MIZERIA MORALLIA

Clasa politică ieşeană în mod cert nu a înţeles nimic.
Societatea civilă a făcut şi ea ceea ce a putut…mai bine zis ceea ce A FOST LĂSATĂ să facă: a barat pe vecie ascensiunea trădătorului Victor Viorel Pinochio Pisicul Ponta la Preşedinţie. Ar fi fost prea de tot! Ca întotdeauna de la 90 încoace am fost LĂSAŢI să alegem dintre două rele şi l-am ales pe sas.
Am mai spus de nu ştiu câte ori că într-un fel, ieşenilor nu le prea mai pasă demult cine trage apa la buda de la Cotroceni pentru că instalatorul sanitar este tot de la Cooperativa Sistemul.
Noi avem aici rahaţii noştri care au înfundat canalizarea şi ne pute urât de tot. Până la Bucureşti avem nevoie aici de urgenţă de vidanjă şi de schimbat conductele care duc la Staţia de Epurare.
Suntem un oraş asediat în care dejecţiile au ieşit la suprafaţă pentru că s-a înfundat canalizarea!
Când oile au ales pe sas la Cotroceni, ideea transmisă cu subânţeles de Sistem a fost aceea că gata! Ne-am făcut plinul, suntem acum o elită de şnapani care gârâim de lovele datorită lui Chiorete Penalul şi al mafiei din jurul lui şi de azi înainte toţi trebuie să devină sfinţi şi îngeri în jurul lui Sfântu Sisoe, iar cine mai bagă labele în poşeta Elenei va fi aspru pedepsit. Va lua sigur candida.
Prostălanii ăştia ai noştri din politica bahluviană chiar dacă au „pricipit” cu siguranţă ce le-a transmis Hanţi, se fac acum că plouă şi după ce strigau că şi-au luat ţărişoara înapoi, acum par să nu creadă că ţara este a lor, dar în alte condiţii.
Tot prostul din Iaşi ştie că este o utopie să declari chiar în mintea ta că eşti pesedist – adică ai rămas fidel vremurilor minunate când tovarăşul Ceauşescu îţi dădea „servici” unde te duceai ca vita la repetiţie şi dacă aveai pâinea asigurată de cartelă şi mergeai în concediu cu CFR-ul la mare sau la munte în nişte cămine muncitoreşti cu cantină la parter ţi se părea un vis – şi reprezentanţii tăi politici de la Şeful de Scară şi până la Preşedintele de Partid de la Bucureşti care (ghinion!) e şi Premierul râgâie de bogaţi ce sunt şi de câte privilegii au, sfidând lumea mai ceva ca marii miliardari americani.
Numai nişte boi taraţi genetic de comunism pot să mai creadă că vreunul dintre partidele româneşti existente cred în vreo doctrină pe care o trâmbiţează în campanie. Sper din tot sufletul că odată ce se va duce naibii generaţia din care fac şi eu parte şi vor rămâne pe lume numai din ăia născuţi după 1990 să se poată rupe mental de perioada comunistă şi să înveţe Istoria adevărată a românilor când ţara era Regat, când orânduirea de drept a fost cea capitalistă, aşezată normal şi temeinic după o scară a valorilor morale şi materiale, o orânduire în care toţi românii îşi iubeau ţara din convingere şi patriotism curat, fiind în stare să o apere cu preţul propriilor vieţi şi numai nişte nenorociri provocate de nişte cretini dictatori ca Hitler şi Stalin care au fost contemporani au distrus atâtea popoare şi au schimbat istoria firească a lumii.
În ziua de azi din nefericire mai trăiesc în România o droaie de tembeli, ţaţe şi cocălari care nu au în cutia craniană nici măcar o urmă de neuroni şi se comportă exact ca vitele din cireadă. Numai aşa se poate explica ascensiunea unor animale tot cu două coarne, cu uger sau cu fudulii în fruntea turmei şi alea să le divinizeze mugind cu prosternare.
De la pesedeii ale căror exemplare greţoase sunt inşi ca Nichita, Chirica, Stanciu Tatăl& Fiul, Surdu, Ostaficiuc, Adăscăliţei, Mocanu, Pantazi, Răţoi – şi lista este imens de lungă – să ne mutăm privirea la aceia care cică declară că sunt în opoziţie cu aceştia.
Vorbim aici la grămadă de liberali din care recunosc că am făcut parte şi eu vreme de 23 de ani din 1990 şi până în 2013. Nu reiau motivele pentru care m-am extras pentru că acum nu mai au chiar nicio importanţă. Unii nu cred, iar alţii pur şi simplu mă invidiază pentru asta.
Liberalii care au fost un fel de interfaţă a lui Johannis ce l-au purtat pe acesta la victorie, astăzi nu mai sunt interesaţi de perceptele pe care acesta le clama şi încă le mai spune dar din ce în ce mai fals, că nici nevastă-sa nu-l crede…
Cum să nu le stâlceşti mutrele pline de unsoare unor inşi libidinoşi învăţaţi cu escrocheriile şi minciunile ticluite de mentorul lor Fenechiu care a format la Iaşi o Şcoală de Escroci de notorietate naţională şi unde nişte puţoi care n-au făcut NIMIC în viaţa lor au ajuns de la 18 ani – când „maestrul” i-a băgat în partid să-şi facă maşină de vot internă cu care să-şi elimine adversarii – astăzi aceşti copchilandri au 36-38 de ani şi sunt deja profesori şi doctoranzi în materii care predau furtul, şmenul, malversaţiunea, carierismul, viaţa de clan?
Cât de boi trebuie să fim noi cireada societăţii civile să mai acceptăm acum după „boarea” de schimbare la care ne-a dat voie Sistemul, să mai vedem la masă nişte flămânzi ca al de Danga, Adomniţei, Minciună, Ficu Anghel, Costel Alexe, Timofciuc Brothers, Afloarei, Doboş Tort, Crăciunescu, Popa, Oprea şi ceilalţi viermişori care colcăie flămânzi în jurul ciolanului cu carne putrezită?
Dar nume „dinafară” ca alţii care mai bântuie ca nişte bâzoi în jurul latrinei negăsind gaura făcută de un nod în scândura uscată? Sunt o puzderie de muşte verzi cu ocupaţii care mai de care mai apropiate de interesul de politică şi de a se apropia de grămada de rahat…
Vreau să vă spun doar – numai aşa, ca fapt informativ – cum se comportă cetăţenii altor state cu o democraţie consolidată din lumea largă: de exemplu USA sau Canada.
Şi acolo sunt oameni cu studii precare şi acolo exstă „home-less” pe străzi care se hrănesc din tomberoanele cu gunoi şi acolo sunt oameni drogaţi nepăsători faţă de propria lor viaţă, dar în aceste state în care lumea este total dezinteresată de politică, se întâmplă un lucru fenomenal!
La patru ani, cu ocazia alegerilor, toţi cetăţenii se mobilizează şi încep să devină atenţi la ceea ce relatează presa cu privire la candidaturi şi în ciuda faptului că unii sunt tradiţionali „republicani” sau „democraţi” sau „liberali” sau „socialişti”, cu toţii studiază platformele fiecărui candidat, îi studiază CV-ul acestuia, îi ascultă discursurile publice şi caută să-i depisteze eventualele părţi ascunse sau false, iar toate acestea se dezbat în familie între părinţi şi copii, între fraţi şi cumnaţi şi după ce fiecare îşi aduce argumentele sale pro şi contra, se trage o concluzie generală exprimată într-un vot verbal intern şi acea familie îşi conturază opţiunea.
Pentru că „cea mai puternică democraţie” care face legea în lume şi chiar la noi în târg, indirect este total responsabilă şi doreşte să aibă în frunte numai oameni responsabili, cât se poate de angajaţi în problemele societăţii şi care luptă din momentul când au fost aleşi să-şi pună în aplicare ceea ce au promis electoratului în campanie.
Pe când la noi, ce s-a petrecut în acest sfert de secol de libertate în care ar fi trebuit să o luăm pe calea democraţiei şi a pluralismului politic?
S-a întâmplat că ne-am comportat prosteşte şi ne-am ales întotdeauna în fruntea Ţării, a oraşelor în care vieţuim cei mai mari şnapani, cei mai mari hoţi şi nu am învăţat să deosebim pe oamenii buni de ticăloşi!
Trebuie ca în sfârşit să deschidem ochii şi mintea şi să înţelegem că NU EXISTĂ în realitate acum nicio DOCTRINĂ pe care să o respecte niciun PARTID politic, iar toţi cei care au ajuns prin diferite conjucturi ca păduchii în frunte pur şi simplu nu mai trebuie votaţi – indiferent din care partid fac ei parte! Dacă nu avem oameni noi, BOICOTĂM VOTAREA!
Toată aşa zisa clasă politică ieşeană este formată nuai din fripturişti transpartinici ÎNTURLUCAŢI între ei şi nu sunt decât nişte coropişniţe care rod planta de la rădăcină.
Semnalul pe care societatea civilă trebuie să-l transmită clar clasei politice este acela că NU VOM VOTA nume cunoscute, ci aşteptăm pe liste să apară cel puţin 90% de nume noi, nepătate, oameni care reprezintă ceva în domeniile şi profesiile lor şi au referinţe bune din partea colectivelor unde activează.
Ne-am săturat de muncitori cu gura care nu ştiu să facă NIMIC ALTCEVA decât să aburească populaţia cu fraze sforăitoare despre Programe şi fonduri europene, despre Proiecte utopice pentru moment cum sunt acelea de „Autostrada Iaşi – Tg. Mureş” sau acela cu „Iaşi – Capitală Culturală în 2021”.
Instituţiile statului să-şi intre în atribuţii şi să acţioneze de urgenţă pentru destructurarea mafiei şi asta trebuie făcut imediat din rândurile propriilor lor structuri!
Societatea civilă se pregăteşte de a da o alternativă acestei clase politice prin scoaterea în faţă a unor figuri noi şi nepătate!
În rest, Chirica, Danga şi toţi ceilalţi venetici aterizaţi la Iaşi ca fluturii pe lampă, n-aveţi decât să mâncaţi rahat zi şi noapte că vedem că vă place…