ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CU(R)CI…

M-am cam luat dus de treburile ce mă preocupă cu editarea unei cărţi la care lucrez în salturi că se apropie scadenţa de predare la editură şi se pare că am lăsat puţin să zburde scăpaţi din zgardă nişte căţei care au din naştere microbul rabiei…
Din când în când, mai „dau cu ochiul” cu câte o geană zapându-mi „wall-ul” pe feisbuc şi înregistrez (mai ades cu amuzament) zvârcolirile unor insecte politice care se strofoacă în zadar să-şi ia zborul, cu toate că sunt străpunse de un ac şi înfipte în placa de polistiren expandat din cutia insectarului.
Să-ncep cu Chirica, bâzoiul negru-verzui care se tot zbate izbindu-se de sticla geamului cu disperare încercând să găsească încăodată gaura ca să scape din îngrădire.
Gaura asta spre libertate nu va fi la fel de uşor de găsit ca pe celelalte găuri pe care le-a tot găsit în ultimii ani. Cu asta e puţin mai greu, pentru că picioruşele îi sunt mult îngreunate de rahatul ce l-a tot adunat de prin mai multe bude unde a poposit în zbor în tandem cu tăunul Nichita.
Pe Chirica l-a apucat dintr-o dată febra realizării şi depăşirii planului cincinal; toate şantierele deschise pe bandă rulantă având drept scop principal furatul banului public şi aplicarea cotei de parandărăt la sume de bani cât mai mari şi mai numeroase, se încheie acum în interimatul lui.
Bruscamente abundă conferinţele de presă ţinute ba la Biblioteca Universităţii printre rafturi de cărţi pe post de fundal mobilat, ba pe la fieful de taină de la Mamma Mia unde se pare că balaoacheşul are cartierul general la care primeşte între două îmbucături de pizza mascalzzone rapoarte de la aprozi din taberele adverse.
Mare transparenţă mare în noua „Admenstruaţie”! Lume, lume, veniţi cât mai mulţi, veniţi cu mic, cu mare ca să vedeţi cât de mulţi proşti sunteţi! Orice hotărâre importantă se va lua numai cu consultarea societăţii civile care va hotărî în problemele esenţiale! Să moară mortul şi duşmanii mei!
Na şoşoiu, Fulgerică!
Ai ajuns pe strada noastră în sfârşit şi nu ne rămâne acum decât să te scopim de ouă că prea mari le aveai şi prea tare te credeai! Ţii minte când îţi strigam cu venele de la gât umflate de turbare că ne-ai omorât istoria şi ne-ai ucis simbolul? Doar faptul că am stat imobilizat mai bine de doi ani pe un pat de spital, a făcut să scapi de mâna mea! Aş fi fost în stare să-ţi iau gâtul ca la cioară, cu riscul de a face puşcărie pentru restul zilelor mele!
Uite bâzoiule, stau dincolo de geam şi mă distrez văzând cum te zbaţi să găseşti gaura spre libertate şi voi rămâne să te urmăresc cu o plăcere sadică până ce vei cădea epuizat cu zgaibele în sus şi atunci te vor lua ăia de la DNA aruncându-te în closet. Noi desigur că vom fi atenţi să tragem apa.
La PSD cărţile se fac şi se joacă în cu totul în altă parte decât o văd şi o spun trompetiştii regimentului.
După ce a stat în espectativă o vreme aşteptând să se limpezească cumva apele în partid, ca păianjenul în muchea grinzii, Cătălin Ivan continuă să ţeasă pânza şi să izoleze gaşca de gherţoi fideli lui Nichita şi lui Chirica.
După cum am intuit şi v–am spus demult, Ivan a avut o ascensiune firească în acest partid unde Dosarul de cadre şi „originea sănătoasă” cu adânci rădăcini în vechea securitate l-au urcat cu prioritate în lift chiar în vreme ce mârlani ca Nichita urcau pe scări.
Chiar dacă clinciul avut cu Ponta într-un moment când a greşit furând startul l-a descumpănit pentru puţină vreme făcându-l să-şi reconsidere tactica, a sosit timpul când fabricantul de tripleţi să-şi pună în valoare stofa şi talentul.
Fiţi convinşi şi aşteptaţi-vă în PSD Iaşi la mutări surpriză şi la ieşirea în reflectoare a unor necunoscuţi de altă factură decât mârlăneţii de până acum!
Cătălin Ivan va deveni curând o nouă stea în PSD care va străluci împreună cu Dragnea, care Dragnea s-a reconsiderat de unul singur şi s-a declarat iute de acord să intre şi el în Sistem odată cu ieşirea din scenă a lui Victot Viorel. Eject Zgonea, eject mulţi ciocoi vechi…
Ponta poate rămâne Premier cât o vrea Sistemul, poate sta şi până la alegeri, dar Ponta nu va mai fi încă două decenii de azi înainte pe poziţia ce a fost. Pare că are soarta lui Crin Antonescu şi îi urmează prea târziu exemplul dându-şi demisia rând pe rând…Na, pe el îl împinge Codruţa…
Se schimbă liniile, se uşcheşte Tata Socru, Nichita e un hoit de cal mort în putrefacţie care pute şi lumea se fereşte imediat de el ca de ciumă, doar proştii sau şantajaţii încă îi mai amuşinează baliga uscată…
Cătălin Ivan este deocamdată europarlamentar şi nu cred că vrea să revină la Iaşi când şi-a cumpărat un grajd cu cai mari de elită prin Bucale. Primăria e un loc cu multă bătaie de cap unde poţi prea uşor să-ţi rupi gâtul…
Poate însă să devină pentru câţiva ani Preşedintele PSD Iaşi şi să dicteze jocurile. Poate să impună oameni noi pe bază de Dosare de cadre, cu alte mutre, cu alte şcoli, cu alte interese…
Prost să fii să crezi că un escroc de talia lui Chirica, cu camioane de acte aflate la DNA va fi lăsat să candideze în sfidarea publică! Asta e doar o prosteală pentru naivii care trebuie lăsaţi în ignoranţă. Se pregătesc surprizele în tăcere.
Notaţi data, notaţi-vă acest articol şi băgaţi bine la cap: viitorul primar al Iaşului va fi ales de această dată dintre candidatul PSD care va fi desemnat poate la anul, al cărui nume încă nu este cunoscut decât de maximum 2-3 persoane şi candidatul propulsat de SOCIETATEA CIVILĂ, ce va propune o persoană cu o integritate morală ireproşabilă, cu studii inginereşti temeinice, om cu o mare carismă şi care va promova un Program de Guvernare foarte realist şi pe înţelesul majorităţii populaţiei!
Aici se va da bătălia, numele vehiculate acum de partide, de presa manipulatoare, de pupincuriştii care vor sonda opinia publică de aiurea, toate acestea sunt doar simple abureli şi prostii!
În condiţiile de parodie ale filmelor mute, la PNL Iaşi lista cu 9 (NOUĂ) candidaţi care să fie desemnaţi pentru funcţia de primar, e ceva atât de hilar şi infantil, încât după părerea mea PNL Iaşi se îndreaptă în mod cert spre un eşec total.
Politica adoptată şi lipsa unei strategii coerente în Filiala Iaşi scoate tot mai clar în evidenţă precaritatea calităţii conducerii actuale din Filială, dezbinarea şi lipsa de maturitate.
Cât de taliban, de îndobitocit chiar, poţi fi ca om tânăr – absolvent poate al uneia sau mai multe facultăţi – şi să o ţii langa cu 2-3 prostii de tipul autostrăzii pe care se susţine Universul, să trăieşti doar în aburii îmbătători ai fumului emanat de succesul proiectului cu Aeroporul Internaţional crezând că doar aceste două lucruri te scot câştigător sigur?
Când numele „capilor” tăi sunt implicate în tot felul de scandaluri şi acte de corupţie, când oameni până ieri apropiaţi ţie pe care i-ai slujit plin de slugărnicie, orbeşte, sunt în puşcărie sau foarte aproape de ea, când eşti asociat ca Danga de decimarea crimnală a teilor atrăgând ura mulţimii, când te duce mintea doar la a posta pe Facebook cartoane colorate lozincarde scrise mărunt să încapă cât mai mult text plagiat şi nici măcar membrii PNL nu-ţi citesc acele inepţii, ce minte sau aşteptări poţi avea?
Pe cine naiba dintre ieşeni îi interesează elucubraţiile sofisticate scrise în termeni pseudoştiinţifici şi tehnocraţi despre viziunea ta de provincial absolvent al unei facultăţi din care până aproape de patruzeci de ani încă nu ai pus nimic în practică?
Şi asta în timp ce ai în partid un om care a condus formaţiunea sa în bătălia politică la europarlamentare aproape cu mâinile goale – o formaţiune detestată teoretic de mulţime pe valul de antibăsism şi acel om aduce de două ori mai multe voturi decât tine cu tot Aeroportul şi minciunile cu autostrada?
În aceste condiţii, când fripturiştii din PNL se calcă pe picioare băgându-se fiecare în seamă – începând cu Rectorul Oprea şi terminând cu avocatul diavolului, Eduard Boz – în speranţa că vor fi desemnaţi să candideze la primărie, întreb: şi ce-i cu asta?
Şi ce dacă veţi măslui ca proştii nişte sondaje interne şi îl veţi propune pe acest îngâmfat şi infatuat Danga? Va reuşi el să câştige alegerile pe un oraş de talia Iaşului când va avea nişte contracandidaţi – azi necunoscuţi – dar care în prajma alegerilor vor exploda?
Eu am intuiţia că înafară de Tomaseschi – a cărui victorie nu o mai văd acum deloc sigură – pe altul din actualul PNL nu-l vor vota nici chiar membrii din propriul partid, care fac jocul unei tabere sau alteia!
Deci: n-aveţi decât să vă luaţi după presarii de scandal deontologi care transcriu plini de abnegaţie toate măreţele realizări are criminalului ecologic Chirica, care colportează zvonuri din tabăra liberală sau care dau ca sigură candidatura şi câştigul lui X sau Y!
La Iaşi, viitorul primar va fi o persoană care astăzi stă cuminte şi înţelept în anonimat şi va fi scasă la încălzire abia când mulţi îşi vor fi terminat muniţia, clăbucii de la gură, banii negri şi nu în ultimul rând, ENERGIA.