ÎN CURBE, ŞINELE „TRĂSNESC”!

„pam-fleet pă bune”

Monşer, nasulie la marafet cum ar zice „constructorul” Clapon citat de deontologii de la Antena 3, dar şi de cei de la TeleM, unde – bineânţeles, „of course” – e folosit de domnul care vorbeşte ieşenilor în pustiu, pe post de cascador. Mă rog, asta le-a adus „regizorul”, asta folosesc şi ei…Hi, hi, hi, ha, ha , ha….
Şmenul „regizorului” şi al producătorilor este ca tot megascandalul iscat să poată fi la un moment dat dus în derizoriu, pen’că vezi Doamne, curcanul folosit la filmări e un constructor pârât cu practică de câteva luni prin Penitenciarul ieşean şi cu multe lacune tehnice în vocabular deoarece după cum se vede a chiulit masiv de la nişte lecţii pe care le-a prins din zbor de la şefii punctului de lucru din GAZ-ul puşcăriei.
Dar ăsta este doar un aspect minor, care denotă că scenaristul lucrează „pe picior” din mers în timpul filmărilor ca să împace cumva şi capra Regizorului şi varza Casei de Producţie în speranţa că se va câştiga puţin timp sau pur şi simplu se va reuşi căderea subiectului de Oscar în derizoriu şi desuetudine…
Jurnalul de celulă de partid nichitist „Evenimentul” se execută la comandă şi intră ca musca în lapte într-o chestie de care nici nu auzise până ce Antena 3 nu a aterizat tot ca musca, dar pe rahat, din purul motiv că alţii au lăsat intenţionat uşa deschisă la budă să iasă putoare.
Un stimat coleg jurnalist angajat pe deplin în munca sa de răspundere, scrie un fel de articol justificativ ca reacţie la tămbălăul produs de Antena 3 în urma filmuleţului de pe Youtube postat de domnul Vanga.
Desigur, nici mister Gâdea nu ar fi percutat la acest subiect pentru purul motiv că nu îl trăsese nimeni de mânecă să îl facă ştiut şi până cazul nu a fost legat de corupţia mafiei ieşene al cărui paravan a fost multstimatul şi iubitul de muieri (lesbiene?) Eva…
Abia atunci au înţeles flăcăii şi „fetili” de acolo că la Iaşi nu este numai Nichita de care nu aveau voie să se atingă cum le dicta W Pisicul, dar cum Gheorghe Sulă Tare s-a împidicat în obiect şi a cam căzut, a reieşit că nici Pisicul nu prea mai poate să se ţină de cuvânt, iar dom’ Profesor nu mai are subiecte de scris cărţi…
Aşa că, le-a mirosit rahatul şi au trimis roiul de muşte…Doar că săracii s-au lăsat induşi în „oroare” de Regizori locali şi în loc să se folosească de artişti adevăraţi, au folosit cascadori ai râsului. C’aşa-i în filme.
Să revenim acum la OILE noastre, că articolaşul din Evenimentul încercând să aprindă lumina într-o altă cameră unde se măturase şi se ştersese praful pentru musafiri, a aprins-o din greşeală taman în bucătăria plină de mizerie şi de vase murdare.
„Inginerii” specielişti ai primăriei despre care se face vorbire or fi probabil colegi cu cagulaţii care fac dimineaţa arestările şi descinderile pentru DNA, că nu se precizează niciun nume de somitate.
Probabil că „cineva” le va dezvălui numele la timpul potrivit prin nişte dosare.
Şmenul la care ne trimite fără să dorească stimabilul coleg deontolog se referă cu precizie la tronsonul din faţa maternităţii Elena Doamna, unde a lucrat într-un fel de „consorţiu” SCCF Moldova al ilustrului patron Paul Butnaru – alias şef peste cămara comercială a Iaşului, acelaşi stimat domn ce a girat minunata şi nemaipomenita calitate umană ce ar avea-o Ghiţă Sulă Tare transpusă într-o caracterizare semnată olograf şi înmânată domnului avocat Striblea ce a depus-o la ÎCCJ să-l scape pe „premare” din recluziunea impusă alături de Florentina. Înafară de SCCF Moldova, acest consorţiu a fost înjghebat (legal?) de Citadin S.A. şi de RATP Iaşi.
Ăia de la ÎCCJ Bukarest când au văzut ce nume grele ca mister Paul Butnaru, ca ÎPS Teo fan Nichita şi ca nişte eRectori cu morgă din Iaşi dau asigurări de onorabilitate, plus maestrul Florin Prunea de la CSMS Iaşi (în veci fie-i slăvit numele marelui portar), l-au dezlegat pe Gigi de legământ, de umblă acum slobod prin târg spariind fetişcanele şi încălzind vadanele oraşului.
Abia acum se vede mai mişto interesul lui musiu P(a)ulică de a ieşi cu bine din încercări Cremenalul Teilor!
SCCF – firmă veche şi cu tradiţie în România de prin anii 50 – are singurul Laborator autorizat şi atestat cu toate ştampilele necesare să dea girul tehnic în domeniul construcţiei de căi ferate de prin această parte a ţării şi nu numai…
Tot „mnealor” ca nişte oameni serioşi şi firmă serioasă ce se ştiu şi cu un mare (re)nume pe piaţă, sunt probabil – spun probabil pen’că nu am ajuns să le văd actele – deţinătorii unui brevet propriu de producţie şi fabricaţie al traversei „bi-bloc” de concepţie românească ce înlocuieşte în sistemul Rheda City vechea şi clasica deja traversă din beton comprimat cu care nemţii germani de la firma Rail One au împânzit Europa.
Priviţi pozele de mai jos: prima, e încercuit cu roşu modelul de traversă „bi-bloc” pentru care probabil că SCCF-ul are brevetul, cu un detaliu de la montaj unde se vede clar că sunt înglobate din turnare nişte dispozitive speciale metalice pentru fixarea şinei. Capetele din beton sunt unite printr-o ţavă metalică. În următoarea aveţi în poză traversa „haiducită” de şmenarii lui NICHIRICA la modul cel mai ordinar cu putinţă! În acte, o fi având toate dovezile atestate de Laborator că sunt conforme şi or fi având OK-ul…Aici e furtul!

gethumb.phpIMG_1217

Acolo unde a mai lucrat în Iaşi pe contract cu Primăria lui Gheorghe – DUPĂ ce domnul Vanga i-a surprins pe tronsonul Elena Doamna folosind ruginiturile şinelor scoase de pe Gavril Musicescu – sunt aproape convins că flăcăii de la SCCF au respectat tehnologia şi prescripţiile tehnologice pentru că băieţii au intrat în trepidaţie de frica faptului că cineva le mirosise afacerea.
Pe Elena Doamna însă, „ALTCINEVA” – de la Chirica în jos – având în contract probabil la execuţia tronsonului şi pe SCCF posesor de brevet al traversei „bi-bloc” care DISPUNE şi de Laborator propriu ce poate atesta că acolo s-au pus numai traverse conform proiectului – a avut geniul şmenuielii banilor europeni.
A fost chemat probabil directorul Ghercă de la RATP şi directorul de la Citadin care în fond au făcut lucrarea după cum se vede din fotografiile existente ca probe ale domnului Vanga şi tot probabil coordonaţi de Chirica au găsit soluţia să taie şine ruginite recuperate din str. Musicescu, să le sudeze la modul ordinar şişte „şoroape” la fel de ruginite în locurile potrivite, iar mai la urmă să le toarne în vreo hală a RATP nişte capete din beton să semene artistic cu nişte traverse cu care se obişnuiseră ochiul ieşenilor prin târg. Numai ochiul lui Vanga nu era obişnuit şi de asta l-a frapat şi a pozat pe nerăsuflate…
La acea vreme, Chirica şi oamenii lui îşi scuipau probabil în palme şi i-au prezentat huţupanului primar soluţia arătându-i cum pot ei face rost de lovele grup, în grup!
Gheorghe în mod cert a pus botul la acest pont, lui revenindu-i probabil sarcina să rezolve cu mister Paul ca actele celor şapte „F” ( fură frate fără frică, formele fie făcute ) să fie întocmite corect, să pară şi să creadă europenii că la Iaşi toţi lucră ca-n Landul Sasului şi să decarteze biştarii pentru şmenuială.
Şi dragii moşului, acuma probabil este mare deranj, multă lume se fereşte de morcov şi singura găselniţă de moment a fost asta cu ducerea în derizoriu a golăniei recurgându-se la cascadorul râsului Clapon – specialistul în şine de tramvai de la Antena3 – şi aruncarea de hoha în ecuaţie a unor sectoare ce au fost lucrate probabil ireproşabil.
Desigur că şinele caricatură făcute în studiourile MOSFILM  de la RATP vor ţine probabil până ce vinovaţii îşi vor fi ispăşit pedeapsa că au manglit cu bună ştiinţă fonduri europene pe care le-au cheltuit pe rujuri şi bikinei pentru Adina şi alte madame încă necunoscute de prin târg sau de aiurea.
Deci stimaţi colegi deontologi de pretutindeni: mare grijă la şine! Ele nu numai că trosnesc pe la curbe, dar câteodată mai şi trăsnesc! Pa!