FRICA DE NEAMŢ

Nu, nu sunt analist politic şi Slavă Domnului, nu mi-a crescut în şezut un scaun cum zice Viorel Ilişoi că ar avea cîţiva care sunt de serviciu non stop pe la cele 3-4 televiziuni de bătut apa în piuă.
Însă îmi place – cu detaşare – să observ de pe margine vînzoleala fără a avea acces la „surse” şi să încerc să-mi explic mie însumi ce naiba se petrece în ţărişoara mea.
Şi observ cîteva chestii de cînd s-a emis „ipotenuza” că vine Klaus Johanis la Bucale ca Ministru MAI pe postul lăsat vacant de nea Radu şi ocupat vremelnic de Mareşalul Cumătru.

Johannis
Măi oameni, v-am scris imediat ce s-a trîmbiţat vestea că ar fi bine să vină sasul la caralii să coboare milităria din pod că s-au adunat păianjenii, dar vă spuneam pe loc de urgia ce se va abate sub diferite forme pentru a împidica acţiunea.
V-am spus cu mintea mea de neanalist politic despre şmecheria că acolo păianjenii au multe stele – cît luceferii – pe umeri şi au ţesut de-a lungul anilor atîtea pînze în jurul stîlpilor şi grinzilor, încît numai o sabie nemţească poate tăia tifonul…Şi s-a găsit sabia…
Vă daţi seama că toţi „paingănii” ăştia au început ca la comandă cînd şi-au dat seama că munculiţa lor cu pînzele ţesute sunt pe cale să fie decimate şi ei călcaţi şi omorîţi sub talpa cizmei nemţeşti? Să fojgăie…şi cum fiecare are fire trainice legate cu diferite structuri politice şi militare şi că – evident – nu s-ar fi putut opune pe faţă, au început fel de fel de intrigi şi presiuni asupra muştelor…
Aşa a apărut bruscamente şmecheria cu Viceprimministrul agricultor care la ordinul lui Felix The Cat asupra lui Ponta prin interpuşi, a creat panarama….
Puţoiul de Daniel Constantin dintr-o dată cînd i s-a dat nas s-a urcat pe divan şi asta i-a dat acu’ apă la moară lui Ivan!
Nu ştiu ce simţiţi voi, dar eu simt că de cînd nu mai este pe lîngă Crin Cardinalul Michellieu Fenechiu ca emineţă cenuşie, parcă cineva a schimbat tactica.
Mai sunt cei drept cîţiva sugaci de biberoane care nu se lasă nicicum înţărcaţi care mîrîie ca şi cîinele căruia vrei să-i iei osul de lîngă bot, dar totuşi au apărut în jurul lui Antonescu se pare şi cîţiva oameni nepătaţi care nu pot fi muşcaţi de turul nădragilor nici de DNA, DIICOT, sau ANI – spre oftica lui Băsescu….
Ce-i drept, cu ajutorul lui Băse s-a reuşit la PNL să se facă o oarece curăţenie, astfel că în curînd cei ce vor putea ataca din orice poziţie cu tot armamentul, vor fi liberalii.
Spre deosebire de PSD unde corupţia şi nobilimea locală de partid e politică doctrinară, la ei încă nu a început Băse curăţenia cea mare care se face de două ori pe an: de Paşte şi de Crăciun. Începe imediat.
Prin urmare, Tata Socru se crede degeaba mare strateg şi se burică pe la Antena 3 că au majoritate în Senat că vor fi tare dezamăgiţi de ceea ce li se vor întîmpla curînd dacă se dau erecţi şi cred că procentele din sondaje le vor ţine de cald.
Eu constat că în România de azi electoratul are o pondere covîrşitoare de centru dreapta, iar PSD se bazează în mod greşit pe o cifră de 40% de votanţi care va scădea drastic în sondaje după divorţ.
Cine are ochi şi urechi să audă ce nu se vorbeşte, este clar că la liberali chiar dacă există o ură atroce faţă de Băsescu, s-au mai domolit brusc acuzele şi scuipăturile spre taberele cioburilor sparte. Şi invers.
Evident că nu poate fi nicicum vorba de Valentine’s Day, ci de o tactică deşteaptă care în aparenţă convine tuturor cu excepţia noii alianţe poreclite USD.
De aia Antonescu a scos la atac calul german pe eşichier, pentru că adversarii nu au cavalerie!
Vreţi fără PNL la guvernare? Daţi-ne afară, că noi ştim ce avem de făcut în opoziţie – par a spune strategii lui Crin.
Rămăşiţele decimate băsiste care umblă în degringoladă pe cîmpul de bătaie fugărite din toate părţile se văd acum fără stăpîn şi fără speranţă.
Ar face orice să se poată pune din nou în urma unor căpetenii şi să încerce să revină în luptă. Ghici dacă e aşa, cine va fi partidul care dictează? OK! Eu văd ca un nepriceput ce sunt, că „cioburile” ar accepta să fie cumva lipite cu Superglu şi să mai stea măcar odată pe masă ca vaza lipită.
În această situaţie, toată „dreapta” din România, ungurii şi „alte minorităţi”, chiar japonezii şi afganii care au cetăţenie română vor vota pe Antonescu Preşedinte şi Hanţi va fi un Prim Ministru pe care România îl aşteaptă de mulţi ani.
Fără şmenuri, fără supărare, care ciordeşte, pac! Un glonte în ceafă şi mergem mai departe! Pîn’ la Berlin!
Oare pe cine va ajuta „Ieuropa” şi cui îi va da crezare, lui Ponta şi lui Tata Socru, sau lui Hanţi şi Antonescu cu dreapta unificată? Aud?
Păi dacă la Antena3pînă mai ieri erau susţinători deschişi ai lui Antonescu şi proliberali făţiş ca şi Radu Tudor, Adi Ursu, Mugur Ciuvică, Alessandra Stoicescu, deodată vocile lor au suferit o reorientare spre stînga, încercînd – de multe ori falsînd – să apere poziţia PSD-ului şi acuzîndu-l pe Antonescu de nepăsare şi de comportament iresponsabil.
Nu băieţi, liberalii şi şeful lor îşi joacă onest şi cu curaj cartea! Nu mai vor să fie şantajaţi pe motiv de procente şi nu ştiu de ce, dar cred că cineva acolo a înţeles în sfîrşit că lumea ştie că EI SUNT DREAPTA ADEVĂRATĂ şi că a venit momentul să-şi ia soarta în propriile lor mîini, încercînd în sfîrşit să scoată România de pe drumul trasat de Iliescu şi Băsescu – să o scoată din mîinile comuniştilor şi securiştilor care au infestat clasa politică.
Va fi greu să o iei de la început după ce pînă acum erai chemat aproape de toţi să faci jocurile, dar cred că în sfîrşit au realizat că nu poţi la nesfîrşit să fii supus şantajului cînd eşti conştient că ai oameni infinit mai valoroşi, dar ai un electorat mai subţire.
Liberalismul va exista şi va avea adepţi atîta timp cît va exista România! PSD va avea din ce în ce mai puţini adepţi , iar electoratul trebuie cucerit prin muncă, verticalitate şi onoare.
Văd că în timp ce la Gîdea, Crin nu mai are chemare, Realitatea devine un post uşor proliberal cu invitaţi de „dreapta” care va face concurenţă celor doi „moguli” din USD!

Calin SRI

One thought on “FRICA DE NEAMŢ

  1. P.N.L.-ul nu-i atat de…”stufos” si-vreau sa cred !- de corupt si-si de…”asta”-”curatenia” s-a facut intr-un timp relativ scurt,pe cand,la P.S.D.,”curatenia” de Paste s-a impus a fi-nceputa mai din vreme pentru a fi ”gata”- oare?!-pana de Pasti.Dar-dupa umila-mi parere-daca chiar s-ar face ”curatenie”-n P.S.D.-CUM AR TREBUI !-acest ”partid” ar disparea-fizic !-deoarece o cantitate neglijabila ar scapa…”neascunsi”..!!
    Pe de alta parte ”curatenia” in P.S.D. ne-ar crea mari probleme de organizare in Directia Penitenciarelor deoarece ar trebui construite-”peste noapte” !!- cateva puscarii pentru ”adapostirea”…..”nevinovatilor”.

Comments are closed.