ATACUL JIVINELOR

Multora – mai ales celor care nu sunt din Iași – li s-o fi părând curios, ori poate privesc cu îngrijorare gestul șefului PSD Iași care este și primarul ales al municipiului.
Dacă vor încerca să citească presa locală vor constata următoarele: deja Chirica are de partea sa două cotidiane ca exemplu BZI și Reporter Is (fost 7EST) – servante încă din vremea escrocului Nichita – iar Ziarul de Iași trecut după „locale” cu totul în tabăra sorosist-sionist-macovist-iohanistă aprobă frenetic atitudinea noului bulibașă ca fiind „un curent nou” al „lupilor tineri” din PSD.
Total eronat. Iașul nu mai are de mult Presă în înțelesul corect al cuvântului. Sunt doar niște entități organizate și ele în găști de moguli penali care au drept angajați pălmași cu simbrie care scriu la comandă pe teme date, pe acțiuni target manipulatoare. Dacă ținem cont că și televiziunile știriste de la București folosesc drept sursă de informații presa locală de la Iași și reporteri mercenari locali, atunci și Media centrală devine automat o trâmbiță care difuzează știri false.
Chirica NU a fost niciodată un membru de partid – al niciunui partid – și el a fost pur și simplu numit direct în fruntea Organizației Municipale Iași de Gheorghe Nichita, un escroc notoriu, tipul de comunist cu capul între urechi provenit dintr-un mic oraș moldovean care și-a construit cariera profesională prin delațiuni, prin coterii, turnătorii la securitate și trădări.
Gestul lui Nichita a fost doar un gest de a-l apropia la acea vreme strâns pe viceprimarul Chirica și a-i umfla mușchii pentru că devenise în fapt unealta prin care fostul primar controla și conducea dictatorial atât orașul, cât și organizația PSD.
La rândul său, Nichita a fost adus la Primărie și ajutat în cariera politică de fostul primar Constantin Simirad, al cărei notorietate de țopârlan grobian ajuns pe căi bătătorite până la gradul de conferențiar universitar – „doctor” – din profesor de matematică de liceu, a fost pentru ieșeni soluția oferită de Convenția Democratică în speranța că după revoluție se vor îndepărta de epoca comunistă.
Că nu a fost așa, Simirad fiind un oportunist și un carierist notoriu, un călător politic prin aproape toate partidele trădând mai mereu ca să facă urzeli și jocuri, ieșenii au văzut asta pe pielea lor.
Ca o coincidență, tot Simirad l-a adus aproape concomitent la Primăria Iașului și pe tânărul inginer geolog Mihai Chirica ce ajunsese curios(!) să ocupe un post de inginer la o firmă „de casă” de construcții cu care țopârlanul universitar și-a făcut o vilă pe buza unui deal de lângă Iași prin abuzuri imense și deturnări de fonduri pentru care ar trebui să facă pușcărie și cei din a treia generație izvorâtă din ne-ilustrul escroc.
În timp ce Nichita era la mijlocul vârstei dintre Simirad și Chirica, el a primit ca moștenire postul de primar interimar când Simirad a aranjat cu Băsescu să-l facă ambasador în Cuba, iar aceeași metodă a folosit-o ulterior și Nichita făcându-l pe Chirica viceprimar după ce în prealabil îl numise două mandate la conducerea Direcției tehnice a Primăriei.
Adevărul este că diferența dintre Nichita și Chirica este enormă ca intelect și ca mentalitate.
În timp ce primul este un personaj rudimentar format pe tipologia activistului de partid comunist învățat să lingă în sus și să scuipe în jos folosind metode dictatoriale în conducere pe toate eșaloanele unde a lucrat până a ajuns în vârf, Chirica este absolvent de liceu și facultate mult mai tânăr, stăpânește singur calculatorul, a învățat în zece ani de directorat tehnic să măsluiască acte, să negocieze șpăgi și „parandărăt” cu firmele de construcții unde lucrau ingineri și juriști profesioniști cu care găseau împreună metode în aparență legale să poată delapida cât mai mult bugetul public.
Brutalul Nichita ordona și dispunea dictatorial orice, Chirica executa în așa fel încât își trăgea și lui „partea leului” până când s-a văzut că aproape își controlează șeful.
Când a căzut Nichita , preluarea funcției de primar interimar de vicele Chirica a fost doar o simplă formalitate.
De frică să nu piardă Iașul și chiar Moldova, Dragnea a făcut marea greșeală să asculte glasul binevoitor al șerpilor care l-au îmbrobodit că numai Chirica este salvarea.
Ce nu știa Dragnea și mulți din conducerea PSD care nu reușeau să se debaraseze mai repede de cartoful stricat Nichita – cumătru cu Rovana Plumb care i-a cununat fiica – era legătura subterană dintre Simirad – Nichita – Chirica – Băsescu – Mafie – Sistem.
Din păcate în PSD Iași stilul dictatorial al lui Gheorghe Nichita și nivelul său scăzut de inteligență și viziune a făcut ca în funcții de conducere a Filialei județene să acceadă numai nulități care trebuiau să îndeplinească un singur criteriu: să fie mai proști decât șeful ierarhic, să fie obedient și să fie compromis (chiar salvat de dosar penal prin trafic de influență) pentru a fi șantajabil.
Absolut toți parlamentarii PSD de Iași de când Nichita preluase frâiele organizației corespundeau acestui criteriu. Cine nu s-a supus a fost repede marginalizat și apoi chiar ejectat.
O excepție care de fapt confirmă regula este actualul europarlamentar Cătălin Ivan.
Nichita l-a găsit la organizația de tineret a PSD și datorită faptului că era printre puținii absolvenți „pe bune” a facultății de Realații Internaționale, Ivan a ajuns rapid șeful TSD Iași. Apoi a fost urcat de Ponta la București lângă el, scăpându-l de Nichita cu care începuse să aibă conflicte deschise pe teme izvorâte din diferențe de cultură și de vârstă.
Nichita nu se putea lua de viața lui Cătălin Ivan deoarece în arborele său genealogic europarlamentarul de Iași este fiul și nepotul unor familii cunoscute de mahări ai vechii securități ale căror influențe sunt simțite chiar și acum.
Sistemul și-a dat mâna așadar adunându-și pionii în aceeași cutie de piese, pornind de la Constantin Simirad, fost colaborator al Securității ceaușiste care i-a asigurat profesorașului de matematică și ieșirea în Maroc unde a predat câțiva ani pe dolari când alții ca el nu ieșeau nici până la Chișinău, apoi pe Gheorghe Nichita – cunoscut în rapoartele securității ca „mihăiță” – și acum din depărtări tânărul Cătălin Ivan, care a mai sărit el ca broasca la gâtul scroafei și pe timpul lui Ponta când acesta avea genunchiul pansat la turci, doar că neamurile securiste au primit semnal să intre la cutie că va veni curând și timpul său.
Acum se regrupează forțele. Sunt alianțe ascunse care funcționează în tabere diferite din același Centru de Comandă. În fond sunt conduse de așa zisul Binom care este și el legat de PPE, de democrații americani cu vechii oameni din CIA ai lui Obama, de ONG-urile lui George Soros. Erau dirijați și ei prin ambasada americană de inși fideli ca ambasadorii Mark Gitenstein și Hans Klem, care a venit la Iași direct la Chirica promițându-i probabil protecție deplină în fața DNA.
Chirica este o piesă importantă acum la Iași pentru că el e macazul Mafiei prin care au trecut și încă mai trec spre Sistem foarte mulți bani și se distribuie putere.
Pentru siguranță i l-au pus pe Simirad consilier personal pentru ca Mihai Chirica să nu se teamă că ar fi trădat sau că este atras în vreo capcană. Simirad este Tătucul, el este „tatăl nostru”, este de fapt întemeietorul și unificatorul mafiei noului sistem perfecționat de Băsescu.
Acum s-a dat Ordin de Zi pe garnizoană și jivinele au ieșit din pădure atacând la drumul mare.
Este posibil ca destrămarea PSD să înceapă de la Iași pentru că aici nu există nimeni capabil să bată cu pumnul în masă și să-i expulzeze din partid pe intrușii trădători care nu au fost în viața lor membri fideli proveniți din „vâna” iliesciană. Pe Solcanu – „ultimul mohican” – l-a anihilat Nichita.
Bine. Să zicem că pe Chirica îl dau afară. Dar pe Ivan nu cred că au curajul. Este europarlamentar și de acolo vocea lui e puternică și îi otrăvește prea tare. Pe cine pot pune în loc? Toți parlamentarii PSD de Iași au fost puși pe listă cumva ca să se mulțumească și tabăra lui Chirica și tabăra lui Nichita. Slabi, timorați, obedienți, slugi. Niciunul nu poate ține piept mafiei.
Ieșirea lui Mihai Chirica și mârâitul de la distanță a lui Cătălin Ivan anunță că jivinele au ieșit la atac și sunt gata de sacrificiul suprem. Bănuiala mea ajunge și la Premierul Grindeanu. Mie nu-mi miroase a curat. În guvernarea Ponta a avut funcția de Ministru al Comunicațiilor. Asta înseamnă că a fost cel puțin agreat de STS, adică de SRI (Coldea). Să fie în aceeași Unitate cu jivinele și în ultima clipă defectează dând lovitura de grație? Nu este imposibil.
Johannis joacă pentru Sistem. Misiunea lui este să spargă PSD și să se întărească la imagine pentru viitorul mandat. La mijloc sunt românii care sunt manipulați ordinar prin multiple căi și bombe de presă.
Singura soluție efectivă de a mai salva democrația asta șubredă este ieșirea masivă a populației într-un număr de oameni imens care să copleșească viermii și cârcăiacii ce acționează ca o forță paramilitară angrenând cu ei multă lume proastă – în general tineret școlit dar fără sentimentul de patriotism care a fost anihilat prin Școală timp de două decenii.
Săracii cred că fac bine ce fac și se înfășoară în tricolor lălăind afon imnul național ca un cor de hermafrodiți ebrietați. Își scuipă părinții și bunicii, micționează pe țară înveliți în simbolurile ei crezând că au și ei o revoluție! Nimeni nu vede națiile din jur care se adună unitar sub idealul național. Luați măcar exemplu ungurilor!