FLAIFUTERII

Fiind constrâns de nişte împrejurări voite penztru o perioadă de timp, uite că atunci când zapez scala cu programe Tv la altă companie decât aceea la care sunt abonat acasă, dau peste tot soiul de canale pe care în mod normal nu numai că le evit cu bună ştiinţă, ci mai mult decât atât. le detest pentru câteva lucruri: în primul rând pentru că sunt locale şi sunt sub orice critică de amatorism în jurnalism video făcut după ureche de inşi care nu au nicio pregătire specifică în arta televiziunii, apoi pentru că sunt nişte mutre care îmi provoacă silă totală când le mai văd şi pe ecran, şi nu în ultimul rând pentru că moderatorii sunt peltici, agramaţi, tembeli, ticăloşi, veroşi şi se cred fiecare în parte nişte superstaruri de talkshow americănos care ne fac cu toţii să lăsăm muierea nefericită doar ca să le vedem lor cheliile, dinţii pauză, părul sur ascuns de vopsele negre ca pana corbului, vocile dogite de tabac şi vodcă convertite la vorba mieroasă şi îndulcită de limbile îmbâxite cu rahatul pe care nu contenesc să-l halească în mod constant.
Şi aceşti gheţăi, frăsili, mihăiuci sau mironi – adevăraţi politruci de tot rahatul, servitorii idioţilor clasei politice locale – nu contenesc în perfidia şi ticăloşenia lor să-şi câştige pâinea mai neagră sau mai albă slujind cu umilinţă ciocoimea care căpuşează Administraţia Locală.
Javrele, jigodiile, continuă să manipuleze cele câteva mii de captivi votanţi necondiţionat ai PSD sau îşi închipuie că fac politică şi propagandă să prostească o parte a unui tineret total dezinteresat de soarta lui, de a ţării – în general de viitor – care se comportă autist şi oligofren în raport cu interesul pentru aşa zisa politică făcută doar pentru ca nişte „unii” să rămână continuu la butoane.
Aceasta este în mare oferta Iaşului din acest dizgraţios an 2016!
Nu mă obliga nimeni să mă uit la aceste autointitulate tembeliziuni, dar zapând programele le-am nimerit unul după altul şi m-am oprit doar din curiozitate văzând mutrele viceprimarilor aleşi – Radu Botez la Tele M(afia) Iaşi şi Gabriel Habar(n)a(m)giu, un gagiu după chipul şi asemănarea ineptului inginer Mihai Chirica.
La TeleM(afia) – cunoscut canal de luptă a reptilelor băsiste devenite bruscamente liberale – este adus cu precădere vicele Botez, în ciuda faptului „de facto” că el şi cu celălalt consilier din panarama intitulată ALDE sunt de fapt aliaţi la nivel central cu ciocoimea PSD-istă şi nu sunt în niciun caz făţiş de partea liberalilor de unde domnul Botez a fost împins de nevoia domnului dr. Constantinescu de a-şi găsi un vehicul politic cu care să atace reduta numită Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie Iaşi, o instituţie total neinteresantă şmenarilor doctori Vasile Cepoi sau Gheorghe Ţibichi ajunşi în stratosfera diriguitorilor din sănătate pentru merite deosebite în organizarea Mafiei halatelor albe prin care căpuşează nestingeriţi banul destinat programelor bolnavilor de tot soiul din România.
Vasile Cepoi ajunsese chiar ministru adjunct şi chiar „plin” parcă la Sănătate, apoi a fost cică pe post de Consilier al lui Ponta pe aceleaşi probleme, dar înafara dirijării unor bani şi aprobarea unor şmenuri cu prieteni de-ai lor ca dr. Volovăţ, Dana Scumpu, Iulian Şerban etc. Iaşul a rămas tot cu şobolanul rozător Bârliba la Spitalul Sf. Spiridon.
Dorinţa lui Răzvan Constantinescu s-a suprapus şi cu ordinul lui Fenechiu transmis onor gen. SRI (r) Tiberiu Simion tocmai din pârnaie ca să-l şteargă de praf pe Radu Botez – un inginer constructor cu vechime în PNL care a mai jucat rolul mutului ca Johannis pe două alte legislaturi anterioare unde a dovedit căcă stăpâneşte la perfecţie arta anonimatului.
Deci Radu Botez – în ciuda experienţei sale de şantier unde lucrează îndeobşte bărbaţii adevăraţi – este doar un caz atipic de inginer care a văzut multe dar nu poate să se exprime şi să facă decât ceea ce îi dictează alţii dacă nu îi este cumva frică să scoată nişte castane fierbinţi cu mâinile sale de ginecolog politic. Cu alte cuvinte, ALDE Botez este exact ceea ce îi trebuia ţiganului bulibaşă – ţucălarul lui Nichita – alesul prostimii unite în jurul PSD, actualul Primar al Iaşului.
Pentru meritele deosebite dovedite în timpul campaniei electorale – şi nu numai – limberelii lui Fenechiu conduşi măiastru de limbricii politici Marius Danga şi Marius Bodea la „indicăţiunile” unui „mare” istoric consilier al sasului (Andrei Muraru), indicăţiuni transmise de Costeluş, un derutat fost tânăr ţucălar fenechist, în actualul Consiliu hoarda liberală a prins ridicol de puţine locuri, mai mult prin redistribuirea voturilor decât în legislatura trecută.
Atât în PSD cât şi în PNL, PMP, ALDE sau UNPR partidele nominalizează numai nişte persoane bune de gură, cu dare de mână, linguşitoare şi obediente şefilor care nu au minime cunoştinţe profesionale în vreun domeniu tehnic măcar, excepţie făcând inginerul Radu Botez. Teoretic el ştie! Toţi cei care ajung din nimereală să ocupe funcţii de consilieri atât la municipiu cât şi la judeţ sunt inşi muncitori cu gura, cu profesii bazate pe vorbe şi teorii abstracte, nefiind legate de viaţa practică, viaţa adevărată care oferă soluţii reale.
Economişti, jurişti, istorici, literaţi, sunt în general persoanele care nimersc să hotărască probleme vitale pentru comunitate! Nişte estropiaţi fără experienţă de viaţă ajunşi în vârful partidelor din care provin – ce nu au habar de lucruri tehnice elementare – comit cu bună ştiinţă fel de fel de hotărâri angajând comunitatea în cheltuirea unor sume imense pentru lucruri prost gândite şi prost făcute dar care au drept scop să aducă în preajma afacerilor derulate numai oameni de casă de încredere cu care să sifoneze banii publici.
Nu am pretenţia că sunt cel mai deştept şi cel mai competent om din acest oraş, dar vorba lui Ion Creangă: „când văd câţi proşti sunt în jurul meu nu îmi mai este ruşine cu mine şi prind curaj”…
La TeleM(afia) veşnicul priceput la toate, dar în special la băgatul băţului prin gard şi a degetului în gură după ce la scos din locul plastic numit de Javra Ceacâră găoază – nimeni altul decât „suptalternativul” lui Aiurel Dobaşu – Florin Gheţău, îşi dă el cu părerea şi cu presupusul moderând chipurile o discuţie doctă pe tema achiziţionării autobuzelor la Iaşi.
Vezi Doamne, turma bovinelor din cireada lui Chirica refuză să vină să dezbată cu cei patru liberali plus un pion macovisto-sorosist ajuns cu mulţi bani şi împins de Sistem „consilier independent” varianta liberală a afacerii!
În emisiune, din partea liberală este adus Eduard Boz – un tânăr avocat care are marele merit de a fi încercat să-l spele pe Adomiţei de caca murdar la DNA şi să-l salveze din locul unde încet dar sigur vor ajunge toţi aprozii lui Relu.
Omul e bun poate în munca de dat din gură, dar vine să suţină o teorie emisă de nişte imbecili ca Danga sau Bodea ce nu au alt interes decât să-şi impună omul lor, „specialist recunoscut” în Proiecte europene, după care le este deschisă calea să-şi impună şi firma care va prelua caşcavalul.
Ticăloşii ignoră cu bună ştiinţă cererea unei mari părţi a SOCIETĂŢII CIVILE IEŞENE care prin vocea mea şi articolele postate pe pagina Consiliului Civic Municipal insistă să fie chemată la dialog şi să fie lăsată să expună alte variante mult mai eficiente şi mai ingenioase de a moderniza rapid transportul public ieşean!
Gheţău o ţine langa-Danga cu prostia şi infatuarea pesedistă a bulibaşei Chirica –escrocul lăsat încă în libertate de Sistem pentru a nu cădea alte capete mari din Justiţie, Poliţie, Servicii, Parchete şi Presă – care dictează ciocoistic aprozrilor pesedişti să nu vină la muncă pentru ca să-şi poată el impune prostia lui de a împovăra Iaşul cu un împrumut BERD!
Gheţău joacă rolul cetăţeanului ieşean, un cetăţean aterizat acum 25 de ani din metropola Rădăuţi care aici a văzut pentru prima dată tramvaiele şi chioşcul de bilete. Acest servant al regimului băsist are doar calitatea de a urî cu adevărat gloata pesedistă, dar în acelaşi timp unelteşte, colportează sau bagă zâzanie pentru a dezbina PNL făcând indirect jocul altor nemernici ascunşi sub fusta Monikăi Moskovei care e doar o cotoroanţă de securistă folosită de Băsescu pentru a-şi securiza mafia. Gheţău a supt la greu din ţâţa lui Chiorete timp de zece ani şi acum se dă deontologul neamului încercând o manipulare de doi firfirici.
Radu Botez în schimb, susţine ceea ce i-a trasat bulibaşa plecată cu coarda în vacanţă să escaladeze muntele Venus. Adică el o ţine „pe fix” că Iaşul are nevoie la 1 octombrie când vin studenţii silitori din Rădăuţi de 40 de otobuze tip Unistil Bârlad. Nici pe el nu-l duce capul aşa cum credea dr. Răzvan Constantinescu sau Vosganian&Tăriceanu – corifeii liberali P(i)SD-sizaţi – să gândească cu capul de inginer sau măcar dacă nu ştie pe domeniul acesta, atunci măcar să aibă atâta minte deschisă încât să-şi calce orgoliul şi să asculte şi părerea altora! El spune „să trăiţi” şi lui Chirica şi lui Relu puşcărelu şi gen. Tiberiu Simion Întâiul.
Ca şi Danga pe vremea când Nichita i-a dat senzaţia că ar fi vreun rahat cu moţ respectând bara-bara cu Fenechiu şi l-a ţinut doi ani ca viceprimar, Radu Botez a intrat sub influenţa nefastă a nenorociţilor care au condus în buzunarele lor RATC-ul devenit acum C.T.P. şi pune botul la istorisirile filozofilor Ghercă şi Stoica – ultimul scăpat cu fuga din faţa DNA de la DRDP Iaşi unde a pus umărul la devalizarea intreprinderii.
Degeaba le explic că minţile luminate ale Iaşului – inclusiv acel liberal scos de Boz în vitrină că e mare specialist pe Proiecte europene şi alţi „doctori” pe care partidele îi au cu duiumul – ar trebui DE URGENŢĂ să treacă la întocmirea unui Caiet de Sarcini cât se poate de deştept, corect şi transparent, iar imediat demarat (cel târziu la 15 august)  ANUNŢUL de organizare a unei Licitaţii Internaţionale de către CONSILIUL MUNICIPAL IAŞI prin care să fie stabilite criterii clare, numărul necesar şi tipuri precise de vehicule de transport dotarea lor minimală şi punerea la dispoziţia câştigătorului a Depoului, garajelor şi Atelierele fostului RATP! Oricum forţa de muncă va fi absorbită de pe piaţa Iaşului!
Jigodiile se fac că nu au auzit de propunerea noastră care ar scoate oraşul din impas cu minime cheltuieli într-un mod cât se poate de elegant! Ok.
La celălat videochat de partid al PSD (am numit acum Iasi TV Life) un puţoi cu caş la gură uns de ţiganul bulibaşă adjunct viceprimar pentru că în mod sigur poate şterge cu el pe jos oricând ar cânta fals – Gabriel Harabagiu pe numele său artistic – debitează cu sârg imbecilităţi scrise cu litere roşii de Buratino probabil care a rămas în continuare de serviciu la fundul primarului nou ales-bules….
Acest copchilandru cu capul între urechi turuie despre superioritatea filozofiei de „caspas cu sosches soschesat în soluţie de janticotiloden, cu motive naţionale” faţă de soluţia liberală care vrea să reguleze banii Uniunii Europene tot pe otobuze nou nouţe pentru o lună, după care acestea să fie puse pe chituci de escrocii CTP când nici nu sunt rambursaţi banii!
Nimeni nu cedează, nimeni nu vrea părerea altora, numai ei rag de deştepţi şi nu vor în ruptul capului să asculte alte idei.
Gheţău se tânguie, Gheţău vrea vara răcoare la coaie în otobuz şi iarna fierbinte la budigăi. Gheţău nu ştie cum, dar el are un fix: să meargă lejer din Tătăraşi în Copou doar cu Călin Ciobotari în toată hardughia, colegul care şi-a luat maşină dar nu are bani de dat pe benzină, pen’că – n-aşa? – „Raport de caz” lasă străzile pustii şi pesedeii nu plăteşte abonamentul la TeleM(afia)…
Ăştia sunt ticăloşii pe care i-aţi ales stând acasă şi durându-vă  „egzact” în cur când eu încercam disperat să vă spun unde va duce nepăsarea voastră!
La nişte flaifuteri!
Masochiştii, luptătorii ISIS şi gravidele până în prima săptămână pot viziona superbele emisiuni la următoarele linkuri:
http://stiri.telem.ro/emisiuni_difuzate/iasul-in-direct-scandal-in-jurul-unei-sedinte-care-nu-va-avea-loc–3774.html
http://iasitvlife.ro/index.php/emisiuni/dezbaterea-zilei/item/40295-referendum-pentru-transportul-public