„AFACEREA SKODA” – IAȘI

Începând cu data de ieri, bragladina bulibașă aflată acum în fruntea Iașului care a bulibășit orașul de mai bine de un deceniu, are statutul de INCULPAT într-un Dosar instrumentat de nevoie de parchetarii incompetenți și obedienți de la DNA Lokal împinși de la spate de furia madamei Kovesi pe parchetarii din județe care îi micșorează notorietatea în lumea largă.
Uite așa se face că țiganul jidan Mihai Chirica este pus momentan la colț cu genunchii pe coji de nucă și cu „mânurile” la spate ca să nu își bage deș’tele în cur și apoi în nas.
Haraselu bulibașă o arde de multă vreme cu păr în ochi, de pe vremea când era aprodul boierului Ghiță Sulă Tare, de ne fuse baci până la saturație…
Pe atunci puradelul Mihăiță îndeplinea funcția de Șef peste scoaterea castanelor fierbinți din para focului în locul conului boier de Dorohoi. Executa fără crâcnire tot ce comanda boier Nichita! El întocmea zapiștile, el le semna prin punera degetului mare în loc de sigiliu după ce mai întâi îl muia în propriul rahat și treaba mergea strună pentru că dregătorii nu aveau treabă cu slugile.
Ce i se scoală într-o bună zi lui Gheorghe Sulă Tare? Să cumpere calești noi la Curte, marca Skoda (licență WV), dar pentru că legile interziceau să cumpere în numele Primăriei alte mașini gen limuzină, ciocoiul Ghiță îi cere lui haraselu Chirica să găsească el soluție cum îl taie capul.
Și țiganul o dă cotită pe ciordeală, cheamă alți țigani de-ai lui din șatră și le spune să ridice lăboaiele manglitoare și să voteze „pozitiv” achiziționarea unor limuzine Skoda pentru Caralii Locali ca să poată ăștia urmări elegant pe duduca Adina Samson – țiitoarea boierului Ghiță Sulă Tare…
Prosteala a mers unsă și iote că după ce Agia l-a priponit pe boier Nichita pentru port excesiv de sulă, parchetarii de la DNA Lokal Nonkombat caută ceva cu care să se scoată ochii prostimii, dar ceva care să sune ca o greșeală inocentă de serviciu ce i se poate întâmpla oricui care muncește, pen’că – n-așa? – „numai cine nu muncește nu greșește!”
Chirica a stat în umbra lui Nichita mai bine de zece ani – timp în care a învățat aproape de perfecțiune – crede el! – arta șmenuelii și a plastografiei zapiștilor care ascund lăboanța băgată adânc în caraimanul banului public.
Adus de moș Chiorpec Simirad ot Coțușca la Primărie, a apucat să învețe întocmirea corectă a actelor tehnico-economice de la răposatul inginer Onofrei, după care țiganul șnapan a deprins iute și manglitul cu acte oficiale.
Ba Director Tehnic, ba „Vițe(l)primar”, acu haraselu s-a văzut ajuns bulibașă prin mila și prostia talibanilor bolnavi de ciumă roșă care votează „egzact” așa cum cântă Livache din Tiliorman, marele prieten al lui Gheorghe Sulă Tare Voievod.
Bragladina ciorditoare nu intră la zarcă nici pentru uciderea teilor strămoșești, nici pentru șmenuirea licitațiilor lucrărilor tehnice la străzi și poduri, la șinele de tramvaie, nu pentru Autorizații date aiurea fără a fi avut PUG și PUZ aprobat legal, NU pentru port de sulă la vedere printre muierile primăriei pe care le coțăiește și le lasă grele periodic trebuind apoi să le facă și casă și masă și să plătească averi drept pensie puradeilor, nu-mi intră la zbârnă pentru parodia de licitații de „otobuse” din timpul cneazului Hmelnițki aduse la șoldoveni drept noi-nouțe pe mână cu cumătrul, nici măcar faptul că aprobarea Consiliului Local a fost dată DUPĂ ce gibonii consilieri cu cururile roșii au fost puși de țigan să-i legifereze lui Contractul făcut pe vremea când era doar Bulibașă Interimar!
Nimic din toate aceste tâlhării nu sunt taxate de muierea Corduța de Iași – alias madama procuroare DNA Oana Andreea Nica, fina de cununie a procurorului interlop Emilian Eva! Ba dimpotrivă! Muierea face plajă la fofoloanca goală în Câmul Tactic delimitat perfect de Binom cu ajutorul jidovului Hans Klemă – trimisul lui Ițic Soros pe Pământ încă de pe timpul când America era condusă de arapul Obama. Nica – știută de ieșeni drept Pupăza din Teii criminalului Chirica – a pus iute palma ei inelată la curul bulibașei ca să nu fie penetrat de mulțime pentru decimarea copacilor pe Chetronal.
Oricum, în mod cinstit și corect – așa cum am prezis eu de mult, de pe vremea când puricioaica rămânea gravidă cu elefantul – Nichita și Chirica ar trebui să împartă țambalul amândoi în aceeași ocniță pe viață alături unul de altul și sodomizați de trei ori pe zi de toată pușcăria pentru câte blestemății au făcut ei Iașului și ieșenilor.
Uite că după aproape o sută de ani istoria se repetă și „afacerea Skoda” revine pe tapet!

tun-skoda-ap

Dacă atunci era vorba despre tunuri la propriu, uite că azi tunurile sunt la figurat, dar cu mult mai grele și mai bănoase pentru șuți!