii din SRI Lanka erau întorși cu spatele…
Ghinionul dracului, a câștigat PSD zdrobitor parlamentarele. Ghiță Sulă Tare zis Nichita a ajuns pe cai mari un fel de aghiotant „servant 1” al Dictatorului Dragnea. Ce să facă el Ghiță cu așa o sculă tare și puternică? Îl răsplătește pentru servilism și pupincurism pe Murmurel – un anonim bahluian de la Citadin și din paznic la șpriț, îl unge în locul lui Dănuț mare Dereftor la DRDP. Cercul se închide. Fine el Primo Tempo.
Secondo tempo:
PSD e în corzi, pierde măiastru guvernarea, iar Șică revine în forță Prim Ministru.
Dănuț – ascuns patru ani aproape într-un birou de taină singur și neliniștit într-o clădire ferită de ochii publici din Aleea Grigore Ghica Vodă, lângă o bucătărie utilată și o sală ferită – de protocol – în care ocazional se țineau ședințe de pre-revelion, a stat în fața calculatorului jucând zilnic biluțe sau Mahjong Tiles. Se cam plictisea el așteptând ziua de leafă când cardul era alimentat regulamentar cu fostul salariu de Director general la care nu mai avea sporul de conducere pe timp de noapte. În rest, Bon de masă și pentru Servicii Speciale, probabil și Norma de hrană ca ofițer acoperit.
Acasă, toate normal, a convins vecinii de scară din blocul vilă de la fosta autogară proprietate de la SRI, că poate să îi plouă în casă și se oferă să facă pe cheltuiala sa o mansardă deasupra blocului. Oamenii – proști și naivi – au semnat manipulați de SRI și KGB și s-au trezit că blocul mai are un apartament cu patru camere la mansardă. Scandal, hau-hau, ziare, reviste, bla-bla-bla, dar apartamentul a fost vândut de „antreprenor”
Madoamna „consilieră” Pilă a sucombat în afacerile cu CNAIR-ul și a fost nevoită să se retragă printr-un alt concurs (de împrejurări) pe funcția de Director Economic la SAJ (Ambulanța județeană). Cee, e rău? Doar o cheamă Pilă!
Anii au trecut în zbor, PSD a indexat regulamentar salariile, iar cine are răbdare câștigă! Cumătrul familiei Pilă – veșnicul derutat Betrică Dâmb – fost pe la toate partidele unde a vrut mușchiul lui, azi euroiparlamentar alături de cu colegul Javra Ceacâră la PMP a fost activat de la distanță și pus să muncească. Deoarece PMP a susținut frenetic puciul parlamentar prin care sasul Gauleiter și-a făcut Guwenerul său, Chiorete a deschis jocul fiind servit cu „oblige mare”: La Iași, finul lui Betrică Dâmb, Dănuț Pilă, a fost chemat din biroul de taină unde se plictisea, în locul lui Murmurel – omul PSD.
KANIEȚ FILMA Nemțî na ulițu, strileati! Strileati!
Ceea ce e important pentru moldoveni și chiar pentru maghiarii din Târgu Mureș și Ditrău, este că acum guvernarea liberală are toată garanția că mult visata Autostradă A8 este susținută de oameni cu adevărat competenți din SRI și DRDP.
Trăiască lupta pentru pace!
Trăiască prietenia dintre popoare!