METASTAZA (2)

După ce am văzut în alt articol mortul PSD deschis pe masa de operaţie fără şanse prea mari de revenire – cu excepţia pote a unui transplant de creier, dar slabe speranţe de a fi găsită o persoană compatibilă – să mergem acum în Sala de Aşteptare din Blocul Operator şi să ne uităm la tânărul muribund PNL adus de SMURD după un accident pe drumul făgăduinţei.
Ca partid al meu de suflet căruia i-am aparţinut 23 de ani şi scriptic, îi voi face o disecţie „pe viu” chiar dacă nu prinde anestezia.
Am aşteptat cu nerăbdare „la cotitură”să-l răpună viaţa şi caracterul pe Fenechiu, care este la originea şi cauza tuturor relelor din acest partid.
Apoi am urmărit pas cu pas şi am criticat continuu caracterul identic al locotenenţilor săi Adomniţei şi Danga susţinuţi de un cor de sclavi de aceeaşi teapă. În ciuda a ce i s-a întâmplat lui „guru” Fenechiu, tinerii şi necopţii din gaşca fenechistă ce a împânzit tot partidul nu a învăţat nimic din ce i s-a întâmplat mentorului şi au continuat să se bazeze pe inteligenţa certă şi ascuţimea minţii, care a fost însă dirijată tot spre stilul necinstit de politică duplicitară cu afaceri dubioase menite să le aducă îmbogăţire timpurie cu orice preţ.
De nenumărate ori le-am atras atenţia cu bună intenţie şi în urma unei experienţe de viaţă ce mi-a dat-o şi vârsta şi profesia că numai tinereţea nu este suficientă pentru o ascensiune fulminantă într-o carieră politică şi aceasta se va răzbuna mai devreme sau mai târziu.
Neruşinarea cu care inşi ca Adomniţei, Danga, Bodea, fraţii Timofciuc şi încă alţii din gaşcă au continuat să-şi ridice fostul şef în slăvi pentru merite personale ce le-au adus unora poziţii inimaginabile în ierarhia de partid – în ciuda blamului societăţii civile ce l-a perceput pe Fenechiu ca pe un ins veros, capabil de orice mârşăvii pentru propria carieră şi îmbogăţire – a făcut ca în ciuda unei simpatii a electoratului de dreapta majoritar, ca situaţia PNL la Iaşi să se degradeze pe zi ce trece în ciuda unei predispoziţii liberale a unui numeros public.
În ultimii 10-12 ani ce aproape că s-au confundat cu ascensiunea şi decăderea lui Fenechiu şi a găştii sale, PNL a devenit un soi de organizaţie închisă ce a fost căpuşată de o gaşcă fidelă şi obedientă Şefului care dirijează şi dă ordin în partid şi din puşcărie.
Adomniţei şi Danga au neruşinarea să se mândrească continu cu mentorul lor omiţând faptul că pentru majoritatea ieşenilor căderea lui Fenechiu a venit ca o uşurare şi ca o lepădare de Satana.
Când ţara „s-a întors” şi l-a adoptat pe Johannis în care a văzut o rază de lumină şi o şansă de redresare, nu poţi să vii cu nişte venetici fără experienţă profesională şi politică şi să continui să-ţi umfli muşchii pieptului şi bicepşii alegând ca metodă aroganţa şi stilul dictatorial ţinând un partid de oameni liberi în cuget şi în simţiri încorsetaţi într-un stil de conducere despotic – chiar şi atunci când dovedeşti în mod public o superioritate demonstrată prin fapte asupra capacităţii tale manageriale.
Aceşti tineri neexperimentaţi în viaţa politică, luaţi de val, şi-au închipuit că o performanţă reală dobândită odată cu realizarea noii piste la Aeroport şi obţinerea ulterioară a fondurilor de la UE poate cântări atât de mult încât să orbească pe alţii care chiar se pricep, să vadă şi escrocheriile făcute pe bani publici şi metodele de sifonare a acestora.
Am prezis demult şi am presimţit că Adomniţei va da chix pentru că se vedea şi de pe Marte cum funcţiile obţinute din fragedă tinereţe au avut menirea de a-i lua minţile şi de a-i exacerba orgoliul şi setea lui de îmbogăţire având drept idol pe Fenechiu.
Partea proastă că şi Adomniţei la rândul său a devenit idol altora mai tineri decât el care chiar cred că poţi accede uşor într-o carieră politică dacă eşti slugarnic şi execuţi orbeşte orice ordine venite de la şefii de sus…
În PNL Iaşi Fenechiu a creat o breşă imensă între generaţii, mergând evident pe o politică de întinerire excesivă şi crearea unei mase de presiune la îndemâna sa pentru a putea domina tot partidul. Prin metode „specifice” a reuşit în timp să se debaraseze de unii „grei” ca fostul Rector Oprea, Adrian Mogos, chiar şi pasărea cu penele veşnic vopsite – actualul Prefect Dan Cârlan.
Este evident că toate acestea nu s-ar fi putut întâmpla dacă cei enumeraţi mai sus ar fi fost şi ei oameni de valoare cu coloană vertebrală dreaptă şi nu doar nişte carierişti arivişti ce au pus interesul personal înaintea celui de grup pentru care au intrat în politică.
Ce a fost a fost, dar noua conjuctură cu fuziunea la vârf dintre PNL, PDL şi F C care a adus victoria în alegeri a Preşedintelui Johannis creind un val de simpatie partidelor „de dreapta” ar fi trebuit exploatată imediat în beneficiul lor dacă ar fi existat la Iaşi nişte oameni cu scaun la cap animaţi de o dorinţă adevărată de transformare şi relansare.
Ce poţi însă se ceri de la nişte urechişti venetici ca acest Danga – un fel de „ideolog” al Filialei – în ciuda nenumăratelor critici ce i le-am adus numai eu în ultimii trei ani de la spargerea USL?
Fire duplicitară, ipocrit, arivist şi carierist, domnul Danga nu a înţeles nicio clipă de unde bate vântul schimbării, preocupându-se cu toată puterea şi energia domniei sale să-şi înfigă adânc unghiile în tapiţeria scaunului în loc să facă gestul firesc şi deştept să se ridice în picioare ca o gazdă bine crescută şi inteligentă şi să meargă cu mâna întinsă către musafirii ce până mai ieri îi considerase duşmani…
Numai nişte oameni inteligenţi şi cu un real simţ politic sunt capabili de gesturi mari şi adevărate.
Vina situaţiei în care a ajuns astăzi PNL Iaşi în faţa unui PSD corupt şi decimat de DNA aparţine în exclusivitate lui Adomniţei şi lui Dangă din vina cărora s-a pierdut şi postul de viceprimar şi acelea de Preşedinte şi un vivepreşedinte la Consiliul Judeţean! Nişte oameni cu abilitate şi inteligenţă politică ar fi dominat moral oraşul şi pe PSD imediat după spargerea USL şi a câştigării alegerilor prezidenţiale.
Doar prea prost să fii sau chior, sau pur şi simplu iepure fricos ascuns în vizuină şi să stai să rabzi atâtea idioţenii, să te dai liberal şi să înghiţi cu stoicism asemenea înjosiri!
Probabil că foştii mei colegi de partid au ajuns nişte masochişti sadea că suportă să se lase conduşi în aparenţă de acet Danga ce nu ar face faţă după părerea mea nici în Consiliul Local al Bârladului unde sunt mulţi oameni destoinici şi bătăioşi.
Dacă asta vă e tactica şi acesta este nivelul, cu regret vă voi spune că nici nu meritaţi mai mult! Nici voi nu sunteţi în stare să vă reformaţi şi să vă reconsideraţi imediat strategia, dar nici pe alţii veniţi în tabăra voastră nu aveţi curajul şi puterea să susţineţi.
Îmi pare rău că nu îmi înţelegeţi sfatul şi strigătul amar când văd decăderea la care aţi ajuns în ciuda numeroaselor sfaturi ce le-am dat total dezinteresat după ieşirea mea din politică, dar chiar şi atunci când vă eram lângă umăr…
Trebuie să înţelegeţi că aceasta este ultima şansă ce v-o dă viaţa să faceţi o carieră poliotică adevărată, curată, cu o ascensiune sănătoasă bazată pe valoare şi competenţă.
Renunţaţi cu hotărâre la toate numele legate chiar cu un fir subţire de aţă de imaginea lui Fenechiu care este cunoscută de tot Iaşul – indiferent că aceştia sunt actuali parlamentari, consilieri locali sau judeţeni, unii directori de instituţii deconcentrate!
Încetaţi să-l mai lăsaţi pe falsul şi ipocritul Danga să mai păteze imaginea PNL cu prostii menite să lase impresia că s-ar pricepe la Administraţie Publică şi că imaginea lui s-ar putea asocia cu noţiunea de competenţă!
Este la fel de prost perceput şi de „iubit” de ieşeni ca şi şnapanul Chirica – cel mai atehnic fost Director Tehnic – devenit ulterior viceprimar locotenent al nemernicului Nichita!
Dacă nici acum nu-mi veţi asculta sfatul, vă prezic faptul că la viitoarele alegeri veţi fi doar la mâna unor soldaţi fideli vouă – mulţi sau puţini – legaţi prin aţe subţiri şi şubrede care aleargă cu gura deschisă după câteva baloane de săpun.
Populaţia în majoritatea ei nu va ieşi la vot dacă nu veţi propulsa imediat oameni curaţi şi capabili, preferând să lase la voia lui Dumnezeu soarta Iaşului!
Spălaţi-vă ruşinea şi refaceţi blazonul înaintaşilor liberali!