APĂRAREA SICILIANĂ „IEŞEANĂ”

Aşa cum era de aşteptat, ticăloşii din Palatul Roznovanu încearcă disperaţi să-şi susţină ideea cu parcarea de sub esplanada Teatrului Naţional.
Pentru ei şi pentru cel(cei) ce stau în spatele afacerii, nu-i decît o investiţie strategică menită ca într-un viitor nu prea îndepărtat – pînă în negura veacurilor – construcţia să aducă profit tuturor generaţiilor viitoare din familii, chiar şi peste 200 de ani de azi încolo…
Pentru asta niciun efort nu-i prea mic, niciun război pe faţă cu populaţia nu-i prea periculos.
Cine ar avea o parcare subterană în centrul-centrului unui oraş ca Iaşul, poate sta liniştit neam de neamul său, că banii vor curge ca apa de la robinet.
Dar lucrurile s-au schimbat puţin. Între timp societatea civilă s-a organizat, a înţeles(?) faptul că dacă luptă dispersat, nu reprezintă nimic. Vezi cazul decimării teilor pe cea mai reprezentativă stradă din oraş.
Războiul dus pînă acum a dovedit că şi mulţimea anonimă poate avea forţă dacă doreşte cu adevărat asta!
NICHIRICA şi maşina PSD s-a clătinat şi acum este „grogy” sub loviturile de pumni năucitoare date de societatea civilă exact în timpul campaniei electorale.
Rezultatele obţinute în alegerile parlamentare de duminică demonstrează foarte clar ce puţină susţinere mai are PSD în acest moment la Iaşi.
Dacă a mers la vot o treime dintre locuitori – iar din această treime putem socoti lejer că a votat peste 90% din electoratul roşu – după scorul obţinut de ei de aproximativ o treime din totalul celor ce au mers la vot, rezultă indubitabil că o Majoritate confortabilă a cetăţenilor cu drept de vot este în prezent antinichita şi antipsd…Nici măcar un sfert(!) din populaţia cu drept de vot din Iaşi nu ar vota acum în favoarea lui NICHIRICA!
Şi atunci cum să ne lăsăm călcaţi în picioare?
Am tot scris şi am tot atras atenţia asupra faptului că s-au produs carotaje în lupta societăţii civile din partea unor grupări cu tentă politică.
De această dată – mai mult ca oricînd – este nevoie de implicare a politicului să preia deschis lupta de apărare a oraşului de barbarii fără scrupule din primărie!
Este clar ca lumina zilei că se prefigurează la nivel naţional o grupare de forţe politice „de dreapta” atît pe termen scurt, cît şi cu bătaie mai lungă pentru orizontul 2016 în scop declarat de a apăra ţara de supremaţia securiştilor comunistoizi din PSD.
Aici la Iaşi trebuie să gîndim problema cu mare responsabilitate şi cu mult discernămînt!
După rezultatele ultimelor alegeri constatăm că trei partide „de dreapta” – PNL, FC şi PDL – adunate la un loc, au depăşit în procent ceea ce a obţinut alianţa USD reprezentată de NICHIRICA…
După cum ştim, PNL care e pe primul loc în rezultatele obţinute, este condus în prezent de oameni fideli lui Fenechiu care sunt legaţi la gură, de mîini şi de picioare – fiind în mod cert şantajabili de NICHIRICA.
Pot să zică ei ce-or zice, dar pînă nu fac dovada curăţeniei şi a independenţei faţă de perioada cînd au participat „mînă în mînă” la ticăloşiile primarului şi a locotenetului său, nu-s de crezut. Acum ar fi necesare nişte noi alegeri – ca motiv al rezultatelor slabe obţinute, dar şi a infantilităţii şi inabilităţii cu care a fost condusă campania electorală – măcar la nivelul organizaţiei municipale.
S-ar da evident prin schimbarea majorităţii, un semnal, că într-adevăr PNL Iaşi este un vector autentic de opoziţie!
La Iaşi, Forţa Civică a obţinut – în ciuda procentelor infime la nivel de ţară – un scor neaşteptat de bun, fiind al doilea partid din opoziţie după PNL.
Asta spune multe, deoarece Filiala Iaşi a partidului Forţa Civică este condusă de ilustrul absolvent de drept, fostul Prefect din timpul guvernării PDL – domnul av. Dragomir Tomaşevschi. Despre domnul Tomaşevschi nu ai să poţi să auzi că a profitat de funcţia şi influenţa avută şi să-l tîrăşti în escrocherii sau inginerii financiare, în ciuda încercărilor unor interlopi care vînd contra cost influenţă şi imagine politică.
Dar Tomaşevschi a devenit în mintea ieşenilor simbolul luptei anticorupţie dusă cam de unul singur cu mafia din primărie preluată şi dezvoltată de Nichita de la Simirad. Este proverbială aversiunea dintre Tomaşevschi şi Nichita.
Din acest motiv, pînă cînd şi în PDL-ul ieşean s-or limpezi apele cu stabilizarea puterii în Filială, mi se pare normal să existe discuţii urgente între liderii actuali ale celor trei formaţiuni politice şi să se încheie urgent o alianţă teoretică materializată totuşi pe o ţidulă scrisă pe un bilet de tramvai, prin care cu toţii să-şi promită pentru început doar un singur lucru: să-şi unească forţele pentru a face o opoziţie serioasă şi constructivă la NICHIRICA PSD!
Apoi, să ia tovarăşii aliaţi cîte un lighean cu apă din Bahlui unde să-şi bage picioarele cu şosete şi sandale şi să pună pe alt bilet de tramvai o sumedenie de fapte criminale comise de mafia din primărie în decursul vremii. Aceste fapte să fie apoi trecute pe o listă de motivaţii care să justifice solicitarea semnăturilor de la populaţie pentru declanşarea unui Referendum de demitere a primarului şi alegeri locale anticipate!
Vîrful de lance a acestei acţiuni, propun să fie domnul Dragomir Tomasevschi, care este cel mai nimerit din toate punctele de vedere să coordoneze juridic, faptic şi motivat acţiunea!
Asta trebuie să se întîmple cît mai urgent şi asta nu are nimic comun cu negocierile de la vîrf dintre partide ce au loc la Bucureşti.
La nucleul POLITIC astfel format trebuie să se ralieze societatea civilă ieşeană şi TOATE organizaţiile nonguvernamentale şi grupurile civice ecologiste care funcţionează cu statut juridic sau pe reţelele de socializare.
Aici şi acum trebuie lăsate deoparte toate orgoliile, succesul va fi al tuturor – politicieni de drapta sau membri din societatea civilă!
Vrea Nichita un Referendum pe tema Parcării Subterane în parcul de la Teatru? Foarte bine! Să-l încurajăm pentru asta, este un succes imens obţinut de societatea civilă ieşeană, dar să-l aducem „pe strada noastră” ca să fie organizat concomitent şi un Referendum privind demiterea sa şi alegeri anticipate locale! Cu aceeaşi cheltuială, două obiective!
Abia atunci fiecare va putea să-şi facă cunoscute intenţiile şi ideile sale politice de a conduce oraşul, trecîndu-şi în dreptul lor ca un titlu de glorie, apartenenţa la coaliţia pentru demiterea primarului.