MÂNĂ CAII, SIMIOANE!

E celebră printre o largă categorie de cetățeni o melodie lăutărească din așa numitul folclor urban. Mulți dintre noi o cântam prin studenție cu denumirea peiorativă „Tanțo”…
Legătura dintre titlul acestui articol și textul ce urmează este cam tot aceeași ca și în sintagma „sula cu Prefectura”. Ei, da, aici chiar se adeverește! Sula chiar e legată de Prefectură și invers!
Ce legătură este ? Păi sulă ăsta de exprefect, subprefect, șarpe alunecos – coleg de meserie și de partid cu un tip jalnic, numit Danga, din PNL Iași – care au fost vârâți în politică înainte de a-și fi slobozit prima dată sămânța într-un loc roditor dintr-un mediu fertil – prin trasee bine studiate și abil conduse încă din timpul școlii (mai întâi de părinții naturali, iar mai apoi de alți tați, de conjuctură), a beneficiat într-un interval de circa 15 ani de fel de fel de cursuri pentru obținerea unui noian de diplome pe care este posibil ca o întreagă clasă de liceeni de la Negruzzi să nu o poată dobândi pe cinstite într-o întreagă carieră.
Cu așa un puști privigeliat cu mai mulți „tați” și o minunată mamă care s-au îngrijit „pas cu pas” de drumul și destinul băiatului, ar fi iumposibil ca în acest oraș să existe un ins mai deștept, mai capabil și cu atâta „expertiză” la anii când niște bărbați serioși și cu scaun la cap se gândesc cu oarece frică să-și pună pirostiile și să se însoare cu o minunată blondină cu cel puțin două facultăți absolvite, cu serviciu stabil de manager de bancă sau cu o zestre suficientă încât să poată supravețui ca un belfer câțiva ani până ce aburcat pe aripile politicii ar putea ajunge deputat sau senator, afacerist veros prin interpuși, ca să fie în stare să-și lase nevasta și doi copii și să fugă în lume cu secretara Monica Lewinski…
Iote un tip ca ăsta este propunerea limberelilor la Primăria Iași! Oamenii ăștia pur și simplu sunt disperați să nu-și piardă puterea și privilegiile obținute cu mari sacrificii de niște corifei anteriori care sunt acum în pușcărie sau sună la sonerie să ceară să li se deschidă poarta…
Securismul din jurul lui Mariusică s-a manifestat încă din fragedă pruncie, exact ca un câmp electromagnetic din jurul unei bobine sub tensiune.
Gurile rele de prin oraș – na, gura lumii e slobodă – spun vorbe de ocară „că cum” Mariuselul ar avea securism chiar în sânge, luat pe cale genetică… Treaba lui și al taților săi, dar pe noi ne interesează să scăpăm de lepre, de otrepele care timp de peste două decenii au distrus România!
L-am ascultat din curiozitate urmărind prima lui ieșire pe sticlă în spatele geamului murdar și afumat de la lumânări și tămâie a oficinei de deturnări și secreții de dejecții – canalul imund TeleMeaua de vaci masculine unde un ins ciochist ca al de Călin Ciobotari își duce zilele de pe azi pe mâine încercând din răsputeri să ofere fragedului și neprihănitului său copil o prăjitură de mâncat, dar care a înlocuit crema de ciocolată cu alta din rahat…
Dumnezeu dă fiecăruia după posibilități și după merit.
Ei bine, actorii teleshow-ului de ieri au dat dovadă de multă ipocrizie, de limbaj de lemn, de megalomanie și nu în ultimul rând de aluat crud, necopt la încercarea înfigerii paiului de mătură în tava din cuptor…
Răspunde Bodea la întrebarea abruptă ce l-a scos din minți chiar pe „moderatorul”plătit în prăjituri cu cremă de rahat: ”domnul Tiberiu Simion a fost Șef al Cancelariei Mele…etc”
Care cancelarie, măi sulă mică? Cine p…ălăria noastră ăi fi tu că ai „cancelarie?”
În primul rând toată presa deontoloagă din târgul acesta a relatat și cunoaște că ai fost un impostor de Prefect, că te-a urcat acolo cu șuturi în bucile moi și te-au tras de ciuf tat-tu Simion și cu frate-su Relu!
Tiberiu Simion – pentru „le cunoseur” – a fost la perigeul carierei sale un fel de Nichita la SRI Iași. Când sistemul l-a scuipat că se cariase, s-a pensionat exact ca și consilier al lui guru Fenechiu, aterizat pe o filieră atent construită în timp de către „organele introductive”.
Între tat-tu – badea Tibi – Eugen Butur, Radu Timofte, S.O.V. și alții de teapa lor au existat legături nevăzute care i-au unit în șmenuri pe lovele puternice, dar locul și timpul nu fac obiectul prezentului articol.
Nea Tibi te-a făcut ceea ce ești, el ți-a adunat „pas cu pas” și filă cu filă diplome de absolvire a tot felul de (s)cursuri – inclusiv de cele în domenii complet aburitoare cum ar fi „expertiza” ta pe resurse umane, pe formatori de manageri, pe brokeraj financiar la faimoasa TGH (!), el te-a ajutat să treci clasa peste tot, să faci școală de impegați la aeroplane și chiar să treci multe examene pe la FEEA, unde ai avut doi „iluștri” colegi și părtași – pe Marius Danga și feciorașul acelui fruntaș utecist Veronel Tătaru cu Bursa lui de Mărfuri Moldova…
Asta e cariera voastră, Mariusică, asta e colecția de vară-toamnă-iarnă a cărții ale cărei file sunt numai certificate de absolvire a unor cursuri și traininguri pe domenii „soft” făcute atât în (la) țară, cât și la London…Abureală!
Tat-tu Tiberius a fos „șeful tău de Cancelarie”? Nu gagiule, el a fost de fapt chiar Prefectul, iar tu un papagal pe post de elev care semnai hârtii și învățai din mers să devii un mare șef ca să poți servi într-o zi cu brio Sistemul!
Gata băi sulică, până aici ai putut să ajungi! Cu securiștii din jurul taților tăi multipli sau nu, gata! Poate nu ați aflat, dar de o săptămână cei din GENERAȚIA TA au ieșit înfuriați pe străzile și piețele României să-și arate mânia pentru această clasă politică scelerată care a distrus Țara și a închis viitorul unor generații!
Nu, tu și gașca fenechizdă în ciuda vârstei pe care o aveți NU faceți parte din această generație, voi – dintr-o greșeală a naturii numită Relu Pușcărelu – ați sărit multe etape normale pe care ar fi trebuit să le parcurgeți până acum și astăzi să fiți cei care să poată produce SCHIMBAREA.
Doar că la Iași, schimbarea trebuie să o facă alții, chiar mai în vârstă decât voi, oameni integri ca mine și ca mulți din generația mea care au nu numai o mare expertiză profesională, ci și o mare probitate morală și care au înțeles prost la timpul potrivit că dacă nu se murdăresc cu politica, vor putea să trăiască corect și cinstit văzându-și de cariera pe care unii ca voi le-au închis-o și de viața plină de amărăciune într-un oraș pe care chiar voi l-ați devalizat!
Marius Bodea și toți cei care ați crescut ca ciupercile otrăvite la umbra unor copaci putrezi care v-au ținut umbră, POPULAȚIA IAȘULUI vă va ejecta pur și simplu, călcând apăsat și strivind cu talpa bine și cu forță peste pălăria voastră plină cu spori otrăviți!
Băi Simioane, băi lepră comunistă și securistă! Porcul de Simirad a urcat în scaunul de director la Aeroport acea jigodie de la STS numită Corjăuțeanu, un alt securist împuțit care s-a folosit de sifonul din Coțușca și drept răsplată acesta l-a recuperat numindu-l director la Aeroport…În mandatul ce l-a avut, i-a răsărit o vilă pe Moara de Vânt…Cine seamănă vânt, normal ar trebui să culeagă furtună!
Am o fiică de aceeași vârstă cu sulică Bodea. După ce a absolvit „pe bune” FEEA, a lucrat vreo doi ani ca vânzătoare la librărie în Iași alături de soțul ei în timp ca micile jivine târâtoare „liberale” făceau cursuri fantomă unde adunau titluri…Eu în partid luptam izolat pentru ca liberalii să preia guvernarea locală și să schimbăm în bine soarta orașului…
Când mi-a spus că au hotărât să emigreze în Canada, un cuțit mi-a străpuns sufletul. Am simțit că în acea clipă mă despart de singurul meu copil pe care nu-l voi mai putea strânge în brațe niciodată…Cu glasul sigur și apăsat am încurajat-o să plece și să-și facă un viitor pe puterile ei așa cum am crescut-o de mică, într-un loc unde crede că societatea îi va permite și unde valorile sociale se măsoară după alte criterii, sănătoase.
Ne vedem și ne vorbim destul de rar pe Skype…A ajuns Manager de Personal la o multinațională din Montreal. Nu s-a îmbogățit decât cu o fetiță al cărei bunic sunt prin corespăondență. Au tot ce le trebuie. După opt ani de la emigrare au propria lor casă cu etaj, cu piscină, cu mașină, au servicii bune, o grădiniță bună și un confort normal și decent. Statul canadian i-a ajutat din prima clipă și îi ajută respectându-i pentru ceea ce sunt și ceea ce fac. România nu a putut și nu poate să facă asta…
Pentru ei, pentru ziua în care își vor aduce copilul la Iași să-și cunoască rădăcinile, sunt hotărât să fac orice ca să întorc orașul meu natal de pe drumul pierzaniei, să vă iau la toți gâtul dacă asta trebuie, dar doresc ca atunci când vor veni și îmi vor pune o floare pe mormânt, să meargă cu mândrie și fără teamă în orașul tatălui și bunicului lor, fără rușinea că sunt copiii unei generații de idioți care au lăsat să li se distrugă viața și istoria de către niște bandiți – majoritatea venetici!
”Foaie verde salbă mare,
Mână caii Simioane,
Mână caii la căruță,
Alături de-a ta mândruță
Țața mea, draga mea,
Ce bătaie-ți trebuia,
Măi Tanțo…”