HARASELU

Când am văzut că l-au priponit oleacă de piciorul patului pe Criminalul Teilor Nichita, am înţeles după motivaţie că va începe un drum lung.
Sunt mai multe aspecte la mijloc şi acum ştiu cu ceritudine că parchetarii de la DNA – atât de la Iaşi, cât şi la Bucureşti – sunt de fapt nişte ageamii notorii care nu-s în stare să documenteze cu adevărat un caz de corupţie cu peste o sută de complici direcţi şi peste o mie de complici indirecţi.
Am mai înţeles însă că fiind mare presiune în Iaşi când noi toţi strigam pe Facebook că peste tot se mişcă ceva, numai la cel mai popular bandit şi escroc din Estul României nimeni nu intreprinde nimic, au dat drumul la făcătura aia cu regulatul amantei, de parcă pe noi, pe ieşeni ne interesează lupta dintre hormonii personajelor.
Nici pe nevasta florntină pare să n-o deranjeze deloc faptul că bărbatu-su îşi ardea testosteronul în exces între picioarele atâtor muieri care aveau de ars foliculina.
La început am zis „taci că ăsta e doar începutul, este doar un cârlig, să poată definitiva şi documenta ca lumea probele din camioanele de documente cărate numai de la Citadin, darămite şi din centralul primăriei…
De un deceniu ziarele urlă acuzând actele de corupţie făcute sub oblăduirea gherţoiului de primar, cu toate că faima sa era mult mai veche, încă de când se aburcase la buda de la etaj de la RAJAC în calitate de Director Genital.
Păi acum după ce aveau drumul bătătorit de Cazul Năstase în care au dat verdictul după afirmaţia că este un corupt de notorietate, era doar o floare la ureche să-l condamne pe Nichita la muncă silnică pe viaţă într-o ocnă de sare – de preferinţă la Peştera Muierii de lângă Baia Baciului de la Slănic Prahova.
La Năstase au audiat peste opt sute de martori mincinoşi care au susţinut că tipul era nevinovat şi numai aşa au putut să-l înfunde, la Nichita ieşeam 2-3 sute de mii de martori care au trăit pe viu evenimentele şi au citit în tot acest timp presa locală. Aşa că novicii parchetari nu ar fi avut nevoie să-şi bată capul cu nimic, nici să adune două cifre, că veneam noi cu mic cu mare şi dădeam Declaraţii de Martor.
Problema este de fapt alta. Interesul imediat şi văzut cu ochiometrul cu cataractă, este să fie destructurat cu orice preţ PSD-ul (dă Doamne!) şi pentru asta era de ajuns contopirea dintre testosteron şi foliculină ca să aibă şi Kodruţa un pic de orgasm.
Corupţia dovedită cu caralii ascunşi sub pat să măsoare elongaţia arcurilor la mişcarea de dute-vino a unui amant mai viril, se pare că nu a fost suficientă pentru judecători ca al de baba Autostradă cu părul ca spicul şi sprincenele ca ibricul.
L-a lăsat acasă s-o chinuie pe madam Florentina ce – se ştie – are demult o frigiditate dobândită pe cale bucală…
OK. Gheorghe Sulă Tare s-a făcut arhicunoscut în urbe pentru tot felul de potlogării, devalizări dovedite şi mai apoi muşamalizate de fel de fel de „porcurori” şi judecători care s-au înfruptat de-a lungul vremii de tot ce a oferit târtanul de primar: case la stat, terenuri de casă, sedii pe ochi frumoşi şi chirii hilare pentru spaţii comerciale în târg la vad comercial, serviciu pentru muieri, amante, etc.
De aia nu se sesizează niciun cantaragiu din ăsta al Justiţiei cu o cârpă legată la ochiul cu conjunctivită şi balanţa în mâna ciungă.
Ideea de bază a fost să-l scoată pe târtan din mână şi să aprindă fitilul de la butoiul cu pulbere.
Eu când m-am convins că ţigănosul de Chirica dă cu borsalina de tejgheaua barului de bucurie că a rămas singur acasă şi poate să facă pozne, chiar m-am bucurat enorm!
Le înţelesesem demult raporturile dintre Şef şi Subaltern care funcţionau în stilul clasic bazat doar pe invidie.
Să ne înţelegem: tot ce avem să-i reproşăm lui Nichita pentru ceea ce s-a întâmplat la Iaşi într-un deceniu i se datorează în primul rând ţigănosului şi balşaoacheşului viceprimar, fost până acum trei ani Cel Mai Atehnic Director Tehnic din istoria primăriei ieşene şi din toată partea de Est a Uniunii Europene, dar de fapt, până la Vladivostok.
El este principalul vinovat, el este autorul moral şi „de facto” al tuturor porcăriilor săvârşite la Iaşi, pentru că Nichita este atât de inept şi de nepriceput, încât lui i s-a rezervat în principal să semneze ca primarul tot ce i se dădea sub nas, dar Chirica a fost singurul factor de decizie şi de luare a hotărârilor în funcţie de interesele de moment.
Haraselu puradel Mihăiţă a început timid dar i-a trecut repede şi el manevra absolut totul ce ţinea de bani, de Caiete de Sarcini, de Licitaţii, de deschiderea şantierelor şi coordonarea lucrărilor.
Chirica stabilea şpaga şi tot el asigura traseul banilor spre „şefu” şi spre buzunarele şi afacerile sale oneroase.
Nichita lua în general ce şi cât i se dădea, dar în multe situaţii chiar el însuşi stabilea scorul şi locul de depunere a icrelor, vicele fiind sărit uneori din schemă.
De asta s-a şi declanşat mâncătoria şi acum există războiul dintre oamenii fostului primar, care nu sunt în totalitate şi al noului „interimar”…
Chibiţi sunt mulţi pe margine cu capul ţintă spre ring şi des auzi delirul luptei cu strigăte „ Chiricaaaaa”!, „Iacobaaaaan!”, „Mariuuuus”! „Sorineeee”! Unii mai în spate halesc bomboane agricole aşteptând să iasă la bătaie bătăuşul surpriză Cătălin – soţul Caprei cu Trei iezi. Ăsta ştie caft, nu glumă şi gurile rele vorbesc de o viitoare şmecherie cu FEG Tv în studiourile A Plus din Valea Lu’pulului.
Eu tot zic la lume să ştie că n-o să lăsăm acu’ să ajungă pe bune Ţiganul Împărat că pur şi simplu noi nu vom mai avea drept de viaţă pe aici cât om trăi…
Nichita a fost pus în faţa faptului împlinit când s-au hăcuit primii 5 tei pe Ştefan cel Mare şi şi-a asumat imediat hotărârea ca fiind a sa, deoarece era un bou atât de mare, încât credea că asta va fi considerat un imens act de bravură şi de putere în rândul cretinilor isterici de prin Iaşi.
Chirica – curvă ţigănească – s-a bazat pe asta şi l-a lăsat pe târtan cu capul cât gămălia înainte, să spargă geamul.
Lumea s-a îndreptat cu toată furia spre Gheorghe Sulă Tare, dar autorul moral şi „de facto” este Împăratul Cioropineleor Îngheţate criogenic. El, la solicitarea şefilor de la Conest – o hoardă de şmecheri atehnici ca şi Chirica – au hotărât de capul lor tăierea copacilor şi smulgerea rădăcinilor care i-ar fi întârziat şi ar fi creat complicaţii tehnologice, trebuind altfel să sape cu migală manual în jurul rădăcinilor.
Când scandalul a izbucnit la strigătul meu care a dat alarma şi care s-a amplificat rapid de presa ce a reacţionat cu întârziere, formându-se ulterior şi grupuri civico-folclorice de genul „Iaşul iubeşte teii”, Nichita – care deja scosese cioara pe gură asumându-şi cu emfază decizia – a înţeles să-şi arate muşchii lui la lume hotărând unilateral defrişarea întregului bulevard.
Cioropina Criogenică Chirica a fost tot timpul, la toate acţiunile, eminenţa neagră care a ştiut să-l bage pe prostan la înaintare.
Atunci, după primii cinci tei doborâţi am ştiut că vor rade totul şi tot atunci am jurat răzbunare criminalilor ştiind că va veni Ziua Dreptăţii.
Una a venit, blestemul nostru care este blestemul teilor s-a adeverit. Au pierdut la greu prezidenţialele, DNA i-a luat la puricat actele ( degeaba după părerea mea ), pe Nichita îl strâng papucii de casă, dar în mod cert îi vine şi rândul Ţiganului Împărat.
Teii se răzbună, blestemul chiar funcţionează! PSD a greşit fatal când au hotărât să lase la conducerea oraşului această Brigadă a Morţii formată din trei briganzi căutaţi pe mările şi oceanele dimprejurul Iaşului.
Situaţia este favorabilă din plin societăţii civile deoarece DNA execută ordine oculte să cureţe cu forţa clasa politică.
Nu i-au luat acum pe toţi dintr-o dată, că nu s-a dorit ca să se creeze haos şi vid în atâtea locuri concomitent în România! S-a început cu capii Nichita şi Adomniţei şi s-au lăsat nişte surogate să le ţină locul până în preajma alegerilor de la anul, să se încheie bugetul şi să nu fie bulversate instituţiile.
Am sunat-o pe vară-mea Kodruţa şi i-am oferit detalii din scenariu şi m-a asigurat că va acţiona exact aşa cum l-am scris. Mi-a spus să nu-mi fac griji, că şi dacă nu vor reuşi la timp să facă rost de probe „beton” vor fabrica simplu doar pe denunţ. Doar să nu-şi voteze escrocii chestia aia cu indicii temeinice! Dacă-i numai cu suspiciunea, atunci ajunge să fac numai eu un denunţ colectiv şi ni-i ia pe toţi grămadă…
Cine n-a înţeles după acest semnal că este cazul să-şi ia un concediu mai lung într-o pensiune de doi scaieţi prin Mali sau Burkina Faso, va fi ridicat cu dosare de 1 leu bucata cu coperţi gri, pe baza unui simplu denunţ pe care am convenit să-l fac imediat după Paştele de la anu.
Pe Danga şi şleahta fenechistă care îşi ling deş’tele crezând că-i miere, i-am avertizat demult că scriu un „best-seller” transpus în scenariu despre urcuşul şi decăderea lor. Insist să-i sfătuiesc pe toţi din jur să se retragă iute la adăpost, că va ploua cu meteoriţi şi vor fi stropi mari de rahat. Nu puteţi să nu mă credeţi şi să nu mă luaţi în serios, că tot ce am spus s-a adeverit până acum
Pe Chirica – haraselu – am atâta să-l întreb: bă, ai uitat când făcea mă-ta mămălig’ la fo’ de paie? Ia şoşoiu!