LA LIBERALI, ACEEAȘI „NICIO SCHIMBARE”

Așa cum v-am spus de mai multe ori stau cu ochii ațintiți pe ce se întâmplă în Organizația locală a PNL Iași unde am fost captiv exact 23 de ani. „Am stat” vorba vine, că nu am stat de loc, ci am căutat continuu să mă implic în tot felul de activități de campanie, de acțiuni filantropice și nu în ultimul rând să încerc să-i determin pe escrocii din jurul lui Fenechiu să înțeleagă că rostul politicii nu este acela de a te căpătui cu orice preț, ci de a munci pentru binele altora. Nu am reușit să schimb mafia care s-a încoțopenit ca o gașcă ce căpușează Filiala, așa că în 2013 am făcut ceea ce mi-a dictat conștiința: am demisionat din partid și am continuat să-mi spun deschis online părerea despre viața de organizație așa cum se vede ea dinafară, la membrii de rând sau la simpatizanții potențiali.
Deranjez tare, dar exact asta vreau și nu am de gând să tac și să mă fac că nu văd – spre ciuda unor gușteri bărboși sau a unor filozoafe ipocrite care se dau în stambă pe Facebook erijându-se în mari politiciene emitente de texte filozofice mai slabe decât „compunerea” propriilor copii aflați la începutul cursurilor gimnaziale.
Am avut chiar dezamăgiri cu duiumul când niște „unii” pe care îi suspectam de inteligență, corectitudine politică, de cinste și onoare, de conduită onestă și stimă față de vechea doctrină liberală emisă de înaintașii celebri care au făcut lucruri determinante în Istoria României s-au molipsit brusc de jigodism de la leprele clocite de reptila Fenechiu căreia i-am prezis în față cu multă vreme înainte CE și UNDE va ajunge…
E treaba lor veți zice, ai terminat-o cu PNL-ul, vezi-ți de treaba ta și nu te băga! Ba mă bag! Măcar să le fac oftică și zile fripte unor scarabei ca acest Marius Danga, Marius Bodea, Cristian Adomniței, Mihaela Popa, Mihaela Vechiu Botezatu și lista este chiar prea lungă, la care se adaugă triste figuri de „new entry” ce au abdicat de la valorile morale pe care le bănuiam că le-ar avea ca să se alăture găștii de borfași politici ouați de Fenechiu.
Uite, se fac iarăși alegeri în partid și s-a hotărât de la Centru să se pornească de la baza piramidei spre vârf și de astă dată să se procedeze democratic pe bază de programe, de numărul de voturi și susținători, de munca depusă în campaniile electorale.
Ceea ce este sigur și evident e că PNL a căzut vertiginos în opțiunea alegătorilor și a reușit marea performanță de a ajunge la Iași cel puțin la acel rușinos scor care se apropie de un procent scris cu o singură cifră. Din păcate eu am arătat continuu că aici se va ajunge și am criticat necontenit cauzele și motivele pentru care se va înregistra această cădere liberă.
Cum am fost ignorat și izolat și pe timpul când eram membru activ, acum cu atât mai mult sunt evitate orice polemici sau luări de poziție ale mele în ciuda faptului că sunt declarativ mai liberal ca mulți membri cu card de membru…
Le spun apăsat de multă vreme că SINGURA CALE, singura șansă de a se redresa, de a reveni în inima populației care este adeptă a forțelor politice de dreapta și ar dori din tot sufletul înlocuirea PSD-ului este trecerea imediată la alegerea în fruntea Filialei și a celorlalte organizații subordonate a unor persoane noi, necompromise până acum, a unor personalități cu experiență profesională pe diferite domenii de activitate care să aibă un discurs sincer și fără ipocrizie – în contradicție chiar cu ordinele și directivele venite de la București!
După cum se observă, Bucureștiul este înțesat și el de personaje dubioase, ipocrite, carieriste și oportuniste începând cu Ludovic Orban, Bușoi, madam Popescu, Marian Petrache, Atanasiu, Bolojan, Adriana Săftoiu, Alina Gorghiu și toată șleahta de pedeliști băsiști lipiți cu forța în PNL ca să își piardă urma fărădelegilor făcute.
Dacă cineva dorește cu adevărat la Iași să facă o politică liberală trebuie în primul rând să-și toarne cenușă în cap și să „se lepede de satana!”
Veți spune că este imposibil acest lucru, că nu poți să faci ceva împotriva ordinelor venite de la Centru! Vă contrazic. Puneți prin alegeri libere unul ca mine în fruntea voastră și vă demonstrez eu în jumătate de an că Centul ne va asculta părerea și chiar ne va respecta poziția – indiferent care ar fi aceasta – dacă toată Filiala acționează unitar și dorește să atragă electoratul de partea ei.
Evident că niște slugi obediente de care lumii îi este silă precum Rectorul Mitică, Marius Bodea (pui de securist crescut și educat să aparțină Sistemului), notăreasa Scânteie de la București căreia îi pasă de Iași cât lui Angela Merkel sau sasului de la Cotroceni, Costeluș Alexe, Mugur Cozmanciuc – transfug la Piatra Neamț să-și piardă urmele – sunt câteva exemple care vor turba de nervi că vor fi marginalizați în Organizație și vor face orice ca să fie pe placul păpușarilor de la București.
Cu un Președinte ales puternic, consecvent în principii, înconjurat de alți oameni din Birou cu aceleași calități, credințe și determinare, cu declarații pertinente în Presă, cu declanșarea unor acțiuni hotărâte contra abuzurilor șefilor din Administrația locală – inclusiv a celor din propriul partid! – până la următoarele alegeri chiar europarlamentare, Iașul își poate schimba opțiunea din a deveni vasalul PSD. Ziceți că nu se poate? Ba se poate, dar majoritatea dintre voi nu aveți curajul și determinarea să vă recunoașteți aceia care vor și pot să declanșeze în Filială o acțiune de frondă prin care să aruncați din nacelă sacii cu lest care vă trag în jos spre pământ.
Gândiți totul pentru propria Organizație, gândiți totul pentru Iași, curățați-vă mai întâi pe voi („prin noi înși-ne”) și deocamdată nu țineți seama de ce zice și face Bucureștiul!
Când veți avea la alegeri un procent zdrobitor de mare în detrimentul PSD-ului și cei din alte județe și din Comitetul Național vor fi și mai jos, toți se vor îndrepta cu ochii spre voi și cuvântul vostru va fi obligatoriu luat în seamă, conduita voastră se va impune, iar conducerea centrală va reveni reprezentanților ieșeni care vor impune ADEVĂRATA SCHIMBARE!
Nu țineți cont de indicații, de cuvântul sasului care se folosește de PNL doar în interes personal și contribuie cu gânduri ascunse dar vizibile la distrugerea PNL-ului, pentru că el este o ultimă redută a socialiștilor mascați de la Bruxelles ce acționează dirijați din umbră de masonerie și Soros. Încet dar sigur, cu persuasiune, se urmărește ca PNL să fie confiscat de alte forțe oculte ce se erijează „de dreapta”, dar sunt forțe care nu au nimic comun cu liberalismul tradițional.
Analizând cu atenție structura de conducere și persoanele cu funcție din acest moment în PNL Iași care se manifestă foarte vocal și dau din coate începând cu Facebook, observi că sunt oameni tineri, în jurul a treizeci de ani care au deja o mare vechime în partid fiind aduși de Relu Fenechiu de pe băncile liceului și a facultăților ca masă de manevră și acum revendică funcții și onoruri ca o consecință a vechimii lor.
Niciodată când eram membru activ nu m-am folosit de vechimea mea care era mai mare decât vârsta multora dintre cei care azi își dau ifose de politicieni. Nu acesta este criteriul la liberali!
Partidul Național Liberal este un partid al întreprinzătorilor, al oamenilor care prin profesiile și specialitățile lor știu cum să-și dezvolte propriile afaceri, să-și dezvolte propriul capital care să genereze la rândul lui o bunăstare a economiei naționale, să dea locuri de muncă altor români!
Ce avem noi acum la Iași? Păi avem numai oameni tineri fără o experiență profesională într-un domeniu tehnic/economic, avem doar inși absolvenți de facultăți umaniste, plouă cu istorici, politologi, filozofi, economiști teoreticieni fără o practică adevărată în economie, în general „muncitori cu gura”!
Iată cine se zbate, iată cine dă din coate să se aburce pe umerii altora care ar fi îndreptățiți poate să ocupe niște funcții de conducere în structurile organizațiilor, cine ar putea fi membri cu folos în Consiliile Locale sau Județene! Ei sunt însă îndepărtați vizibil și cu bună știință de acești flaifuteri ce mestecă aerul închipuindu-și că emit cuvinte, că produc ceva de valoare!
Până ce nu se va coagula un colectiv de oameni adevărați, de oameni cu experiență PROFESIONALĂ, cu experiență DE VIAȚĂ, oameni ce au condus și conduc colective măcar de trei persoane, oameni care au aprovizionat la viața lor măcar un kilogram de cuie, un top de hârtie pentru xerox, un tuș pentru imprimantă, formulare tipizate pentru raportare lunară și conducerea evidenței primare contabile – până atunci PNL rămâne o gașcă ce reprezintă o mică gloată de venetici puși pe căpătuială, niște mincinoși și ipocriți care vor îndepărta orice electorat care nu este captiv din talibanism sau dintr-un retard social indus de propagandă și de interese de grup.
Aud că se vehiculează la Iași niște nume care se vor Președinți, Vicepreședinți, Secretari sau membri în mai știu eu ce comisii care să le asigure locuri eligibile pe viitoare liste de parlamentari și europarlamentari.
Am părerea că aceiași flaifuteri de doi bani care muncesc cu gura și în special cu limba vor confisca pe viitor partidul. Niciun om adevărat, niciun om hotărât să schimbe imediat macazul și să aducă liberalismul pe calea adevărată! Gagici inepte care copiază pe Facebook compunerile copiilor școlari pretinzând că scriu filozofie despre firul de iarbă și zațul de cafea, despre norii cenușii care vestesc o primăvară plină de speranțe…
Astfel de oameni au limba fină de atâta lins dosurile celor cu funcții în speranța că mâine vor primi și ei acest privilegiu de a fi spălați la șezut de alte limbi.
Adio PNL, adio liberalism!