AI ÎMBÂRLIBATO, BÂRLIBA!

Dom’le, nu mi-aş fi putut închipui vreodată că în oraşul Iaşi în care nişte golani cu ştaif de mari cărturari spală bani negri spre buzunarele lor descusute, să se facă de tot căcatul ca Capitală Ieuropianî! Escrocilor!
Băi, da daţi-o-n paza mării! Hai că popa Teo, fanul lui Nichita şi al PSD are limitele lui – pe care până la urmă pot să le-nţeleg – că Dumnezeu este la Iaşi mai mult catolic decât ortodox dacă ne luăm doar după rampele de acces în Catedrala Catolică şi la Trei Ierarhi sau alte biserici, dar să mergi tu de nevoie în cărucior de invalid la Policlinica Mare şi să dai de ceea ce dai, asta chiar că nu mi-am închipuit!
Cică Policlinica Mare este păstorită tot de şnapanul ăla cu mintea între urechi de-i zice Bârliba ca şi Spitalul Saint Scridon…
Cât de inept, de oligofren, de ticălos chiar şi nepăsător poţi să fii şi să bifezi la „realizări” faptul că ai făcut chipurile rampe înclinate de acces la policlinica mă-ti aşa cum a făcut acest imbecil?
Iaşul a ajuns în mod cert pe mâna proştilor şi a şnapanilor pe care îi doare în cur pentru simplul motiv că au două picioare! Bine vă zicea tovarăşul Iliescu: măi animalule, măi…dragă!
Nevoit să-mi completez Dosarul „de revizie periodică” la Casa de Pensii, mă văd obligat să mă prezint la ortoped şi radiolog ca să ateste cu documente că nu mi-a crescut piciorul amputat şi probabil că încă fac umbră…Ce nu face omul pentru o rentă de câteva mii de euro pe Lună…
Ajung încrezător la Policlinică în faţă, unde autoturismele angajaţilor stau ca beţele de chibrit în cutie una lângă alta perpendicular pe bordură pe banda 1, ce la Iaşi este vopsită de idioţii din primărie ca locuri de parcare. Nu tu 2-3 alveole rezervate persoanelor cu handicap sub paza unui batalion de jandarmi ca să se respecte destinaţia şi să nu parcheze vreun magraon cu lanţ din aur ca pentru un câine la gâtul gros de bulgar.
Un caraliu de la „locală” se plimbă ca un testicul într-o pungă de plastic de 50 de bani pe trotuar pândind să nu opreşti nicăieri.
Noi oprim în singura bandă curentă pe claxonul perverșilor cu două picioare ce se grăbesc din spate şi-l abordez cu tupeu: „tăticu’, eu cu un picior unde pot să cobor cu căruţul?”
„Uite colo pe trotuar unde găsiţi loc, dar maşina nu stă, pleacă!”
„mă pupi în curtea lui Nikytey” îi mulţumesc mărunt din buze.
Parcăm unde ne indică detectivul lui Sulă Tare şi îl rog pe cumnatu-meu să meargă cu mine până la rampa ce o văzusem la scările de la intrarea principală.
Aşa cum puteţi vedea din poză, e făcută chipurile de ochii lumii europene o panaramă de costişă mochetată cu verde care să te ducă de la „trotal” la policlinică.

DSCF0921
Evident că mintea îmbârlibată a lui Bârliba nu a auzit că există nişte norme europene care prevăd că panta maximă admisă la rampele de acces pentru handicapaţi locomotori este de maximum 7% cu balustrade laterale poziţionate la distanţa de 0,7 – 0,8 m una faţă de alta la înălţimea de 0,7 m.
Europenii ăia au studiat cu atenţie posibilităţile unui invalid obligat să se folosească numai de puterea braţelor să urce o pantă. De aia au emis şi Normative obligatorii! Acolo a auzit cre’că şi sasul de „lucrul bine făcut” şi la el la Sibiu aşa a procedat. Da, dar aici suntem la Iaşi unde conduc BOII ! Sasul nu ştie că la Românica numai idioţii sunt în fruntea obştii…
Cu chiu cu vai folosindu-mi toată puterea mâinilor şi efortul cumnatului să mă împingă, ajungem sus…

DSCF0922
Adică la uşa de intrare. De acolo rânjeau la mine cinci trepte din marmură puse de răposatul nea’ Nicu când şi el avea tot două picioare şi nu avea înţelegere pentru alţii fără.

DSCF0923
Mi-am băgat şi mi-am scos de câteva ori mâna din buzunar gândindu-mă cu multă aplicaţie la cretinii cu nume de Bârliba, Nichita, Chirica, Vericeanu…
Îl rog pe cumnatul să meargă la intrarea laterală dinspre Spital să vadă ce posibilităţi am să ajung acolo la nivelul palierului cu lift. După câteva minute se întoarce şi mergem către intrarea laterală.
Ajuns la capătul trotuoarului unde este parcarea plină cu taxiuri, o bordură nouă de 26 de cm înălţime rânjeşte sadic la mine. „te-n cur bragladină, vrei primar la Iaşi, nu? Tu-ţi referendu-mu’ mă-ti cu priceperea ta de criminal de tei!”Nu pot să nu-mi aduc prinosul meu de mulţumire.
Ne întoarcem la trecerea de pietoni să folosim denivelarea pentru a coborî de pe trotuar. Urmează un slalom printre maşini lipit cât mai aproape de autoturismele parcate lângă bordură „la mica înţelegere” cu aceia care veneau la volan spre mine.
Un cretin „mai jmeker” ieşise din parcarea taxiurilor şi stătea la agăţat fix pe colţ spre disperarea celor ce coborau de sus dinspre Spital şi trebuiau să-l ocolească prin stânga şi să intre pe contra sens. Şi eu m-am apropiat de axul străzii să nu-i ating oglinda făcându-mi cruce cu limba să nu mă agaţe vreun neatent.
Când am trecut prin dreptul geamului deschis i-am urat din tot sufletul numai bine aşa cum mi-a venit la gură. Speram să se dea jos să mă lovească şi al meu era…Ne-am înjurat ca doi şoferi în trafic şi probabil a învăţat mult de la mine…
Ajungem în final la capătul rampei din lateral. Imposibil de urcat şi cumnatul ajutat de mine pur şi simplu a ajuns epuizat sus.

DSCF0924
Un lucru este sigur: voi lupta din toate puterile mele să ajungem cu Alternativa Civilă să câştigăm primăria, sau cât mai multe locuri în Consiliul Local pentru a putea impune Hotărâri!

DSCF0925
Dacă va fi aşa, iată care va fi prima Hotărâre ce o vom impune după cea a replantării teilor pe pietonal ŞI ÎN TOT ORAŞUL:

HOTĂRÂREA nr……/ 2016

Articol unic.

Începând din data de…..2016, într-un termen de un an de la  intrarea  în vigoare a prezentei Hotărâri, pe raza municipiului Iaşi orice construcţie civilă care are măcar o singură treaptă este obligată prin grija proprietarilor sau a chiriaşilor ce folosesc acea locaţie să amenajeze rampe de acces conform Normativelor Europene anexate Hotărârii.
Rampele vor avea obligatoriu viza Serviciului de Urbanism al Primăriei Municipiului Iaşi.
Neândeplinirea prezentei Hotărâri în cel mult un an de la data intrării în vigoare  atrage automat sancţionarea  vinovaţilor cu amendă în echivalentul a 1000 (una mie) euro calculată la cursul BNR din ziua dresării Procesului Verbal. După exact o lună calendaristică, se repetă controlul şi se repetă aplicarea sancţiunii până la rezolvarea situaţiei. Prevederile Hotărârii sunt  valabile  tuturor clădirilor de blocuri cu treaptă de intrare la parter, unde amenajările se vor face pe cheltuiala Administraţiei Locale numai în cazul solicitării exprese a Asociaţiei de Proprietari. Totodată, nicio clădire civilă ce se va construi după intrarea în vigoare a prezentei nu va primi Autorizaţie de construcţie fără a fi proiectată şi rampa de acces cu excepţia locuinţelor individuale proprietate privată care sunt exceptate.
Acolo unde clădirile au acces la orice nivel cu lifturi exterioare, sunt scutite de amenajarea rampelor.
Spaţiile situate pe domeniul public denivelate, sunt de competenţa Primăriei Iaşi care va rezolva toate situaţiile pe cheltuială proprie din bugetul anual apropbat.
De aducerea la îndeplinire a prezentei răspunde Instituţia Arhitectului Şef şi Poliţia Comunitară Iaşi.
Dată astăzi….2016 în şedinţă extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Iaşi.

V-a luat naiba ticăloşilor dacă Societatea Civilă va veni la putere cu oameni competenţi!
Adio Bârliba, adio cretinii isterici din primărie!