UN VIS PREA ÎNDEPĂRTAT

Stimaţi cetăţeni ai Iaşului,

Pornind de la acţiunile tot mai insistente ale “barosanilor” locali Fenechiu şi Nichita de a face presiuni pe Guvernul Ponta să aloce bani în bugetul pe anul 2014 pentru aşa numita autostradă Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş – Cîmpia Turzii, fac apel la dumneavoastră să boicotaţi cu toată tăria şi să vă desolidarizaţi, din următoarele motive:

– Autostrada Iaşi – Tg. Mureş este în acest moment – cînd nici Tg. Mureş nu este logat la o autostradă – o utopie, deoarece chiar România este într-un mare deficit de reţea de autostrăzi şi bugetul ţării precum şi cel alocat de Uniunea Europeană încă nu permit construirea acestei autostrăzi.

– Este probabil ca autostrada Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş să fie pusă pe hartă şi prevăzută cu fonduri în momentul aderării Republicii Moldova la UE

– Deputatul Fenechiu face presiuni enorme în cadrul USL să-i legitimeze promisiunea personală făcută hazardat în campania electorală, el fiind acum în apropierea termenului de judecată şi dorind să-şi facă o îmbunătăţire a imaginii.

– Personal sunt adeptul construcţiei acestei autostrăzi în momentul cînd situaţia economică a României va permite lărgirea reţelei care în prezent aproape că nu există!

– Iaşul are nevoie cu prioritate de un Aeroport Internaţional modern care într-adevăr se cere finanţat şi de Guvern pentru că a promis înainte de alegeri acest lucru şi a finanţat alte aeroporturi ca acelea de la Cluj şi Braşov şi mai are nevoie imediată de ajutor pentru finanţarea unui Spital Regional de Urgenţă care să satisfacă cererile tot mai numeroase din toată Moldova.

– Raţiunea şi bunul simţ trebuie să primeze şi nu cred că ţara îşi poate permite în aceste momente să piardă 13 milioane de euro pe un proiect imaginar propus pentru satisfacerea unor interese de grup de un politician veros (Fenechiu) care exploatează orgoliul unui coleg de afaceri dubioase cum este primarul Iaşului – vicepreşedinte naţional al PSD.

– Sub girul nostru aceşti hrăpăreţi  atentează clientelar la bugetul sărac al României cerînd bani care chiar dacă se vor cheltui pe acest proiect de fezabilitate nu va mai corespunde sigur la data executării propriu-zise a acelei autostrăzi!

– Iaşul are nevoie de bani de la bugetul guvernului pentru a suporta mai uşor modernizarea Aeroportului cu noua pistă şi aerogară – lucrări demarate în prezent numai prin efort bugetar propriu al C.J. Iaşi, precum şi la finanţarea unui proiect de fezabilitate sau de execuţie a Spitalului Regional de Urgenţe. Astea sunt priorităţile reale ale Iaşului şi ale ieşenilor şi nu satisfacerea orgoliilor unor politicieni corupţi şi a unor interese de grup mafiote!

În aceste condiţii de criză şi de deficit financiar, 13 milioane de euro se numesc bani aruncaţi în vînt care vor fi în mare parte sifonaţi.

Din acest motiv fac apel la conştiinţa dumneavoastră civică şi patriotică şi vă rog să mă susţineţi în demersul meu de a împiedica jecmănirea pe faţă a ţării!

Ce ar fi dacă fiecare politician de la Tulcea, din Brăila, din Satu Mare, din Vaslui, ar cere Guvernului să aloce imediat bani pentru proiecte de fezabilitate fanteziste care să le logheze localităţile din care provin la cîte o autostradă ce încă nu există?

Vă mulţumesc pentru înţelegere şi vă asigur pe toţi de toată dragostea şi iubirea mea pentru Iaşi