FUNDĂTURA

Indiferent ce se va întîmpla la nivel central după ieşirea în decor a celui mai mare ticălos şi antiromân care s-a aflat vreodată la conducerea României – desigur mă refer la Impostorul Zbanghiu – la Iaşi aproape nimic nu se va schimba în bine.
Pentru cei care citesc aceste rînduri şi trăiesc prin alte meleaguri de la Poieni, Leţcani, Dumbrava, sau Holboca mai încolo, poate nu pare verosimil ce spun eu aici, dar pentru aceia care respiră acelaşi aer supraîncălzit şi îmbîcsit de praf şi împuţiciune ca şi mine, cred că cele ce vor citi mai departe le va declanşa un mic proces de conştiinţă şi poate măcar aşa vor realiza că se află într-un lagăr fără garduri, dar cu gardieni cruzi şi fără scrupule, disipaţi în toată clasa politică ieşeană.
Pentru că politicienii emblematici pentru Iaşi, sunt politicieni penali şi puşcăriabili sau giraţi de aceştia, ca Fenechiu, Prisăcaru, Nichita, Chirica, Simirad, Olteanu, Surdu, Afenechiului, Danga, Solcanu, Movilă „şi tot neamul lor de israeliţi”…
Chiar de vreţi, chiar dacă nu, Iaşul este cred singurul oraş mare al României mileniului trei în care instituţiile statului „de drept” nu funcţionează de nicio culoare, sau funcţionează numai în interesul unor şnapani care se rotesc pe funcţii de un sfert de secol, care acoperă strîns uniţi în interese pe toţi aceşti bandiţi cu gulere albe, cu morgă de mari deştepţi şi oameni de cultură – în fond nişte escroci de duzină în marea majoritate, care se bagă în seamă, cu atît de puţine excepţii, încît îţi vine să urli ca lupul flămînd într-o noapte geroasă de iarnă cu lună plină, într-o poiană din mijlocul codrilor de la Bîrnova.
Uitaţi-vă puţin în jurul vostru şi spuneţi-mi dacă vreounul dintre voi vede un om de calitate în vîrful obştii noastre, unul în care să avem o încredere reală, unul care să se zbată pentru societate şi nu pentru budigăii nevestei şi slipul amantei…
Problema cea mai descurajantă pentru ieşeni, este că noi nu mai avem nicio perspectivă, nicio speranţă că s-ar mai putea schimba ceva – indiferent de schimbările la nivel central de la Bucureşti.
Peste tot se întîmplă ceva, chiar cu paşi firavi, chiar dacă numai pentru unii dintr-o anumită parte a politicii, dar la Iaşi nimic nu funcţionează! Nici Parchetul, nici Justiţia, nici Poliţia! Toţi sunt aserviţi, toţi fac jocuri de faţadă, corupţia a cuprins atît de tare întregul sistem, încît am ajuns o enclavă inexpugnabilă de rău şi ticăloşie!
Aici, la Iaşi, culorile politice nu au nicio semnificaţie, toate partidele – fără excepţie – sunt conduse de javre, de oameni fără scrupule, apărate de sistemul de forţă al statului care ar trebui să facă dreptate, să aducă lucrurile în matca lor firească!
La toate acestea se adaugă corupţia şi aservirea instituţiilor de presă care în totalitate fac jocul tuturor, tuturor acelora care nu au alt scop decît să vină la butoane şi apoi să se menţină cît mai mult pentru a profita pentru familia lor pe cîteva generaţii…
Spuneţi-mi dacă ştiţi, dacă vă amintiţi măcar un singur nume de politician – un singur nume! – care să fi făcut ceva pentru oraş sau pentru locuitorii lui dezinteresat, ceva care să rămînă şi care să poţi spune fără greş: da, uite asta s-a făcut de X pentru oraş şi nu poate fi acuzat că a tras vreun profit din asta!
Uite, presa: cine face presă la Iaşi? Cine sunt formatorii de opinie? Cine sunt aceia care să-şi pună mintea şi onoarea în slujba cetăţeanului pe care să-l servească dezinteresat? Presa e cîinele de pază al democraţiei, nu? Presa ar trebui să fie ochii, gura şi mintea Societăţii Civile a unei comunităţi, nu?
Ce avem noi la Iaşi? Păi avem cîteva posturi locale şi regionale de televiziune, avem cîteva cotidiane cu vechime – unele şi pe suport de hîrtie tipărite – avem o droaie de sit-uri, blogeri profesionişti şi amatori, dar cîţi sau cîte din astea îl servesc pe cetăţean?
Ori sunt (majoritatea) CUMPĂRATE şi aservite politic lui Nichita şi ciracilor săi, ori cîţiva jurnalişti pe care îi pot număra pe degetele de la o singură mînă scriu zi şi noapte şi fac emisiuni antinichita şi antipsd numai în articole fără substanţă şi profunzime, ceva aşa, profesionist, nişte anchete care chiar să devină probe indubitabile şi să oblige Sistemul la reacţie…
Lumea este sătulă de emisiunile şi postările unor Ciobotari, Gheţău, Onofrei, Gachi, Dobaşu – am dat doar 5 nume mai cunoscute – ce bat zi de zi „la hadarac” ca în fasole în Nichita şi pesediştii săi!
Aceleaşi lucruri terne, fără substanţă pe care le văd şi eu şi tu, văd că se fură, văd cum se fură, văd gropile din străzi, văd kitchul peste tot, văd prostiile, inepţia, dar tu le spui şi le afirimi din funcţia ta înaltă de mare jurnalist!
Şi ce dacă? Tu eşti plătit – şi încă foarte bine – de adversarii politici şi de interes a lui Nichita să dai mereu în el, să-l scuipi, să-l discreditezi, să-i bagi strîmbe, precum ceilalţi colegi din breasla voastră îs plătiţi gras (cel puţin patronii lor) să-l laude necontenit, să-i lingă hemoroizii, să-l apere cu orice preţ de nemulţumirile adevăratei societăţi civile, în care ar trebui într-o ţară normală să vă regăsiţi şi voi!
Cine sunteţi voi, măi, ăştia, Gaşca ata de „deştepţi” care ne sfidaţi de la înălţimea diplomelor voastre universitare în ştiinţe inutile, voi ăştia cu grade ştiinţifice care habar nu aveţi cum se poate construi o simplă budă în fundul curţii, care niciodată nu aţi cumpărat un cui din iniţiativa voastră, dar să-l mai şi bateţi în două scînduri fără să vă fi zdrelit degetele?
Voi superinteligenţilor trimişi pe diferite filiere să faceţi masterate, doctorate pe la curva asta de europă, voi care aţi primit acolo stipendii frumoase şi aţi fost racolaţi şi trimişi înapoi prin diferite fundaţii şi ONG-uri finanţate de Soroş, CIA, oligarhii ruşi, Iţic şi Ştrul, voi care v-aţi vîndut neamul şi ţara pentru cîţiva firfirici care vă asigură banii de maşină, vilă, vacanţe de instruire la Geneva, la Monaco, care vă fac să întocmiţi proiecte pentru destabilizarea României, pentru loby, voi ăştia care veniţi la Iaşi uniţi în fel de fel de grupări care ziceţi că iubiţi ba teii, ba floarea de piatră cubică, ba luptaţi pentru mai bine, voi ăştia cu studii în antropologie şi morfologie socială, cu doctorate în hermeneutică, voi vreţi să-i luaţi locul lui Nichita şi a ticăloşilor săi servitori?
De ce voi, javrelor, ce ştiţi voi concret să faceţi, ce puteţi voi să produceţi, să nu mai avem gropi în străzi, să organizaţi cum trebuie transportul în comun, să ajutaţi sistemul sanitar ieşean, să înfrumuseţaţi faţadele clădirilor, să raebilitaţi voi monumentele, ce ştiţi voi?
Voi ăştia mîncători de rahat din partide, ce persoană aţi arătat pînă acum populaţiei Iaşului capabilă să-i ia locul lui Nichita şi lui Chirica, doi inepţi, doi mocofani imbecili?
Vă uniţi într-o opziţie de dreapta care se va măcina intern şi va muri de ciroză! Nu aveţi nici măcar ideea, curajul, îndrăzneala să provovaţi un referendum de demitere a tîlharului de primar, pentru că încă sunteţi părtaşi la parandărăt cu el!
Tu Danga, tu Adomniţei, voi sunteţi opoziţia care veţi băga în faţă la viitoarele alegeri unul de-al vostru care să conducă Iaşul?
Oare cine-i atît de tîmpit ca să vă creadă? Oare cine poate fi atît de orb şi idiot să vină la vot doar în ideea că nu mai trebuie să fie Nichita primar şi să vă voteze omul vostru? Păi măi politicieni de Bahlui, măi troglodiţi fătaţi de şnapanul Fenechiu, voi nu aţi fost în stare să-l dominaţi pe Nichita şi PSD pentru că peste tot sunt oameni duplicitari ca şi voi! Nu aţi fost în stare să pregătiţi în sprijinul vostru ruptura USL să fi negociat din timp cu PDL, cu FC, cu PPDD, să fi ştiut ce cedaţi, ce compromisuri puteţi face, pe cine vă puteţi baza, ce mişcări vor face adversarii voştri?
Voi veţi da viitorul primar al Iaşului? Viitorul Prefect, viitorul Preş la CJ? Sictir! Cine? Danga, Adomiţei, Cozmanciuc, Bodea, cine?
Iar veţi scoatre de la naftalină acel ceaslov pompos de Program Liberal „elaborat” de oameni care mestecă litere şi îşi etalează diplomele fără a avea o minimă experienţă reală de viaţă?
Cine vrea să fie iarăşi primar la Iaşi? Oprea, Nicuşor Păduraru, Movilă, Alexandrina Dingă, Dinu Munteanu, Călin Ciobotari, vreun papagal de la „Mai Bine”? Vreun anarhist ecologist care înafară de Roşia Montană, Antifracturare, Soros, Pungeşti şi bătutul cu PET-ul cu 3 fasole în asfalt nu mai ştiu nimic?
Amar de acest oraş şi judeţ cu primari inculţi şi corupţi, parteneri de şmenuri cu salariaţii din CJ, din diverse entităţi care distribuie fonduri europene…
Voi vreţi să veniţi să preluaţi conducerea? Voi vreţi să-l daţi jos pe Nichita şi PSD şi să vă urcaţi cu scara de la pompieri pe pervazul ferestrelor primarului, prefectului şi a celorlalţi mahări?
Căcat! Poate vă va reuşi, poate veţi prosti o mînă de oameni care să vă creadă, poate veţi scoate din laboratoarele unei facultăţi vreun cad(dav)ru didactic cum a fost Simirad, ce habar nu are nimic, dar se crede deştept…
Nimeni cu scaun la cap nu va vota încăodată asemenea tîmpiţi! Oricîte studii va avea la bază!
Oameni credibili – scoşi în faţă încă de pe acum – oameni capabili să-şi expună un Program propriu, gîndit de ei, oameni care să-ţi arate de azi echipa lor, idealurile lor de conducere, metodele lor!
Atîta vreme cît credeţi că mergînd mîrşav pe ascuns cu fonduri de afară încercînd să vă impuneţi în ochii ieşenilor, ba cu teii tăiaţi, ba cu organizarea unor acţiuni caritabile mascate încercînd să acumulaţi capital politic, vă înşelaţi amarnic!
Noi, adevărata societate civilă din Iaşi, fără interese politice, economice sau de altă natură, vom striga continuu şi vom deschide ochii lumii. Dacă vom reuşi sau nu, nu ştim, dar ne vom face datoria faţă de oamenii simpli din oraş care trebuie să fie în cunoştinţă de cauză cînd li se vor cere votul.
Iaşul este stat în stat, este un gulag cuprins ne neghiobie, de ticăloşie, este un teritoriu unde dacă eşti deştept şi poţi, pleci cît mai departe de el, e un pămînt încăput pe mîna unor venetici fără scrupule şi fără Dumnezeu!