FIXUL CU AUTOSTRADA

Ați sesizat cred cu toții cum s-a exacerbat în ultima perioadă în mediul online chemarea „la luptă” a moldovenilor pentru autostradă.
Se pompează bani mulți pentru acest PR folosit ca armă politică a așa ziselor „forțe de dreapta” care efectiv nu au niciun orizont real, palpabil, să-l prezinte electoratului la următoarele alegeri locale.
Inițiativa scandalului a fost a lui Relu Pușcărelu din Temnița de Maximă Relaxare de la Vaslui, unde șade și „cujetă” liniștit între două invenții și scrierea prin corespondență a unor lucrări științifice.
La începuturi mai era și Adomniței cu funcția de Preș la Consiliul Județean și avea posibilitatea să sifoneze la greu banii publici cu care să mascheze șpaga imensă ce a îndesat-o în buzunarele lui Dobașu la TeleM ce a împărțit-o la rândul său cu iubiții săi colegi Ghețău și Ciobotari…
Schema cu autostrada era o țintă a lui Relu menită de a fi atinsă încă din timpul când apucase să fie ministru al Tran Sporturilor, pe vremea când controla direct prin interpuși din firme de casă șmecheria SF-urilor (aici în sens de Studii de Fezabilitate) – o vacă mare și grasă bună de muls. Pe această temă mai făcuse un studiu prin 2010 parcă și încasaseră vreo 13 milioane de euro cu tot cu TVA, numai din pix, din birou.
Cum se știe din ce cauze autostrada aceasta ce leagă Moldova de Ardeal încă nu are condiții sigure de execuție, se tot preconizează ca la perioade regulate să se tot copieze aceste studii cu mici modificări prin firme diferite cu aceiași stăpâni care mută eventual câteva podețe, șanțuri și schimbă o curbă la dreapta cu una la stânga mișcând așadar valoarea imobiliară a unor terenuri ce pot fi iarăși speculate…
Mafia e mafie, ticăloșii lucrează mână în mână chiar și cu procurori de genul lui Eva care participă la parandărăt închizând ochii, timp în care se înmulțesc mâncătorii de rahat ce fabrică site-uri, evenimente cu bannere plimbate în excursii stropite cu chiolhanuri de către diferiți limbrici politici.
La mafioții găștii lui Fenechiu s-au alăturat și alte lepre grupate în jurul unor partidulețe fantomatice fătate din împreunarea spermatozoizilor lui Băsescu cu cățeaua în călduri Monika, ce în lipsă de planuri concrete acceptă să fie primiți în jurul mesei unde li se aruncă măcar o bucată de coajă de cașcaval.
Mulți trântori se dau albine, mulți bâzoi aterizează pe acest imens căcat care a transformat o necesitate firească și o nevoie cu adevărat reală a moldovenilor de pe ambele maluri ale Prutului, într-o armă de luptă politică stearpă, dar cu posibilitatea escamotării furtului din banul public. Cu bani negri sifonați, la tămbălăul produs de TeleM s-a alăturat recent și Găoziarul de Iași, hârtia igienică folosită până nu demult de Tony del Hrițac pentru a-l șterge de rahat pe Nichita la cur și la gură.
În timp ce șacalii roșii din PSD au avut drept jucărie făcătoare de bani negri căpușați și sifonați gogorița cu „Iașul Capitală Europeană”, liberali uniți acum pe sub masă cu toate javrele băsiste continuă războiul rece cu autostrada.
Partidul Alternativa Civilă stipulează prin Programul de Guvernare Locală la nivelul Consiliului Județean că singura politică corectă, coerentă și binefăcătoare în perioada următoare este aceea de a abandona fanfaronada și exacerbarea politică a temei cu autostrada în timp ce toate forțele tehnice și bugetare trebuie să se concentreze asupra rețelei JUDEȚENE de drumuri – inclusiv drumurile comunale – ce trebuie în totalitate modernizate prin asfaltare sau betonare, dar esențială este re înființarea unei Întreprinderi specializate pe întreținerea acestei rețele, așa cum a fost firma S.C.LDP, falimentată prin jaf de Constantin Simirad cu ajutorul femeii fatale Georgeta Gâlcă.
Trebuie anulat de urgență Contractul acordat „cu dedicație” de cuplul de șnapani Adomniței&Minciună firmei Eky San Târgu Frumos care a monopolizat toate lucrările de construcție de drumuri și poduri și de întreținere atât la drumuri județene, cât și la drumurile naționale!
Această firmă s-a dotat cu utilaje și mijloace de transport folosind sume imense de bani plătite chiar în avans pe contracte multianuale, sau pe lucrări neefectuate, dar decontate de C.J. prin intermediul directorului Minciună – prietenul și omul de casă a lui Adomniței.
Județul Iași – și la fel toate județele Moldovei – trebuie să se concentreze pe dezvoltarea cu mijloace proprii a rețelei de drumuri județene și comunale modernizate și întreținute continuu, pe pavarea tuturor ulițelor satelor cele mai îndepărtate și întreținerea lor permanentă, asigurând astfel o dezvoltare sigură a tuturor localităților din mediul rural.
Astfel – odată cu modernizarea rețelei de drumuri comunale și județene – va crește automat nivelul de trai, va fi facilitată naveta cadrelor didactice din învățământ, dar și a copiilor către școli superioare, se va facilita naveta cadrelor medicale cu înaltă calificare chiar în zone mărginașe din județ, dar totodată centrele rurale se vor dezvolta pe baza unităților agroindustriale, a depozitelor agricole, se vor dezvolta fermele din agricultură și zootehnie, va crește viteza circulației mărfurilor, se va dinamiza viața atât în mediul rural, cât și în centrele urbane!
Gândul nu trebuie să ne stea la autostradă! Atenția Administrației Locale la toate nivelurile – de la sat la oraș – trebuie să fie concentrată pe îmbunătățirea continuă a condițiilor de viață în arealul de care răspunde!
Câteva activități esențiale trebuie să fie cuprinse și fixate pentru următorii ani, INDIFERENT cum s-ar succeda la putere un partid sau altul:
– Modernizarea tuturor drumurilor județene și comunale (asfaltare sau betonare).
– Pavarea (modernizarea) concomitentă a ulițelor și străzilor din toate comunele și satele aparținătoare
– Execuția canalizării în toate localitățile județului
– Aducțiunea de apă potabilă în toate localitățile județului
– Arondarea tuturor localităților la Depozite Controlate ecologice pentru depozitarea gunoaielor menajere
– Crearea unui sistem de colectare regulată a gunoiului menajer în toate localitățile din județ
Aceste șase direcții importante ar trebui să fie țintele pe care trebuie să se concentreze Consiliul Județean cu toate primăriile din subordinea sa! Astea sunt principalele ținte și obiective ce trebuie îndeplinite!
Odată cu dezvoltarea infrastructurii până în cele mai îndepărtate cătune de la marginea județului, automat vor apare investitori ce vor putea pătrunde facil oriunde, deschizând direcții nebănuite de afaceri care implicit vor fi în căutarea pe loc a forței de muncă!
Nu trebuie să ne lamentăm și să punem mereu boii cu idei fixe și puține înaintea carului! Numai tâmpiții și inepții care nu au viziune, care doresc doar fonduri, cât mai multe fonduri, să le sifoneze, stau cu mâna întinsă strigând la cer spre avioane că vor ca alții – respectiv Guvernul – să le dea, să le facă!
Partidul Alternativa Civilă a întocmit un plan de guvernare locală amănunțit și cu viziune și este convins că urmându-l cu tenacitate, fără a fi subjugați ideii de autostradă, ci pe proiecte locale, cu forțe proprii, pot crea o emulație și o efervescență care va exploda în scurt timp și autostrada va veni de la sine impusă de alții, interesați să ajungă mai facil la noi.
Acum de ce ar avea nevoie România, Transilvania, de această autostradă? Să ajungă mai ușor o mână de burjui care s-au îmbogățit furând la greu banii țării în ultimul sfert de veac în inima Europei la cumpărături de weekend la Budapesta sau la Viena? Să meargă madamele la Parndorf săptămânal să-și mai ia vreun set de lenjerie pe banii amanților?
Îl interesează pe ardelean ca o parte din banii săi să se ducă într-o șosea rapidă care lui nu-i aduce mai nimic?
Da, când vor avea nevoie să vină în Moldova să facă un comerț folositor cu ceva ce nu găsește în zona sa, când copiii de acolo vor avea motive să vină la Iași la facultăți mai bine cotate decât la Cluj, Timișoara, sau București, când vor fi mai multe firme care să-l intereseze și ardeleanul va susține această autostradă!
Până atunci, să lăsăm la o parte ipocrizia și nerozia unor tembeli ce vor doar carnea de pe os și pentru asta pun să latre în vânt clănțăi care sunt plătiți bine să facă zarvă.
Niciun guvern actual sau viitor nu va promite concret o dată când vor demara cu adevărat lucrările la autostradă, niciun Președinte nu va face vreodată presiuni asupra guvernanților, pentru că în acest moment, în aceste condiții, astea sunt simple utopii.
N-aveți decât să puneți botul și să vă lăsați manipulați de acești gângavi care au minte puțină și exces de ticăloșie.