CREIERE SPĂLATE

Am scris nu de mult un articol dur la adresa unui tip din PNL care în ultima secundă mi-a dovedit că m-am mai înșelat încă odată în a da credit moral unor inși care nu merită…
Tipul se numește Romeo Vatră și îl știu de pe vremea când activam intens în PNL încercând să învingem inepții care ne conduceau orașul prin moștenire testamentară în ciuda tuturor evidențelor că sunt niște șnapani politruci cu mintea între urechi și sub comanda lor Iașul se duce la vale.
Nu am reușit niciodată să ajungem la putere pe plan local datorită lui Relu Fenechiu, care pur și simplu avea interese doar să se remarce el, să fie un fel de mână dreaptă a liderului național și din această postură să facă jocuri în interes propriu ca să-și pună pe funcții cheie numai oameni obedienți lui cu care în continuare să se mențină la putere.
Democrația și competiția internă nu a fost niciodată în PNL Iași un percept pe baza căruia – cel puțin teoretic – un partid poate progresa și se poate reinventa ori de câte ori pierde alegerile și vrea să preia supremația pe scena politică.
Așa cum le stă bine unor liberali pe care îi definește cu precădere spiritul antreprenorial, tânărul (pe atunci) ing. Romeo Vatră a inițiat în preajma Organizației PNL Iași un fel de Forum al oamenilor de afaceri liberali, ceva gândit subtil pentru ca și cei îndreptățiți de performanțe și de abilitatea de a face cu adevărat ceva practic pe cont propriu folosindu-și inteligența și puterea de creativitate să fie băgați în seamă de muncitorii cu gura luați de Fenechiu sub pulpana sa care la puțin peste douăzeci de ani ocupau funcții cheie prin care făceau jocurile lui guru.
Oricâte zbateri au fost și entuziasm, căpușele ce stăpâneau funcții și arta mâncatului de oxigen au menținut în anonimat această construcție ce ar fi putut fi chiar benefică nu numai organizației liberale, dar în primul rând Iașului.
Nu știu ce performanțe au mai reușit afaceriștii liberali ieșeni închegați cumva în jurul acestui Forum propriu, dar înafara unor manifestări declarative cu festivism prin campaniile electorale, eu nu am auzit ceva concret.
Oricum, Romeo Vatră este în percepția mea inițiatorul și liderul CALIS și de atunci de când mă băteam și eu cu morile de vânt l-am perceput împreună cu alți membri trecuți de anii tinereții infantile a celor care conduceau Filiala, ca un tip cinstit, cu vederi largi, cu inițiativă, dar care nu putea intra cu niciun chip în grațiile marelui Relu și a valeților săi de tipul lui Adomniței, Danga sau alți trepăduși de genul masculin sau feminin ce vermuiau prin mușuroi.
Am urmărit ulterior din depărtare evoluția și manifestările mai multor foști colegi din partid și studiindu-le ascensiunea sau decăderea am perceput frământările din partidul pe care l-am părăsit cu mult regret după 23 de ani de apartenență și de care mă simt legat ideologic și astăzi.
Printre cei ținuți de mine sub observație, la capitolul „oameni buni” – adică liberali capabili care să nu se fi remarcat prin oportunism și carierism grețos ca tinerii Adomniței, Danga, Bodea, Minciună și lista ăstora este mult mai lungă – Romeo Vatră se detașa de departe, văzându-l chiar ca o opțiune capabilă să poată deveni primarul liberal al Iașului, indiscutabil la ani lumină în fața nulităților Nichita și Chirica.
Cu toate acestea, mai ales după fuziunea cu fostul PDL și Acțiunea Civică, la Iași a pornit o mâncătorie pe față între patru găști care își căutau pe sub masa de ședință gleznele să-și facă vânătăi.
În fapt, PNL-ul de bază – acaparat de căpușele lui Fenechiu – s-a scindat oarecum timid într-un fel de grupare a liberalilor „cinstiți și buni” al cărui lider nedeclarat părea a fi fost Romeo Vatră, în timp ce jigodiile oportuniste care au dus de râpă Filiala Iași o dată cu intrarea șefului în pușcărie și a lui Adomniței în mâna procurorilor DNA, au încăput pe mâna anostului domn Marius Danga și a domnului Marius Bodea, două așchii gemene din trunchiul lui Relu.
Nici tabăra pedelistă intrată în construcție ca nuca lipită de perete sub comanda Rectorului Oprea nu a putut să se unească teoretic cu cei din Acțiunea Civică condusă de Dragomir Tomaseschi – un partid care la nivel de Iași a obținut la europarlamentare cât PNL și PDL la un loc.
Așa cum era de așteptat, Rectorul Oprea nu s-a dezmințit de faima de oportunist și carierist sadea căpătată în politică și a fost dirijat de Vasile Blaga să se iubească fățiș cu lichelele fenechiste. Cine se aseamănă, se adună!
În acest moment s-a petrecut de fapt o basculare a puterii forțelor care trăgeau de Filiala locală în patru direcții: două aripi au bătut palma (Bodea&Danga cu Oprea), izolând de fapt aripa liberalilor „curați” și aripa noilor (de)veniți reprezentați de Dragomir Tomaseschi.
Tomaseschi deși a ajuns în PDL după dizolvarea de facto a PNȚcd în care el a fost inițial membru și a fost numit Prefect de Iași de regimul Băsescu, a fost poate cel mai bun exemplu de funcționar public profesionist adevărat care în timpul exercitării funcției a încercat din răsputeri să-l defere justiției pe escrocul Nichita, inițiind anchete despre modul sifonării banilor publici obținute de Primăria Iași prin creditul DEXIA.
Complicitatea mafiei pesedite cu sistemul corupt patronat și desăvârșit de regimul Băsescu s-a dovedit a fi fost mult mai puternică, așa că Nichita a fost ocrotit pe față de Băsescu în ciuda actelor doveditoare asupra imenselor delapidări. Din acel moment Tomaseschi a devenit un fel de „persona non grata” și chiar dacă el nu a fost schimbat din funcție pe timpul guvernării Boc, acțiunile sale corecte de salvare a Iașului și de tragere a răspundere a fostului primar, au eșuat.
Venirea la putere a USL a legitimat în fapt la Iași o veche cârdășie existentă atât la nivel de șefi de partid între Nichita și Fenechiu, dar mai ales la treptele de mai jos unde s-au împărțit frățește funcții și privilegii și s-au pus la cale alte fărădelegi, cu siguranța ideii că s-au unit și mafiile și justiția nu mai are de făcut acum dreptate între cele două vechi clanuri politice.
Tomaseschi a rămas în mintea multor ieșeni cinstiți drept un om corect, un Înalt funcționar public care în timpul mandatului său nu s-a remarcat în plină guvernare băsistă de niciun scandal de corupție sau de can-can care să umple prima pagină a ziarelor de scandal.
În mod firesc, mă așteptam ca „liberalii buni” asupriți și marginalizați de un deceniu de gașca de lepre fenechiste să se îndrepte în a da mâna cu Tomaseschi, care imediat a fost izolat și supus unor tiruri defăimătoare fățișe a păduchilor pușcăriașului Relu și a rămășițelor din PDL în numele cărora vocifera cu glasul spart și hârâit Rectorul Oprea.
Ei bine, nu s-a întâmplat deloc așa! Spre marea mea dezamăgire, răul a învins binele și probabil că victoria sasului în alegeri asupra lui Ponta le-a luat băieților mințile și dintr-o dată am văzut de la distanță cum jigodiile încep să aibă ascendent moral asupra celor pe care în sinea mea îi vedeam capabili să restaureze liberalismul adevărat și la Iași.
Niciodată nu voi admite că au pierdut ocazia de a se lua fățiș cu taurul de coarne, mai ales după ce Fenechiu și aghiotantul său Adomniței au fost înlăturați prin efectul timid al justiției făcute  părtinitor, pe alese.
De fapt, acum am văzut cu adevărat că la români există ascuns probabil genetic acel microb care erupe când nu te aștepți și scoate la iveală tarele predominante cu care ne facem cunoscuți: jegoșenia, lașitatea, talentul falsității și a minciunii, oportunismul și carierismul…
Inclusiv unele doamne pe care le suspectam de timiditate în fața reptilelor tinere și a crocodilului de Trotuș, dar care le-am perceput ca liberale cu adevărat libere în gândire și în atitudine au dat dovadă de o lașitate și o umilință pe care nu le-o credeam, ajungând – lucrul rar la femei – să se înjosească sărutând aproape la propriu mâna unei surate ajunsă pe autostrada politicii folosind ca scurtătură centura ocolitoare…
Spre rușinea lor, doamnele au intrat în jocul impus de Alina Gorghiu și noile forțe conducătoare la nivel central, deși conștientizau că se prostituează devenind vestale necondiționat al sasului de la Cotroceni care după ce și-a văzut sacii în căruță, s-a lepădat iute de cei care l-au săltat peste gard și acum le este un pietroi legat de gât.
Ca o minune – și probabil ca preț al unei concilieri între tabere – Romeo Vatră a fost inclus ca o mare favoare pe listele de consilieri județeni și cu mare noroc a reușit să-și ajungă ținta.
Din nefericire, aveam să constat cu cât de puțin se poate mulțumi un om în viață și cât de repede este dispus să sărute mâna stăpânului care ține biciul.
De unde domnul Vatră fusese totuși un glas incomod care mai avea totuși câteodată curajul să spună unor lucruri pe nume, după intrarea sa în corul bărbătesc al anahoreților lui Marius Bodea a început dintr-o dată să se manifeste ca un vechi yesman al lui Fenechiu de a fi trompeta vestitoare a găștii liberale înlocuindu-l pe Marius Danga ce a fost probabil retras fiind în dizgrația majorității.
Vatră s-a supărat pe mine că am avut curajul să-l atac dur pe pagina mea de Facebook. Puțin îmi pasă. Cuvintele pe care le folosesc cu jigodiile care mă dezamăgesc – mai ales trădătorii care defectează pentru un licăr de lumânare – exprimă exact nivelul de greață iremediabil care mi-l produc asemenea oameni.
Arma mea este cuvântul și invectiva face parte din hainele cu care îmbrac cuvintele. Din nefericire nu mai am posibilitatea să mă apropii de unele persoane pe care aș vrea să le privesc intens în ochi și ca un gest de adio să-i scuip între sprâncene. Ar urma poate un răspuns, o ripostă ca de la bărbat la bărbat și pur și simplu nu mi-ar păsa dacă în final ar ieși cu tăvăleală sau cu vreun ochi învinețit, indiferent dacă acela ar fi al meu, dar mi-aș dori să mai am posibilitatea să mai pot pedepsi rahații în care am călcat din neatenție și m-au murdărit.
Ei bine, tipul mi-a făcut un bine: m-a reclamat la Facebook. Este IT-st de profesie și a făcut ceea ce știe. Mi-a blocat contul o săptămână! Ok. Am multe posibilități să mă manifest și am ocazia să mă ocup mai serios de noua carte.
Dovada că Romeo Vatră a devenit o slugă de nimic în slujba unor tembeli izvorâți de sub pulpana lui Relu Fenechiu este alăturarea sa tot mai vocală și a intensificării acțiunilor prostești cu care continuă să exacerbeze și să învrăjbească lumea pe spinarea unui cal mort ca subiectul cu autostrada Iași – Tg. Mureș.
Este o imensă ticăloșie, așa cum ticăloșie este și crearea de teme false declanșate de săsălăul trădător de neam și de țară de la Cotroceni. Ba cu OUG-urile cu grațierea, ba cu amenințarea guvernului pe diferite teme ca Bugetul alocat Serviciilor, ba cu un Referendum dușmănos și lipsit de sens.
Trebuie să fii bou de-a binelea, să-ți fi spălat cineva creierul cu DERO să nu-ți dai seama că forțe nevăzute dar știute fac tot posibilul – în numele dreptei – să treacă în neființă Partidul Național Liberal! Se dorește ca pe eșichier să rămână ca reprezentant al Dreptei un alt partid controlat în întregime de la Bruxelles care să facă nestingherit jocurile dușmanilor României.
Sunt două posibilități: ori ești vită sadea cu minte puțină într-un craniu prea mare, ori cineva te-a făcut iudă umplându-ți portmoneul cu niște hârtii verzi sau un cont în bancă! Dintr-un om curat care știi la perfecție în ce ape înoți și nu te temi de rechini, devii dintr-o dată broască râioasă de care le este greață la toți…
Romeo Vatră îmi transmite mesaj privat că este dezamăgit de cuvintele mele dure pe care nu le merită. Ba le meriți gagiule! Tu faci ce vrei, lingi unde dorești, dar din clipa când ai devenit persoană publică ai acceptat necondiționat să am o părere publică despre persoana ta, despre probitatea ta morală, despre conștiința ta! Cuvintele mele sunt scuipatul pe care ți-l arunc pe obraz în calitate de alegător care mă dezamăgești și mă minți, mă trădezi și îmi năruiești speranțele!
Sunt ouăle clocite pe care ți le strivesc pe mutră ca să pută în jurul tău până la București!
Meriți asta cu prisosință și regret că nu te pot pedepsi fizic pentru ticăloșia la care ai devenit părtaș și de care dați dovadă dezamăgind o masă de simpatizanți liberali scârbiți să vadă cum vă complaceți în acest joc nemernic prin care duceți la paroxism o temă imposibil de rezolvat ACUM în România indiferent cine ar guverna țara!
Strângeți semnături de la idioți prin șantaj și prin manipularea ordinară a unor oameni prostiți de propagandă, atrăgând în același timp în vârtejul centrifug și pe cretinii din PSD care nu sunt în stare de niciun proiect adevărat la un nivel tehnic mediu.
Știți bine că autostrada nu se poate face cu presiuni, mai ales politice și mai știți că realizarea ei nu este în puterea economică a țării și nici nu este dorită din alte considerente geopolitice, dar așa credeți voi și atâta vă duce mintea, că puteți lupta cu PSD-ul care s-a dovedit și de data aceasta că este capabil să se reinventeze și să se reformeze în timp ce voi ați devenit prizonierii unor orgolii și mofturi ale unor dușmani ai României!
Da Vatră, simte cum se preling pe obrazul tău și al celor pe care îi slujești cuvintele mele murdare ca și caracterul tău de nimic. Dacă nu deveneai lepră, ci erai așa de când te-am cunoscut, zău dacă te băgam în seamă…