GONDOLIERI DE BAHLUI

Dragilor, avem gondolieri!

politica de Bahlui

De cînd Bahluiul nostru cel împuțit a fost betonat la albie și se tot trîmbițează că vor fi porturi începînd de la Podul de Piatră și pînă în Tudor, îmi imaginez Iașul lui Nichita ca un fel de veneție moldovenească unde se vor amenaja cheuri betonate și pari înfipți în gîrlă cu sigla Palas de care vor fi priponite gondole aduse „din import Italia” de către Nichirica sau vreo firmă agreată de ei.
Şi ce e mai frumos decît să-ţi iei gagica într-o lotcă veneţiană şi să o plimbi de la Podul de Piatră pîn’ în Tudor alături cu vre-un saxofonist buzat care interpretează patetic „Trandafir de la Moldova(Mall)”.
Ei bine, toate astea vor fi evident posibile dacă vom mai avea inteligenţa să votăm necondiţionat PSD la toate viitoarele alegeri. Dacă n-avem autostradă, măcar canal navigabil vom avea. Eu şi acuma văd cu ochii minţii peste 50 de ani malurile Bahluiului străjuite de imenşi salcîmi japonezi pitici care ţin umbră furnicilor şi lăcustelor, iar de-a lungul cheurilor betonate tot felul de terase care mai de care mai ademenitoare şi învăluite în fum cu parfum de mici la grătarele ce vor sfîrîi non stop ale nepoţilor lui Nichirica…
Abia atunci locuitorii Iaşului vor fi cu adevărat fericiţi, abia atunci – cînd nu vor mai exista şi alte formaţiuni politice care să facă o concurenţă neloială – va fi cu adevărat oraşul ăsta european şi capitala culturii universale.
Dar pentru asta „noi trebuie să munciţi, tovarăşi” şi să votaţi continuu, numai PSD…!

PSD