FILIERA IEȘEANĂ

Care din Iași nu a auzit până acum de fantomatica cooperativă înființată de Primărie sub sigla „TERMOSERVICE” prin care s-au devalizat cu bună știință sume imense de la Asociațiile de Proprietari printr-o adevărată inginerie financiară?!
Pentru cei care nu știu, afacerea a fost demarată sub pulpana bou(ru)lui Moldovei Simirad – un excroc de mare talie ce a deschis drumul jafurilor pe care apoi le-au continuat cu măiestrie marele ticălos Nichita și secundul său, Chirica…
Golănia adevărată a început odată cu numirea în funcția de Director la Termoservice a lui madama Gâlcă – spălătoreasa de bani negri a lui Simirad – pe care ulterior a cărat-o după el și la Consiliul Județean unde a pus-o nici mai mult, nici mai puțin decât Director General la „Lucrări Drumuri și Poduri” pe care în doi ani de zile a devalizat-o și a falimentat-o fără să i se întâmple nimic și asta numai pentru că mafia masonico-politică era sub oblăduirea celui mai mare infractor din Justiția Iașului – Emilian Eva…
Mai mult decât atât: este din ce în ce mai evidentă rezistența întregii mafii la destructurare și opoziția ce ni se face la înființarea unui partid cetățenesc curat cu care să participăm în alegrile locale!
Cum să nu se teamă acești ticăloși mafioți ce au format o adevărată conjurație cu inși corupți care se învârt pe orbită satelitară în jurul planetei Complex Palas, prin abuzuri și trafic de influență asupra unor politicieni veroși, magistrați, șefi din serviciile secrete, ajungând chiar și la P.F. Daniel – acționar în acest complex?
Astăzi, cu toții au format o împâslitură de mafioți masoni corupți și îmbogățiți prin jefuirea bugetelor publice, încât sunt în stare probabil și de crimă pentru a nu lăsa din mâini manetele invizibile.
Dar despre asta voi reveni cu altă ocazie. Să ne aplecăm puțin atenția asupra cooperativei Termoservice – unitate aflată în subordinea directă a Primăriei Iași.
După venirea lui Nichita la putere și după ce madam Gâlcă prea devenise periculoasă pentru stăpâni prin jaful făcut fără nicio jenă, pe rând s-au schimbat câțiva directori la Termoservice, unul mai bandit decât altul…
Dar ce este în fond Termoservice? Este o căpușă umplută cu salariați protejați de conducerea primăriei cu salarii imense (fiind cică unitate productivă) care suge rapace bani de la populație prin umflarea exagerată a facturilor de întreținere la condominiile pe care le-a acaparat cu japca!
După Gâlcoaia a fost pus cu mâna murdară a lui Nichita, Tudor Tudose, un ins fără nicio scrupulă, ca mulți alții pe care Simirad i-a achiziționat de la fostul ziar „Monitorul” creeind și născând Direcții pentru a îndestula oameni și apropiați de prin presa scrisă ce începuse să dea semne de pierzanie.
Simirad a căpătuit cu servicii și privilegii presari, rude sau amante ale oamenilor din Poliție, Servicii, Magistratură, Parchet. S-a folosit de relațiile ce le-a avut ca vechi turnător și colaborator cu Securitatea ceaușistă și venise vremea să fie împins în față ca unealtă a celor acoperiți.
Nichita nu a fost mai prejos și el a profitat de faptul că era infinit mai priceput decât Simirad la managementul jafului, venind de pe funcția de Director General la RAJAC.

Lui Simirad i-a trebuit un mandat întreg ca să se dumirească cum poate devaliza bugetul, făcându-și legături și numind oameni în funcții cheie.
A ajuns deci director la Termoservice, Tudor Tudose… Ja-leeeee! La un moment dat (acum vreo doi ani), Nichita chiar s-a temut că devalizarea unității ar putea să atragă atenția și asupra sa și l-a pașaportat pur și simplu într-un „loc ascuns”, unde nu e durere și nici întristare, la Căminul de Bătrâni Bucium (SF. Constantin și Elena), ca să-l facă cumva nevăzut. Salariul imens avut de Tudose la Termoservice nu l-a lăsat pe escroc prea multă vreme la Căminul de Bătrâni, el fiind adus înapoi pe o funcție creată artificial de Inginer Șef!
La Termoservice există în prezent pe salarii imense de peste două mii de euro lunar, trei cadre de conducere: Cătălin Chiriță – director general, fost Șef al Corpului de Control al lui Nichita, fost Șef cu dedicație al Serviciului Asociații de Proprietari din Primărie recompensat cu un post cu salariu mai mare oficial decât al primarului în funcție; Marius Bodoga – fost director la SCLEP Iași recompensat tot de Nichita cu un post mai bănos pentru servicii de fidelitate aduse și de tatăl său (unul dintre patronii asociați ai Casei Bolta Rece, care a sponsorizat din plin pe primar); Tudor Tudose – Inginer Șef, o funcție fantomă ce i s-a creat doar pentru salar! Mai este desigur și Director Economic(!), o persoană care probabil ține o evidență contabilă dublă pentru a putea continua cu știință jaful locatarilor.
Termoservice Iași nu face nimic altceva decât să dijmuiască locatarii blocurilor pe care chipurile le administrază, umflând artificial facturile de utilități și mijlocind fără nicio jenă contracte cu firme de casă care sunt folosite pentru diverse lucrări accidentale de întreținere sau reparații! Pentru asta ei au o conducere similară cu a CUG-ului în anii de glorie, cu salarii similare la conducere, iar în schimb lasă să se facă praf blocuri din administrare pentru că probabil nu primesc la licitațiile trucate sumele de șpagă cerute! Despre asta, voi reveni în scurt timp cu amănunte.
Dar cea mai mare problemă a Teroservice-ului, unde sunt implicați cu siguranță oameni grei din Poliție, SRI și Justiție este următoarea, despre care se ține cu dinții o tăcere de mormânt…
Nu cu foarte mulți ani în urmă, prin ultimul deceniu al mileniului doi, Asociațiile de Propietari din Iași erau cu chiu cu vai înființate legal, transformându-se după noile legi din Asociațiile de Locatari comuniste… Unele dintre ele se înființau fiind trecute pe la Camera de Comerț, primind număr la Registrul Comerțului, altele scăpau doar cu o declarație înregistrată într-un Registru rufos al Primăriei…
De aici a scăpărat scâteia în mintea escrocilor…Din ce în ce mai multe Asociații de Proprietari înregistrau devalizări de fonduri la plata energiei termice și rămâneri în urmă cu plata facturilor CET, cu milioane bune de lei…
Oamenii veneau conștiincios la Caserie și achitau lunar întreținerea, alții mai sărmani rămâneau în urmă, dar mulți președinți de Asociații deveniseră deja oameni ai mafiei care cotizau la primărie pentru a fi lăsați în continuoare să fure!
Concret, Asociatiile de Proprietari care nu erau inregistrate la Registrul Comertului își puteau permite sa mai deturneze câte ceva din încasari și ceva astăzi și ceva mâine, până a devenit un obicei… De acest obicei a început să se bucure și cei din politica Iașului, că de unde din altă parte fonduri pentru diversele campanii? Prin rostogolire, suma a devenit amețitoare!
Când reprezentanții PSD-ului Iași au constatat ca la butoanele Patriei se schimbă puterea, au intrat în jocul infracțiunilor care aveau drept scop mascarea jafului. Practic, în acest joc au intrat cam mulți reprezentanți ai Statului.
Primul pas a fost infiintarea Termoservice, care trebuia să așeze sub controlul unui singur stăpân toate Asociatiile de Proprietari din Iasi. Dar ramânea problema BANILOR încasati de la populație, bani care nu au ajuns în caseria CET-ului pentru a se plati contravaloarea agentului termic consumat, dar plătit de locatari. In acest fel și CET-ul la rândul lui se trezește cu gaura în buget. Cum se rezolva problema la masa verde?
Cu toate că de-a lungul anilor 2005, 2006, 2007, 2008, în România nu era legiferată MEDIEREA, Asociatiile de Proprietari cu „probleme” în „colaborarea” și totodată în complicitate cu juristul de la CET Iasi – Creanga I. – apeleaza la serviciile unui notar care sa legifereze „contracte de mediere” între CET și asociatiile cu probleme, act în care reprezentantul Asociatiei se obligă sa achite restanțele…
Acest lucru nu s-a făcut niciodată, căci nu acesta era scopul, actul trebuia sa aibă statut de paravan, în caz de „Justitie corectă” și … cum sa ceri de doua ori de la populație bani pentru aceiași perioadă? Dar…
Prin 2010, domnul Creangă apelează la Instanța de Judecată sa încuviințeze executarea silită a acelor contracte de mediere. Cum de nu a sărit în ochii judecătorilor faptul ca li se cere o încuviințare a unui act ce nu era legiferat la data încheierii? Hm! Doar zâmbetul lui Nichita poate justifica lipsa de observație. Dar…
Se încuviințează executăriile silite asupra acelor Asociații de Proprietari și se apeleaza la mai mulți Executori din Iasi. Și acum surpriza…: conform legii, executorii solicită de la compartimentul din cadrul Primariei Iasi ce are ca obiect supravegherea, monitorizarea dar și avizarea Asociațiilor de Proprietari, date privind identificarea asociațiilor ce făceau obiectul executarii.
Răspunsul, marca înregistrată NICHITA:
”Serviciul Asociatii Proprietari din cadrul Primariei Iasi nu deține alte informații, respectiv informații privind codurile de înregistrare fiscală și nici conturile bancare ale asociațiilor mai sus menționate”
Cu deosebita stima,
Ciprian Chirița – director executiv
Paraschiva Ursache – Șef serviciu asociatii proprietari

În altă ordine de idei, doar ca pură coincidență, domnul Director General al Termoservice Iași este fratele ginerelui avocatei Moșneguțu, nimeni alta decât avocata de casă a pușcăriașului Nichita…Țesătura este trainică și durabilă, firele se împletesc strâns cu ițe de diverse culori și grosimi ce formează păienjenișul Mafiei!
Cu un asemenea răspuns, orice Executor poate în mod legal să încheie dosarul de executare silită! Evident, dacă ar fi ajuns cazul la Parchet – orice Parchet unde labele jegoase ale procurorului Eva să nu ajungă – datele puteau fi cerute cu certitudine de la Registrul Comerțului care le-ar fi furnizat fără crâcnire și astfel se ajungea să fie descoperită ingineria! Dar câți domni procurori, polițiști, sereiști sau executori ar fi picat în laț? Ca să nu mai vorbim de Nichita, Chirica și directorii mafioți din Termoservice!
Prima parte cu protejarea jafului fiind rezolvată, mai rămânea gaura neagră din burta CET-ului! Și s-a rezolvat foarte ușor, Nichita privatizând CET-ul, evident cu toate datoriile ce le avea și pagubele înregistrate! Mă gândesc doar că așa ceva s-a putut face folosindu-se încrengătura masono-politicianistă ce există până la nivelul Primului Ministru care nu are cum să aprobe cu ochii închiși o asemenea mârșăvie…Odată cu privatizarea CET-ului s-au îngropat multe urme ale devalizării sistematice a Iașului și ale spălării banilor murdari ce au ținut atâția ani la putere PSD…
Și acești tâlhari de drumul mare vor în contiunuoare să conducă Iașul?
Nebuni să fiți să le mai dați votul!