ELUCUBRAŢIILE UNUI MITOCAN CU FUNCŢIE

Am avut răbdarea şi masochismul să aştept şi să ascult Conferinţa de presă susţinută de Huţupanul Inept.
Anunţată pe Facebook de la ora 10,30 legătura cu Sala Mare a Primăriei s-a dat punctual video.
Ziariştii prezenţi aşezaţi în jurul mesei se distrau copios în timp ce aşteptau să intre ghiolbanul, care – aşa cum îi stă bine unui gherţoi cu importanţă – s-a lăsat aşteptat „sfertul academic”….
În sfîrşit, cu exact un minut înainte de împlinirea sorocului „de bon ton”, odată se întunericeşte monitorul şi cînd se aprinde, între cele două ferigi plantate de Sălceanca în hîrdaie, iaca apare mutra insipidă a huţupanului, care intră direct în subiect.
Drept să vă spun, cu toate că am dat boxele calculatorului la maximum şi am stat concentrat ca acidul sulfuric, mare lucru n-am putut să înţeleg, pentru că ipochimenul nu renunţă la pruna din gură ce o tot plimbă cînd mimează vorbirea şi în plus este incoerent chiar şi cînd citeşte.
Nenumărate dezacorduri gramaticale, cuvinte neînţelese cu litere mîncate din viteza cu care vorbeşte mai repede decît gîndeşte,poticneli şi bîlbe de Gîgă.
Ghiolbanul a început aşa: „lucrez la magistrala 2 la încărcarea instalaţiei”…
La un moment dat am crezut că Dumnezeu ni l-a luat de pe cap şi l-a pus maistru la CET, dar din păcate aveam să-mi revin rapid şi să constat că joacă tot în piesa cu Primăria Iaşului.
Ca să-şi dea importanţă să vadă lumea cît e el de prost, se adresează Directorului de Marketing de la firma privată Dalkia: „Ana, dacă vrei să dai tu relaţii”…O prezintă drept „colega mea”.
E tare, nu? Primarul unui oraş mare din România care în timpul mandatelor avute a avut timp şi putere să devalizeze Regia de termoficare a Iaşului ( vechiul CET ) fără să i se întîmple absolut nimic, a predat cu dedicaţie în interese subsidiare totul într-o licitaţie mascată unui privat cu capital francez, iar acum se consideră coleg cu „board”-ul firmei…
Culmea culmilor, că de cînd CET-ul a fost de fapt predat francezilor după ce i s-a devalizat patrimoniul, dintr-o dată gherţoiul a început să se implice frate, a început să se priceapă, să se laude cu proiecte şi fonduri europene pe care lasă să se înţeleagă că el ar fi „tata lor”!
Cît totul a fost în directa sa subordine nu a făcut nimic care să oprească falimentarea CET-ului, acum dintr-o dată se dă mare specialist.
Ticălosul e aproape sigur plătit regeşte de francezi de a devenit de fapt PR-ul lor. Peste tot se laudă cu succesele acestora, peste tot şi permanent acţionează din poziţia sa de forţă să impună ieşenilor întoarcerea la sistemul centralizat, ameninţînd în fel şi chip cu biruri şi taxe în numele Uniunii Europene.
Acest idiot cu tupeu ne crede pe toţi atît de proşti, iar el se crede atît de deştept, încît bate continuu apa în piuă cu Dalkia pe care o mulge de bani atît în interes propriu, cît şi cu bani negri pentru PSD, finanţînd pe blat campaniile electorale.
După ce ne-a umplut capul cu cifre elucubrante promiţînd reduceri de preţ la gigacalorie într-un viitor cînd poate va da bunul Dumnezeu să fie prin penitenciar şi să beneficieze de încălzire ieftină şi de apă caldă la duşul zilnic, a lăsat să se întrevadă dimensiunile mînărelilor, deocamdată obligînd unele instituţii publice din zona Copou să antameze şi să semneze contracte care să justifice rulajul a milioane de euro din fonduri europene.
Mereu pronunţă idiotul „colegii mei de la Dalkia” pentru ca mai apoi să să ne anunţe că ieri a avut „o şedinţă lungă” cu”colegii mei directorii, şefii de servicii şi de birou din primărie”.
După ce ghiorlanul se laudă copios cu realizările sale de pe şantierele primăriei de prin tot Iaşul, soseşte clipa mult aşteptată să-i plătească o poliţă lui Adomniţei pentru succesul său cu noua pistă a Aeroportului. Probabil că umilinţa la care a fost supus la inaugurare a fost atît de mare, încît nu se poate abţine ca un mare şef de partid şi baronet local ce se consideră, să-şi înfigă colţii de viezure în bucile rotunde a preş-ului liberal.
Atacuri de rahat, cu subiecte de caco, îl atacă pe Afenechiului pe seama unui şantier al fostului RAJAC ce înlocuieşte de mai multă vreme o magistrală pe Şoseaua Bucium şi – vezi Doamne – liderul liberal în a cărui subordine se află regia, nu dă importanţa cuvenită să stea două săptămîni pe şantier, să rezolve problema, că doar e doctor inginer…
Am spus şi mă văd nevoit să revin asupra multiplelor asemănări ale sale cu Băsescu, iar chestia asta cu invidia pe Doctori, este tipică limbricilor politici care n-au apucat să-şi treacă prin CV-uri şi ei o patalama de intelectuali.
Trece apoi rapid cu laudele la ceia ce-l roade în pantofi de o bună bucată de vreme: demararea campaniei de toamnă de plantat copaci şi accentuiază „de tei”, aşa cum a propus minunatul său vice Tai Tei în încercarea de a-şi spăla tuhăsul de rahat uscat.
Are grijă să mai muşte puţin de nas pe „detractorii săi” pe care-i invită să participe la plantare în mod voluntar, pentru a-şi arăta dragostea de ecologie…Ticălosul face apel la mişto şi la aceia plecaţi în Bucureşti, care adică l-au criticat tocmai pe el că a tăiat inima ieşenilor şi a dat-o la cîini şi îi cheamă cîteva zile să planteze tei. Dar nu pe Ştefan cel Mare, nooo, despre pietonal nicio vorbă, să vadă şi el cîţi dintre ieşenii care-l critică aiurea vor dori să adopte cîte un tei ce va fi plantat pe care să-l îngrijească, să-l ude şi să-l urmărească.
Ce mai dă pe gură tîmpitul? „Am fost cu Înalt Prea Sfîntul într-o vizită de lucru în cartierul Nicolina”!!!
Păi ce, degeaba am pus eu fotografia aceea cu ei pe o scenă la Naţional şi cu profesorul Zub şi am scris că-i activul PSD?

10632658_813708478651287_9110779767055733061_n

El face vizite de lucru cu Teo fan PSD prin oraş. Or fi trasat sarcini….
Cu mare greutate am reuşit să reţin aceste cîteva idei pe care în megalomania sa de inept a dorit să le expună pentru a-şi satisface egocentrismul.
A bătut cîmpii patriei cu un TGV ce va fi finanţat pe altă lume de chinezi în urma vizitei lui Ponta, între Bucureşti şi Chişinău prin Iaşi ( cu un crac la Dorohoi), a vorbit despre măreţele realizări ale sale de cînd distruge Iaşul şi a trecut la politică răspunzînd unor întrebări servite de găozarii proprii care execută orbeşte ordinele mogulaşilor ce sunt racordaţi prin primărie la banul public.
Oameni buni, trebuie să ne mobilizăm serios, trebuie să facem ceva cît de repede pentru a bloca orice succes al partidului stat ce suge ca o lipitoare venele oraşului de un sfert de secol.
Huţupanule Inept, legate-ar DNA-ul şi luate-ar miliţia călare!