ROMÂNIA FLOTANTĂ

Mi-a atras atenția o știre pe un post Tv: familii întregi din București și din alte orașe mari din România au intrat în febra căutărilor de persoane care să fie de acord să ia în spațiul propriu de locuit, fictiv, câte un membru al unei alte familii din același oraș care nu are alt interes decât acela de a-și înscrie progenitura la o anumită Școală sau Grădiniță din zona în care caută gazda. Asta se petrece evident contra plății unei sume care este și ea cotată la mercurialul pieței.
Nu dădeam prea mare importanță veștii, că mi-am zis atunci „uite încă o ipocrizie la nivel de politică de stat, o minciună care împinge oameni poate cinstiți și cu frică de Dumnezeu să încalce cu bună știință Legea!”
În capcana asta întinsă de stat intră la grămadă chiar avocați, magistrați, polițiști, politicieni, medici, profesori, arhitecți, IT-iști, securiști din serviciile secrete sau salariați de la Guvern și Administrația Prezidențială. De ce, cum?
În general acești oameni considerați ca aparținând cel puțin păturii mijlocii a societății locuiesc în zone așa zis rezidențiale care sunt situate cu precădere la marginea marilor orașe sau în suburbii. Poate au viloanțe cu etaj, garaje în curte, piscină, sală de fitnes la mansardă sau pur și simplu locuiesc în blocuri în noi cartiere dotate cu bariere și bodyguarzi la străzile care penetrează în complexul dotat și el cu facilități pe care „orășenii” cu siguranță că nu le au.
Atunci ce-i mână pe acești tovarăși de suferință să caute gazdă contra cost ce poate reprezenta și salariul unui corporatist pentru o lună?
Simplul motiv că vor să-și depună dimineața odraslele așa cum depune peștele icrele în perioada de prohibiție la o Școală sau Grădiniță cu faimă și renume de elită! Adică domnul sau doamna sau guvernanta filipineză sau bodyguardul care se ocupă de transportul copchiilor din noua nobilime nu poate dom’le să înscrie copchilul decât la o școală sau grădiniță din cartierul sau zona cea mai apropiată unde este arondată vila sau Complexul de „bloace” cu confort. Adicătelea poate fi la Școala din Ferentari sau Frumoasa, din Vatra Luminoasă sau Lunca Cetățuii. La un loc cu alți copii de țigani, de șuți, de familii defavorizate unde înjurăturile sunt schimbate între elevi și profesori zilnic în loc de răspunsuri la lecții, unde se trag pârțuri în ore, se fură orice din buzunare, iar „proful” de matematică și „profa” de geografie vin bine agezmuiți dimineața la ore, unde faci Istoria cu un suplinitor care a terminat Liceul Comercial și Româna cu o gagică ce nu a putut lua cu pile chiar 5,07 la examenul de repartiție.
DE asta părinții cu dare de mână dau oricât să facă Viză de flotant într-o zonă unde există școală sau grădiniță „bună”… Casa e casă, confortul-confort, dar pentru Școala puradeilor facem orice, dăm oricât să-i facem oameni!
Ei bine, treceam și eu cu vederea la chestia asta așa cum procedăm noi de obicei întotdeauna când ceva nu ne interesează direct, când nu suntem implicați nici măcar emoțional la o chestie, dar – ce să vezi? – o cunoștință din cercul meu imediat tocmai se confruntă cu așa ceva. Familie de intelectuali de vază ai Iașului, oameni cu pregătire super-superioară apelează cu un telefon la nevastă-mea pentru „consiliere” că era știută că a condus exact acea Direcție „dependinte” de Primărie care se ocupă cu Evidența Populației…
Orice favor poți și tu să ceri unei astfel de persoană sus-puse – chiar simandicoasă – dar nu o pune să ia contact cu lumea reală, să ia Bon de ordine, să stea ore întregi la rând așteptând umili în fața unui ghișeu unde să depună acte! Și în ciuda faptului că sunt publicate pe site-ul instituției, cei în nevoie sunt suficient de snobi ori pur și simplu leneși să-și piardă din timpul lor prețios să se intereseze și să vină pregătiți cu documentele necesare, ceea ce un vatman sau o casieriță de la Carrefour nu ar fi niciodată în așa situație.
Ok. De aici am pornit cu soția (acum pensionară ca și mine) o analiză a societății în care am ajuns să trăim.
Statul român este un stat ipocrit și mincinos bazat pe o legislație absurdă și stufoasă reglementată de minți tembele ca probabil al lui Abramburica și a altor miniștri ai Educației ce s-au perindat pe la acest minister precum și a nulităților ce au umplut Parlamentul ultimelor decenii ca de exemplu veteranul deputat Anghel Stanciu (slăvit în veci fie-i numele) ce a reușit să impună pensii speciale parlamentarilor ca el.
Ei bine, legislația actuală prevede că fiecare copil de vârstă școlară este arondat obligatoriu unei școli cât mai apropiate de locuința lui și a părinților. Pare logic și corect, dar ce te faci că școlile din România nu sunt toate egale ca dotări, calitatea corpului didactic, etc.?
În timp, s-a făcut o selecție naturală și a corpului profesoral, dar și a elevilor care inevitabil locuiesc cu părinții în plin centru al unui oraș sau cartier, așa că Școala a devenit elitistă.
Evident că cei cu dare de mână vor și ei să-și aducă plozii la o astfel de școală, numai că au „viloanța” pe dealurile cu Belvedere de lângă oraș. Și aici intervine Viza de Flotant!
Ca întotdeauna, tembelii legiuitori ipocriți și fățarnici au creat și portițe de eludare a legii!
Poți la o adică să ai Viză de flotant pe buletin la un membru major al familiei și îți primesc copchilul la școală! Bine înțeles, Eu Director știu bine ce ai făcut tu doctor, corporatist, afacerist sau orice „ist” ești, dar acu că ai Flotant, sari și la mine la cap cu darul și înscriu copilul!
Sunt deja prea mulți? No problem, mai înființăm o clasă-două un E sau F și ne descurcăm noi. Comprimăm orele, aducem copiii în trei schimburi dacă e nevoie, dar dacă v-am primit copilul apoi și voi cotizați masiv la „fondul clasei”, „fondul școlii”, la diferite mofturi cu parasolare, aspirator de praf, Fântâniță cu apă rece pe fiecare etaj, plasmă color în clasă pentru DVD și alte fantezii extrașcolare!
Dar pentru asta, un Serviciu al Primăriei încadrat cu personal insuficient – bugetari, ce dracu? – prost plătit, cu multe ore suplimentare nerecuperate, este aglomerat inutil să întocmească acte false ticluite cu bună știință până la nivelul Primarului, Prefectului, Ministrului Afacerilor și Internelor, Primul Ministru și alți flaifutreri pe care nu-i doare nici la spate că în România atâția oameni mint conștiincios și fac falsuri în acte publice declarând mincinos că au domiciliu într-o garsonieră unde locuiesc după evidență zeci de persoane claie peste grămadă! Același lucru se întâmplă și cu cetățenii basarabeni care au aceeași adresă declarată în număr de sute de persoane pentru o cocioabă dărăpănată și nelocuibilă.
Statul român pierde și mulți bani din evaziune fiscală: nu impozitează pe aceia care dau Declarații de luare în Spațiu și au venituri substanțiale ilicite, nu are controlul real al mișcării populației pentru un Recensământ cincinal și la Votare, dar împinge voit cetățenii la fals și uz de fals pentru ca aceștia să-și satisfacă niște nevoi firești!
Oare nu ar fi mai normal să lăsăm naibii ipocrizia cu învățământul gratuit din România și să acceptăm că pot exista școli de elită unde acei părinți care NU locuiesc în zona arondată dar vor să înscrie copii la aceste școli TREBUIE să achite niște taxe transparent stabilite și cu acei bani Școala să poată face lucrări de Întreținere curentă, de dotări, etc cu o Dare de Seamă în fața Inspectoratului și a Comitetului de părinți?
Poate din acele fonduri legal obținute și Corpul Profesoral ar fi stimulat suplimentar cu premii de excelență sau alte mijloace ce pot fi hotărâte de Comitetul Director împreună cu acel Comitet de Părinți!
Oricum, minciuna și falsurile ce sunt făcute în prezent cu accepțiunea instituțiilor statului nu poate decât să genereze CORUPȚIE la mai multe niveluri, iar „corupția ucide”, nu?
Mi chiar îmi este silă!