ÎNTRE CIOCAN ŞI NICOVALĂ

Rezultatele alegerilor de ieri îl aduc pe Crin Antonescu într-o situaţie de „ciocan şi nicovală”.
Procentul obţinut de Ponta de aproape zece puncte în faţa lui Johannis este la prima vedere destul de mare, dar nu suficient încît să-i dea încredere acestuia pentru turul doi.
În timp cePSD-ul stoarce lămîia pînă la ultima picătură de zeamă, ACL are la dispoziţie încă multe resurse de a recupera diferenţa şi chiar de a lua şi picătura în plus pentru a cîştiga.
Fiecare vot luat de unul sau de altul va conta enorm de mult şi nu cred că cineva dintre preopinenţi va avea trufia sau mîndria să-l ignore, măcar teoretic şi să nu fie dispus chiar la compromisuri.
Din acest motiv, pentru Crin Antonescu au rămas doar două posibilităţi. Ele provin din simpla alegere a persoanei pentru care are cea mai profundă desconsideraţie: Victor Ponta, ce stă la originea dărîmării proiectului USL şi a ruperii unei prietenii aparente ce putea fi benefică pentru Ţară şi popor, sau Klaus Johannis, ultimul trădător care i-a înfipt cuţitul în spate lui Crin – omul care l-a ridicat şi l-a adus lîngă el în frunta PNL – bazîndu-se pe un caracter „de neamţ” cu care avea să unifice Dreapta românească şi apoi să preia cu Johannis şi guvernarea, aşa cum i-a prevăzut lui Ponta încă din ianuarie.
De aceea, acum domnul Antonescu a rămas cu cele două alternative de care am spus mai sus.
Prima ar fi ca acum să intre în bătălia electorală alături de Johannis şi prin talentul său oratoric şi emisiile de judecăţi lucide pline de adevăr să-l scoată ca învingător sigur alăturînd brusc masei de votanţi ACL şi o parte dintre liberalii care din respect pentru ceea ce a însemnat şi înseamnă Crin Antonescu încă nu au votat Johannis în primul tur.
Intrarea lui Antonescu ar rupe prin prestaţia sa multe voturi pe care încă mai contează acum Victor Ponta.
PSD este momentan în disperare şi asta s-a observat chiar aseară la Antena3 cînd am văzut un Premier cu o voce nesigură şi cu o privire pierdută, cu o încordare evidentă de a para orice întrebare incomodă din partea trupei de ziarişti mîrşavi ce au pus serios umărul la ruperea USL-ului şi a împingerii PNL în braţele PDL-ului, precum şi la denigrarea totală a lui Crin Antonescu pentru ca acesta să fie eliminat din cursă.
Acum toţi ticăloşii din jurul lui Victor Ponta par să conştientizeze că fără Crin Antonescu pericolul de a pierde alegerile este cu mult mai mare decît şansa de a le cîştiga. Ba chiar domnul Ponta bîiguia ceva aseară despre o refacere a USL cu liberalii nemulţumiţi că PNL a încăput în mod evident pe mîna celor mai abjecţi băsişti din PDL şi FC – sub comanda celui mai detestat liberal cu vechime – Călin Popescu Tăriceanu.
Pentru informarea domnului Ponta, dar şi a altora care se ştiu, liberalii nemulţumiţi de faptul că PNL a devenit PDL sub o siglă confiscată, nu-l vor urma pe Tăriceanu în niciun caz dîndu-i voturile lui Ponta, dar nici nu vor sta cu mîinile în sîn. Vom aştepta să treacă aceste alegeri cînd ne vom supune în mod democratic rezultatelor obţinute de candidaţi, după care vom reacţiona într-un mod ce va fi făcut public mai tîrziu. În nici într-un caz liberalii adevăraţi nu vor accepta pe gîtul lor cizma băsistă, dar nici cuvintele otrăvite a năpîrcilor de la Antena3.
Cealaltă alternativă ce i-a rămas lui Crin Antonescu, este să rămînă ca şi pînă acum în espectativă neimplicat, ceea ce în mod absolut tacit, va fi un mare avantaj pentru Victor Ponta şi a maşinii PSD care va avea astfel o gură de oxigen nesperată.
Indiferent ce va alege să facă Domnia Sa, orice atitudine va adopta, Crin Antonescu este îndreptăţit să o aibă, dar intrarea acum în bătălie pentru Klaus Johannis, îl va legitima după alegeri cînd sasul va ieşi învingător, să reintre triumfal şi să redevină liderul PNL curăţînd structura de conducere de persoanele „non grata” şi redînd partidului şi liberalilor Onoarea şi Istoria furată a strămoşilor.
Personal – indiferent de decizia luată de Crin Antonescu şi de îndemnurile sale – voi vota şi în turul doi anulîndu-mi votul şi scriind mare cu majuscule pe Buletin: CRIN ANTONESCU, să se ştie cine ar fi trebuit să devină Preşedintele de drept al României în acest an de cotitură!

6 thoughts on “ÎNTRE CIOCAN ŞI NICOVALĂ

  1. domnule mihaila , nu am votat pentru prima oara in 25 ani .sunt pe facebook de 40 zile . la inceput m-am bucurat ce multi crinisti sunt . dupa aceea au fost ingrijorator de multi .si multi psd-isti care incitau sa stam acasa sausa anulam votul . am tot sperat ca crin sa ne dea un mesaj .si ni l-a dat duminica .mesaj de nota 10 .il iubesc pe crin ,dar am ajuns intr-o situatie grava . daca se inplica crin in campanie ,iohannis iesea din prinul tur . daca. dar am incredere in crin . cum ar fi fost cu crin si iohannis pe aceasi scena vorbind? etc eu personal nu-i reprosez lui iohannis decat tradarea ,care spune multe despre caracterul unui om . am incredere in crin .oricum campania lui iohannis este la pamant .daca crin nu iese cu un mesaj ,castiga ponta .dar merg pe mana lui crin . aveti si dumneavoastra incredere in el .

  2. Nu stiu despre ce cutit in spate e vorba. Daca imi amintesc bine, Crin Antonescu a facut singurul sau gest onorabil si a demisionat dupa rezultatele slabe la europarlamentare. Dupa care Iohannis a fost ales presedinte. Unde e cutitul?

    1. Lui Iohannis i se reproseaza ca nu a convocat Congresul partidului limitandu-se la Delegatia permanenta in momentul hotararii celui care va reprezenta partidul la alegeri,existand credinta ca la Congres ar fi fost votat C.Antonescu

  3. furati fratilor psd-isti , ..furati asa cum ati furat alegerile de cand santeti pe scena politica a tarii ..nici cu ceilalti nu mi-e rusine ..santeti toti o apa si-un pamant ..niste vagabonzi bisnitari care in comunism n-ati fi fost mai mult de sefi de depozit sau de alimentara ..democratia lui peste v-a facut domni iar pe noi prostii vostri ..numai ca.. sa va fereasca domnul de furia prostului ….

Comments are closed.