EU, MIE, AL MEU, EU ÎNSUMI, NUMAI EU…

Cu toate că personal mă dumirisem demult şi despre asta am scris şi am fost singurul care a devoalat în avans mârşăvia, uite că vreo două articole recente ale unor jurnalişti locali – trompeţi docili ai ambelor tabere – îmi dau dreptate şi îmi confirmă supoziţiile.
Moncher, acum vă este clar de ce e lăsată de izbelişte societatea civilă ieşeană – mă refer la întregul judeţ, nu doar la municipiu – în ciuda apelurilor repetate către „opoziţie” de a se ralia dorinţei majorităţii populaţiei să strângă semnături pentru un referendum de demitere a primarului Nichita şi provocarea alegerilor anticipate locale?
Florin Gheţău, Gabriel Gachi şi Aurel Dobasu au scris cu toţii în ultimele zile despre ideea ca „Preşul” Adomniţei să-i pună gând rău lui Nichita şi să candideze la viitoarele alegeri la primărie.
Aşa cum vă tot spun, avem la Iaşi o clasă politică de ciumeţi fripturişti – lăutari „după ureche” în ale politicii – care nu sunt deloc interesaţi de schimbarea în bine a societăţii ieşene după dezastrul celor douăş’cinci de ani de când la conducerea Administraţiei Locale s-au perindat numai comunistoizi securistici, turnători ai vechii securităţi, delatori la noul SRI şi DNA, inşi fără scrupule care au un singur ţel:parvenitismul individual sau de grup.
Toţi au nişte trăsături comune şi definitorii: venetici, arivişti, carierişti. Majoritatea sunt din categoria „gherţoi”, veniţi la Iaşi la Şcoli de prin satele şi orăşelele Moldovei în diferite perioade şi fără a-şi fi cizelat la oraş bruma de educaţie primită acasă şi-au dorit dintr-o dată să se afirme, să-şi facă o carieră fulminantă, o avere de invidiat încât atunci când merg pe acasă să fie adulaţi de rude şi cunoştinţe.
Gherţoii au o ampretă specifică întipărită pe figură, au o aură specifică şi un halou inconfundabil care îi face vizibili în ciuda hainelor din ce în ce mai scumpe „de firmă”, a butonilor de aur bătuţi cu briliante de la butoniera cămăşii, a cravatei pastelate sau negre care emană sobrietate, a redingotei purtată la spectacole festive împreună cu papionul care le stă strâmb şi neglijent la gâtul guşat…
Gherţoii vorbesc cu toţii o limbă ce se doreşte cât mai literară dar plină de şabloane snoabe în care abundă permanent pronumele posesive eu, al meu, mie, numai eu, etc.
Aşa este Nichita, aşa este şi Adomniţei.
Ambii sunt deosebit de orgolioşi şi fără scrupule, ambii se cred cei mai tari, cei mai buni, cei mai capabili, nimic nu se poate fără unul ca ei, nimeni nu este în stare să vină cu o idee mai bună, nimeni nu are dreptul la o altă părere!
Vă spuneam încă de anul trecut când chemam Opoziţia să iasă făţiş la luptă împotriva abuzurilor săvârşite de Criminalul Teilor în complicitate recunoscută cu liberalii fenechişti! Le ceream asta în numele societăţii civile pe care cu toţii – gherţoii din politica locală – nu pregetă să-i dea limbile lor meşteşugite la fiecare campanie electorală încercând de fiecare dată să o înduplece să-i dea votul!
Totuşi v-am spus – şi iată că acum se adevereşte! – Adomniţei şi toată GAŞCA sa de limbrici politici făcuţi cu mâna tremurândă de escrocul puşcăriaş Fenechiu în viciul său de onanist politic sunt nişte lepre cu nimic mai bune decât ticăloşii mafiei roşii nichitiste care au infestat complet societatea ieşeană ducând-o la pierzanie!
Liberalilor conduşi testamentar de Adomniţei şi bârlădeanul cu barbă Marius Danga le este frică să iasă deschis la bătaie cu Nichita şi cu mafia roşie! De ce? Pentru simplul motiv că prin Relu Fenechiu şi ei au fost cooptaţi în această mafie şi ei fac parte din ea şi ei sunt părtaşi la toate fărădelegile petrecute la Iaşi în ultimii ani!
Coabitarea lui Nichita cu Fenechiu iniţial şi acum prin situaţia fortuită cu Adomniţei, este identică cu coabitarea dintre Băsescu şi Victor Ponta făcută împtriva dorinţei românilor care au votat masiv pentru căderea regimului Băsescu!
Pe faţă se scuipă şi pe sub masă îşi dau mâinile murdare împărţindu-şi între ei sfera de influenţă.
Ambilor le este teoretic frică de o confruntare deschisă şi directă pentru că efectiv se tem de o luptă tranşantă pentru preluarea puterii, pentru că niciunul nu este sigur că va câştiga şi atunci e mai bine să continue această bălăcăreală, această mârşăvie care macină continuu societatea!
După capul de pseudopoliticieni ai lui Adomniţei, Danga şi a celorlalţi valeţi care-i slujesc necondiţionat în speranţa unui viitor post sau funcţii oricât de mici dar aducătoare de stipendii, numai „şeful” e cel mai bun, cel mai capabil, etc. Numai Adomniţei cică ar avea şansa să-l învingă pe Nichita la o eventuală bătălie! Îşi măsluiesc sondaje pupincuriste pe bani publici!
Numai nişte idioţi cu un ego nemăsurat pot pune interesele personale sau de grup înaintea societăţii pentru care teoretic au intrat în politică!
Societatea civilă ieşeană sătulă de ticăloşia şi umilinţa la care este supusă de Nichita şi călugării roşii dă semne timide că se mişcă şi că nu mai poate răbda ca liberalii care cică se află în opoziţie se unesc sau se decimează unii pe alţii pentru nişte viitoare funcţii iluzorii ca ciorile de pe acoperişurile Iaşului.
Ne-am săturat de găinaţul şi croncănitul lor!
A apărut de exemplu un tânăr arhitect pe care pesediştii lui Nichita îl arată cu degetul ca fiind liberal prieten cu Adomniţei şi care sătul de atâtea idioţenii şi ticăloşii pe care le îndură ca ieşean get-beget de la gherţoii venetici, s-a hotărât de unul singur să pornească pe cont propriu o luptă pentru provocarea unui Referendum.
Îl susţin cumva liberalii? Nuuuu, ferit-o Dumnezeu! În cel mai rău caz îl carotează şi îl lasă pe mâna firavei societăţi civile care luptă după puterile ei mici cu Mafia!
Poate că tânărul arhitect Andrei Ciuhodaru ieşean „pur sânge” aflat la vârsta maximului curaj şi puterii creatoare – când este în pragul dintre Generaţia X şi Generaţia Y – ar putea fi o soluţie excelentă de care am avea nevoie! Are determinare, are o profesie ideală pentru funcţia de primar după catastrofele care ne-au bântuit douăzecişicinci de ani ca Simirad şi Nichita!
Andrei Ciuhodaru ar trebui preluat IMEDIAT de PNL şi susţinut împreună cu societatea civilă!
Dar nu! Îi strică visurile de preamărire lui Adomniţei sau Dangă sau vreunuia obedient lor!
Adomniţei şi-a pus deoparte postul de candidat la primărie – şi l-a „securizat” – şi stă ca ştiuca între două ape la pândă! Îl doare în curtea interioară de la C.J. de ceea ce este mai bine pentru societatea civilă din Iaşi!
Am scris şi susţin că Adomniţei este cel mai bun şi cel mai capabil Preş de C.J. pe care l-a avut Iaşul în ultimii douăzecişicinci de ani, are cele mai multe calităţi pentru această funcţie, este un manager în adevăratul sens al cuvântului, are realizări remarcabile în cei 2-3 ani de când se află pe funcţie, dar are un caracter EXECRABIL, e politician „după ureche”, a ajuns pe val când încă nu făcuse mare lucru în viaţă şi acum îşi închipuie că e buricul pământului!
Cariera politică a lui Adomniţei s-ar împlini cu adevărat dacă ar continua cu orice preţ şi sacrificiu proiectele începute în calitate de Preş al C.J. Iaşi, dacă ar renunţa la orgoliul nemăsurat de a crede că el este bun oriunde, pe orice post!
Asemnea oameni sunt catastrofici pentru orice comunitate! La fel este şi Nichita! Un Chirica la PNL este Danga! Aceşti oameni mestecă aer şi au impresia că sunt politicieni!
Iaşul nu de aşa ceva are nevoie ca să reânvie, ca să se reabiliteze!
Nu poţi să blochezi viaţa unei societăţi, a unei comunităţi, ca să-ţi rezervi Ţie dreptul de a alege, în funcţie de cum va ieşi noua Lege a Alegerilor Locale!
Adică Adomniţei zice acum aşa: dacă Preşul de la CJ va fi ales de consilierii judeţeni, eu merg să candidez la funcţia de primar din partea PNL! Mă piş pe toate proiectele începute, pe toate ideile şi fondurile antamate, pe toate legăturile făcute, pentru că mă tem că liberalii al căror şef sunt eu pus cu forţa de puşcăriaşul Fenechiu, nu vor putea câştiga majoritaea la viitoarele alegeri locale şi nu am garanţia că voi mai fi eu Şeful Suprem!
Sunt conştient că sunt un prost politician, că subjug partidul după interesele mele şi al câtorva supuşi ai mei şi de asta – dacă tot sunt în pericol să pierd – atunci mă bat pentru funcţia de primar pe care am mai pierdut-o în 2008!
Astea sunt jegurile umane, ăştia sunt gherţoii din politică! Ăştia sunt oameni fără scrupule care îşi aservesc toate forţele, toate structurile, toate fondurile pentru a-şi asigura nemurirea, îmbogăţirea şi bunăstarea personală sau de grup, în detrimentul societăţii pe umerii căreia se aburcă!
Se va schimba vreodată clasa politică?
La Iaşi NICIODATĂ!
Aici vor conduce veşnic gherţoii care nu cunosc decât cuvintele „eu”, „mie”, „al meu”, „pentru mine”!