MINCIUNILE BULIBAȘEI CHIRICA, CE AU BULIBĂȘIT IAȘUL

Hauleoo, teteoo! Has mo car , has mo lingi la sula-mpingi Mieță puradelu mamii!
Păi bine mă haraselu așa ne fuse voroava? Păi cân erai tu un biet țigănuș de umblai desculț prin fața șatrii cu mâna ta răpciugoasă întinsă cange pe la rumâni de cerșeai voturi ce zâceai, ha?
Nu te milogeai tu haraselu la noi să te stuchim, să nu te deochem, că de te alegi bulibașă ai să faci și pe Dracu gol și din căcat vei face ditamai harapnicu cu care ai să pocnești pe Chetronal?
Bă Fulgerică, n-am avut io direptate cân ziceam cătră rumâni să nu fie târtani prostovani și să te voteze că ai nasu la fel de lung ca sula lu Gheorghe a lu Zevedei?
Cel puțin mâncai un mare câcâtoi țigănesc încă de anțărț după ce l-au priponit gaborii pe Ghiță Sulă Tare – ce ți-a fost ție tată de șuț – că vei asfalta toate ulițele Șatrei de prin margini de oraș prin toate mahalalele?! A dracu te-ai ținut de cuvânt băi țigan de două parale!
Degeaba au fost prostani pe la blocuri să te creadă pe tine borâtanie mincinoasă și te-au votat ca oile proaste în speranța că te vei ține de cuvânt măcar o dată în viață, că nema!
Băi Chirica, băi țigan mincinos, a trecut anul din precampania fofoloancei lui mă-ta a lu matale, a trecut deja și campania, trece și vara, da țiganu, tot țigan: stau aleile betonate din anii 70 dintre blocurile rumânilor den târg găurite la fel ca găoaza lui Piranda a lu matale, peste tot imaginea orașului – din Copou în Tătărași, din Nicolina în Păcureț – Iașul arată ca o mahala țigănească împuțită fără apă și fără canalizare, unde câinii se cacă la fel ca țâgănimea în mijlocul ulițelor, unde gardurile sunt șleampete și știrbe, unde zidurile cășilor se uită hâd la lume, unde…unde… unde….
Băi jigodie spurcată, apoi să nu-ți fu…gărească ție rumânii din Iași norocul și să nu-ți fu**ă dumnezeii mamii lu matale de țâgan urâcios și balaoacheș care ai nasul la fel de lung ca sula lu Gheorghe a lu tălică?
Oare să nu te stuche pe tine mâțele peste tot unde te-or prinde și nu ți-or înfinge ție limberelii morcovul cu tot cu buruiană fix în găoaza bucilor de nemernic ce ești?
Ia șoșoiu, țigan borât!