COMUNICAT

Asociaţia Cetăţenilor abuzaţi din România – ACAR Iaşi – comunică faptul că asupra sa şi implicit asupra întregii societăţi civile din Iaşi se repetă abuzurile neconstituţionale comise de Primăria Municipiul Iaşi.
ACAR, alături de alte Organizaţii Nonguvernamentale este în mod repetat obstrucţionată să se manifeste în mod legal în sensul reprezentării cetăţenilor din Municipiul Iaşi contra unor abuzuri clare comise de primarul Gheorghe Nichita şi subordonaţii săi obedienţi politic.
Iaşul a devenit o capitală a îngrădirii drepturilor cetăţeneşti în care mafia în fruntea căreia se află persoane din Administraţia Locală, comite abuz după abuz sfidînd cu nonşalanţă prevederi constituţionale elementare!
Mai rău ca în ţările africane unde populaţia tribală are probabil şi unele drepturi elementare civile, la Iaşi „Despot Vodă” Primarul Nichita invocă lucruri puerile pentru a bloca aprobarea solicitării ACAR în numele societăţii civile de marcare şi comemorare a Zilei Mondiale a Mediului!
Acest lucru se repetă în aceleaşi condiţii trase la indigo, exact ca şi anul trecut, cînd s-a invocat absurd depunerea solicitării autorizaţiei înafara termenului legal.
Dacă anul trecut solicitarea a fost respinsă pentru că a fost depusă a doua zi în interiolul intervalului de trei zile antemergătoare datei solicitate, anul acesta am depus solicitarea de autorizare a evenimentului cu o săptămînă înainte pentru a fi timp suficient de analiză şi obţinere a semnăturilor.
Iaşul este un oraş care reprezintă astăzi cel mai fidel denumirea de Oraş Poliţienesc, unde Administraţia Locală şi Jandarmeria conlucrează mînă în mînă sub aceeaşi comandă mai rău ca în noiembrie 1989.
Ieşeni, faceţi cunoscută situaţia noastră în cele patru zări să cunoască întreaga lume la ce abuzuri ne supune un grup de persoane rău intenţionate ce acţionează politic sfidînd locuitorii Iaşului!
Exact anul trecut de Ziua Mondială a Mediului, după protestele noastre referitoare la tăierea teilor de pe Ştefan cel Mare, la ordinul primăriei s-au decimat ostentativ 4 copaci vechi şi perfect sănătoşi pe strada Lascăr Catargi în faţa TVR Iaşi! Asta ca răspuns a solicitării noastre de a manifesta paşnic şi de a sărbători Ziua Mondială a Mediului.
Mîine ce copaci mai decimaţi domnule primar?
Iordache Virgil – Preşedinte ACAR Iaşi