DURERILE FACERII – episodul 2

După ce ați văzut în primul episod al aventurii noastre de a ne manifesta ca cetățeni cinstiți și onești ai patriei numită Românica – penetrând democrația să o lăsăm gravidă – iată că la venirea sorocului am sesizat că s-a declanșat travaliul și fătul nu vrea să iasă neam din burta lui mă-sa….Salvarea e tot la cezariană, că ne temem că la o naștere cu forcepsul s-ar putea să iasă copchilul schilod.
După ce i-am scris de hoha lui nășelu Helvig nu ca să se bage în burta mamii, că oricum era vârât acolo până la gât, ci doar așa ca să-i spunem că știm ce știe toată lumea și ce reprezintă ei acum în Românica, numai un Serviciu Secret nu se chiamă.
În loc să culeagă informații despre arăbeți beți, despre rusnaci cu kalasnicoavele pe cracul pantalonilor și alți ovrei care cumpără pământul țărișoarei la pungă, acești securiști împuțiți rămași cu metehne ceaușiste, au timp de intrigi înafara sferei lor de ocupație pentru a controla societatea civilă și pentru a impune leprele și jigodiile la butoane ce pot fura în continuoare și le asigură și lor parandărătul.
Ei bine, am hotărât în aceeași zi când i-am dat șah lui nășelu Edi și l-am pârât pe proscrisul Semeon Întâilea, să facem simultan și să dăm un șah și la Fabrica de magistrați, acolo unde se prepară crema Judecății, așa că am dresat făcând-o pe proștii și o „lăcrămație” la Consiliul Superior al Magistraturii, nu de alta, dar era sfârșit de an și doream să îmbuce sarmalele la Crăciun cu cogâlțuri, vorba caprei – cumătra Lupului Singuratic…
Așa că i-am scris următoarele:
„ DOMNULUI/DOAMNEI PREŞEDINTE al
Consiliului Superior al magistraturii din România
Subsemnatul Mihăilă Gabriel, domiciliat în localitatea Iași, strada ……………..în calitate de petent, vă aduc la cunoştinţă următoarele aspecte constatate în activitatea instanţei F U 3 din Tribunalul București şi vă solicit să luaţi măsurile legale pentru înlăturarea deficienţelor pe care vi le învederez.

Motivele sesizării sunt următoarele:
Am CNP………………, telefon 072………….., adresa email: …………………
Vă scriu aceste rânduri plin de indignare pentru că doresc să luați cunoștință în mod deschis despre un act ce atentează la democrația și așa foarte firavă ce există în țara noastră.
În prezent sunt pensionat medical cu gradul unu de invaliditate și sunt imobilizat într-un cărucior cu rotile și până în vara acestui an când mi-am construit singur la scara blocului o rampă de acces, cinci ani am fost țintuit la domiciliu.
Din acest motiv am devenit un luptător civic deosebit de activ pe facebook unde sunt cunoscut mai ales prin intermediul paginilor mele pe care le administrez:
https://www.facebook.com/mihaila.gabriel2
https://www.facebook.com/Justi%C8%9Biar-de-serviciu-Gabriel-Mih%C4%83il%C4%83-825738157534463/
http://www.gabrielmihaila.ro/
https://www.facebook.com/Alternativa-Societatea-Civil%C4%83-483941211760382/
https://www.facebook.com/groups/civicisgrupiasi/
Prin urmare sunt o persoană care toată viața mea m-am opus corupției de orice fel și am luptat cu orice preț împotriva acestui flagel și după revoluție, când am simțit din propria experiență ce înseamnă să lupți aproape singur cu un sistem generalizat care există la noi la Iași și în prezent.
Din acest motiv, având în vedere deschiderea ce a impus-o Președintele Johannis, precum și conduita nouă de accedere mult mai simplu a societății civile la viitoarele alegeri din 2016, am inițiat împreună cu alte patru persoane asemenea mie (cu care m-am împrietenit pe facebook) formarea unui partid cetățenesc curat, prin care să permitem oamenilor de valoare nepătați – neimplicați în alte partide politice – să acceadă la viitoarele alegeri locale la funcții importante ca cea de primar, Președinte al C.J. și consilieri în municipiul Iași și în localitățile județului. Folosesc intenționat denumirea „partid cetățenesc” cu toate că din păcate această noțiune lipsește actualmente din legislația română. După aprecierea mea, un partid cetățenesc este o formațiune ce ar trebui să reprezinte societatea civilă, care nu are doctrină politică precizată, nici de stânga, nici de dreapta sau centru, nu este declarat nici republican, nici monarhist. Pur și simplu un partid cetățenesc înființat are menirea să reprezinte și să apere drepturile simplilor cetățeni în raport cu Administrațiile Publice Locale și să permită acestora să aibă acces legal la scrutinele organizate de stat. Din păcate, actuala Lege existentă nu cunoaște și nu prevede decât noțiunea de partid politic, ca atare am fost nevoiți să cerem și noi înființarea unui partid politic.
Criteriul nostru de selecție este numai competența profesională, altruismul și onoarea personală.
Intențiile sunt bune, munca noastră se desfășoară în jurul unei mici echipe în care facem numai voluntariat, nu avem fonduri și cu mare greutate am reușit să ne adunăm aproximativ cei o mie de lei ce au fost absolut necesari întocmirii dosarului trimis spre soluționare Tribunalului București.
Din păcate, în Iașul unde corupția a pătruns absolut în toate structurile administrative, dar și în instituțiile de forță și Justiție, inițiativa noastră a deranjat și a speriat vizibil actuala clasă politică care are cu certitudine legături strânse cu medii de afaceri ilicite și grupuri de interese în principal din PSD și PNL!
Din acest motiv – în special PNL Iași – al cărui membru activ am fost vreme de 23 de ani (13.04.1990 – 01.04.2013) mi-a devenit de doi ani cel mai înverșunat adversar. Conflictul meu deschis cu Relu Fenechiu (pe care l-am înfruntat de mai multe ori) mi-au atras adversari puternici printre „locotenenții” săi – Cristian Adomniței și Marius Danga – pe care am continuat să-i critic și să le devoalez public afacerile necurate ce în unele cazuri continuă și în prezent prin interpuși.
Prin urmare, imediat ce noi am anunțat intenția de a înființa partidul „cetățenesc” Alternativa Civilă și ne-am declarat dorința să aducem în față la viitoarele alegeri numai oameni curați, neimplicați politic și buni profesioniști, ca reacție imediată „adversarii” din PNL au anunțat că un grup de „intelectuali” – majoritatea IT-iști care lucrează în corporații din acest domeniu – se constitue într-un grup de inițiativă denumit sugestiv „Pentru Iași”, cu intenția să se transforme în partid politic menit să fie o alternativă a cetățenilor de bună credință la viitoarele alegeri care nu mai au încredere în acești politicieni existenți.
Pe noi nu ne deranjează nicicum asta, este absolut normal într-o democrație autentică, însă Iașul este totuși un oraș mic și avem și noi suficiente surse informative care ne dau exact imaginea jocului murdar de culise care se face cu toată puterea pentru a ne anihila pe noi și pentru a legitima o nouă forță politică menită să aspire la succes, iar ceea ce ar pierde la alegeri PNL, ar fi prelat teoretic de partidul „iepure” „Pentru Iași” ce ar aparține chipurile de societatea civilă!
Ca vechi colaborator cu Relu Fenechiu imediat după ce s-a pensionat din serviciu, fostul Șef al Stației SRI Iași – domnul gen.(?) Tiberiu Simion – s-a implicat activ în politica locală, devenindu-i consilier personal fostului lider PNL – Fenechiu. Mai multe nu are rost să vă spun… Ulterior, din motive pe care „gura târgului” le colportează, domnul Simion l-a propulsat în politica mare pe pupilul său Marius Bodea de la o vârstă prea fragedă pentru a avea experiență și competență, ca majoritatea actualilor conducători ai Filialei PNL Iași „puși cu mâna” chiar de Relu Fenechiu. Prin grija și influența domnului Simion, domnul Bodea a deținut funcțiile de Prefect și Subprefect al Iașului pe vremea când alții mai urmează cursuri de formare. La el acestea s-au făcut „intensiv” ca Făt Frumos, într-un an cât alții în zece.
Ok. Acum domnul Bodea este propunerea PNL Iași la funcția de viitor primar, în ciuda faptului că sunt de notorietate zvonurile că domnul Bodea ar fi alături de Adomniței beneficiarii unei șpăgi de peste un milion de euro ca și Gheorghe Nichita de la același Urdăreanu – patronul UTI…
Dacă nici acum la Iași nu vor putea ajunge prin alegeri libere în Administrația Locală oameni curați și buni profesioniști, totul este pierdut pe vecie!
Marius Bodea este acum Directorul general al Aeroportului Internațional Iași și-l urmează în funcție pe fostul col.(r) STS Corjăuțeanu, numit abuziv în acel post de Constantin Simirad și în al cărui mandat i-a răsărit în curte o minunată vilă pe str. Moara de Vânt! Personal am avut conflicte deschise și publice și cu acest domn, tot pe motive de devoalare a unor cazuri de corupție.
Am făcut acest expozeu pentru a vă prezenta „câmpul tactic” în care încercăm să trăim cinstit.
Am depus Dosarul către Tribunalul București după multe peripeții ce le-am trăit toți cei cinci membri fondatori ai partidului Alternativa Civilă în luna octombrie a.c.
Spun „peripeții” deoarece ni s-a intrat în calculatoare la toți cei care lucram și trimiteam între noi actele de constituire și ni se modificau drafturile în mod vizibil în timp real! Avem voie să legăm acest aspect de superspecializarea celor de la „Pentru Iași” conduși de tânărul Andrei Postolache (personal EU bănuiesc că este ofițer acoperit, dar ce pot altceva decât să bănuiesc)? Ei au cu siguranță sprijinul efectiv al stimabilului gen(r) Tiberiu Simion, direct interesat ca dl. Bodea să devină Primarul Iașului, din multe motive!
La momentul deschiderii contului pentru partid la Internet Libra Bank – aleasă de noi aleatoriu – am întâmpinat o mulțime de șicane ce ne-au întârziat depunerea Dosarului cu încă zece zile, iar printre alte absurdități, de la Bancă ni s-a cerut să dăm o Declarație precum că nu vom primi niciodată fonduri de la persoane sau entități americane!
Peste toate acestea, în ciuda faptului că Legea Partidelor nu stipulează o sumedenie de condiții ce trebuie îndeplinite pentru depunerea Dosarului la Tribunal (cazier judiciar al membrilor fondatori, anunțarea într-un cotidian intenția, actul doveditor al posesiei spațiului declarat ca sediu social inițial) am înaintat la termenul legal aceste acte suplimentare ce ne-au fost solicitate de către instanța de judecată, ulterior. Este vorba despre Dosarul nr. 38756/3/2015 aflat la Completul F 3 U al Tribunalului București.
S-a fixat ședința de judecată la data de 7 decembrie a.c. și noi am trimis din timp o adresă oficială prin care cerem soluționarea cauzei în lipsa noastră.
Pe data de 9 decembrie am aflat de pe sit-ul Tribunalului că solicitarea Alternativei Civile de înființare a partidului, a fost respinsă ca fiind NEFONDATĂ(!), urmând să avem drept de contestație în termen de 5 zile de la comunicarea scrisă!
Astăzi suntem în data de 21 decembrie și nu am primit acea comunicare cu motivarea judecătorului să putem formula contestație în termen!
Avem informații sigure că se fac presiuni puternice pe linia atât a PSD Iași, cât și a PNL Iași care au mâna lungă tocmai până „în câmpul tactic” și intenționat suntem lucrați în așa fel încât eventual chiar dacă se va accepta în final înregistrarea singurului partid curat și legal în forma în care adevărata societate civilă din Iași încearcă să se organizeze pentru a putea participa cu membri din societatea civilă la viitoarele alegeri, va fi împiedicată „legal”, pentru că în cel mai fericit caz nu vom fi declarați statutari în termenul ce ne va permite și nouă să ne înscriem în competiția electorală.
Dacă acest lucru se va întâmpla, rezultă clar că democrația românească este o parodie și că ea este pur declarativă, în ciuda modificărilor făcute la legislație pentru a fi permis accesul la scrutin a unor partide noi și că se dorește accesul doar anumitor partide mici noi, agreate de „cineva”.
Nu ne va rămâne atunci nouă, grupului Alternativa Civilă, decât să facem asta public către patru zări, informând ambasadele statelor democratice cum funcționează cu adevărat democrația după model românesc! Și așa modificările făcute sunt doar jumătăți de măsură, păstrându-se alegerea primarului din primul tur, de parcă am fi un bantustan african!
Credeam că venirea domnului Klaus Johannis pe funcția de Președinte, va impune democratizarea țării așteptată de majoritatea cetățenilor, dar se vede treaba că Sistemul ori îl va învinge, ori pur și simplu l-a integrat!
Vă adresez acest Memoriu pentru luarea la cunoștință în vederea intrării în atenția dumneavoastră a acestui caz în care suntem direct interesați.
Am luat cunoştinţă că sesizarea mea nu poate privi legalitatea hotărârilor judecătoreşti, respectiv a soluţiilor pronunţate de procuror.
Îmi asum răspunderea, în condiţiile legii, privind veridicitatea aspectelor sesizate.

Data: 21 decembrie 2015
Gabriel Mihăilă”
Buuun… onorabilii magistrați de la CSM au înghițit de Crăciun și Revelion sarmalele fără chiogâlțuri, pencă madama secretară desemnată cu citirea emailurilor de la prostimea petentă din țărișoară se ruja în oglinjoară s-o placă vreun acoperit din stabiliment. Așa că – în conformitate cu tenacitatea și determinarea ce mă caracterizează – am revenit după Anul Nou, când găina fată-un ou, etc. ș.a.m.d. Mai ales că tocmai s-a ales alt „mister Prezident” la CSM despre care am citit prin presa dușmănoasă că ar fi legat ombilical cu renumitul Caz Berevoiești (hai nea Tibi, să trăiești!).
Deci, la data de 11 ianuarie, am revenit la CSM:
„Bună ziua,
La data de 21 decembrie 2015, subsemnatul am transmis un memoriu la această adresă de email în atenția Președintelui CSM. Deoarece nu am primit de la dvs. nicio confirmare că ați citit Memoriul meu și nici vreun alt semnal că acesta a fost repartizat spre soluționare vreunei persoane din Instituția dumneavoastră, precum și ținând cont de faptul că de la data transmiterii mele au avut loc noi alegeri în funcție, nu am certitudinea că cele arătate de mine au fost luate la cunoștință de cineva.
În mod normal, persoana de contact abilitată să deschidă un email la o adresă publică precizată pe un site al unei instituții publice pusă la dispoziția cetățenilor, ar trebui dacă nu dintr-o obligație de serviciu, dar măcar din bun simț să transmită unui petent un feedback ca acesta să știe că nu este tratat ca un biet vierme… Asta într-o țară democratică din Uniunea Europeană unde pretindem că suntem membri, iar Cetățeanul are totuși niște drepturi conferite de Constituție!
În Memoriul ce-l adresam Președintelui CSM mă plângeam de niște abuzuri săvârșite față de mine și alți cetățeni LIBERI din Iași de un Complet al Tribunalului București care în opinia noastră în numele cărora m-am adresat eu, suntem intenționat boicotați de mafia politică ieșeană care a penetrat „câmpul tactic” tocmai la București.
Dacă speranța noastră a rămas doar la cel mai înalt for al Justiției din România, nu putem accepta ca și aici, la CSM, să acționeze abuziv influența politică și a „serviciilor” care cu certitudine vor să omoare Democrația.
Prin urmare vă retrimit în atașament Memoriul ce vi l-am adresat la data de 21 decembrie 2015 cu rugămintea să-mi transmiteți un Replay la acest email ca să pot trage concluzia că a fost primit și că a fost repartizat spre soluționare unei persoane competente care cândva – poate tardiv – ne va da un răspuns…
Gabriel Mihăilă – Iași
P.S. practica îmi arată că feedbackurile sunt normale chiar și la cabinetele Președintelui, a Primului Ministru și a altor ministere.”
Zbang!
„Buna ziua,
Prin prezenta va facem cunoscut ca memoriul dumneavoastra a fost inregistrat la Consiliul Superior al Magistraturii sub nr. 1/803/2016
Cu deosebita consideratie,
Biroul Relatii cu Publicul”
Ei da, așa mai merge…. A doua zi mai primesc de la CSM scrisoarea pe care o așteptam chiar în forma cum mi-a fost trimisă. Adică bla, bla, bla… Au aruncat mâța la Cremenal că acolo e câmpul tactic… La CSM sunt generalii, la Cremenal sunt coloneii…
Iote ce-mi scrie CSM, fac un rezumat, că băieții parolează „docomentul” să nu-l poți printa să te folosești de el nici măcar la budă…
Măi dragă….tov. Mihăilă Gabriel,
Vă facem cunoscut că petiția matali înregistrată la CSM cu nr. 1/803/2016 a fost trimisă la Cremenalul Bucuresci „spre a se aprecia asupra aspectelor referitoare la comunicarea soluției pronunțate în dosarul numărul 38756/3/2015.”
Mai departe, e ceva neinteresant nici pentru mine, nici pentru altcineva, deoarece urmează o polologhie despre Legea care stipulează în ce bază funcționează CSM și cu ce se ocupă ei.
Evident că eram taare curios să aflu chestia asta!
Apoi am stuchit în ambele palme și m-am pus pe așteptat… Dar înainte de orice, am ținut în mod expres să fiu „fair-play” și să anunț și la Cremenal că i-am dat în gât cu tot cu câmpul lor tactic, la superiorii lor . Oricum îi durea în Curtea Supremă, că de acolo doar le vin ordinile. Iote ce le-am grăit:
„ Către: Tribunalul București,
În atenția Domnului/Doamnei Președinte

Subsemnatul Mihăilă Gabriel – domiciliat în mun. Iași – str…………,tel. 072…….., adresă email:………………. vă aduc la cunoștință următoarele.
Subsemnatul, împreună cu alți patru cetățeni liberi și onorabili din municipiul Iași, animați de aceleași idealuri de dreptate, onorabilitate și patriotism local, am hotărât să profităm de facilitățile conferite de modificările efectuate la legea înființării partidelor politice și am pornit să constituim un partid al cetățenilor aparținători ai adevăratei societăți civile din Iași, cu care să ne putem înscrie în cursa viitoarelor alegeri locale atât la municipiu, cât și în județ.
Pentru asta am apelat la un avocat cu care am întocmit în conformitate cu cerințele legii documentele necesare și la data de 26 oct. 2015 am transmis Dosarul pentru obținerea personalității juridice.
La primul termen ni s-au mai cerut unele acte suplimentare pe care noi le-am fi transmis de prima dată dacă ar fi fost stipulate în Lege, așa cum ar fi: cazierele judiciare ale tuturor membrilor fondatori, dovada spațiului deținut unde am declarat sediul social la înființare, precum și publicarea într-un cotidian central a intenției noastre.
Am avut un alt termen de judecată comunicat pentru înființarea partidului ALTERNATIVA CIVILĂ la data de 7 decembrie – dată la care noi am comunicat din vreme că suntem de acord să se judece în lipsa noastră, deoarece nu avem fonduri prea multe care să ne permită deplasarea la București.
Pe data de 9 decembrie 2015 am văzut pe sit-ul Tribunalului București cu mare uimire că acțiunea noastră ar fi fost respinsă ca fiind NEFONDATĂ, fapt care nu numai că ne uimește, dar pur și simplu ne revoltă!
Tot acolo am aflat că avem drept de apel la cinci zile de la data comunicării acestei sentințe.
Astăzi, este 11 ianuarie 2016 și noi încă nu am primit comunicarea scrisă cu motivarea soluției date și prin urmare suntem în imposibilitatea de a face apelul în termenul dat!
Considerăm că Legea a fost modificată în spiritul acordării posibilității unei mase mai mari de cetățeni liberi – ne-înregimentați politic – de a se putea exprima și de a încerca o re-startare a societății românești încleiată de corupția care a atacat chiar și Justiția și instituțiile de forță ale statului.
Domnule/Doamnă Președinte, vă aduc la cunoștință că partidul nostru Alternativa Civilă este boicotat fățiș la Iași de toată clasa politică infestată cu persoane corupte ce au jefuit pur și simplu bugetul local și au dat dovadă și de o crasă incompetență și din acest motiv suntem șicanați prin intermediul unor persoane cu mare influență chiar în SRI, de a NU putea concura în alegeri.
Probabil că renumitul „câmp tactic” a ajuns până la Tribunalul București și avem aproape certitudinea că se lucrează intenționat la întârzierea legitimării noastre pentru a nu ne putea înscrie la alegeri.
Dacă este așa sau nu, vom vedea în foarte scurt timp, dar vă aduc la cunoștință că noi – membrii fondatori – suntem hotărâți alături de toți cetățenii ne-înregimentați politic să facem orice depinde de perseverența noastră să ne cerem și să ne apărăm drepturile constituționale, făcând publice orice abuzuri vor fi săvârșite de instituțiile statului „de drept”.
Suntem cu toții curați, suntem patrioți și dorim doar accederea în Administrația Locală cu oameni integri și onorabili, buni profesioniști pe domeniile lor de activitate.
Știm că se încearcă impunerea ca reprezentant al societății civile ieșene al unui pseudopartid denumit „Pentru Iași” în spatele căruia stau cercuri liberale și unii rezerviști cu funcții mari ai SRI care apără actuala mafie politică locală!
Din acest motiv, vă aduc la cunoștință că am adresat un Memoriu și CSM pentru că suntem hotărâți să ne batem până în pânzele albe pentru drepturile noastre.
În speranța că vom primi măcar un semn că această scrisoare a fost primită și înregistrată la instituția dumneavoastră, închei cu speranța că veți face totul pentru ca Legea și judecata dreaptă să triumfe!
Gabriel Mihăilă – Iași – la 11 ianuarie 2016”
Booon! N-am primit la acest email niciun semn de viață, nici măcar invitația să-i pupăm în Curtea de Casație și Justiție. Foarte bine! Ce să ne spună? Că nu se așteptau să aibă de a face cu un nebun care nu se teme de nimic „pencă” nu are de ce și a îndrăznit să le dea șah? Probabil că așteaptă acum mutarea în plic de la vreun general care conduce câmpul tactic și nu s-au hotărât ce să-mi răspundă!
E posibil să mă caute și pe mine și pe toți ceilalți membri fondatori în analele Curții, să vadă dacă avem boli în istoric, de genul hemoroizilor, ca să facă o motivație scrisă cât de cât plauzibilă…
Un lucru este cert: „de-o fi una, de-o fi alta, ce e scris și pentru noi, hotărâți le-om duce toate, de e pace, de-i război”!