BUBA NEAGRĂ

E clar ca vaca.
PSD este grav bolnav. E boală molipsitoare care se ia ușor de la carne infestată cu microbul Antrax. Așa e când halești prea multă carne și arunci doar oasele celorlalți…
Apar în forma cutanată niște buboaie negre și urâte pe corp. De asta în popor boala e cunoscută ca „buba neagră”. Se mai poate localiza în intestine și chiar la plămâni.
La PSD „buba neagră” s-a declanșat intestin și acu a erupt la suprafață. Taman la Iași. Are o formă urâtă tare. Un buboi scârbos și negru ca un cur de țigan borât.
Lumea nu înțelege. E complet buimacă. Săracii oameni s-au învățat de un sfert de veac să voteze cuminți și disciplinat buchețelul cu trei trandafiri în spatele căruia toți vedeau jâmba tătucului Ion Iliescu și fidelii săi soldați proveniți din rândul tovarășilor destoinici care au făurit fabrici și uzine. A urmat discipolul lui nea Ion, Adi Năstase -4 case. Ehe, ce vremuri!
La Iași de la PDSR la PSD totul s-a petrecut sub ochii și pulpana lui Ion Solcanu., care a stăpânit ca un vechi moșier conacul, satele și țăranii. Nimic nu a mișcat fără ochiul de șoim al ilustrului Profesor universitar de Istorie a Artei să nu vizeze și să hotărască. Asta a fost vreme de 18 ani.
Rivalul său cel mai cunoscut a fost celălalt „profesor universitar”: grobianul, butucănosul și rudimentarul Constantin Simirad – un câine viclean care se apropia pe la spate și te mușca chiar dacă îi întindeai o bucată de pâine, ca apoi să fugă în altă ogradă din apropiere.
Solcanu l-a avut discipol pe tizul Iliescu căruia i-a fost fidel și căruia îi datorează ascensiunea și mărirea. Ăsta l-a transferat apoi lui Năstase, pe care l-a slujit cu credință fără ca slugărnicia lui să aducă Iașului ceva deosebit, doar un fel de liniște patriarhală care a caracterizat toată guvernările PSD-ului și care a putut produce ciocoizarea unora.
Plictisindu-se probabil de politică și sesizând că după guvernarea lui Năstase va urma o perioadă lungă de opoziție, nea Ion de la Iași a fost precaut să găsească piese de schimb.
Ghinionul Iașului – dar și al lui Solcanu, a fost că tocmai pe acea vreme de „perigeu” PSD – directorul RAJAC Gheorghe Nichita ajuns baronet  la cea mai mișto întreprindere economică județeană bugetară, voia și mai mult! Voia putere, că bani făcuse destui și asta se putea numai intrând în politica mare.
Un fost comunist crescut și format după tiparele standard, turnător abject la „secu” cu nume conspirativ „mihăiță” nu putea să se îndrepte decât spre PSD, desigur.
Simirad tocmai se oprise și el într-un sejur în gara PSD și avea nevoie de un eventual „erzaț” care să-l înlocuiască la primărie de unde trebuia cumva să o taie că se cam împuțise treaba și mirosea a ploaie cu rahat… Golanul marinar – „colegul” său de la București – tocmai ce a ieșit Președinte și două cotârle bătrâne chiar dacă se mănâncă pe față, totuși se respectă. L-a rugat să-l pună ambasador, au bătut palma, i-a promis lui Băsescu să lase în loc tot o jigodie cu care să poată el colabora și „l-au convenit” pe Nichita – fost membru în PD-ul furat hoțește de Băsescu.
Fiind îmbrobodit și Solcanu, Nichita a plecat de la RAJAC iute la Primărie părăsind PD-ul pentru PSD… Până aici, nimic nemaipomenit. Piața Mercato funcționa și la politicieni mai bine ca la fotbaliști. Simirad și Solcanu l-au numit „din prima” viceprimar…
Plecarea plănuită de Simirad la Fidel Castro Ruz a venit după doi ani de mandat (al treilea) ca primar ales de proști în fruntea Iașului. Inevitabil a înmânat ștafeta proaspătului pesedist „cu experiență de manager” Nichita.
La ciocoimea comunistă experiența în manageriat este echivalent cu știința de a face bani negri pentru zile albe și de a împărți din ei și în sus.
Ajuns Primar, Gigi Amoroso s-a văzut aproape automat și Președintele Organizației Municipale a PSD Iași.
În paralel, personalul Primăriei s-a dublat aproape. Convenția a fost ca oamenii slugă lăsați de Simirad să rămână bătuți în cuie pe funcții. Nichita avea nevoie pentru început și de oameni fideli sieși. I-a luat de la RAJAC după criteriul obedienței și a relațiilor acestora prin „lumea bună”. S-au unit două mafii: a primăriei din timpul lui Simirad, cu cei new-entry aduși de Nichita. Condiția principală era să nu se mănânce unii pe alții și să se accepte tacit. Aproape la comandă, salariații Primăriei au intrat „că-i bine” în PSD. Între timp, la C.J. Lucian Flaiser făcea prozeliți în aparatul Consiliului Județean. Solcanu, între două ședințe de BPJ făcea naveta la București la Senat. Nichita a început să urzească precum îi era stilul și priceperea și s-a gândit că el ar putea fi oricând la banii lui Preș de Filială în locul Solcanului.
A făcut cea ce a făcut din prima zi când a terminat stagiatura, a pus mâna pe lopata de infanterie, a scuipat în palme și s-a pus pe săpat… în scurtă vreme a pornit conflict deschis cu Ion Solcanu și l-a detronat pe acesta luându-i funcția.
O copie puțin mai „soft” decât Tătuca Simirad care la data când a ajuns Primar nu condusese decât propria Dacie 1300 și eventual ora de Diriginție la clasa a 11-a C, Nichita o făcuse pe Directorul General la RAJAC, o funcție de fapt onorifică, pentru că acolo muncea un colectiv mare de ingineri, economiști și juriti, iar lui nu-i rămase altceva decât să învețe să semneze hârtii ca să se obișnuiască cu munca de Primar.
În schimb, cum bine fusese școlit și specializat în munca cu gura de la PCR și învățat cu delațiunile și coteriile la „secu”, Gheorghe Nichita s-a aruncat cu voluptate în „munca politică” începând să taie și să spânzure în Filiala PSD Iași ca un satrap și așa a reușit ca în 2-3 ani după ce a fost validat de astă dată de scrutin pe funcție, să-și numească la partid și la primărie oameni fideli pe post de slugi lingușitoare până când Dumnezeul adorat de ÎPS Teo fanul PSD i-a luat mințile din capul de sus și i le-a pus în cel de jos…
Nichita s-a debarasat de vechii activiști făcuți viceprimari gen Vasile Dumitriu, Vasile Ungureanu și alții de teapa lor care au făcut rușine Iașului de pe funcțiile politice și administrative ce le-a avut pe timpul lui Tătuca Simirad.
Alții, ca „sensei” Adăscăliței care a reușit în anii de viceprimariat să-și termine studiile liceale și să-și ia centura neagră la stilul „parai-îndărat” unde a obținut 4 (d)ani de boierie și un dosar penal a ajuns deputat în Parlament!
Nichita a fătat numai politicieni de teapa lui Ostaficiuc sau Iacoban, niște fanți care i-au devenit locotenenți pe criteriul impus de lingăi care nu îi ies din cuvânt.
În paralel cu munca lui politică căreia i s-a dedicat aproape în totalitatea timpului, treburile din Primărie au fost lăsate pe mâna tânărului inginer geolog Mihai Chirica, ajuns aici tot la recomandarea lui Tătuca Simirad căruia îi finisase vila făcută cu multe abuzuri de funcție și putere la marginea Iașului.
Chirica a fost persoana ideală pentru un satrap incult și cu IQ scăzut ca a primarului. Încetul cu încetul ucenicia la care l-au pus să o facă lângă inginerul Onofrei în ultimii săi ani de serviciu a dat roade și mintea unui om tânăr ce a absolvit recent facultatea a anihilat lipsa sa totală de experiență și cunoștințe tehnice în construcții, dar a reușit să asimileze la perfecție mersul și întocmirea hârtiilor care sunt la baza muncii unei Administrații Publice.
După pensionarea inginerului Onofrei, Chirica a fost imediat uns în funcția de Director al Direcției Tehnice a Primăriei și de aici și până la a se recomanda proștilor și jurnaliștilor ca „city-manager” – o funcție inexistentă în Nomenclatorul funcțiilor din România – nu a mai fost decât un pas.
Fiind de formație geolog și nu inginer constructor cu care nu are tangență nici cât negru sub unghie, Mihai Chirica a făcut sub oblăduirea lui Gheorghe Nichita cele mai mari escrocherii și potlogării din istoria Iașului, el fiind de fapt creierul care spăla prin documentații false și acte pseudo-corect ticluite mai toate devalizările și deturnările de fonduri care au adus sume incomensurabile în buzunarele lui Gheorghe Nichita și ale acoliților săi, dar și în bugetul central al PSD sau la procurori, polițiști și magistrați corupți.
Nichita a fost capul a cărui gură comanda, iar Chirica era creierul care rezolva situațiile.
Mulți ani la rând pe Chirica nu îl interesa absolut deloc politica și viața de partid, dar pentru a-l mulțumi și a-i satisface și lui orgoliile și dorința de putere, Nichita i-a spus să intre în PSD ca la proximele alegeri să-l facă viceprimar și Președinte la Organizația Municipală Iași, că vine vremea când are și el nevoie de înlocuitor. Mihai Chirica știa și făcuse prea multe prostii lângă primar și trebuia legat bine de acesta pentru securizare. Zis și făcut. Se înscrie în PSD și aproape simultan e numit de mentorul său Președintele Organizației municipale. Ajunge viceprimar ales pe listele PSD.
Nu l-a interesat și nu s-a implicat aproape deloc în viața și munca de partid. Cumva și-a împărțit munca cu Nichita. Chirica a rămas să dirijeze treburile din Primărie unde știa singur toate mișmașurile pe care tot el le dirija, le dijmuia și distribuia prada, iar Gheorghe Nichita a rămas să se ocupe mai mult cu munca politică unde era puterea vizibilă și legături la vârf în București; asta între două partide de sex cu muierile disponibile pe care le avea în jur în Primărie, dar și la partid. În ultimul mandat al lui Nichita, Iașul efectiv a fost pe mâna viceprimarului Mihai Chirica. Nichita se ocupa numai de valeții de la Poliția Comunitară care îi țineau de șase la partidele de amor și îi curățau patul amantei de intruși.
Căderea lui Nichita nu a surprins pe nimeni. De fapt sistemul l-a înlăturat din funcția administrativă, însă pentru marile tunuri organizate și îndeplinite sub directa sa comandă și supraveghere încă nu i-a venit rândul să fie tras la răspundere și nu se știe dacă va fi tras vreodată atâta vreme cât Sistemul mafiot băsist se mai află la butoanele Justiției și a instituțiilor de forță.
De fapt, sistemul se debarasase de Nichita în ultimii ani când a văzut că frâiele sunt preluate de Chirica ce devenise macazul și dozatorul de biruri către șefii mafiei. Așa se face că arestarea lui Gigi i-a ușurat calea viceprimarului Chirica să ajungă și candidatul PSD la Primăria Iașului pentru că ejectarea lui Nichita a fost făcută de sistem cu cap, când liderii de la București nu mai aveau timp fizic să gândească alt candidat.
Prostia liberalilor care au propus ca oponent o altă lichea  cunoscută majorității ieșenilor în persoana lui Marius Bodea – un pupil al pușcăriașului Relu Fenechiu – i-a netezit drumul la scaunul de Primar lui Chirica în contextul când majoritatea populației speriată de ticăloșia liberalilor și a sorosistilor clamată pe posturile Tv au votat majoritar PSD de frică să nu ajumgă dușmanii României la putere. Și un oligofren căruia i-ar fi curs saliva la colțul gurii ar fi fost ales ca primar dacă PSD îl punea pe listă.
Arestarea și eliminarea lui Nichita din funcțiile deținute în PSD au creat imediat un vid de putere la Iași și au apărut aproape instantaneu două tabere: una a slugilor fidele lui Gheorghe Nichita, ca: Victorel Lupu, Maricel Popa, Vasile Câtea, etc alta din prozeliți fideli lui Chirica, ce s-a gândit că este momentul să plătească niște polițe și să-și ridice și el o gașcă proprie în PSD.
În toată această vreme Mihai Chirica a beneficiat permanent de sfaturile și supravegherea lui Constantin Simirad care ajungând pensionar a devenit curând și consilierul plătit al Primarului.
Simirad este omul care a ctitorit la Iași Mafia! Pe timpul său a adunat oameni fideli și legături cu lumea interlopă, Poliție, SRI, Parchet. I-a motivat pe toți prin funcții și serviciu pentru apropiați, cu locuri și autorizații pentru case, chiar cu oameni, mașini și materiale de construcții furate prin Citadin.
Acum Simirad este garantul mafiei și omul de legătură a Sistemului cu Mihai Chirica.
Având rafturi întregi de dosare cu care sunt legați între ei, Simirad, Nichita, Chirica și Sistemul, cu toții sunt acum umăr lângă umăr pentru a se proteja. Au jurat cu siguranță credință Binomului care îl controlează și pe sasul Johannis.
În afară de asta, Chirica a primit prin Simirad și prin ambasadorul american Klem sarcina secretă de a dinamita din interior PSD să producă o implozie.
Acum poți vedea cu ochiul liber toți acoperiții din PSD care chiar dacă sunt din Unități diferite ascultă de aceeași comandă. Ei s-au unit acum în a cere deschis liderului Dragnea lucruri pe care Johannis și strada fidelă lui le cere, făcând presiuni să cadă Guvernul, iar votul dat de majoritatea românilor care NU au votat cu Binomul, să fie anihilat.
Interese sunt mari și multe. Trebuie apărată și securizată libertatea unor mahări foști sau actuali care aparțin sau sunt legați de sistemul băsist mafiot și aici se aplică principiul „toți pentru unul, unul pentru toți” după proverbul „o mână spală pe alta”.
Uitați-vă bine cine este de partea lui Chirica. El este săgeata. El este antena. Cătălin Ivan, Chirica, majoritatea membrilor Consiliului Local puși pe liste de Chirica de care depind și sunt legați cu fire nevăzute.
În fruntea Organizației Municipale se află doctorul Boișteanu, devenit aprod.
„Preșul” județean – Maricel Popa – este o șulfă fără gât și coloană vertebrală ce pendulează indecis de partea cui să se poziționeze de frică să nu mai greșească încă odată. A fost omul fidel de șmenuri al lui Nichita și Chirica l-a lăsat să o facă pe șeful în județ, că el oricum nu are nici chef și nici „acoperire”. A rămas crăcănat cu un picior în aer și celălalt pe o baligă.
De la Bruxelles, puiul de securist Cătălin Ivan a primit ordin de la aceeași Unitate să-l sprijine pe Chirica. I s-a promis funcție mare în partid dacă îl vor dărâma pe Dragnea.
În organizație mai sunt vreo câteva nulități fără pretenție și expirați – cândva locotenenții lui Nichita – ce nu și-au mai găsit rostul sub Chirica care nu i-a agreat.
Iacoban, Ostaficiuc, Ovidiu Laicu, Cristian Stanciu…
E clar. Tactica Binomului este clară și evidentă. Chirica este „buba neagră” care a scos capul la suprafață și arată cangrena care se mărește.
De antrax se moare!