FANTOMA DE LA MIEZUL NOPŢII

Brrrrrrrr!
Îmi imaginez numai cum umblă noaptea stafiile pe holurile din Palatul Roznovanu… Se furişează după colţul pereţilor, se ascund sub mesele din Sala de Consiliu, îşi iţesc capurile închipuite de după tabloul cu Simirad căruia îi mişcă ochii în cap, dar nu poate decât să se încrunte. E foarte nervos „Titanul din Coţuşca” de faptul că-i vede pe toţi târtanii cum se strofoacă să numească pe funcţii ba pe unul, ba pe altul şi în fond doar el şi numai el are acest drept.
Stafiile se frământă şi se agită fugărindu-se într-o „prinselea pe ouate” pe holuri, prin birouri, pe canapeaua din separeul primarului, în buda lui, la Chirica, la Surdu, „ţuşti!” la Coman, la Tomorug, hop! că vine şi Ofticiuc – Burlanul de la fosta Bancă Agricolă…
La fosta Bancă Agricolă sunt două burlane principale de scurgere ce asigură evacuarea apelor murdare colectate de pe acoperiş: unul e Ofticiuc şi celălalt e Sorin File din Poveste. Amândoi se mişcă prin primărie cu cearceafurile albe de strigoi pe cap şi scot un ţipăt lugubru: iuhuhuuuu, iuhuhuuuu!
Ascunşi care pe unde a reuşit – sub scaune, în buda de la femei, în aia a portarului de serviciu sau la trapa de la pod – stau umpluţi de frică şi groază câţiva deontologi.
Ei nu vor altceva decât să fie primii care să relateze cititorilor lor fideli ultimele noutăţi în legătură cu stafiile ce bântuie în miez de noapte.
Curenţi iscaţi instantaneu trântesc uşile, izbesc geamurile…E miez de noapte şi întuneric beznă. Un licăr de lumină ce vine de la o lumânare aprinsă vis-a-vis la Metropolitan Golden Mayer nu este de ajuns să alunge frica jurnaliştilor deontologi – e drept foarte puţini la număr – care au curajul să înfrunte teroarea.
Mai curajos pare a fi domnul Gheţău pitit după o draperie groasă de pluş de la o fereastră din biroul primarului.
E jmecher, pentru că aici şi-au dat întâlnire toate stafiile! Iuhuhuuuu, buhuhuuu!
Uimirea domnului Florin este că dintre stafii lipseşte tocmai cea mai neagră din toate: a lui Chirica. Poate că totuşi se confundă cu întunericul nopţii, că el e mult mai greu de depistat în lipsa de lumină.
Deontologii scriu de zor pe tablete şi filmează. Dimineaţă vor umple feisbucul cu prostioare menite să-i aburească pe fraieri.
Norocul deontologilor este că le e permis accesul în Palatul Roznovanu şi în toiul nopţii, ceea ce la Casa Pătrată – nema!
Acolo sunt oameni cu credinţă în Dumnezeu şi puşcăriaşi care se roagă de departe şi stafiile nu bântuie.
La Casa Patrată n-ai să vezi decât duhul puturos al lu Aladanga scăpat din greşeală dintr-o sticlă de Cola Light neânchisă ermetic. Acolo jurnaliştii deontologi nu au ce să caute!
Buhuhuuu, iuhuuuuu!
Surdu primar, Ofticiuc viceprimar! Din poza tabloului de pe hol Simirad se încruntă: „idioţilor, Chirica e cel mai bun, Chirica e cel mai bun! Eu cu mânurile mele astea butucănoase i-am semnat angajarea! Ştie golăniile toate! L-am şcolit cu Tata Onofrei – în veci fie-i numele Slavă – l-am rodat la vila mea de pe coama dealului Miroslava, a făcut ucenicie ca Cel mai Atehnic Director Tehnic, el trebuie să F.I.E.! Măcar până doamna Codruţa se hotărăşte să-i bage în seamă toate denunţurile profesionale făcute despre Ghiorghi şi ciracii….Dar şi rapoartele lui „mieiţă” despre metodele delapidării! Numai atunci vă puteţi gândi să-l înlocuiţi pe Chirica „meseriaşul” cu cine va da Dumnezeu! Până atunci nu aveţi voie să greşiţi că el şi numai el este cheia şi lăcata şi numai cu el vă puteţi mântui…”
Asta dorea coţuşcanul să le grăiască de pe părete stafiilor idioate, dar nu putea decât să se încrunte fără a rosti vreo vorbuliţă.
Slavă Domnului, că a apucat să vorbească destul!
Citiţi-l pe domnul Gheţău şi pe colegii domniei sale. Numai ei cunosc Adevărul despre stafiile ce bântuie acum Palatul Roznovanu!
Ceilalţi deontologi tac mâlc, iar la Casa Patrată nu bântuie stafii, aşa că n-au ce să scrie…