DIN RAPOARTELE AGENTULUI ALT CIBIADE

Aşa cum v-aţi putut închipui, nu am stat degeaba să las să se petreacă în Tîrgul Ieşilor un asemenea eveniment care a eclipsat Ziua Unirii ca „Pomana Porcului” şi eu să nu-i dau ordin agentului Alt Cibiade pe care l-am format cu asiduitate ani şi ani de zile să nu se infiltreze la eveniment. Iată ce mi-a raportat.
„ Trăiţ’!
Conform ordinelor dumneavoastră de Ziua Unirii m-am trezit dis-de-dimineaţă cu noaptea în cap ca să prind un loc cît mai în faţă lîngă gard, aproape de statuia lui Cuza unde era locul destinat pensionarilor PSD care primiseră bilete la Pomana Porcului. M-am deghizat şi eu ca să trec neobservat. Mi-am vopsit părul negru ca pana corbului, mi-am ras barbişonul că începuse să aibă şi cîteva fire albe (ceea ce mă îmbătrînea), mi-am pus izmene flauşate pe sub pantalonii de la costumul „la două rînduri” maro cu dunguliţe bej, cămaşă „Brainconf” bleo, cravată roşie cu picăţele albastre. Pe cap mi-am pus o căciulă de astrahan brumărie cu bordură ca a tovarăşului care îşi sărbătorea odată ziua de naştere „poimîne” după Ziua Unirii. Ochelarii de soare cu sticle negre ca cei de sudor autogen au desăvîrşit deghizarea. Primisem parola de acces în perimetru de la nea’ Ilie – şeful de scară: „parcarea subterană, sau nimic!” Răspunsul era: „mai bine DNA-ul!”
M-am nimerit în mijlocul unui grup de pensionari majoritaea din cartierul Tătăraşi care predominau în Piaţă aşa cum aveam să constat. Toţi băieţi unul şi unul. Pe vreo cîţiva i-am recunoscut, că fuseseră vechi activişti care cu drag continuau munca şi după pensie.
Foşti miliţieni cu diferite grade alcoolice, cad(av)re militare care strîngeau la timp imensele producţii de păpuşoi de pe ogoarele CAP-urilor că erau producţii record în fiecare an, maiştri turnători la Secu şi Oţelăria de la CUG, şoferi şi vatmani pe TATRA şi KAROSA.

s560x316_multime_de_oameni_care_protesteaza_in_piata_unirii_2353
Aşa cum mi-aţi ordonat, m-am infiltrat şi am tras cu urechea la ce se vorbea – în cida faptului că mi-am pus vată în urechi, care-mi masca aparatul auditiv şi microfonul ataşat la smartphonul aflat în buzunarul interior al izmenelor, la spate.
Majoritatea înjurau de mama focului pe domnul primar care era un porc în limbajul lor că i-a adus cu forţa să facă galerie lui Ponta în loc să se poată hodini sau să-şi facă încălzirea cu o haraşpincă la birtul de cartier în timp ce muierile aglomerau coaforul sau aveau părul pe bigudiuri şi se uitau la televizor să-i controleze dacă sunt prezenţi la Adunarea Populară.
„Tu-i cruşia mamii lui de ghiorlan, lua-l-ar DNA-ul să-l ia, ticălosul naibii, că ştie să scoată untul din noi ţopîrlanul naibii! Păi nici pe vremea Răposatului – fie-i ţărîna uşoară – nu ne ţinea aşa în chingi B.O.B.-ul ca ticăloşii ăştia de neocomunişti!”
„Auzi Vasile, cică să fim bifaţi pe tabel şi să ne semneze pe spatele biletului de diseară tovarăşul sinator sau dipotat Sorin că am fost prezenţi! Da’ se vede treaba că ne-a dat ţeapă, că l-a pus cu semnarea tabelului pe un suptordonat de-a lui, unul de-i director pe la Drumuri! Mi-a zis mie colonelul Ionică de s-a pensionat de la SRI, că-i ştie de cînd i-a racolat şi că i-a predat cu tot cu dosarele penale la ăl de i-a lăsat reţeaua…Deci au structură dom’le ăştia, lucrează la fel de acoperiţi ca’nainte!”
„Băi Lucian, ai văzut ce piticanie de om e premarele între Ponta şi neamţ?”
„Da, bă Nelu, da ce zici de ţiganul ăsta de Chirica de-i preşedinte pe Iaşi, ce moacă de beţivan buhăit are!Putea şi el barem azi să se fi abţinut şi să fi dormit într-un pat de om azi noapte şi nu pe masă în bucătăria restaurantului…parcă i-au borît porumbeii pe faţă! Băi, cum dracu îl mai ţine Ghiţă pe funcţia asta că se fac naibii de rîs cu partidul ăsta a lor!”
„Trăiţ dom’ colonel, toată stima, da şi gradele mari trebuia să vină? Aa, scuze, înţeleg, îndrumare şi control! Veniţi diseară, nu? Trăiţ’ cu respect, aştept să ciocnim un pahar din pomana porcului! Dom’ colonel, ce ştiţi, ce-aţi auzit, rămîne premarele cu Ponta dacă se sparge PSD-ul?”
„Nooo, ăsta a fost dintotdeauna valetul lui Geoană, da’ l-a pupat în cur pe Ponta de nevoie chiar în WC-ul de la Congresul cînd l-au debarcat pe Geoană. Mi-a zis mie un fost coleg de Şcoală Militară care a ajuns în SPP. Ghiorghi îi Ghiorghi, dacă Geoană îşi face partid, ăsta vrea să-l slujească pe Vanghelie, să se restarteze cum le place lor să grăiască, că au auzit cuvîntul ăsta!”
„Şi-l pune pe ţiganul ăsta de Chirica primar?”
„A, nuuu, beţivanul ăsta e scos doar la înaintare şi e om de sacrificiu în caz de boală de DNA. N-are nicio şansă, dom Sorin îi va lua locul şi lui Chirica dom Marius.”
„Care Marius dom’ colonel, că-s doi! Unul e ăla de la tineret-rezerve de l-a pus director prin opt intreprinderi şi altul e ăla cu nume de pînză că-mi scapă acu’, da-i consiler municipal şi e omul care-l deschide la prohab pe primar cînd are ăsta mîinile ocupate de-şi numără lovelele din ciubucuri.”
„Păi d’aia e competiţie internă, cîştigă cel mai bun, da un cuvînt important îl are şi Şeful Staţiei SRI şi ÎPS Teo fan PSD.”
Acum că v-am redat cîteva dialoguri între participanţii din Piaţă luate cu smartul ce m-aţi învăţat să-l folosesc, vă raportez cîte ceva din culisele de la sărbătoarea Pomenei Porcului.
Aşa cum a relatat şi presa ostilă PSD – mai ales TeleM la emisiunea serial „The Mupets Show” cu cei doi bătrînei simpatici din balconul teatrului – a fost o mare golănie.
În primul rînd că Pomana s-a dat de Ziua Unirii, pen’ca premarele, ţiganul buhăit şi acoperiţii din suptordine să poată amesteca banii negri veniţi cu nemiluita de la sponsorii datori, cu lovele publice cauzate de cazanul cu fasole cu cîrnaţi pe care Primăria i-a dat la prostime pe stradă în numele Armeţii.
Pen’că se vede cît de mari sunt la fizic şi Ponta şi Johannis, era justificare că s-a gătit multă mîncare să se sature cu toţii.
Başca că ştiu de la părintele Florin din Tudor (care-i aghiotantul de taină al lui Teo) că s-a scos şi Mitropolitul cu ospăţul ţinut decuseară la Palatul Mitropolitan cînd au benchetuit „pe borîte” toţi pesediştii cu care a venit Ponta la Iaşi, ba chiar şi şoferii şi jurnaliştii lor de casă ajunşi cu două avioane.
S-au luat măsuri drastice de la nivel de conducere a INMH să nu mai fie ceaţă şi ordinul s-a respectat cu sfinţenie, aşa că au putut ateriza în ciuda fricii Prefectului Cîrlan că pista n-ar fi suficient de dreaptă.
Am mai aflat că organizarea cu Pomana Porcului a fost ireproşabilă.

2
Pentru ca să acopere adevăraţii sponsori cu datorie la primar şi PSD, Nichita a dat ordin deputatului Sorin să pună o vorbă bună seara la culcare pe lîngă prietena sa, ca să facă o diversiune şi să inducă în oroare pe ăia de la TeleM ca să-i poată arăta cu teş’tul mare că nu-i frumos!
Conform scenariului, firma DECEBAL din suptordinea Primăriei a aruncat de hoha pe drumuri o furgonetă care a cărat fasole cu cîrnaţ afumat pe Lăpuşneanu şi mai apoi a făcut cîteva transporturi cu nişte nisip în oale acoperite cu capace (să nu se vadă) de la Bucătăria Săracilor la Centrul Providenţa – conform graficului.
Schema e că pentru inducere a adversarilor, haleala de la Pomana Porcului s-a făcut în altă parte pe Factură, nu la Cantina Săracilor. Ceaţă şi fumigene de la lumînări arse prin bisericile oraşului…
O chestie: mulţi pensionari care nu au legătură cu structurile de partid în PSD, SRI, Poliţie, puşcaşi marini de Bahlui, sau Şeful de Scară, au putut primi bilete (la ordin) chiar direct de la Cabinet Primar în urma înscrierii pe un Tabel. Eşti, sau nu pe tabel? Eşti? Atunci semnează aici, dă zece franci româneşti şi n-aţi beletul, zicea Didina de la primărie….Secretul acestora care nu sunt în Baza de date a acoperiţilor Sorin şi Marius era că aveau relaţii cu părintele Florin – ofiţerul de legătură dintre ÎPS Teo fan PSD, SRI şi Partidoi.

4
Aşa au făcut rost de bilete şi majoritatea domnilor ofiţeri pensionari care au activat pînă mai acu 20 de ani după pensionare în diferite funcţii pe la Prefectură, Consiliul Judeţean şi fosta Miliţie Economică.
Raportez că în felul acesta – prin Părintele Florin – la Pomana Porcului au putut ajunge şi nişte băsişti ordinari cunoscuţi de mine personal care au mimat că l-au votat pe Ponta şi îl votează pe Nichita şi după ce mor.
Petrecerea a fost animată de renumitul cîntăreţ Aurel Neamţu, fost coleg de generaţie cu Gică Petrescu. Era vorba să vină şi Lori, da’ gagica a dat ţeapă, că şi acum e dunăre de supărare că a cîntat prea mult pentru euroii primăriei şi la nunta m(u)ezinei şi la Sărbăutorile Iaşului.
Închei să raportez, cu urarea Trăiţ!”
Iaca asta a fost traba care a făcut-o Alt Cibiade de Ziua Unirii.
Eu zic că merită, nu-l plătesc chiar de pomană, nu?