LA INAUGURARE

În sfîrşit mi-am văzut visul cu ochii. După mai multe porniri şi ezitări, am ajuns şi la clipa debutului pe propriul meu sit.

Nu mai depind de nimeni, de hachiţele unuia sau altuia, voi putea să-mi exprim propriile gînduri şi simţăminte necenzurat şi fără a ţine cont de „conduita şi afinităţile politice” ale vreunui patron de presă.

Ce vreau, găsiţi în pagina „Despre”.

Acum vă spun doar că simt nevoia să reiau texte scrise în decurs de aproximativ trei ani în urmă, cînd mi-am exspus ideile doar pe Facebook, cu o vizibilitate limitată. Pentru asta vă rog să vedeţi sub titlul articolului data scrierii şi data publicării. Pentru a vă fi şi mai uşor să distingeţi articolele mai vechi de cele curente, voi adopta la „reluări” culoarea bleomarin la fontul literelor din text şi negru pentru ceea ce public în ziua cînd scriu. Nu de alta, dar poate aşa veţi putea înţelege unele inadvertenţe ce le veţi constata faţă de desfăşurarea reală a unor evenimente care s-au petrecut posibil altfel.

Între timp constat că am adunat o mulţime de prieteni şi cunoştinţe, precum şi material în calculator şi astăzi îmi pot şi îmi  puteţi verifica intuiţia.

Ideea este următoarea: acele editoriale, pamflete, eseuri, articole sociale, cetăţeneşti, sau ce ştiu eu ce voi mai scrie ca gen literar, le voi publica numai pe acest blog care va fi peste o jumate de secol un fel de cronică a vremurilor şi evenimentelor aşa cum le-am trăit eu, pentru nepoţica mea născută în Lumea Liberă.

Sper că  aşa îşi va cunoaşte altfel rădăcinile, pentru că – evident – nici părinţii ei nu îi vor putea furniza aceste informaţii pentru că nici ei nu mai sunt la curent cu ele.

După publicarea pe blog, unele articole le voi distribui ca link pe Facebook, acolo unde voi considera eu că pot interesa.

În speranţa că Dumnezeu îmi va da putere de muncă, inspiraţie şi discernămînt, declar astăzi, 23 marie 2014 ziua inaugurării blogului.

Vă aştept cu drag şi chiar îmi doresc să putem interacţiona ori de cîte ori credeţi că aveţi vreo părere în legătură cu ceea ce scriu, fără a fi neapărat de acord unii cu alţii.

Dialogul poate conduce la dezbateri, iar dezbaterile pot aduce o mai bună înţelegere.

Să ne dorim succes tuturor!

2 thoughts on “LA INAUGURARE

  1. Draga Gaby, ma bucur pentru reusita si bucuria ta si iti doresc mult succes !

Comments are closed.