IARTĂ-NE MĂRIA TA!

Alaltăieri (sîmbătă n.a.) a avut loc în ţară sub organizarea Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM, un Marş prin care membrii Alianţei au manifestat paşnic pe străzile unor mari oraşe dorind să atragă atenţia asupra unui segment din ce în ce mai însemnat al populaţiei de a dori revenirea la Monarhia Constituţională.
MARSUL rEGAL
Înafară de Bucureşti, manifestările au avut loc la Cluj, Timişoara, Braşov şi Craiova!!!!!!
În niciun oraş din Moldova nu a îndrăznit nimeni să întreprindă nimic. De ce?
Este evident pentru mine – cel puţin după „pulsul” luat de pe Facebook – că ar exista şi prin Moldova simpatizanţi a Monarhiei Constituţionale care consideră că punerea în discuţie în mod democratic a ideii de  revenire la forma de guvernămînt antebelică,ar fi cît se poate de benefică.

stema regala
Unde am fi fost astăzi de nu am fi trăit 50 de ani de tîmpenie, cînd din ură şi cretinism a fost decimată aproape în totalitate „intelighenţia” românească, iar la toate nivelurile au fost impuşi pe funcţiile de conducere oameni fără un dram de cultură trimişi la nişte „cursuri intensive” numite pompos Universitate Populară în care erai admis fără gimnaziu şi liceu, ci doar dacă aveai „originea sănătoasă”…
Nu ştiu dacă am fi fost de talia Germaniei sau a Franţei şi Italiei, dar în mod sigur eram mai sus decît ţări ca Belgia, Elveţia, Olanda…
Asist de multe ori pe Facebook la intervenţiile unor imbecili inculţi care nu au citit şi nu şi-au însuşit nici măcar istoria comunistă predată în şcoli pe timpul lui Ceauşescu, pentru că şi în acest caz – inversînd astăzi termenii – ar putea afla adevărul şi ar putea înţelege. Ar fi deajuns astăzi – neterorizaţi de nimeni – să asculte povestirile rudelor mai în vîrstă sau să citească adevărata istorie a românilor navigînd pur şi simplu pe internet şi informîndu-se din atîtea surse…
Păi cine sunt acei care reneagă Monarhia? Nimeni alţii decît rude descendente ale nomenclaturiştilor Partidului Comunist, rudele descendente sau contemporane ale vechilor şi noilor securişti care nu doresc pentru nimic în lume să audă de Rege şi de Monarhie!
Regele şi Monarhia în mintea acestor retardaţi este echivalentă cu Democraţia, cu Patria şi patriotismul, este echivalentă cu un echilibru firesc între instituţiile Statului, ceea ce evident că le-ar dăuna lor.
Într-o Monarhie Constituţională, Regele (sau Regina) ce au fost crescuţi de mici în spiritul Tronului cu dragoste de neam şi popor, au primit o aleasă educaţie despre valorile naţionale şi culturale a României.
Pentru ei nu există astăzi lupta şi dorinţa de acaparare şi înavuţire, rapacitatea unui preşedinte şi a staff-ului său care îl înconjoară!
Regele veghează cu discreţie, dar cu hotărîre, respectînd cu sfinţenie prerogativele date de o Constituţie monarhistă.
Regele veghează şi intervine oridecîte ori politicienii se dedau la jaf şi abuzuri.
Am rămas acum cu un gust amar. De ce în celelalte provincii ale României lumea achiesează la ideea restaurării Monarhiei Constituţionale şi la Iaşi problema este tratată cu atîta ignoranţă, cu nepăsare şi chiar cu împotrivre?
Oare de ce – întîmplător sau nu – Moldova a rămas mult în urma Transilvaniei, Banatului şi Munteniei? Oare sărăcia este şi cauza prostiei şi rezistenţei la democraţie? Oare existenţa PSD ca partid predominant în Moldova vreme de un sfert de secol are legătură cu incultura? Eu cunosc răspunsul, dar vă invit şi pe voi să daţi o interpretare la aceste întrebări.

REGELE
Vreau să ştiţi că în seara de sîmbătă cînd am văzut la televizor lista oraşelor în care a avut loc Marşul Regalităţii, mi-a fost ruşine! Mi-a fost ruşine că trăiesc în Iaşi, că avem conducători nişte inculţi necizelaţi de talia lui Nichita şi Chirica, avem nişte parlamentari de tot rîsul! Nu că nu ar avea şi alţii, dar la noi prea sunt „in corpore” de aceeaşi talie….
Din păcate este foarte greu să deschizi mintea oamenilor. În primul rînd este nevoie de voinţă politică.Am speranţa că după prezidenţialele din acest an, liberalii vor reveni la discursul dinaintea candidaturii lui Crin Antonescu şi vor deveni un partid promonarhist. Nu vor mai avea motiv să fie republicani. Pînă să se schimbe Constituţia şi să se voteze prin Referendum, Crin Antonescu poate cîştiga şi îndeplini şi al doilea mandat de Preşedinte, dar va rămîne în Istoria Românilor ca un Preşedinte Înţelept!
Este datoria lor – a liberalilor – ca fiind singurul partid istoric rămas pe eşichierul politic să-şi dorească asta şi să militeze din tot sufletul pentru revenirea României la monarhie. Este singura garanţie a democratizării Ţării şi ruperea legăturilor cu comunismul!
Şi ţărăniştii ar fi fost încă astăzi pe tabloul partidelor vii dacă ar fi devenit în ciuda aversiunii „plebeilor” lui Iliescu – vajnici apărători a reîntoarcerii pe Tron a Regelui.
Însă de frica să nu-şi piardă şi adepţii ce-i aveau, au făcut pact cu Diavolul de la Cotroceni şi Dumnezeu i-a pedepsit cu dispariţia.
Revin şi-mi exprim regretul că nici BOR nu este un vîrf de lance….Biserica strămoşească s-a bolşevizat, s-a mercantilizat şi nu mai are demult un rol educativ în rîndul maselor.
Preoţii au grijă la slujbe să mulţumească în primul rînd mai marilor zilei de care depind să nu li se perceapă taxe şi impozite şi acesta este şi preţul tăcerii şi acceptării Lor.
Fără Rege şi fără o Biserică fidelă Lui, România este încă o ţară rămasă mult în urmă, o ţară anchilozată, plină de hoţi, condusă prost de o clasă politică pusă pe jaf şi debandadă.
Este o minciună propovăduită deşănţat pe la televiziuni că monarhia este depăşită, că monarhia ar împiedica modernizarea României…
Desigur că avem exemple în Europa de ambele tipuri de ţări. Şi monarhii şi republici. Şi în Marea Britanie există democraţie, ca şi în Franţa sau Italia, dar o ţară care a trecut prin 50 de ani de comunism infernal, nu are nicio şansă să se redreseze din mers şi să apuce pe o cale reală de democratizare.
Despre Moldova, ce să mai spun? Cred că v-am spus destul încît să înţelegeţi ce-i în sufletul meu…