ANALIZĂ MATEMATICĂ

Intrând cumva în linie dreaptă până la alegerile locale ale anului de grație 2016 – după douăzecișișase de ani de „democrație românească originală” – îmi permit să cântăresc oarecum datele problemei și să încerc o predicție cu obiectivitatea omului care nu are nimic de pierdut, dar are de câștigat.
Evident, câștigul nu ar fi doar unul individual, ci ar putea fi unul colectiv, poate primul după mai bine de două decenii de la alegerea primului primar de Iași în condiții de libertate și nedirijate, în care ieșenii i-au dat girul lui Constantin Simirad – un comunistoid securist de cea mai joasă speță, un oportunist, arivist, un fariseu și cabotin, așa cum aveam (unii) să ne dăm seama după doar primul său mandat în care acest Simirad a fost o mazetă ce nu avea nici cea mai vagă idee despre Administrație, dar pe care a crezut că a învățat-o în patru ani și a început să ne-o predea în stilul său ghiolbănesc și butucănos care și-a pus ulterior amprenta peste clasa politică locală.
Ghiolbănismul în politică a fost perpetuat și perfecționat ulterior de huțupanul Nichita, iar hoția și viclenismul „titanului” din Coțușca a fost preluat și adus la perfecțiune de liberalii Fenechiu, Adomniței și de puradelul lui Simirad – Mihai Chirica.
În jurul lor au gravitat pe orbită și i-au avut ca model toți ceilalți așa ziși politicieni „de Iași” care s-au tot perindat și se perindă prin prelungirile constituite acum din beizadele sau clanuri nepotiste ce au prin gene moștenite, trăsături de lepre.
Prea puțini oameni cu adevărat de valoare îndrăznesc să intre cu forța între aceste lighioaie politice și care chiar doresc cu adevărat să-și pună în joc în mod curajos onoarea nepătată și calitățile profesionale dobândite prin munca personală.
Din păcate, ei se amestecă și se pierd inevitabil în masa clasei politice ticăloșite și doar niște observatori fini și oameni chiar preocupați de politică, care consideră că aceasta e „maica tuturor relelor” de pe lume și care ne dirijează viața pot discerne răul de bine, dar din păcate TURMA se comportă ca o turmă și preferă să umble la pășunat mânată doar de câțiva câini de rasă cotârlă (numiți generic javre) și de ciobani și văcari cretini și dezumanizați de vicii și păcate pe care îi găsim acum prin conducerea partidelor politice parlamentare.
Apelând iute la Analiza Matematică plină de formule împănate cu integrame și diferențiale, cu teoreme aride – de la Weierstrass-Bolzano și până la acelea a lui Fermat | Rolle | Lagrange | Cauchy – iote ce mi-a ieșit…
De data asta, la Iași, din toată șleahta de papugii și nehaliți care se mușcă de buci din dorința de a pune gabja pe ciolan, teoretic contează cam patru-cinci persoane. Spun teoretic, pentru că țin seama că există încă după un sfert de veac de libertate ideatică, încă o mulțime de prostălăi captivi unor idealuri apuse, sau unor idei fixe rămase înfipte în creierul mic, din timpul lui Stalin și Gheorghiu Dej…
Alții, se dovedesc a fi doar talibani politici la care nu primează decât ideea de gașcă și de clan mafiot cu ajutorul căruia speră să se aburce cumva în copacul stufos și plin cu roade din care să-și umple poala culegând direct de pe crăci, neașteptând să cadă fructe coapte pe pământ pe care să le culeagă ca tot omul de rând…
OK!
La câtă prostie am dat dovadă în aceste peste două decenii, cea mai mare șansă de a fi ales primar după numărătoarea voturilor unui singur tur ticălos de scrutin – în ideea că „Sistemul DNA” nu intervine în forță făcând teoretic o minimă dreptate – o are bulibașa Mihai Chirica. Chirica și-a câștigat titlul onorific de bulibașă când a bulibășit de-a dreptul de pe postul de „mâna dreaptă” a escrocului Nichita, tot ceea ce s-a putut bulibăși în Administrația Locală în 12-13 ani de exercitare a diferitelor funcții deținute.
Pe Chirica îl susține cam de nevoie PSD-ul, iar aici sunt cei mai mulți, mai vechi și notorii baroneți ai noii burghezii care – culmea! – este girată de prostime, incultă și consecventă să mențină la putere niște jigodii care sfidează fățiș chiar masa de votanți… Acest electorat predominant în Moldova și Muntenia nu este interesat de Programe, de idei, de viziuni. Nu! El este interesat să facă în ciudă celor așa ziși „de dreapta” pe care în prostia lor caracteristică de lichele leneșe și pomanagiste îi consideră sursa supremă a traiului infect la care au ajuns după două decenii și jumătate de când l-au idolatrizat pe Nea Nelu – sursa tuturor relelor bolșevismului care ne-a urmărit în istorie.
Din acest motiv și nu din altul îl creditez pe Chirica cu cele mai mari șanse de a ajunge primar, iar pe jigodiile adunate în jurul lui și a lui Ghiorghi Sulă Tare (ca majoritatea ticăloșilor care căpușează Primăria), le prevăd un numeros număr de consilieri municipali ce vor trage în jos și vor boicota orașul în continuare chiar în situația alegerii unui alt primar decât Chirica. Și asta doar din simplul motiv de ciuda că nu a ieșit omul lor – „Tătuca” – care chiar dacă e știut a fi o lepră, e lepra lor, pe care o iubesc și o adoră necondiționat…Din acest motiv sunt extrem de pesimist în legătură cu viitorul orașului în care m-am născut și a acestui județ, pentru că în cazul când tot PSD va dicta tonul și va impune directivele, vom constata iarăși peste alți încă patru ani că Iașul a continuat să stagneze și că a lâncezit în mlaștina puturoasă a unei pâcliri mentale.
De cealaltă parte – la așa zișii liberali doar cu numele – propulsarea candidaturii lui Marius Bodea pentru funcția de primar a tăiat cu siguranță orice șansă ca măcar în Consiliile Municipal și Județean să predomine o majoritate liberală aptă să vină cu idei și viziuni îndrăznețe – singurele ce ar putea aduce o oarecare înviorare și dezvoltare rapidă locală.
Paradoxul este acela că la nivel central Partidul Național Liberal s-a degradat în ochii alegătorilor atât de tare și sunt percepuți și asimilați atât de mult cu jivinele portocalii băsiste, încât – prin contaminare – liberalii sunt departe de ceea ce ar fi putut ajunge dacă ar fi mers singuri pe drumul lor cărându-și crucea în urcușul Golgotei.
Cu toate că înafara lui Vasile Blaga nu este vizibilă în prim plan altă figură dintre japițele care au devalizat România ultimului deceniu, prezența și influența lor asupra unei fufe adolescentine în gândire ca aceea a Alinei Gorghiu – ce s-a trezit dintr-o dată pusă matroană la Bordel din postura de singura virgină – a atins apogeul cu recenta afirmație că liberalii sunt dispuși să-l mențină pe tehnorahatul Cioloș, Premier și după parlamentarele din toamnă.
Oamenii încă par amorțiți și anesteziați de dezastrul de la #colectiv, dar românii au deja în sânge anticorpi față de infecția cu microbi distrugători cu numele Macovei Monika și Mu(ia)ngiu, – două cardaște fără sânge cald ce l-au pus pe Cioloș pe post de greiere hermafrodit să le satisfacă interesele. Sunt reprezentate în actualul guvern de ministresa Perjă Uscată, altă mașteră cu chip de țață…
Cu Cioloș în fruntea lor, așa zișii liberali de la București vor suferi dezastru după dezastru și la toamnă, dar și acum la locale și în ciuda ajutorului deloc dezinteresat dat de DNA care este cu siguranță unealta caradaștelor ce apără de nevoie și camarila băsistă, nu vor avea succes nici chiar prin furăciune la vedere.
Paradoxal sau nu, dar atipic dintotdeauna, Iașul are în PNL nu exponente ale băsismului ticălos, ci dimpotrivă niște jeguri umane și hoațe fătate din pântecul (gr)avid a lui Relu Fenechiu – piaza cea rea a politicii locale.
Oamenii lui care au mai rămas în libertate – Marius Bodea, Marius Danga & Comp – abil cravașați din pârnaie de însuși Guru și de niște securiști cândva șefi ca Tiberiu Simion și clanul Tudorache sunt deja de notorietate și speră ca prin viclenie, ticăloșie, mânăreli și aruncarea în războiul ce are drept arme vizibilitatea unor confeti, a laserelor de lumini, a baloanelor colorate din prezervative folosite, să aibă darul prostirii electoratului…
Din fericire, mâncătoria dintre găști din interior și pata maro pusă pe gulerele albe a unor așa zis conducători, vor alunga electoratul de la ei și nici chiar aceia cu carnete de partid care nu au putut accede pe liste nefiind din Gașcă nu îi vor vota, în ciuda eforturilor disperate a unui BOUdea de a înălța zmeie spunând că-s avioane. Personal nu-i creditez decât cu șansa a doua, dacă nu chiar a treia și la Primar și la Consiliul Municipal sau Județean.
Ca să vedeți coeziunea Dreptei și șansele ce i le dau lui Bodea și a trupeților bărboși a mestecătorului de aer prăfos Danga, vă spun că eu personal îl creditez pe Radu Botez și această fantomă de partid creată de câțiva trădători ai lui Crin Antonescu în lupta sa invizibilă cu sasul Johannis (susținut de Sistem), denumiți ALDE, cu mai multe șanse decât le au acei FENELIMBERELI din așa zisul FNL.
ALDE la Iași s-a încropit în jurul lui Varujan Vosganian care crede că ieșenii îl țin minte pentru că de douăj’de ani a fost senator de Iași prin grija lui Fenechiu Tatăl! Da armeanule, te țin minte, dar mai țin minte că personal înafara notorietății tale de scriitor și de economist ministru, nu ai făcut nimic palpabil care să intre în conștiința ieșenilor înafara doar poate de imaginea ta de boem cu care îți plimbai borsalina și fularul aruncat neglijent în jurul gâtului pe Lăpușneanu însoțit de câteva prospături liberale ce te însoțeau până în camera de la Traian să„ia notițe” de la domnul senator…
Ieșenii nu uită în schimb că filiala Iași a ALDE e clădită de Varujan pe scheletul caricatural al burtosului Victor Chirilă – voayer-ul bătrân și libidinos care a oripilat cu renumele său de tristă faimă ca și comportamentul său infantil în lupta cu Simirad care și-a bătut joc amarnic de el umilindu-l să plece în delegație prin județ în funcție de Mersul Trenurilor.
Varujan l-a găsit disponibil pe Radu Botez, un vechi membru al PNL – câine credincios a lui Fenechiu căruia i-a construit cartierul I.C. Brătianu ce deversează fecalele într-o umilă gârlă de suprafață din Bucium…Domnul Botez a ieșit din scenă de îndată ce Fenechiu a intrat în clandestinitate, evident denumirea venind de la locul unde sunt închiși îndeobște conducătorii de clan.
Aportul noului „New entry” – doctorul Răzvan Constantinescu care profită de disidența lui Tăriceanu și de speranța că se află la baza unui val care crește și-l va ridica pe creastă pentru surfing, pare să dea impresia unei filiale vechi-liberale îndreptățite să-i bată pe oamenii lui bunelu Vasile și a nepoatei Alina de să le sune apa în cap. Asta…doar când ieșenii nu ar ști și nu ar ține cont că doctorul Constantinescu nu este floarea singuratică care vestește primăvara, iar Radu Botez este cu siguranță creatura fătată de pisică, gata imediat apoi să devoreze șoareci…
Despre nefericiții aciuiți ca șobolanii înnebuniți de groază și disperați pe la Forța Moldova (M10), UNPR-ul generalului de tinichea Oprea – umplut acum de conjunctură ca sarmalele de post cu orez de doctori mediciniști – sau partidul maroniu de fecale băsiste cu Betrică Dâmb în rol de linge cur candidat, nu are rost să mă opresc, deoarece toți luați împreună nu vor depăși 3,5% din voturile exprimate.
De altfel, absenteismul va fi și de această dată factorul determinant care va stabili un câștigător și acesta nu se va putea lăuda că a fost ales nici măcar de un sfert din populația cu Carte de Identitate în județul Iași.
În acest context, privirea mea a fost atrasă mai demult de personalitatea juristei Anca Preda – consilier municipal intrată acolo pe listele fostului PPDD – care după dezintegrarea acelei formațiuni a ales să-și păstreze verticalitatea și să rămână independentă politic, dar care nu a rămas izolată ca voce în ședințele de Consiliu, ci dimpotrivă făcându-le multe zile fripte fripturiștilor de la USL pe vremea în care Nichita bătea cu pumnul și cu problema în masă arătând prostimii ce tare este el…
De vreo doi ani am urmărit-o pe domnișoara Preda în ședințele în direct transmise pe Youtube și pur și simplu mi-am dorit-o aliat în construcția partidului cetățenesc Alternativa Civilă, dar nu i-am făcut niciodată propunerea fără să am certitudinea că ne putem bate de la egal la egal cu mafia. Și bine am făcut, pentru că – așa cum prevăzusem când am dorit să testez gradul de democrație din Românica de azi – am fost carotați și împiedicați de Sistemul întrulocat cu mafia politică să fim cu adevărat o alternativă a oamenilor cinstiți și onești care pot gândi cu capul de pe umeri. Dar despre asta voi reveni în curând cu detalii…
Vestea că domnișoara Anca Preda a ales cu curaj să-și anunțe intenția de a candida la funcția de primar ca independent – cum a dovedit și în realitate că a rămas – îmi dă mari speranțe și mi-am propus să o ajut necondiționat în demersul ei.
Puternic motivată de profesionismul dovedit în cei patru ani de uzură cu Administrația incompetentă și rapace a lui Nichita și ulterior Chirica, imparțialitatea ei dovedită, argumentele cu care și-a susținut punctul de vedere în ciuda unei majorități useliste nocive și aflată în cârdășie, mă fac să-i acord domnișoarei Preda un credit imens în cazul când societatea civilă ieșeană ar fi cât de cât cu scaun la cap și eliberată de prostie…Dar…
Sunt convins că doar o minune – și printre minuni socotesc și arestarea iminentă a escrocului bulibașă Chirica, scoaterea lui forțată de pe listele de vot ale PSD – pot determina prostimea îndobitocită să rămână fără cioban la turmă și să întrevadă altă pășune cu iarbă proaspătă.
Altfel, majoritatea voturilor exprimate se vor pierde inutil în solul infestat cu buruieni din care va ieși în loc de iarbă grasă tot o pajiște de cucută care ne va otrăvi viața în continuare uitându-ne după avioane și nevăzând cum călcăm în baliga câmpului!
Uite de asta abia acum, la bătrânețe, îmi folosesc cursurile de Analiză Matematică 1 și 2 care mi-au mâncat doi ani de facultate jurând încă de pe atunci să urinez pe mormântul bețivului cartofor care a distrus multe vieți după ghinionul ce-l avea noaptea dinaintea examenului la pokerul pe care îl juca protejat de potentații vremii de atunci și de acum, procurori, judecători, sau milițieni șefi.
Porcul a murit beat cu țigara mereu aprinsă în colțul gurii, chiar și în sala de curs și de examen, unde ne privea chiorâș de la fum și ne preda excepțional o materie aparent aridă, dar uite că abia acum îi înțeleg în sfârșit sensul…