NEDUMERIRE

Rămân siderat ce soi de neam suntem noi românii…
Pur şi simplu nu credeam să îmbinăm atâtea defecte la un loc: prostie, lene, indolenţă, neîncredere, nepăsare …
De mai multă vreme postez pe Facebook unde sunt cunoscut deja de multă lume – cel puţin după lista de „prieteni” – nişte anunţuri prin care îndemn persoanele de bună credinţă care au puţină minte deschisă să acceseze un link şi să se înscrie într-o afacere la nivel mondial unde nu trebuie să plătească absolut niciun ban nici la înscriere, nici mai târziu.
Cu toate că în viaţa mea nu am postat ceva neadevărat, ceva care să nu se adeverească mai devreme sau mai târziu, cred că nimeni nu mă poate bănui că aş fi mincinos ori fariseu – adică vreun neserios în care să nu ai încredere.
Cunosc situaţia financiară reală a multora şi ştiu sigur că nu îi dau banii din casă, în ciuda faptului că de la o vârstă omul a cam acumulat cam tot ceea ce îi trebuie ca strictul necesar şi nevoile sale de consum sunt mult mai mici.
Unii oameni sunt hrăpăreţi şi lacomi, alţii, dimpotrivă, sunt indolenţi şi neîncrezători.
Românul se conduce după un principiu: munca este pentru tractoare şi roboţi şi mai bine decât să muncesc degeaba, mai bine stau degeaba! Poate să rabde de foame, să nu doarmă nopţile de grijă că nu îi vor ajunge banii până iei pensie sau salariu, că el nu este dispus la niciun sacrificiu ca să se ajute singur!,
Au nene „servici” cu un salariu de mizerie, au nevoi, au copchii care cer, dar neamul românesc nu este dispus să mişte un deget ca să-ţi îmbunătăţească soarta.
Degeaba le dai exemple palpabile, le dovedeşti că NU este nicio escrocherie şi că şi ei pot câştiga prin sisteme verificate şi concepute de oameni cu adevărat deştepţi şi pricepuţi în finanţe sume importante de bani la nivelul unui director de bancă, ei bine, românul se mulţumeşte doar cu foarte puţin de teama de a nu fi păcălit.
Afară îs dispuşi să aibă 2-3 joburi, să muncească pe brânci pentru fiecare dolar, acasă nu!
O vorbă spune că „domnia şi prostia se plătesc”. Mulţi le plătesc din plin pe ambele.
Mai de mult, o cucoană care pretindea că îmi este „prietenă fidea” pe facebook îmi cere detalii despre o chestie ca răspuns la o postarea de a mea.
Îi scriu, îi dau detaliile şi imediat reacţia: „aaa… păi asta e chestia aia unde trebuie să citeşti 12 lecţii şi să găseşti greşeli? Este o escrocherie.”
Imediat, nu am ezitat şi i-am tras un şut afară în ploaie de pe lista mea. Reacţia ei a fost cumva de şoc anafilactic că sunt un dur. Da, recunosc. Cu idioţii care îmi sfidează inteligenţa (aşa puţină cât o fi) şi probitatea mea morală ce o pretind ca fiind cam singura calitate adevărată ce mi-o declar, nu pot decât să fiu dur. Şi azi cucoana se ţine departe de mine şi recunoaşte că nu a vrut să mă jignească, dar nici o scuză de compezenţă nu a articulat pentru că m-a jignit punând la îndoială buna mea credinţă.
De prostie, de indolenţă, de îngâmfare suferă majoritatea românilor, inclusiv neamurile mele apropiate cărora am dorit doar – ştiindu-le problemele – să-i ajut dezintersat să câştige nişte bani de care au mare nevoie.
Cu regret afirm că sunt mulţi tembeli care mai bine fac împrumuturi împovărâtoare la bancă, mai bine iau împrumut cu camătă, mai bine rabdă de multe decât să pună mâna şi să facă nişte clickuri cu copy-paste pe Internet sau pe Facebook conform unor instrucţiuni care le dă mură în gură ca la oligofreni simplele indicaţii transmise de formatori ca mine sau ca alţii… Acum a apărut o nouă oportunitate de câştig!
În mintea românilor abrutizaţi şi tembelizaţi de comunism este peste poate să existe ceva care să-ţi aducă sume mari de bani lunar în dolari pentru 1-2 ore de muncă la calculator stând în chiloţi cu picioarele goale în propria casă!
Ei nu pot concepe asta! Statul socialist, părinţii, şcoala, i-au educat că nu poate fi „nici muncă fără pâine, nici pâine fără muncă”!
Proştilor, idioţilor! Capitalismul se bazează pe oameni deştepţi şi inventivi care au gândit şi au creat sisteme prin care şi cei fără bani de investit pot acumula averi chiar folosindu-şi munca multiplicată de milioane de oameni care îşi aduc aportul lor mic la o mare acumulare ce se redristibuie prin mecanisme pe care nişte novici nu le pot înţelege.
Îmi mai fac încă o dată datoria de conştiinţă şi vă îndemn să cereţi detalii la adresa mea de email: gabriel2005mihaila@yahoo.com
Vă mai îndemn să lăsaţi lenea de o parte şi să vă faceţi singuri un pustiu de bine. Nu aveţi decât să mă scuipaţi între ochi dacă v-am minţit.
Dar şi eu îmi rezerv dreptul să fac acelaşi lucru cu voi dacă nu mă ascultaţi. Vă doresc doar binele! Evident, ciocoimea din politică nu va fi îndrumată de mine!