CIRCULAŢIE „ÎN CONDIŢII DE IARNĂ”

Nu ştiu care idiot de la „meliţie”ori de la CNADNR a scos prima dată sintagma „se circulă în condiţii de iarnă” dar asta e din categoria lui Băsescu „iarna nu-i ca vara”…
Adică e chestia că dai o informaţie cu care poţi liniştit să te ştergi la cur dacă este printată pe o hîrtie convenabilă, dar de obicei se difuzează „on line” şi te poţi murdări pe deş’te!
Adică ce înţelege prostanul de român, englez, ucrainean, sau din Africa Centrală? Se circulă sau nu se circiulă?
Spune tîrtane, că pe porţiunea de la localitatea X la Y se circulă îngreunat, că este polei, că zăpada are atîţia cm, că sunt suluri groase de 1,20m de zăpadă ce trec de axul drumului, că se circulă pe un fir, etc. Dă-mi informaţii de care să mă folosesc, nu-mi servi mie gogoşi de sărbători, că am diabet!
Îţi mai spun că pe DN X între km 189 – 216 drumul este închis sau că e circulaţie îngreunată, sau mai ştiu eu ce bazaconii, informaţii de care nu pot eu să mă folosesc, cu toate că la aproximativ 35 de ani de meserie, am în memorie peste 20 de DN-uri şi pozoiţii kilometrice cu probleme…
Sunt persoane ( cele mai multe) care nu pot localiza nici cu harta în faţă DN X şi mai ales poziţiile kilometrice…
Sunt ingineri în DRDP-uri care fac serviciu la Dispecerat ce nu pot să localizeze o poziţie kilometrică exact – cu ce localitate corespunde!
Zi-i românului că s-a închis DN2 sau E243 între localităţile Sufletul lui Băsescu şi Ochiul Dracului şi fiecare ce are de trecut pe acolo aude şi înţelege la ce să se aştepte!
Trăim într-o Românie plină de tîmpiţi şcoliţi în „şcolilile băsiste” de tinichigii şi ospătari  care ocupă funcţii cheie şi dau informaţii neinteligibile, valabile doar pentru ei.!
E normal ca baroneţilor de la judeţe şi a boiernaşilor aciuiţi politic pe scaune de directori pe diferite trepte la DRUMURI să le convină ambiguitatea asta de care se folosesc să scape de şuturi în cur şi să se salveze de la demisie!
Drumurile şi aeroporturile se închid înainte de Revelion şi în Anglia şi în Elveţia, Germania, Italia – ţări cu mult mai bine dotate tehnic şi organizate instituţional decît noi, dar acolo lumea înţelege situaţia, execută orbeşte tot ce li se transmite de către autărităţile COMPETENTE şi care dau informaţii reale întimp real! Da, dar activităţile sunt coordonate de COMPETENŢI ce lucrează pe bune în slujba cetăţeanului contribuabil!
„Se circulă în condiţii de iarnă” sunt cuvinte tîmpite menite să-i pună la adăpost pe inşi gen Adomniţei, Minciună – fanfaroni mincinoşi care se pozează în septembrie lîngă 5 utilaje de construcţii proaspăt spălate şi vopsite dîndu-ţi asigurări că poate veni orice iarnă că nicio localitate nu este în pericol şi totul va decurge cît se poate de normal…
Asta în timp ce sume imense se scurg în buzunarele unor apropiaţi care dau parandărătul şi la prima ninsoare constaţi că ar fi bine să-i ia DNA-ul şi să-i ţină departe de deszăpezire!

http://7est.ro/actualitate/administratie-locala/item/32582-iasul-sub-zapada-in-tot-judetul-se-circula-in-conditii-grele-de-iarna.html