ANUL GLOABELOR

S-a mai dus un an, cu bune, cu rele…
Au intrat la zdup sau au fost deraiați de pe magistrala electrificată niște locomotive Diesel electrice care trăgeau după ele marfare, furând curent.
Au făcut loc unor vagoane cărora li s-a pus motor de la „fier vechi” și care încearcă din mers să se cupleze la rețea…
Studiez detașat „strategia” unor vechi perverși de prin politica locală și îmi dau seama cât de găunoasă și lipsită de conținut este această clasă și cât de mult depinde de directivele – de multe ori chiar tâmpe, sosite din București.
Las la o parte PSD-ul, unde este o lipsă completă de viziune pe termen mediu și lung dintotdeauna, ei funcționând până acum doar pe baza unei vechi discipline de partid moștenită de la PCR și care a dat roade din simplul motiv că la ei s-au adunat cu precădere politrucii, aparatnicii și lumea ștearsă, fricoasă și cu minte puțină, obișnuită să fie dependentă și obedientă unor șefi cu gândul că așa îi va feri de belele…Ăștia votează ca idioții dintr-o disciplină prost înțeleasă, indiferent că prostia lor e speculată de o pătură de ciocoi de tip nou care le gâdilă și le excită amintiri de pe vremea când erau „tovarășul maistru”, sau „tovarășa inginer”, sau „tov. Popescu – Secretarul B.O.B. pe intreprindere” și asta îi extermină lent….
Cu forța – decimați ușor de DNA, devenită un instrument de represiune ce acționează selectiv ca o Inchiziție modernă – ciocoimea din PSD a fost mult subțiată și slăbită și doar o chestiune de timp (scurt) mai poate fi invocată să nu fie decimat complet acest partidoi fătat de Iliescu („omul rușilor”), ca să nu existe motive de plângeri internaționale de exterminare politică într-o țară în care se clamează democrația. Din partea mea și a multora care mai și gândesc la rădăcina răului la care am ajuns astăzi, nicio pagubă! „Tanti auguri” și ploaie la păpușoi, să se facă mămăligă, să aibă ce să explodeze într-o zi!
La Iași, balaoacheșul Chirica se dă de ceasul morții să prezinte toți ultimii zece ani de furturi și jaf la care a făcut tandem cu excrementul Nichita drept un mare succes, dar cică numai în ultimele șase luni, când prin voia sorții și a DNA a mai fost lăsat încă în libertate pentru ca să poată fi cumva încheiat scriptic anul financiar la primărie și să poată fi încheiate și declarate finalizate unele lucrări publice care au înghițit fonduri europene. Dacă va ține vrăjeala sau nu, dacă vor fi și ăia atât de proști să pună botul la aceste mârșăvii prin care s-au sifonat la greu euroii bruxellezi pe lucrări prost executate și umflate cu pompa, vom vedea poate prea curând…
Borfașul – ce joacă în acest vodevil unde o face pe Voievodul Țiganilor – se bagă în seamă dând zilnic „declarații de presă” la care își cheamă „suptalternii” cărora le-a călcat pe gât sub amenințarea că-i lasă fără serviciu și cărora le-a impus probabil să semneze cu ochii închiși fel de fel de hârtii acoperitoare prin care s-au acceptat Situații de Plată ce au girul unor instituții locale „cu competență”, conduse de oameni politici fideli și datori vânduți fostului și atotputernicului Partidoi.
La PSD Iași e clar, se presupune că într-un moment de grație când va mai rămâne puțin timp până la data alegerilor locale, o mână criminală va pune pe șină un cataroi de genul celor de la pietonal și va deraia locomotiva taman la intrarea în gară, vagoanele bulucindu-se unul peste altul, în ciuda eforturilor mecanicului conductor Lupu, aflat în pragul pensiei – deci cu o mare experiență.
Între timp, Antena 3, Românica Tv a lui Ghiță Coteț, Lădarul de Iași – „ziarul” presei ieșene (sau invers?) – Situl cu Publicitate din Moldova ce se crede o publicație „Eveniment”, dă constant o creștere în sondaje uimitoare a acestor perdanți și a unor dinozauri lăsați încă dezlegați, pentru a-i adormi și chiar pentru a-i anestezia să nu simtă când le vine lovitura definitivă.
Ceilalți „opozanți” în schimb, reuniți sub sigla PNL după ce s-a dat cu mătura prin curte și toate gunoaiele sau pus în același tomberon, pur și simplu sunt complet anihilați dinainte de niște mâini nevăzute care le „stabelește” candidații, conduita comportamentului și conținutul mesajelor – parcă dinadins pentru a-i descalifica în fața alegătorilor.
Este o totală bătaie de joc, o strategie concepută de niște ageamii aerieni complet, de niște „unii” care ori nu au habar de nimic în privința Iașului și a contextului local pe care vor cică să-l câștige și să-l stăpânească de acum încolo, ori pur și simplu se cred atât de deștepți și pe ieșeni îi iau atât de idioți, încât vor să vândă la târg căcat de iepure în staniol, omițând că pute încă din șosea…
Acești tembeli care au conceput și conduc strategia liberală pentru viitoarea campanie electorală vor să ridice pe plaja de nisip un ditamai „zgârie nori” fără fundație și fără proiect de execuție.
Structurile securist-mafiote care au căpușat PNL Iași prin intermediul pușcăriașului Relu Fenechiu consiliat la vedere de proaspătul (atunci) pensionar gen.(r) Tiberiu Simion(ex SRI) îl impun în lipsa locotenentului major „post mortem politicus” Cristian Adomniței căzut „din datorie” pe câmpul de luptă, pe pupilul domnului Simion, marele, imensul, inegalabilul, fost tânăr de mare viitor, actualul extraordinar și nemaipomenit Director General – ba chiar după unii „Părintele” Aerodromului Internațional cu Ceață Veșnică Iași.
Ei bine, dintr-o dată, tot Universul, întregul mapamond, a ajuns să se subordoneze mai direct sau indirect acestui Geniu al marketingului Aviației Mondiale, acestui demiurg contemporan care umple minut cu minut, clipă de clipă, cam toate paginile Facebookului, Instagramului, Twiter și Google cu privirea sa dârză și scrutătoare de noi înălțimi ce trebuiesc atinse și depășite, sunt umplute de cuvintele sale pline de tâlc și de imensă inteligență în postări și videoclipuri sponsorizate, menite să transforme municipiul Iași într-un viitor aeroport interplanetar, cu condiția ca la cârma primăriei să fie instalat printr-un plebiscit trucat și impus protejatul SRI. Trăiț’ dom ghenerar Tibi!
Băi, oamenii ăștia care fac campania PNL la Iași sunt cu certitudine agenți acoperiți ai lui Chirica! Altfel nu se explică…
Cine este Boudea și ce dorește el?
Cu certitudine, în ideea că vreun dosar DNA ar putea să-i explodeze în față cam odată cu cel al lui Chirica tot pe bază de fUTI, la PNL ar avea un efect devastator, mult mai mare decât la PSD, pentru simplul motiv că PSD-ul – după priponirea taurului comunal – a mers în virtutea inerției doar pe mâna lui Haraselu, Bulibașa din Popricani, în timp ce ăștia din PNL măiastru conduși de niște imbecili fripturiști ca Danga au ieșit pe strasse cu aproape o duzină de flămânzi care și-au dat la gioale epuizându-se până a făcut SRI-ul ordine…
Veți spune că sunt nebun să afirm că Boudea ar fi susținut aproape pe față de SRI și că nu va câștiga nimic, fiind chiar în pericol să nici să nu intre în competiție deraiat de DNA, care – „n-așa?” – este interfața SRI, bla, bla, bla…
Ei da, aparent este așa, numai că – vedeți voi? – Boudea, prin dom ghenerar Tibi este impus de forța locală, de acea parte a serviciilor care mai răspunde la butoanele pe care mai este lăsat nea Simionică să apese, însă din fericire, cam de un an ȘI serviciile astea au început cică să se mai elibereze o țâră, să mai schimbe macazul prin stratosferă, că așa s-a primit comanda de la Șeful de Gară!
Prin urmare, dacă cineva cu simț de răspundere și cu frică de Dumnezeu Helvig – via „uncle Sam Davis jr” – va considera că Iașul trebuie eliberat în ultima clipă de teroriști, atunci telegraful va bate o depeșă și la SRI Nord-Est și va anunța laconic: „la loc comanda”!
Ei bine, dar atunci, cu un sfert de oră înaintea termenului de depunere a candidatului, se va ajunge inevitabil la oferta „last minute”!.
În concluzie, cineva se joacă cu focul…
Atât PSD cât și PNL Iași sunt împinse de o mână nevăzută să se apropie de potou cu două mârțoage răpciugoase, de două Rosinante călărite de doi jokey ratați care se burică în șa înțoliți de firmă și cu pinteni sclipitori la cizmele „burger” puternic lustruite. Gâfâind împreună cu gloabele pe care abia se mai țin în șa de firave și costelive ce sunt, ei se pot împiedica chiar pe ultima turnantă de un smoc de iarbă ce va răsări la primăvară prin aprilie-mai…
Nenorocirea cea mare vine de la grajduri, unde caii focoși „pur sânge” sunt ținuți bine încuiați în padocuri și lăsați flămânzi de paznicii firmei de „servicii” doar-doar – lihniți de foame și sleiți de puteri – vor pierde cursa cu mârțoagele, în cazul că „bakterii” vor primi ordin expres să deschidă ușile!