„HUSTON, WE HEAVE A PROBLEM!”

Pentru „ăi” de ați uitat prostiile făcute de USL, care inițial a spus că îl vor susține pe Crin Antonescu la Președinție, pentru ca mai apoi jagardeaua Victor Ponta să fie „propulsat” de PSD la candidatură pen’că – vezi Doamne – PSD este cel mai mare partid și are dreptul la un candidat propriu, atrag atenția acilea și acușica despre prefigurarea altei tâmpenii.
Deja Statul Paralel bagă ranga pe post de levier ca să crăcăneze ușa spre camera fericirii și să-i facă loc dracului.
După părerea mea, Liviu Dragnea are suficientă minte (sau așa sper) după ce se însoară cu pupila ca să nu o ducă la Palatul Cutreicoceni, ci mai degrabă cât mai lejer în vacanțe pe la Răducu în Mazagascar sau chiar la rulota proprie de la Copacabana.
Dragnea poate să fie Preș la PSD încă 50 de ani dacă e suficient de deștept să nu-și bage singur mutra în poza supusă scuipatului public și să nu o oblige nici pe Firea să se sacrifice, pentru că asta chiar este la începutul unei schimbări adevărate în bine a Bucureștiului, fără frica locuitorilor că ar fi în fruntea obștii vreun șmenar combinator.
PSD poate numi să candideze orice om cu vizibilitate de care este sigur că nu poate fi scuipat de Mălin Bot sau de oaia turcană din partidul unde Orban este bufonul Președintelui, de la Șerban Nicolae sau Pfifor și pân la Mircea Geoană căruia ar trebui să-i întindă iute mâna….
Dragnea trebuie să lase deoparte orice orgoliu, să se concentreze pe guvernările ulterioare și poate pe asumarea unei funcții de Prim Ministru, dar în niciun caz nu trebuie să se lase împins de diavol să candideze la Președinție!
Încă o variantă ar fi să nu încerce să trădeze alianța cu Tăriceanu, ci dimpotrivă, să transmită țării un mesaj de corectitudine și deschidere politică în situația când ar merge în turul întâi cu candidați proprii și PSD și ALDE, așa cum este normal și corect.
Încrederea reciprocă adevărată și afișată dintre Dragnea și Tăriceanu ar aduce alianței enorm de multe voturi și încredere a unei majorități din electorat, dar deja diavolul a introdus pămătuful cozii și dinții tridentului.
Poate să se dea sasul cu tuhăsul de Caraiman, că nu adună voturi nici cât să meargă deputat la USR în sectorul 6 al capitalei.
De cum vor fi gestionate orgoliile actualilor lideri din coaliție, de cum vor rezista la tentații, șușoteli otrăvite la ureche, sau promisiuni ale unor consilieri plătiți și de unii și de alții, așa va fi viitorul României.
Românașii nu au decât să stea în tribună și să privească atent să nu fure iarăși arbitrul.